Sony KDL W705/6B series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SONY KDL W705/6B series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επανέρχομαι μετά από λίγες μέρες αλλά έχω απαντήσεις.
Αρχικά να ζητήσω συγνώμη για την φωτογραφία που ανέβασα μιας και τώρα την πρόσεξα από υπολογιστή σε μεγαλη οθόνη και όχι από κινητό που την είχα ανεβάσει και οφείλω να διευκρινήσω πως δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Το φαίνομενο την ώρα που την έβγαλα ήταν κατά πολύ λιγότερο και όχι σαν την συννεφιά της κυριακής σε μπλε χρώμα όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Επίσης το ότι φαινότανε από αριστερά πάνω το light bleed διαπίστωσα ότι δεν καθόμονα στον κάθετο άξονα της οθόνης αλλά μετατοπισμένος λίγο προς το δεξιά και κάτω. Δηλαδή με το που κεντραρίστικα με την τηλεόραση το φαινόμενο εξαφανίστηκε και απλά έπρεπε να πιέσω τον εαυτό μου για να δει κάτι. Αν πάλι παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις ή βάλεις το δεύτερο gaming setup όταν παίζεις games ή cinema mode γενικά το φαινομενο εξαλέιφεται. Για έναν φίλο που ανέφερε παραπάνω ότι υπάρχει bleed πάνω από το σήμα της Sony είναι γιατί υπάρχει led που αναβοσβήνει όταν ανοίγει η tv, όταν πατάς το τηλεκοντρολ κ.λ.π. παρόλα αυτά υπάρχει επιλογή να είναι μόνιμα σβηστό.
Γενικά η τηλεόραση είναι ότι καλύτερο έχω δει από άποψη εικόνας αλλά και σε θεμα lag σε gaming(είναι η 4η TV μου). Η περσινή μου mid range 42αρα της LG μπορεί να είναι καλύτερη σε smart, media player κ.λ.π. αλλά σε ποιότητα εικόνας, αντίθεση, μαύρο κ.λ.π. απέχει χιλιόμετρα. Επίσης φίλος καλός με plasma τηλεόραση Panasonic Low-min μοντελο προπερσινο έπαθε πλάκα όταν είδαμε ταινία στην 50W705B.
Όποιος το σκέφτεται για την W705B και ειδικά αν η τηλεόραση ξαναβγεί σε προσφορά σας προτείνω να μην κρατηθείτε πίσω ακούγοντας τις αρχικές ανησυχίες μου ή κάποιων άλλων φίλων. Είναι ίσως από τις καλύτερες αγορες που έχω κάνει τελευταία.
Για οτιδήποτε άλλο είμαι στη διάθεσή σας, θέλω να ζητήσω συγνώμη και πάλι αν λόγω των ανησυχιών προκάλεσα κάποιον να αποφύγει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Μου κανεις σε παρακαλω μια διευκρινηση? Πανω απο το logo της Sony αυτο που φαινεται ειναι απο το τον εξωτερικο φωτισμο του λογοτυπου η λες οτι οταν αυτο ειναι αναμενο οταν αναβουν εσωτερικα καποια λεντσ. Το ρωταω γιατι αυτο που ειδα εγω στο κομματι που ειδα ηταν και εντονο διπλο απο 2 λεντς και βαλαμε και κατι απο πανω μηπως ηταν αντανακλαση του φωτισμου αλλα ηταν σιγουρα bleed απο μεσα. Δλδ λες οτι εαν σβησει το λογοτυπο αυτα τα λεντς δεν αναβουν και αρα δεν προκαλουν την φωτορραγία(light bleed)?

Απάντηση: Re: SONY KDL W705/6B series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επανέρχομαι μετά από λίγες μέρες αλλά έχω απαντήσεις.
Αρχικά να ζητήσω συγνώμη για την φωτογραφία που ανέβασα μιας και τώρα την πρόσεξα από υπολογιστή σε μεγαλη οθόνη και όχι από κινητό που την είχα ανεβάσει και οφείλω να διευκρινήσω πως δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Το φαίνομενο την ώρα που την έβγαλα ήταν κατά πολύ λιγότερο και όχι σαν την συννεφιά της κυριακής σε μπλε χρώμα όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Επίσης το ότι φαινότανε από αριστερά πάνω το light bleed διαπίστωσα ότι δεν καθόμονα στον κάθετο άξονα της οθόνης αλλά μετατοπισμένος λίγο προς το δεξιά και κάτω. Δηλαδή με το που κεντραρίστικα με την τηλεόραση το φαινόμενο εξαφανίστηκε και απλά έπρεπε να πιέσω τον εαυτό μου για να δει κάτι. Αν πάλι παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις ή βάλεις το δεύτερο gaming setup όταν παίζεις games ή cinema mode γενικά το φαινομενο εξαλέιφεται. Για έναν φίλο που ανέφερε παραπάνω ότι υπάρχει bleed πάνω από το σήμα της Sony είναι γιατί υπάρχει led που αναβοσβήνει όταν ανοίγει η tv, όταν πατάς το τηλεκοντρολ κ.λ.π. παρόλα αυτά υπάρχει επιλογή να είναι μόνιμα σβηστό.
Γενικά η τηλεόραση είναι ότι καλύτερο έχω δει από άποψη εικόνας αλλά και σε θεμα lag σε gaming(είναι η 4η TV μου). Η περσινή μου mid range 42αρα της LG μπορεί να είναι καλύτερη σε smart, media player κ.λ.π. αλλά σε ποιότητα εικόνας, αντίθεση, μαύρο κ.λ.π. απέχει χιλιόμετρα. Επίσης φίλος καλός με plasma τηλεόραση Panasonic Low-min μοντελο προπερσινο έπαθε πλάκα όταν είδαμε ταινία στην 50W705B.
Όποιος το σκέφτεται για την W705B και ειδικά αν η τηλεόραση ξαναβγεί σε προσφορά σας προτείνω να μην κρατηθείτε πίσω ακούγοντας τις αρχικές ανησυχίες μου ή κάποιων άλλων φίλων. Είναι ίσως από τις καλύτερες αγορες που έχω κάνει τελευταία.
Για οτιδήποτε άλλο είμαι στη διάθεσή σας, θέλω να ζητήσω συγνώμη και πάλι αν λόγω των ανησυχιών προκάλεσα κάποιον να αποφύγει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Μια απο τα ιδια και απο εμενα, και με τρομοκρατησες θετικα γιατι εγω δεν ειχα-εχω κανενα προβλημα. +1000 (την εχω ενα μηνα περιπου)

Μου κανεις σε παρακαλω μια διευκρινηση? Πανω απο το logo της Sony αυτο που φαινεται ειναι απο το τον εξωτερικο φωτισμο του λογοτυπου η λες οτι οταν αυτο ειναι αναμενο οταν αναβουν εσωτερικα καποια λεντσ. Το ρωταω γιατι αυτο που ειδα εγω στο κομματι που ειδα ηταν και εντονο διπλο απο 2 λεντς και βαλαμε και κατι απο πανω μηπως ηταν αντανακλαση του φωτισμου αλλα ηταν σιγουρα bleed απο μεσα. Δλδ λες οτι εαν σβησει το λογοτυπο αυτα τα λεντς δεν αναβουν και αρα δεν προκαλουν την φωτορραγία(light bleed)?

Χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά φίλε μου, το φωτάκι led ένδειξης λειτουργίας της τηλεόρασης μου φάνηκε πως προκαλούσε ελάχιστο bleed από επάνω του στο απόλυτο σκοτάδι, ελάχιστο. Όταν το απενεργοποιήσα δεν υπήρχε ίχνος. Βέβαια αποτελεί κάτι που παρατήρησα εγώ και προσωπικά μου αρέσει να το βλέπω να πάλλεται και δεν το εχω απενεργοποιήσει μόνιμα.

Παιδια για κοιτάξτε μήπως είναι το εφέ που κάνει η Sony και όχι πρόβλημα για παράδειγμα όταν ενεργοποιείτε τον χρονοδιακόπτη πρέπει για 3δευτ να γίνεται πορτοκαλί το σημείο πάνω από το logo το οποίο δεν είναι bleed αλλά εφέ.

Χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά φίλε μου, το φωτάκι led ένδειξης λειτουργίας της τηλεόρασης μου φάνηκε πως προκαλούσε ελάχιστο bleed από επάνω του στο απόλυτο σκοτάδι, ελάχιστο. Όταν το απενεργοποιήσα δεν υπήρχε ίχνος. Βέβαια αποτελεί κάτι που παρατήρησα εγώ και προσωπικά μου αρέσει να το βλέπω να πάλλεται και δεν το εχω απενεργοποιήσει μόνιμα.

Φιλε μου σε ευχαριστω. Πηγα σημερα και ειδα και δευτερο κομματι. Να ειναι καλα ο Κωτσοβολος της Νεας Ερθραιας και το παλικαρι που εχει προισταμενο. Το δευτερο κομματο ειχε σχεδον καθολου clouding και το λιγο που ειχε δεν με ανοχλουσα καθολου. Ομως το backlight -bleed που ειχε πανω απο το logo της Sony ηταν ισχυροτατο. Φαινοτανε και σε θεαση ταινιας. Επισης ειχε εναν δυνατο bleed πανω αριστερα αλλα ασ πουμε οτι αυτο καπως μποσουσα να το αγνοησω. Πανω απο το λογοτυπο ομως ηταν διπλο οπως το προηγουμενο σαν κερατα ταυρου σχημα. Εβαλα εργα με μπαρες και πραγματικα δεν μπορουσα να το αγνοησω. Ηταν πολυ ενοχλητικο για εμενα. Θα περιμενω να ερθει καινουργια παρτιδα μηπως πεσω σε καλυτερο κομματι. Οπως παντα η συμπεριφορα των ανθρωπως του συγκεκριμενου καταστηματος ηταν αψογη και πραγματικα με σκλαβωσαν.

Δεν ξερω πως οι περισσοτεροι εδω μεσα πεσατε σε τοσο καλα κομματια. Μαλλον ειμαι ατυχος. Καλες θεασεις.

Σε ευχαριστουμε φιλε, μακαρι να βρεις το μοντέλο που θα σε ικανοποιησει και να το χαρεις.
Το bleed που αναφερεις παντως δεν το βλεπω σε μενα στο απολυτο σκοταδι, ποσο μαλλον σε θεαση ταινιας.
Κατι σχετικο ασχετο, μεχρι προτινος εβλεπα τις ξενες τηλεοπτικές σειρες που παρακολουθω απο hdd στην LG(περσινο μοντελο) που εχω στημενη στο σαλονι, για αλλαγη συνεχισα εκοψα και συνεχισα ενα επεισοδιο(μαλιστα sd αναλυσης) στην W705. Πραγματικα η εικονα ειναι μερα με τη νυχτα, σε δωματιο με μονο μια επιδαπεδια λαμπα χαμηλου φωτισμου να καιει η εικονα αψογη το μαυρο βαθυτατο και bleed ουτε για δειγμα.

Δεν ξερω πως οι περισσοτεροι εδω μεσα πεσατε σε τοσο καλα κομματια. Μαλλον ειμαι ατυχος. Καλες θεασεις.

πως πεσαμε σε καλα κομματια???χαχαχα η ψυχουλα μας το ξερει...οι πιο πολλοι εχουν αλλαξει 2-3 μεχρι να κατσει οι εχουν περασει πολλες ωρες δοκιμαζοντας στα καταστηματα πριν την αγορασουν η εχουν κανει αλλαγη κανοντας μαχη με το καταστημα-πωλητες...ισως (και ελπιζω)με την ελευση των oled θα γινει αναμνηση που θα διηγουμαστε λεγοντας "θυμασαι τοτε...."

πως πεσαμε σε καλα κομματια???χαχαχα η ψυχουλα μας το ξερει...οι πιο πολλοι εχουν αλλαξει 2-3 μεχρι να κατσει οι εχουν περασει πολλες ωρες δοκιμαζοντας στα καταστηματα πριν την αγορασουν η εχουν κανει αλλαγη κανοντας μαχη με το καταστημα-πωλητες...ισως (και ελπιζω)με την ελευση των oled θα γινει αναμνηση που θα διηγουμαστε λεγοντας "θυμασαι τοτε...."

Αμ πεστο ετσι να μην νοιωθω ασχημα. Γιατι το bleed που ειδα ηταν εκει και μου λενε αλλοι οτι δεν βλεπουν και λεω μηπως ειμαι μονο εγω "παραξενος". Δεν μπορουσανε να την κανουν λιγο πιο παχια να ειναι back-lit με με το ιδιο πανελ? Μια τετοια τηλεοραση ψαχνω και με ενα αλλο χαρακτηριστικο. Να μην ειναι Samsung. Εχω δει τοσες τηλεορασεις και τις Samsung λογο ποιοτητας κατασκευης και πανελ τις κατατασσω στα σκουπιδια. Οτι τηλεοαρση και αν εχω δει οι Samsung εχουν ολα τα ασχημα σε μια συσκευη. Και το λεω μετα απο χρονια ερευνας.

Κοιταζα και την Sony w605 που ειναι back-lit αλλα εχει πανελ 50Hz και το πιο σημαντικο, το πανελ της ειναι Samsung. Δεν την εχω δει στην πραξη αλλα δεν χρειαζεται με τετοιο πανελ. Θα περιμενω καινουργια παρτιδα απο w705/6 αν και νομιζω οτι 706 δεν θα ξαναφερουν.

Οσο για τις Oled εαν καποιος μπορει να υποφερει οτι η διαχειριση της φωτεινοτητας ειναι σαν της πλασμα δλδ σε λευκη καρτελα μειωνεται στο μισο και οτι ειναι πανακριβες ακομα τοτε ναι λυνει ολα τα προβληματα αλλα σε 2-3 χρονια θα μπορουμε να τις αγορασουμε.

Θελω λίγο τα φώτα σας.
Έχει ο ξαδερφος μου μια 48W605B και του έχω στήσει και ένα Dlink Nas 325.
Μέσα εκει λοιπόν εχει βάλει πολλές ταινίες (avi,mp4,mkv) με srt υπότιτλους που του εχουν δώσει φιλοι και εγώ.
Έχει βρει λοιπόν το φάκελο κανονικά σαν shared με τις ταινίες απο την TV αλλά δε θέλει με τίποτα να παίξει τους υπότιτλους. Ειναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να του πω να κάνει στην TV ή κατι που διάβαζα σε προηγούμενα θέματα περι κωδικοποίησης των υποτίτλων?

Μενουμε και μακρια για να πάω απο εκεί να το ψαξω εγώ.

Θελω λίγο τα φώτα σας.
Μέσα εκει λοιπόν εχει βάλει πολλές ταινίες (avi,mp4,mkv) με srt υπότιτλους που του εχουν δώσει φιλοι και εγώ.
Έχει βρει λοιπόν το φάκελο κανονικά σαν shared με τις ταινίες απο την TV αλλά δε θέλει με τίποτα να παίξει τους υπότιτλους. Ειναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να του πω να κάνει στην TV ή κατι που διάβαζα σε προηγούμενα θέματα περι κωδικοποίησης των υποτίτλων?

Εδω μαλλον θα βοηθουσε ισως να κοιταζες το thread SONY KDL W605B : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια που ειναι το σωστο σχετικα με το μοντελο για το οποιο ρωτας. Βεβαια εαν καποιος και απο εδω μεσα ξερει την απαντηση ειμαι σιγουρος οτι θα σου την δωσει απλα για να μην χανεις χρονο διαβασε και αυτο που σου προτεινω. -bye-

Θελω λίγο τα φώτα σας.

Δεν υποστηρίζονται εξωτερικοί υπότιτλοι μέσω dlna. Μόνο ενσωματωμένοι, πχ σε mkv.

παιδια ποιες είναι οι διαφορες μεταξυ της 705B και της 805Β? (εκτος απο το καλυτερο input lag στην 705Β και το 3D της 805Β)

Δεν υποστηρίζονται εξωτερικοί υπότιτλοι μέσω dlna. Μόνο ενσωματωμένοι, πχ σε mkv.

Αρα δηλαδη μονο απο stickaki ε?

παιδια ποιες είναι οι διαφορες μεταξυ της 705B και της 805Β? (εκτος απο το καλυτερο input lag στην 705Β και το 3D της 805Β)
Αυτές που είπες.

Αρα δηλαδη μονο απο stickaki ε?

Απο usb ναι παίζουν οι εξωτερικοί υπότιτλοι κανονικά. Απο dlna μόνο άμα κάτσει στα mkv και ενσωματώνει τους υπότιτλους χειροκίνητα.

Απάντηση: SONY KDL W705/6B series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα. Επειδή δεν έχω καταλάβει ακόμα πως γίνεται η τοποθέτηση της τηλεόρασης σε τοίχο, υπάρχει κάποιος που να έχει τοποθετήσει την 50" W705B με την χρήση κάποιας VESA βάσης ή με διαφορετικό τρόπο ? Κατά τα άλλα, τηλεόραση μου φαίνεται σαν μια από τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά και από ότι κατάλαβα και ο ήχος της είναι αρκετά αξιοπρεπής. Πρόβλημα αποτελεί εν μέρει και το εξωτερικό τροφοδοτικό, αλλά εφόσον γίνει εν τέλει η αγορά της τηλεόρασης, νομίζω πως θα βρεθεί λύση.

Παιδιά σκέφτομαι να πάρω την Sony KDL-32W706B και θέλω αν κάποιος την έχει να με διαφωτίσει σε μερικές απορίες.
1. ποια διαφορά έχει από την Sony KDL-32W705B;
2. επειδή το τηλεοπτικό σήμα έχει σημασία για μένα πως τα πάει; π.χ. είδα την samsung 32Η6200 σε κάποιο φίλο η οποία σε HD περιεχόμενο τα πήγαινε πολύ καλά αλλά στο τηλεοπτικό σήμα της digea δε βλεπόταν.
3. από κίνηση πως τα πάει; μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στα μάτια κάποιου που έχει συνηθίσει σε TV με 200HZ πραγματικά; (η μεγάλη μου TV).
4. έχει ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη; και αν έχει χρειάζεται μόνο πιάτο;
ευχαριστώ

Απάντηση: SONY KDL W705/6B series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δεν την έχω επιτοιχίσει αλλά είναι πολύ εύκολο από ότι είδα στο manual,

τοποθετείς την υπάρχουσα βάση της λίγο διαφορετικά, βάζεις και δυο στηρίγματα που σου δίνει στον τοίχο και όλα κομπλέ!
αν θες πάντως τη γνώμη μου για την τηλεόραση θα έλεγα μετά από περίπου ένα μήνα χρήσης πως είναι καλή προς πολύ καλή στο θέμα της εικόνας, με εξαίρεση βέβαια το light bleeding και clouding που λίγο πολύ έχουν όλες αν κατάλαβα, το reality creation επίσης προκαλεί κάποιες παραμορφώσεις σαν ghosting και το motion x flow δεν λειτουργεί άμεσα αλλά με καθυστέρηση με αποτέλεσμα να σπάει λίγο η κίνηση στην αρχή, το smart λίγο αργό μου φαίνεται, ο ήχος μέτριος προς καλός, με λίγα λόγια για τα 730+ ΕΥΡΩ που έχει σήμερα δεν τη θεωρώ κελεπούρι...

Last edited by a moderator:

Παιδιά σκέφτομαι να πάρω την Sony KDL-32W706B και θέλω αν κάποιος την έχει να με διαφωτίσει σε μερικές απορίες.
2. επειδή το τηλεοπτικό σήμα έχει σημασία για μένα πως τα πάει; π.χ. είδα την samsung 32Η6200 σε κάποιο φίλο η οποία σε HD περιεχόμενο τα πήγαινε πολύ καλά αλλά στο τηλεοπτικό σήμα της digea δε βλεπόταν.
3. από κίνηση πως τα πάει; μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στα μάτια κάποιου που έχει συνηθίσει σε TV με 200HZ πραγματικά; (η μεγάλη μου TV).
ευχαριστώ

Κατοχοι της 32w705bb αναφέρουν οτι το τηλεοπτικο το κανει να φαίνεται σαν HD. Αν αυτο μπορει να σε βοηθησει.
Απο την αλλη καλο θα ηταν να την δεις εσυ απο κοντα και να παιζει digea.Για να εισαι 100%.

Για τις samsung μην απορεις.. στο τηλεοπτικο ειναι μακραν χειροτερες απο τις sony (απο προσωπική εμπειρια.)

ευχαριστώ

1. Η 706 έχει ασημί πλαίσιο.

2. Καλά δεν το κάνει να φαίνεται σαν HD αλλά πάντως κάνει πολύ καλή δουλειά. Ειδικά στις 32" θα σου φανεί πολύ καλή ποιότητα.

3. Τι να σου πω σε αυτό ίσως σου "ξινίσει", ειδικά σε αθλητικό περιεχόμενο.

4. Ναι μόνο πιάτο για τα ελεύθερα, για nova και otetv θες οπωσδήποτε τον αποκωδικοποιητή τους.