Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σωστά, εκτός αν έχουμε ενεργά ηχεία δηλ. ηχεία με ενσωματωμένο ενισχυτή.

Ok Κώστα κατάλαβα και σ'ευχαριστώ.

Εγκυκλοπαιδικά να ρωτήσω, ο γνωστός μου είπε ότι αυτό το έκανε με την παλιά του τηλεόραση, μια Philips CRT , της οποίας φωτογράφισα τις υποδοχές όπου συνέδεε τα ηχεία και τα άκουγε χωρίς ενισχυτή. Μήπως αυτή η τηλεόραση έιχε κάποιου είδους ενισχυτή μέσα και μπορούσε να ''ενισχύσει'' τα ηχεία;

Attachments

• DSC00216.jpg
    DSC00216.jpg
    79.7 KB · Views: 28
Σκέφτηκα να στο γράψω αυτό πριν. Πράγματι, η Philips είχε κυκλοφορήσει κάποια μοντέλα CRT με ενσωματωμένο ενισχυτή για να συνδέσεις εξωτερικά ηχεία. Στο πατρικό μου σπίτι υπάρχει μία τέτοια Philips CRT του 1993.

Kαι εγώ είχα μια CRT PHILIPS MATCHLINE μοντέλο 1995 που είχε συνδέσεις για ηχεία και μάλιστα Dolby Surround. Είχε υποδοχές για ηχεία L, R, κεντρικό και surround.

Για την Sony W5500 υπάρχει η υποδοχή 1 για αναλογική έξοδο ήχου σε ενισχυτή. Η υποδοχή 13 που είναι για σύνδεση ακουστικών από την οποία με αντάπτορα για ηχεία δεν πρόκειται να πάρουμε καλύτερο ήχο από αυτό που δίνουν τα ηχεία της τηλεόρασης.
Και η υποδοχή 4 οπτική έξοδος για σύνδεση σε σύστημα Home Theater ή σε ψηφιακά ηχεία με ενσωματωμένο ψηφιακό αποκωδικοποιητή όπως είναι τα Logitech Z-5500

Επανέρχομαι όσον αφορά την 52w5500.
Τελικά clouding υπάρχει. Το οποίο όμως είναι ορατό μόνο στους τίτλους τέλους.
Το φαινόμενο δεν εμφανίζεται στις άκρες τις οθόνης αλλά προς το κέντρο.
Παρατηρήθηκε σε απόλυτο σκοτάδι.
Πιστεύω δηλαδή ότι δεν είναι κάτι που σε επηρεάζει σε κανονικές συνθήκες θέασης.
Όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της τηλεόρασης τα έχω στο off και νομίζω ότι έτσι όλα φαίνονται χωρίς προβλήματα. Σπασίματα δεν υπάρχουν και τα χρώματα είναι αρκετά φυσικά και όχι ενοχλητικά έντονα.
Στην θέαση ψηφιακής επίγειας και δορυφορικής, η τηλεόραση αποδίδει πολύ καλά κρύβοντας το μέγεθος της και θα έλεγα ότι πλησιάζει την εικόνα των plasma.
Σε hd δεν χρειάζεται να γράψω κάτι τα έχω ξαναπεί.
Άρα συνοψίζοντας. Τίμια στα λεφτά που υπάρχει πλέον στο ίντερνετ (1400-1450) χωρίς πολλές φηφιακές ευκολίες.
Πάντως αν δεν ήθελα να συνδέω πάνω το pc είναι σίγουρο ότι πάλι θα έπαιρνα πανυ plasma.
Ας όψεται το burn in.

παιδια καλημερα. σε σχεση με την samsung 46B651 ή 653, η συγκεκριμενη sony εχει καλυτερη ή χειροτερη εικονα? επισης, το dlna στη sony δουλευει και ασυρματα ή μονο με καλωδιο ethernet? ευχαριστω!

εδιτ: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

παιδια καλημερα. σε σχεση με την samsung 46B651 ή 653, η συγκεκριμενη sony εχει καλυτερη ή χειροτερη εικονα? επισης, το dlna στη sony δουλευει και ασυρματα ή μονο με καλωδιο ethernet? ευχαριστω!

εδιτ: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Η sony έχει ποιο φυσικά χρώματα σε σχέση με την samsung που έχει ποιο έντονα...(επίσεις η samsung έχει τον παράγοντα wow στήν αρχή δηλαδή μπορεί να μήν σου αρέσει η sony και να σου αρέσει η samsung γιατί η δεύτερη έχει ποιο "καλά" χρώματα) Η sony έχει καλύτερη κίνηση από την samsung και επίσεις (κατ'εμέ) ή sony έχει ποιo ωραίο σχεδιασμό από την Samsung...Και η samsung και η sony δουλεύουν μόνο με καλώδιο.

Στο ηλεκτρονικό site του Κωτσόβολου, με παζάρεμα
μου τη δίνουν 1358 ευρώ την 52άρα!!!

Ναι αυτή ήθελα να πάρω. Τότε έκανε 2000!
Χαλαρά πούλαγα την Panasonic...
Αλλά τρέχα γύρευε τώρα...

Εστω και κατα λαθος μπορει να εκανες την σωστη επιλογη...52" σε πανελ LCD σημαινει σχεδον σιγουρο προβλημα ομοιομορφιας....

Εκτος και αν θα σου αρεσε να κλεινεις τα φωτα και να βλεπεις αυτο...

1001_sony_40w5500_u1.jpg

http://www.geeks.hu/tesztek/091002_sony_bravia_kdl_40w5500_teszt

Last edited:
Στο site που ποστάρεις έχει μια φωτογραφία πολύ πιο φοβιστική...
Ευτυχώς που φαίνεται έτσι στην δικιά μου...
Θα είχα σαλτάρει.

ΤΗΝ ΠΗΡΑ :BDGBDGB53:

ειναι 46αρα και κοστισε 999ε και ερχετε την τριτη

δεν ηταν η πρωτη επιλογη μου αλλα η B650 ειναι ακομα πολυ ακριβη για εμενα και οι αλλες κακες για τα λεφτα που ζηταγανε συμφωνα με διαφορα που ακουσα και διαβασα.
ειναι η πρωτη μου μετα απο 15 χρονια με μια crt........δεν αντεχα σλλο νσ περιμενω για 200000000 hz για led και για 3d

ελπιζω να εκανα σωστη επιλογη για τα λεφτα αυτα
προσεχετε τι θα πειτε, θελω μονο καλα λογια και συμβουλες για να την κανω να δουλεψει καλυτερα

καλησπερα σε ολους τους συμφορουμιτες
μολις εγινα μελος της παρεας των ιδιοκτητων μιας sony KDL46W5500 απο ΣΠΟΝΤΑ ( ο Yperion ξερει) την αγορασα απο το electroword πειραιως στα 999
θελω να πω ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον φιλο Yperion για την βοηθεια του και για τις γνωσεις του , και θα ηθελα να ρωτησω για ρυθμισεις οχι ομως αυτες
http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W5500/Settings.htm
καποιες αλλες που να εχετε δει διαφορά (μιας και οι ρυθμισεις διαφερουν απο ματι σε ματι)

φιλε ζηλευω το νημα με τιs ρυθμισεις στις plasma u10 που εχεις δημιουργησει

Last edited:
sony KDL46W5500 απο ΣΠΟΝΤΑ ( ο Yperion ξερει) την αγορασα απο το electroword πειραιως στα 999

Λίγο πριν τις γιορτές την πήρα με 1300 ευρώ από το ίδιο μαγαζί (στην Αθήνα).
Μεγάλη πτώση...

...και θα ηθελα να ρωτησω για ρυθμισεις οχι ομως αυτες
http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W5500/Settings.htm
καποιες αλλες που να εχετε δει διαφορά (μιας και οι ρυθμισεις διαφερουν απο ματι σε ματι)

Αυτε ειναι ρυθμισεις για HD/Bluray...για τηλεοπτικο σημα ανεβασε λιγο τα sharpness , contrast και backlight... βαλε motionflow στο normal...δοκιμασε και τo gamma στο 0...

Αυτε ειναι ρυθμισεις για HD/Bluray...για τηλεοπτικο σημα ανεβασε λιγο τα sharpness , contrast και backlight... βαλε motionflow στο normal...δοκιμασε και τo gamma στο 0...

thanks θα το ψαξω