Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μετά την παταγώδη αποτυχία της W955 του 2014 κανονικά η τιμή της 905 θα έπρεπε να ανέβει και όχι να πέσει.

Συμφωνω.. δεν μπορω να καταλαβω τι σκεφτοταν η σονυ..... οσο για το design... δεν ξερω εαν μπορεις να τη κρεμασεις και σε τοιχο..

Καλημέρα σε όλους.
Από 18/3 έχω στην κατοχή μου τη 55W905. Έλειπα όμως και 5-6 μέρες οπότε τώρα τελευταία ασχολήθηκα αρκετά μαζί της.
Να πω και πάλι ότι αντικατέστησε τη Samsung 46C8000, την οποία μου την είχε << καλιμπράρει >> ο Μανώλης Καστρουνής και είχε κάνει εξαιρετική δουλειά.
Η 905 λοιπόν δεν έχει ακόμα πιαστεί από τα χέρια του Μανώλη, όμως με σιγουριά πλέον λέω πως είναι πραγματικά μια εξαιρετική τηλεόραση.
Αρχικά να πω ότι με εξέπληξε θετικότατα στο τηλεοπτικό που δείχνει πάρα πολύ καλά όλα τα κανάλια με εξαίρεση τον ΑΝΤ1 που πάρα πολλές φορές η ποιότητα του είναι << λάσπη >>.
Σε σύγκριση με τη C8000 σε όλα τα επίπεδα το καλό υλικό και σε HD και σε SD το δείχνει ακόμα καλύτερα, το κακό υλικό όμως το ξεγυμνώνει και φαίνεται χειρότερο. Λογικό νομίζω όταν από 46 ίντσες στα 2,75μ πάς σε 55 ίντσες. Επίσης έχει καλύτερο μαύρο και χρώμα. Σε κίνηση και τα υπόλοιπα άριστες και οι δύο.
Πιστεύω ότι όταν σεταριστεί επαγγελματικά θα γίνει αισθητά καλύτερη, αν και εδώ που τα λέμε και με τις ρυθμίσεις που τις έχω κάνει με το μάτι και πολύ προσοχή, πιστεύω ότι είναι σε απόδοση στο 90+% των δυνατοτήτων της, γιατί ήταν αρκετά έτοιμη από το κουτί της. Πάντως μάλλον θα φωνάξω και το Μανώλη, γιατί έχω τη ψείρα να μπορώ να πάρω ότι μπορεί να δώσει το μηχάνημα, αν και πιστεύω ξανά λέω, πως δε θα δω σε αυτήν, τη θεαματική διαφορά που είχα δει στη C8000.
Αν θα έλεγα κάτι αρνητικό σε σχέση με τη Samsung, είναι πως η 905 δεν έχει δυνατότητα ρύθμισης των 10 σημείων λευκού, κάτι που πιστεύω σε τέτοιου επιπέδου τηλεόραση θα έπρεπε να υπάρχει, μη πω και 20 σημείων. Ίσως όμως να μη το έχει και πολύ ανάγκη, αλλά αν υπήρχε σίγουρα θα έδινε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε επαγγελματκό σετάρισμα.

οταν το κανεις δωσε μας τα settings
Εγώ να σας τα δώσω, αλλά θα είναι βασισμένα πάνω στα δικά μου μηχανήματα και σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο σε άλλα. Το λέω αυτό γιατί το έχω δει ακόμα και τώρα που θέλουν διαφοροποίηση σε όλες τις πηγές που έχω συνδεδεμένες, το ίδιο ακριβώς συνέβη και όταν ρυθμίστηκε η C8000.

Όνομα: PKG4.401EUA
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28/03/2014
Χρειάζομαι αυτή την ενημέρωση; Το υλικολογισμικό σας ενδέχεται να είναι ήδη ενημερωμένο, ειδικά αν διαθέτετε ένα νέο μοντέλο τηλεόρασης Bravia. Αν δεν είστε σίγουροι, είναι εύκολο να ελέγξετε ποια έκδοση υλικολογισμικού διαθέτετε: ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να την ελέγξετε.
Πλεονεκτήματα και βελτιώσεις:
This update improves the following:
Screen mirroring functionality
TV performance while watching Netflix
SRF satellite reception while using Neotion dual CAM
Satellite name sorting feature

Όνομα: PKG4.401EUA
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28/03/2014
Χρειάζομαι αυτή την ενημέρωση; Το υλικολογισμικό σας ενδέχεται να είναι ήδη ενημερωμένο, ειδικά αν διαθέτετε ένα νέο μοντέλο τηλεόρασης Bravia. Αν δεν είστε σίγουροι, είναι εύκολο να ελέγξετε ποια έκδοση υλικολογισμικού διαθέτετε: ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να την ελέγξετε.
Πλεονεκτήματα και βελτιώσεις:
This update improves the following:
Screen mirroring functionality
TV performance while watching Netflix
SRF satellite reception while using Neotion dual CAM
Satellite name sorting feature
Ρε φιλε τι φοβασαι και δεν τη κανεις? Μη σου χαλασει? Update ειναι δεν ειναι format.. δεν χαλαει καμια ρυθμιση ουτε τιποτα..

την εχω κανει απο την πρωτη μερα....

Ωραια, οποτε αμα ειδες κατι ουσιαστικο στην αναβαθμιση αυτη ειδα κι εγω.. (τιποτα δηλαδη).!

@Leonid
Αφούθα κάνεις τον κόπο, αν είναι δυνατόν να πάρεις settings για διάφορες καταστάσεις δηλ. Μέρα, Νύκτα, Ταινία, Αθλήματα κ.λ.π (ότι άλλο θέλεις).
Μπορεί να περαστούν σε διάφορες θέσεις και να τα αλλάζεις κάθε φορά ανάλογα τι έχεις....
Φυσικά περιμένουμε τα settings....

@Leonid
Αφούθα κάνεις τον κόπο, αν είναι δυνατόν να πάρεις settings για διάφορες καταστάσεις δηλ. Μέρα, Νύκτα, Ταινία, Αθλήματα κ.λ.π (ότι άλλο θέλεις).
Μπορεί να περαστούν σε διάφορες θέσεις και να τα αλλάζεις κάθε φορά ανάλογα τι έχεις....
Φυσικά περιμένουμε τα settings....
Κοίτα φίλε, εγώ τέλος της άλλης εβδομάδας θα κάνω τις ρυθμίσεις με το Μανώλη, αλλά να έχεις υπόψη σου τα εξής :
- Οι ρυθμίσεις που θα γίνουν , θα αφορούν θέαση ταινιών από τις πηγές μου, για νυκτερινή θέαση, με το φως της ημέρας όλα φαίνονται καλά λίγο πολύ.
- Να ξέρεις ότι το τηλεοπτικό δεν μπορεί να ρυθμιστεί, για διάφορους λόγους, με τίποτα όπως το σήμα που παίρνεις από τις συνδεδεμένες πηγές. Βάση των ρυθμίσεων των πηγών πάει περίπου και το τηλεοπτικό, που άλλες φορές είναι πολύ καλό, και άλλες μέτριο έως και κουκουρούκου, ανάλογα το υλικό που έχει και εκείνη την ώρα αλλά και το σταθμό που εκπέμπει.
- Βάσει λοιπόν των παραπάνω, οι όποιες ρυθμίσεις θα γίνουν για ταινίες, άρα τα αθλητικά που είναι τηλεοπτικό ( digea για μένα ) σου είπα τι θα συμβαίνει. Για αυτό το λόγο λοιπόν, επειδή οι ρυθμίσεις θα αφορούν τις δικές μου πηγές, μπορεί στις δικές σου να είναι εντελώς αλλού για αλλού. Να καταλάβεις , τέσσερις διαφορετικές πηγές έχω, τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις χρειάζονται...
Από εκεί και πέρα, ας γίνουν οι ρυθμίσεις με το καλό, και εδώ είμαστε...

Υπάρχει τροπος να γίνει mirroring η οθόνη του υπολογιστή στην τηλεόραση μέσω WiFi ?

Απο σημερα ειμαι και εγω κάτοχος της 55w905 μιας και η lg55la690 που είχα μου έβγαλε πρόβλημα.
Μέχρι στιγμής ειμαι πολυ ευχαριστημένος απο την εικόνα που έχει

Λοιπόν το Σάββατο ήρθε ο Μανώλης και ρυθμίστηκε η τηλεόραση σε όλες τις πηγές μου ( πέντε συνολικά ) και μετά από 3,5 ώρες το αποτέλεσμα για άλλη μια φορά από τα χέρια του ε- ξαι- ρε- τι- κό. Δεν περίμενα ότι σε αυτή τη τηλεόραση θα έβλεπα τόσο θεαματική διαφορά, γιατί είχε και προ ρυθμίσεων πάρα πολύ καλή εικόνα και πίστευα ότι ήταν σχεδόν έτοιμη. Ευτυχώς έκανα λάθος και ξαναλέω, μπράβο Μανώλη. Εκεί που δε μου πείραξε σχεδόν τίποτα σε αυτά που είχα ρυθμίσει, είναι στο τηλεοπτικό, γιατί και σε ικανοποιητικό επίπεδα το είχα, αλλά και για αυτούς που ξέρουν, ελάχιστα μπορείς να κάνεις σε αυτόν το τομέα.
Πραγματικά απίθανη τηλεόραση , όμως το κουσούρι της το έχει , και δεν εννοώ μόνο το δικό μου κομμάτι, αλλά είμαι βέβαιος όλων όσων την έχουν και απορώ πως εδώ μέσα δε το ανέφερε κανένας. Μιλάω όχι μόνο για την 55αρα σαν τη δική μου, αλλά για όλες. Είχα δει πριν έρθει και ο Μανώλης, που όπως μου είχε πει και είδα στο αρχείο του, έχει ρυθμίσει και άλλες, ότι σε μονόχρωμη λευκή καρτέλα αλλά και σε πράσινη ανοιχτή, μονόχρωμη πάλι, σε πιο σκούρα χρώματα δε φαίνεται, έχει δεξιά και αριστερά από πάνω μέχρι κάτω σε φάρδος δύο με τρεις πόντους περίπου κάτι σαν σκιές πολύ πολύ ελαφριές που αν δε κοιτάξεις με επιμονή δε τις βλέπεις, υπάρχουν όμως.
Ο Μανώλης όταν ήρθε και του το είπα, μου είπε ότι το έχει δει σε όλες όσες έχει ρυθμίσει ακριβώς το ίδιο σε μέγεθος και έκταση και μάλιστα το έχουν συζητήσει και με τη Sony, οι οποίοι είπαν , αν θυμάμαι καλά, ότι είναι ιδιομορφία του πάνελ που έχει βγάλει η Samsung, γιατί από αυτή το έχουν βάλει στην 905.
Χθες λοιπόν , καθότι ανοιχτά τα μαγαζιά, πήγα σε δύο Πλαίσιο και σε δύο Puplic σύνολο με τη δική μου πέντε τεμάχια, πράγματι όλες είχαν ακριβώς το ίδιο, άρα δε τίθεται θέμα να μην υπάρχει. Ευτυχώς όσο και να το ξέρεις όσο και να το ψάχνεις, σε κανονικές συνθήκες θέασης ταινίας και τα λοιπά, δε φαίνεται παρά μόνο αν τύχη ας πούμε σε ταινία που είναι γυρισμένη σε τοπίο χιονιού και είναι όλα άσπρα, εκεί αν το ξέρεις θα το δεις και αν πας ψάχνοντας, όμως έστω και τόσο λίγο υπάρχει. Ακόμα και σε μαγνητοσκοπημένο αγώνα ποδοσφαίρου HD, δε φαίνεται καθόλου, γιατί εκεί είχα την ανησυχία μου, όμως πραγματικά δε φαίνεται σε γήπεδο, αλλά αν τύχη και δείτε τη διαφήμιση του ΟΤΕ που έχει σχεδόν σε όλο το πλάνο ένα ανοιχτό πράσινο, ίσως το παρατηρήσετε, σε σκούρο δε φαίνεται. Σε ανοικτό πρασινάκι λοιπόν και σε εντελώς μα εντελώς λευκούλι.
Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι οι φίλοι που έχουν Samsung F8000 & 7000, που νομίζω έχουν ίδιο πάνελ και πρέπει να είναι το ίδιο με την 905, δεν έχουν δει κάτι ίδιο; Εγώ πάντως που βρήκα σε ένα από τα καταστήματα που πήγα για να τσεκάρω, μία F7000, δεν είδα κάτι τέτοιο να υπάρχει, αλλά από << σύννεφο >> μια χαρά συννεφιασμένη Κυριακή ( εντάξει σίγουρα ήθελε και ρύθμισμα )
Αυτά λοιπόν, πάρα πολύ καλή πράγματι η τηλεόρασή μας, ρυθμισμένη σωστά απογειώνεται, σίγουρα από τα ότι καλύτερα έχουν βγει μέχρι τώρα, αλλά αψεγάδιαστη δεν είναι και εννοώ στο σύνολο της παραγωγής όχι σε μεμονωμένα κομμάτια.
Για ψάξτε και σεις οι υπόλοιποι κάτοχοι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δείτε. Εντάξει δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά είναι κάτι που έστω και αυτό σε τέτοιες τηλεόρασης δε θα έπρεπε να υπάρχει.

Απο σημερα ειμαι και εγω κάτοχος της 55w905 μιας και η lg55la690 που είχα μου έβγαλε πρόβλημα.
Μέχρι στιγμής ειμαι πολυ ευχαριστημένος απο την εικόνα που έχει

Λογικό είναι , από κλητήρας έγινες δήμαρχος σε εικόνα. Σε smart tv , media player κτλ. βέβαια σαφώς καλύτερη η LG αλλά κοιτάμε πρώτα την εικόνα και μετά αν μπορούμε να έχουμε και τα υπόλοιπα.

Για το συγκεκριμένο φαινόμενο που αναφέρει ο leonid με τις σκιές το έχω αναφέρει και για το καινούργιο μοντέλο 50w805b που έχω στην κατοχή μου, αλλά αν πούμε ότι το βλέπουμε στην δεξιά πλευρά μισό πόντο απο το τελείωμα του πανελ και μετατοπιστούμε στα όρια της δεξιάς πλευράς δεν φαίνεται και όσο μετακινούμαστε προς τα αριστερά τόσο πιο εμφανές γίνεται και μάλιστα το βλέπουμε σαν να είναι και πιό μέσα τουλάχιστον 2 πόντους. Είναι κουφό το φαινόμενο γιατί αν ήταν Banding όπου και να καθίσεις θα το έβλεπες πάντα και στην ίδια θέση πράγμα που δεν ισχύει για τα συγκεκριμένα μοντέλα. Το έχω αναφέρει στο θέμα της 805β και μάλιστα μετά την αναφορά το παρατήρησε και άλλος κάτοχος. Στην ουσία μιλάμε για πταίσμα μπρος στα άλλα panel άλλων εταιριών που πραγματικά δεν βλέπονται και το λέω αυτό ως παθών. Πιστεύω όταν παρακολουθείς μια ταινία σπάνια θα φτάσει το μάτι στα άκρα του panel, επομένως μπορεί να είναι εκεί αλλά δεν θα ενοχλήσει σχεδόν ποτέ.

Η αναφορά του προβλήματος
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/115792-Sony-W8xxB-series-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page15

και η επιβεβαίωση
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/115792-Sony-W8xxB-series-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page16

Παρένθεση για το φάρδος των γραμμών ότι στην 805β είναι πολύ ψιλές ούτε μισός πόντος εν σχέσει με την 905 που όπως λέει ο leonid είναι 2-3 πόντους
Και εννοείτε ότι το panel δεν είναι ίδιο μιας και της 905 είναι της samsung κατά πάσα πιθανότητα και της 805β της auo

Last edited:
Χθές ήμουν στα public και είχε την W955. ο πωλητής μου είπε πως ειναι η αντικατάσταση της W905 αλλά ειναι αρκετά κατώτερη.....

Χθές ήμουν στα public και είχε την W955. ο πωλητής μου είπε πως ειναι η αντικατάσταση της W905 αλλά ειναι αρκετά κατώτερη.....
Σίγουρα δεν ισχύει αυτό, ή ο πωλητής είναι άσχετος ή ήθελε να πουλήσει πάση θυσία. Μέρα με τη νύχτα η μία με την άλλη.

Στην ουσία μιλάμε για πταίσμα μπρος στα άλλα panel άλλων εταιριών που πραγματικά δεν βλέπονται και το λέω αυτό ως παθών.

Καλό θα ήταν να διευκρινήσεις ότι μιλάς για πάνελ LG που όμως χρησιμοποιεί και η Sony σε κάποια μοντέλα (πχ. W805A , W955) , τα πάνελ στην W905 είναι της Samsung ενώ της 805Β είναι AUO. H Sony εδώ και κάποια χρόνια δεν έχει δικές της γραμμές παραγωγής πάνελ.

Για το συγκεκριμένο φαινόμενο που αναφέρει ο leonid με τις σκιές το έχω αναφέρει και για το καινούργιο μοντέλο 50w805b που έχω στην κατοχή μου, αλλά αν πούμε ότι το βλέπουμε στην δεξιά πλευρά μισό πόντο απο το τελείωμα του πανελ και μετατοπιστούμε στα όρια της δεξιάς πλευράς δεν φαίνεται και όσο μετακινούμαστε προς τα αριστερά τόσο πιο εμφανές γίνεται και μάλιστα το βλέπουμε σαν να είναι και πιό μέσα τουλάχιστον 2 πόντους. Είναι κουφό το φαινόμενο γιατί αν ήταν Banding όπου και να καθίσεις θα το έβλεπες πάντα και στην ίδια θέση πράγμα που δεν ισχύει για τα συγκεκριμένα μοντέλα. Το έχω αναφέρει στο θέμα της 805β και μάλιστα μετά την αναφορά το παρατήρησε και άλλος κάτοχος. Στην ουσία μιλάμε για πταίσμα μπρος στα άλλα panel άλλων εταιριών που πραγματικά δεν βλέπονται και το λέω αυτό ως παθών. Πιστεύω όταν παρακολουθείς μια ταινία σπάνια θα φτάσει το μάτι στα άκρα του panel, επομένως μπορεί να είναι εκεί αλλά δεν θα ενοχλήσει σχεδόν ποτέ.

Η αναφορά του προβλήματος
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/115792-Sony-W8xxB-series-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page15

και η επιβεβαίωση
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/115792-Sony-W8xxB-series-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page16

Παρένθεση για το φάρδος των γραμμών ότι στην 805β είναι πολύ ψιλές ούτε μισός πόντος εν σχέσει με την 905 που όπως λέει ο leonid είναι 2-3 πόντους
Και εννοείτε ότι το panel δεν είναι ίδιο μιας και της 905 είναι της samsung κατά πάσα πιθανότητα και της 805β της auo

Εντάξει ήμουν λίγο υπερβολικός, για να το ψάξουν και οι άλλοι, αλλά με μέτρημα είναι από 0,4 έως και 1,1. Κατά τα άλλα είναι όπως το περιγράφεις, δεν ενοχλεί πουθενά, δε φαίνεται παρά μόνο ελάχιστα αν το ξέρεις και το ψάχνεις σε εντελώς λευκό και πολύ απαλό πράσινο. Από θέμα << συννεφιάς >> κτλ. ούτε ίχνος, ακόμη και ο Μανώλης με ψάξιμο είδε ένα πολύ μικρό σε ένα σημείο που εγώ δε θα το έβλεπα με τίποτα , ανάξιο λόγου ακόμα και για μένα το παράξενο.
Η τηλεόραση είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή, και απλά και μόνο για το γαμώτο ανέφερα και το θέμα, γιατί σε τέτοιου είδους τηλεόρασης είναι βλακεία να υπάρχουν τέτοιου είδους ψεγάδια. Από την άλλη βέβαια ευτυχώς που είναι μόνο αυτό, γιατί επι της ουσίας είναι παραγματικά τίποτα, αλλά αν δεν υπήρχε ακόμα καλύτερα χα!χα!χα!