Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony KDL W5500

Γιατι ειναι αναξιοπιστο?

Οι μετρησεις του μαυρου πχ. συμφωνουν τοσο με το HDTVtest οσο και με το flatpanels...

Για την G15 μαλιστα η μετρηση (0,03 cd/m2) συμφωνει με την μετρηση του Γιωργου και του Μανωλη στην G10 του Χρηστου (czoun)...

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=60&mo1=559&p1=5595&ma2=60&mo2=645&p2=6384&ph=16

Αλλοι ειναι αυτοι που περνουν μετρησεις που δεν συμφωνουν με κανεναν αλλο πχ. fullHD.gr...

Επειδή:

1) Δεν μετράνε ANSI contrast. Χρησιμοποιούν on/off contrast, και μάλιστα με διαφορετικές τιμές μέγιστης φωτεινότητας που κανείς δεν έχει καταλάβει με πιο κριτήριο το αλλάζουν.

2) Έχουν γεμίσει το site τους με εικόνες σύγκρισης του upscaling μεταξύ συσκευών που έχω αποδείξει ότι είναι ψεύτικες.

Φτάνουν αυτά; -bye-

1) Δεν μετράνε ANSI contrast. Χρησιμοποιούν on/off contrast, και μάλιστα με διαφορετικές τιμές μέγιστης φωτεινότητας που κανείς δεν έχει καταλάβει με πιο κριτήριο το αλλάζουν.

Kαταρχην μετρανε ANSI και οχι on/off (αναποδα απο οτι λες) και οι τιμες τους συμφωνουν με το flatpanels και του HDTVtest , ακομη και με τις μετρησεις των μελων του φορουμ μας...-bye-

Απο εκει και περα αν σε καποια μετρηση η καποια εικονα εχει γινει λαθος ενταξει λογικο ειναι , σε ολα τα site υπαρχουν λαθη...-bye-

Kαταρχην μετρανε ANSI και οχι on/off (αναποδα απο οτι λες) και οι τιμες τους συμφωνουν με το flatpanels και του HDTVtest , ακομη και με τις μετρησεις των μελων του φορουμ μας...-bye-

Απο εκει και περα αν σε καποια μετρηση η καποια εικονα εχει γινει λαθος ενταξει λογικο ειναι , σε ολα τα site υπαρχουν λαθη...-bye-

Δηλαδή πρέπει να πιστέψω τα 3000:1 και 2500:1 σαν ANSI contrast σε LCD;
Χμ, πρέπει να μετρήσω το SPVA monitor που έχω...
Μου φαίνεται απίστευτο τέτοιο ANSI contrast...

Δηλαδή πρέπει να πιστέψω τα 3000:1 και 2500:1 σαν ANSI contrast σε LCD;
Χμ, πρέπει να μετρήσω το SPVA monitor που έχω...
Μου φαίνεται απίστευτο τέτοιο ANSI contrast...

Toshiba 32RV636 (με πανελ Samsung)...

contrast ratio (ANSI): 1790:1...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/toshiba-32rv635db-32rv635d-20090818158.htm

Προσοχη μονο γιατι μερικες απο τις τιμες του Versus , πχ. για την Β7000 ειναι αυξημενες λογω auto dimming που δεν απενεργοποιειται....

ΥΓ. Τα πανελ SPVA των μονιτορ δεν ειναι τοσο καλα οσο των τηλεορασεων...

Ή η οικονομική κρίση έκοψε τα "περιττά" bits...

γιατί όχι,εφοσον καλυφτηκε η διαφορα στην αποδοση,δεν υπηρχε λογος να προσθετει κοστος

Toshiba 32RV636 (με πανελ Samsung)...

contrast ratio (ANSI): 1790:1...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/toshiba-32rv635db-32rv635d-20090818158.htm

Προσοχη μονο γιατι μερικες απο τις τιμες του Versus , πχ. για την Β7000 ειναι αυξημενες λογω auto dimming που δεν απενεργοποιειται....

ΥΓ. Τα πανελ SPVA των μονιτορ δεν ειναι τοσο καλα οσο των τηλεορασεων...

Τα 1800:1 μπορώ να τα δεχθώ σαν λογική αντίθεση. Αλλά κάτι 3500:1 που έχει το digital versus, μάλλον όχι.
Από την άλλη η αντίθεση του πάνελ είναι δεδομένη, και έχει να κάνει με την κατασκευή του κυρίως. Το dimming που κάνει η κάθε 7000 δεν αλλάζει την αντίθεση (αφού μειώνεται συνολικά η φωτεινότητα άρα και το 100% λευκό). Οπότε μόνο την στάθμη του μαύρου μπορεί να αλλάξει, την αντίθεση γιατί;

Secondly, LED backlighting also enjoys a reputation for providing a perfect, absolute black. Well, that's partly true ...To achieve this perfect black, the dynamic backlighting system needs to be activated, allowing those LEDs that are behind darker parts of the image to be turned off. In such zones, our equipment did indeed measure a light reading of exactly 0 cd/m². Unfortunately, there is an adverse impact on white levels. If just a small part of the screen lit by one LED is light, then that particular LED will be considerably dimmer in favour of the darker areas. White levels fall from 195 cd/m² to 53 cd/m², which is closer to grey than it is to pure white. Besides, this TV doesn't push LEDs as far as it can, because they are only found around the side of the screen (Edge-fit LED), meaning the final result isn't very different from what we would expect from traditional dynamic backlighting powered by a fluorescent tube. Of course, the easy solution to these concerns would be to turn off the dynamic backlighting ... which, strangely, is impossible on the B7000.

http://www.digitalversus.com/article-460-5320-36.html

Μαλλον δικιο ειχες τελικα , απλως λενε οτι ανεβαινει η αντιθεση και αλλο εφοσον σβησουν τα LED γιατι πλησιαζει το μαυρο το 0 cd/m2 αλλα στην περιπτωση αυτη το λευκο ειναι πολυ χαμηλα στα 53 cd/m2...

Η δική μου υπόθεση είναι ότι μετράνε on/off contrast, αλλά το αναφέρουν σαν ANSI. Επίσης ότι έχουνε και πολλούς reviewers, με διαφορετικό επίπεδο αξιοπιστίας. Είναι λαχείο το τι θα δούμε σε αυτό το site... -bye-

Nα πως μετρανε...

Contrast and black levels: they are calculated using two different test patterns, illuminated at average whilte levels of 1% and 35%. These test patterns have been specially developed by Digital Versus to detect any dynamic contrast that may influence brightness and image quality. You can in the same way differentiate contrast in dark and light scenes. The higher the contrast, the better the image. It’s when you get beyond 1500:1 that the image is really set off nicely. Moving on to black levels, they're very deep for values lower than 0.07 cd/m². Depending on our needs, we use HCFR software or Colorfacts Pro 7 from Datacolor.

http://www.digitalversus.com/article-833.html

Κανονικα κατα την γνωμη μου οποιος μετραει ANSI πρεπει να χρησιμοποιει check board και οχι να κανει ο καθενας τα δικα του , σαν το Full HD.gr που μετραει με αλλο τροπο τις LCD και αλλο τις πλασμα...

Μα δεν λένε τι πάτερν έχουν. Δεν προκύπτει ότι χρησιμοποιούν checkboard...

Γεια σας παιδιά.Την σύνδεσε κανένας σε δίκτυο για να βλέπει ταινίες photo και να ακουει mp3 από τον υπολογιστή του?

SONY W5500-Τι πανελ?

Καλησπερα σε ολους-bye-.Νεο μελος και θελω να ρωτησω.Ειμαι ετοιμος να αγορασω την εν λογω τηλεοραση στις 40 ιντσες.
Εχω πετυχει καποια μηνυματα χρηστων για χρηση στην "αντιστιχη" σαμσουνγκ (Β650) και πανελ εκτoς του συνηθιμενου S-PVA.
Χρησιμοποιει και η σονυ αλλο-α πανελ στο συγκεκριμμενο μοντελο (40W5500) και που-ποιος ειναι ο κωδικος που αφορα στο S-PVA πανελ?

Ευχαριστω εκ των προτερων.