Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα

Η δική μου ήρθε με όλα τα προβλεπόμενα, όπως ορίζει στο site της η εταιρεία αλλά μέσα δεν είχε το cd εγγραφής προϊόντος.

Μια και στις προηγούμενες σελίδες μιλούσατε για αυτοκόλλητα ούτε η δική μου είχε.

Ούτε η δική μου είχε Cd αλλά ούτε και αυτοκόλλητα.
Όλα ΟΚ όμως.

Μια ερώτηση παιδιά:

όταν παίζει κάποιος playstation 2 ή 3 πρέπει να ρυθμίσει κάτι για καλύτερη απόκριση ή οτιδήποτε άλλο;
Υπάρχει κάποιο Game mode που διάβαζα κάπου;
Δεν το βρήκα στο μενού.

Μια ερώτηση παιδιά:

όταν παίζει κάποιος playstation 2 ή 3 πρέπει να ρυθμίσει κάτι για καλύτερη απόκριση ή οτιδήποτε άλλο;
Δεν το βρήκα στο μενού.

Λοιπόν, βρήκα το σχετικό μενού ΕΙΚΟΝΑ > Λειτουργία εικόνας αλλά, όπως φαίνεται και στη φωτό που επισυνάπτω, έχω μόνο τρεις επιλογές Ζωηρή, Κανονική, Χρήστης.
Γράφει βέβαια ότι : Οι επιλογές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση για την επιλογή σκηνικού.
Από πού όμως γίνεται η ρύθμιση σκηνικού;
Πληροφοριακά (δεν ξέρω αν έχει σημασία) έχω συνδεδεμένο Playstation 2 στην είσοδο AV3 (στο πλάι).

Ευχαριστώ

Attachments

• ryumiseiw eikonas.jpg
    ryumiseiw eikonas.jpg
    71.5 KB · Views: 21
H επιλογή που έχει πιο κάτω
Παιχν
δεν είναι διαθέσιμη;

Όχι δεν είναι διαθέσιμη.

Πηγαινε απο το μενου... Ρυθμισεις -> Λειτουργιες -> Παιχνιδι

Εκει πρεπει να ειναι...

Στις Ρυθμισεις δεν υπάρχει υπομενού Λειτουργίες.
Αν εννοείς τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Εικόνα > Λειτουργία εικόνας τότε από αυτό το υπομενού (Λειτουργία εικόνας) έχω διαθέσιμες μόνο τις επιλογές Ζωηρή, Κανονική, Χρήστης.

Η λύση πρέπει να κρύβεται σ'αυτό που λέει: Οι επιλογές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση για την επιλογή σκηνικού.

Οπότε πρέπει να βρεθεί από που ρυθμίζεται αυτό το ρημάδι το σκηνικό.

Δοκίμασα να ρυθμίσω τη συγκεκριμένη είσοδο HDMI αλλά τίποτα κι από εκεί.

Απάντηση: Re: Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μια ερώτηση παιδιά:

Δεν το βρήκα στο μενού.

Υπάρχει δυνατότητα από την επιλογή σκηνικού
Πατάμε στο τηλεκοντρόλ SCENE και επιλέγουμε Παιχνίδι
Η επιλογή σκηνικού "Παιχνίδι" απενεργοποιεί Motionflow, φίλτρα θορύβου, διορθώσεις μαύρου και αντίθεσης, αυξάνει την χρωματική απόδοση και ενεργοποιεί περιβάλλοντα ήχο

Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπάρχει δυνατότητα από την επιλογή σκηνικού
Πατάμε στο τηλεκοντρόλ SCENE και επιλέγουμε Παιχνίδι
Η επιλογή σκηνικού "Παιχνίδι" απενεργοποιεί Motionflow, φίλτρα θορύβου, διορθώσεις μαύρου και αντίθεσης, αυξάνει την χρωματική απόδοση και ενεργοποιεί περιβάλλοντα ήχο

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου!!!
:worshippy:

Υπαρχει καποιος που να εχει αγορασει το συγκεκριμενο μοντελο σε 52 ιντσες?

Επανέρχομαι με εντυπώσεις και θεματάκια για 52w5500.
Καταρχήν clouding τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να διακρίνω. Ίσως στην κάτω αριστερή γωνία στους τίτλους τέλους να φαινόταν ένα τεταρτημόριο ακτίνας 1,5 εκατοστού, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν ήταν αυτό.
Είδα δύο συνεχόμενες ταινίες σε 1080p.
H πρώτη με άφησε άφωνο. Ηταν μουσικό αφιέρωμα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε κίνηση.
Η δεύτερη με το που άρχισε έδειχνε πολύ χειρότερη σε ποιότητα από την πρώτη.
Επίσης όταν είχε σκοτεινά πλάνα δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα ( βεβαία δεν ξέρω αν έπρεπε να βλέπω) και η φωτεινότητα της οθόνης μειωνόταν στιγμιαία. Πολύ κουραστικό φαινόμενο. Ξέρεις κανείς αν φταίει η τηλεόραση.
Επίσης στην ίδια ταινία όταν έπαιζαν υπότιτλοι και το πλάνο δεν ήταν σταθερό, ήταν σαν να φαίνονται pixels μέσα απο τους υπότιτλους.
Για αυτό λέτε να φταίει η τηλεόραση ή η ταινία.
Για τηλεοπτικό σήμα θα επανέρθω αύριο μιας και η κεραία μου είναι...
Το σήμα του mega από την επανάληψη φτάνει μέχρι το κέντρο της οθόνης.

Δεν εχω ιδεα αν αυτο βοηθαει σε κατι γενικα, αλλα μπορεις να δοκιμασεις να κανεις ενα firmware update

http://support.sony-europe.com/tv/d...ite=odw_el_GR&m=KDL-52W5500&f=FW_Bravia1600EA

Πες μας αν σου ειναι ευκολο και αλλες εντυπωσεις απο ταινιες οσον αφορα τη κινηση, motion blur, ομοιομορφια οθονης και upscale σε τηλεοπτικο απο το DVB-T δεκτη (δοκιμασε τα ψηφιακα της ΕΡΤ)

Last edited:
Επίσης όταν είχε σκοτεινά πλάνα δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα ( βεβαία δεν ξέρω αν έπρεπε να βλέπω) και η φωτεινότητα της οθόνης μειωνόταν στιγμιαία. Πολύ κουραστικό φαινόμενο. Ξέρεις κανείς αν φταίει η τηλεόραση.
Επίσης στην ίδια ταινία όταν έπαιζαν υπότιτλοι και το πλάνο δεν ήταν σταθερό, ήταν σαν να φαίνονται pixels μέσα απο τους υπότιτλους.

Δοκιμασε τις ρυθμισεις απο εδω...

http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W5500/Settings.htm

Στο μενου με τις ρυθμισεις απο οτι βλεπεις τα εχουν ολα απενεργοποιημενα (δυναμικη αντιθεση , μειωση θορυβου κτλ) οποτε βαλτα και εσυ ολα στο off...-bye-

Πες μας αν σου ειναι ευκολο και αλλες εντυπωσεις απο ταινιες οσον αφορα τη κινηση, motion blur, ομοιομορφια οθονης και upscale σε τηλεοπτικο απο το DVB-T δεκτη (δοκιμασε τα ψηφιακα της ΕΡΤ)

Το motion blur δεν ξέρω τι ειναι και πως το βλέπω. Τι να κάνω για να παρατηρήσω αν έχει?
Η οθόνη δειχνει ομοιόμορφη τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Τα ψφιακά της ΕΡΤ είναι παρα πολυ καλά μερικές εκπομπες δίνουν εντυπωση HD.
Με απενεργοποιημενα όλα τα βοηθηματα τα BR έπαιξαν πολύ καλύτερα

Παιδιά λύστε μου μια απορία σας παρακαλώ:

ένας γνωστός μου πήρε την ίδια τηλεόραση, εδώ και λίγες μέρες, και θέλει να συνδέσει ένα ζευγάρι ηχεία στην τηλεόραση για να ακούει από αυτά (ή και από αυτά). Μου λέει ότι το έκανε με την παλιά του τηλεόραση. Μιλάμε για ηχεία που δεν συνδέονται με ενισχυτή.
Γίνεται αυτό το πράγμα;
Δοκίμασε στην υποδοχή 1 (βλέπετε εικόνα) για την οποία λέει το manual : Συνδέετε καλώδιο ήχου και μπορείτε να ακούσετε τον ήχο απο την τηλεοραση στο συνδεδεμένο ηχητικό σύστημα Hi-Fi που διαθέτετε αλλά δεν έγινε τίποτα.

Τι λέτε για όλ'αυτά;

Attachments

• tv connections 1.jpg
    tv connections 1.jpg
    76.2 KB · Views: 18
Δοκίμασε στην υποδοχή 13... Λογικά τα ηχεία είναι απο rca σε rca...Αν έχεις καλώδιο απο rca σε mini-jack κάντο αλλιώς θα χρειαστείς έναν αντάπτορα σαν αυτόν: http://i45.tinypic.com/x0pr4p.jpg

Πές μου άν δούλεψε...

Last edited:
Παιδιά λύστε μου μια απορία σας παρακαλώ:

ένας γνωστός μου πήρε την ίδια τηλεόραση, εδώ και λίγες μέρες, και θέλει να συνδέσει ένα ζευγάρι ηχεία στην τηλεόραση για να ακούει από αυτά (ή και από αυτά). Μου λέει ότι το έκανε με την παλιά του τηλεόραση. Μιλάμε για ηχεία που δεν συνδέονται με ενισχυτή.
Γίνεται αυτό το πράγμα;
Δοκίμασε στην υποδοχή 1 (βλέπετε εικόνα) για την οποία λέει το manual : Συνδέετε καλώδιο ήχου και μπορείτε να ακούσετε τον ήχο απο την τηλεοραση στο συνδεδεμένο ηχητικό σύστημα Hi-Fi που διαθέτετε αλλά δεν έγινε τίποτα.

Τι λέτε για όλ'αυτά;

Διονύση δεν γίνεται αυτό. Η υποδοχή 1 είναι αναλογική έξοδος ήχου για σύνδεση με αντίστοιχη είσοδο ενισχυτή ο οποίος θα δώσει ήχο στα ηχεία.
-bye-

Δοκίμασε στην υποδοχή 13... Λογικά τα ηχεία είναι απο rca σε rca...Αν έχεις καλώδιο απο rca σε mini-jack κάντο αλλιώς θα χρειαστείς έναν αντάπτορα σαν αυτόν: http://i45.tinypic.com/x0pr4p.jpg

Πές μου άν δούλεψε...

Η 13 φαίνεται να είναι έξοδος για σύνδεση ακουστικών......

Δηλαδή Κώστα για να καταλάβω, δεν γίνεται να συνδέσουμε ηχεία απευθείας στην τηλεόραση (σε κάποια έξοδό της) και να ακούμε μέσω αυτών.
Χρειάζεται και ενισχυτής.
Κατάλαβα σωστά;

Υ.Γ.
η 13 είναι όντως για ακουστικά. Γίνεται να πάρουμε ήχο από εκεί;

Last edited: