Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τί εννοείς;
Καπου διαβασα σε ξενα sites reviews οτι δεν μπορεις να επεξεργαστεις τους υποτιτλους (μεγεθος χρωμα υψος κτλ) κι αλλοι λενε οτι γινεται.. τωρα δε θα το ψαξω αλλο το θεμα γιατι τον εχω προσπερασει αυτον το player.. το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα ειναι να παρω ενα mp με περιορισμενες δυνατοτητες οποτε θα παρω ενα καλο, θα τα σκασω λιγο παραπανω αλλα θα εχω το κεφαλι μου ησυχο και να μην ασχολουμε αλλο με το τι θα παιζει και τι οχι..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καπου διαβασα σε ξενα sites reviews οτι δεν μπορεις να επεξεργαστεις τους υποτιτλους (μεγεθος χρωμα υψος κτλ) κι αλλοι λενε οτι γινεται.. τωρα δε θα το ψαξω αλλο το θεμα γιατι τον εχω προσπερασει αυτον το player.. το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα ειναι να παρω ενα mp με περιορισμενες δυνατοτητες οποτε θα παρω ενα καλο, θα τα σκασω λιγο παραπανω αλλα θα εχω το κεφαλι μου ησυχο και να μην ασχολουμε αλλο με το τι θα παιζει και τι οχι..

Καλό θα ήταν να το ψάξεις λίγο παραπάνω όμως, ώστε να μην πληρώσεις δυνατότητες που δεν χρειάζεσαι ή να μην καταλήξεις με ένα ακριβό και προβληματικό player, θεωρώντας πως ό,τι ακριβό στερείται προβλημάτων. Απροβλημάτιστο και τέλειο player δεν υπάρχει, όλα χωλαίνουν κάπου και συνήθως αναγκάζεται κανείς να κάνει κάποιους συμβιβασμούς, ανάλογα με το που βρίσκονται οι προτεραιότητές του. Οπότε, θα σου πρότεινα να κάνεις μια λίστα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που απαιτείς από ένα player, ανέφερέ τα εδώ κι έπειτα κάνε και έναν έλεγχο στα νήματα κατόχων των player που θα σου προταθούν, ώστε να σιγουρευτείς. Έχε επίσης υπόψη σου, ότι λογικά μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν να κυκλοφορούν και players που υποστηρίζουν h.265, οπότε είναι πολύ πιθανό να μπεις στο τριπάκι της αναβάθμισης σχετικά σύντομα... ;)

Για την ιστορία, το WD Live SMP υποστηρίζει για τους υπότιτλους αλλαγή θέσης, μεγέθους, πάχους περιγράμματος, χρώματος, χρώματος περιγράμματος και συγχρονισμού. Οι ισχυρισμοί για το αντίθετο που βρήκες, πιθανώς να αναφέρονται στο προηγούμενο μοντέλο WD Live...

Το θέμα είναι αν μπορώ να βρω 55w905 πλεον,φαινεται να ειναι αφαντες πλεον...

H απλά αγοράζει την H6400 (απόλυτα αξιοπρεπής τηλεόραση του 8/10) και γλιτώνεις 600 ευρώ σε σχέση με την F8000 και 500 ευρώ σε σχέση με την W905 και το εξωτερικό media player με τα λεφτά αυτά αγοράζεις και ένα home cinema και σου μένουν και ρέστα.

παιδια,καλησπερα.Εχω ενα προβλημα:οταν βαζω στην τηλεοραση 3D ταινια, οι υποτιτλοι(srt) σπανε δεξια και αριστερα της εικονας..τι φταιει?

Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τωρα τελευταια χρησιμοποιω πολυ τον PLEX media server ο οποιος πιστευω ειναι ο κορυφαιος free... (αντε και ο SERVIO) μου αρεσει ποιο πολυ διοτι τα παιζει ολα σε full screen και δεν υπαρχουν μαυρες μπαρες πανω-κατω κι εχει ωραια απεικονιση-θεση στους υποτιτλους.. εχω μια απορια λοιπον, ολα τα παιζει τελεια ακομα και 1080p αλλα μεχρι 1980x800 αναλυση.. εαν βαλω καποια ταινια που να εχει 1920x1080p και ειναι πανω απο δεκα giga η ταινια τοτε εχω προβλημα (λαγκαρει συνεχως) και θελω να ξερω τι φταιει.. η περιοχη που μενω φτανει μεχρι τα 8.5 mbps maximum και ο το pc μου (5ετιας) φοραει: intel quad core q6600 2.4ghz 4gb ram και καρτα γραφικων gtx 270 super over locked. Λετε να φταιει η συνδεση μου και να θελει παραπανω η το pc? Στις ρυθμισεις του plex τα εχω βαλει ολα στο full.. Ο σκληρος δισκος που τα εχω ολα μεσα ειναι καινουργιος 2 tera wd caviar green

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

H απλά αγοράζει την H6400 (απόλυτα αξιοπρεπής τηλεόραση του 8/10) και γλιτώνεις 600 ευρώ σε σχέση με την F8000 και 500 ευρώ σε σχέση με την W905 και το εξωτερικό media player με τα λεφτά αυτά αγοράζεις και ένα home cinema και σου μένουν και ρέστα.

Καπως ετσι το σκεφτομαι και εγω να πω την αληθεια...Θα το ψαξω ακομα με την W905 απο αυριο αν βρω ακρη...

Πριν μιση ωρα εγινα κατοχος της 46W905!
Ολη τη χρονια την χαζευα αλλα δεν ημουν διατεθημενος να πληρωσω τριπλη τιμη την ποιοτητα της, αλλα την πετυχα στα 1099 σφραγισμενη, ειχα και ενα πιστωτικο στο Πλαισιο 400 ευρω, και δεν αντεξα τη χτυπησα! 1100 ειναι πολλα βεβαια και παλι, και ισως το μετανιωσω που δε πηρα μια 50αρα του 2014 με λιγοτερα χρηματα, αλλα ελπιζω να με αποχημιωσει!

Επειδη η τιμη αυτη στο Πλαισιο αφορα εκθεσιακα κομματια (και με αυτο το δεδομενο δε τη θεωρω ιδιαιτερα καλη), ομως βρηκα ενα σφραγισμενο στο ψυχικο, υπαρχει καποιος τροπος να δω ωρες λειτουργειας για να σιγουρεψω οτι δε την εχουν δουλεψει ποτε?

Με γεια , θα πεις και για την εικόνα σε σύγκριση με την UT50 που είχες πριν φαντάζομαι. Αν και δεν είναι δίκαιη η σύγκριση entry level plasma με top LED LCD.

Με γεια , θα πεις και για την εικόνα σε σύγκριση με την UT50 που είχες πριν φαντάζομαι. Αν και δεν είναι δίκαιη η σύγκριση entry level plasma με top LED LCD.

Ευχαριστω!

Την plasma την εχω πολυ ψηλα στην εκτιμηση μου και ας ηταν entry-level η συγκεκριμενη... Ηδη σε DIGEA εχω την αισθηση οτι ειναι χειροτερη η 905 που μολις συνεδεσα (ισως ειναι και ιδεα μου βεβαια), ειναι πιο "σκληρη" σιγουρα, νομιζω η εγγενως πιο soft εικονα των plasma κανει θαυματα στα κακα σηματα...
Ας οψεται το burn-in αλλιως θα επαιρνα την UT50 στο δωματιο, και σιγουρα αν δεν ικανοποιησει η 905, θα κανω τραμπα με το σαλονι και θα ερθει η plasma στο δωματιο, απλα θα πανε τσαμπα τα 1100 ευρω σε αυτην την περιπτωση....

Παντως θελω να κανω ενα τεστ να τις βαλω διπλα διπλα να δω τι πιανουν η καθεμια, αλλα μου χαλασε το ενα βυσμα στον RF splitter... το μονο που μπορω να κανω τωρα ειναι να συνδεσω με hdmi splitter τον δεκτη της nova και να παιξω αποκει τα Digea για να παιρνουν ιδιο υλικο, αλλα δε ξερω αν θα ενεργοποιησουν ετσι ολο το processing τους και οι 2...

η εγγενως πιο soft εικονα των plasma

Η ποιά; :BDGBGDB55:

Φρόντισε να έχεις τις δύο συσκευές σε παρόμοια επίπεδα φωτεινής εκπομπής, gamma και ρυθμίσεων επεξεργασίας πριν κάνεις τη σύγκριση... ;)

Η ποιά; :BDGBGDB55:

δε σου δινει η Plasma μια αισθηση "αναλογικιλας"? Και αν κολλησεις το προσωπο σου στην οθονη, τα pixels δεν ειναι λιγοτερο διακριτα? Αυτο εμενα μου δινει την αισθηση μιας πιο soft-γλυκιας εικονας ενω η LCD εχει πιο πολλη οξυτητα-σκληραδα στα ματια μου. Αλλου ειναι καλο το ενα αλλου το αλλο, πχ για monitor, σε desktop/browsing προτιμω την οξυτητα-σταθεροτητα της LCD. Σε video Και ειδικα σε χειροτερο σημα μου φαινεται πλεονεκτημα η αναλογικιλα της plasma...

Kαλωσηρθες λοιπον και εσυ στο club blinky,των κατοχων της 905!Με γεια και νομιζω θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος!!!

Και αν κολλησεις το προσωπο σου στην οθονη, τα pixels δεν ειναι λιγοτερο διακριτα?

Είναι; Εδώ πάντως, όταν έβαλα ένα close-up από pattern αναλυτικότητας, μου είπαν την UT50 ότι είναι LCD... :BDGBGDB55:

δε σου δινει η Plasma μια αισθηση "αναλογικιλας"? Αυτο εμενα μου δινει την αισθηση μιας πιο soft-γλυκιας εικονας ενω η LCD εχει πιο πολλη οξυτητα-σκληραδα στα ματια μου. Αλλου ειναι καλο το ενα αλλου το αλλο,. Σε video Και ειδικα σε χειροτερο σημα μου φαινεται πλεονεκτημα η αναλογικιλα της plasma...

Αυτό που περιγράφεις είναι η αίσθηση που αποκομίζει κανείς από αρρύθμιστες τηλεοράσεις. Αν δεις δίπλα-δίπλα μία καλιμπραρισμένη Plasma και μία καλιμπραρισμένη LCD (που να μην έχει καμμία από τις δύο κάποιο πρόβλημα με την επεξεργασία εικόνας), θα καταλάβεις ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα... ;)

πχ για monitor, σε desktop/browsing προτιμω την οξυτητα-σταθεροτητα της LCD

Για το θέμα του non-flicker/σταθερότητας, φυσικά και συμφωνώ... :a0210:

Η εγγενής "οξύτητα" μιας οθόνης fixed-pixel-array σε ακίνητη εικόνα, είναι καθαρά θέμα προσλαμβανόμενης αντίθεσης στο εκάστοτε περιβάλλον θέασής της...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δε σου δινει η Plasma μια αισθηση "αναλογικιλας"? Και αν κολλησεις το προσωπο σου στην οθονη, τα pixels δεν ειναι λιγοτερο διακριτα? Αυτο εμενα μου δινει την αισθηση μιας πιο soft-γλυκιας εικονας ενω η LCD εχει πιο πολλη οξυτητα-σκληραδα στα ματια μου. Αλλου ειναι καλο το ενα αλλου το αλλο, πχ για monitor, σε desktop/browsing προτιμω την οξυτητα-σταθεροτητα της LCD. Σε video Και ειδικα σε χειροτερο σημα μου φαινεται πλεονεκτημα η αναλογικιλα της plasma...

Σε χειρότερο σήμα και εγώ πιστεύω ότι μπορεί να δείχνει καλύτερα η UT50 , την τηλεόραση όμως την αγοράζουμε για να βλέπουμε HD. Και εφόσον δεν υπεισέρχεται θόρυβος από το πάνελ στην W905 νομίζω ότι εκεί θα δεις την διαφορά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε χειρότερο σήμα και εγώ πιστεύω ότι μπορεί να δείχνει καλύτερα η UT50 , την τηλεόραση όμως την αγοράζουμε για να βλέπουμε HD. Και εφόσον δεν υπεισέρχεται θόρυβος από το πάνελ στην W905 νομίζω ότι εκεί θα δεις την διαφορά.

Ο καθενας αγοραζει για οτι χρηση κανει, πιστευω παρα πολλοι εκει εξω αγοραζουν για να βλεπουν σχεδον αποκλειστικα DIGEA.... ευτυχως εγω την αγορασα για 99% HD, οποτε πιστευω θα με ικανοποιησει!

Παντως αυτη τη στιγμη βλεπω το μπασκετ Ολυμπιακος-Αρης στην ΕΡΤ, και εχω συνδεσει και τις 2 με hdmi splitter (μεσω nova). Το NERIT HD εχω την εντυπωσει οτι μεταδιδει το ιδιο σημα με το απλο ΝΕΡΙΤ καθως ειναι αθλιο. Και μπορω να πω οτι καμια απο τις 2 τηλεορασεις δε δειχνει ωραια....τι να πω οταν το σημα ειναι για πεταμα ενταξει δεν περιμενεις και θαυματα, αλλα ειλικρινα και οι 2 διεχνουν χαλια και το μονο που διακρινω ειναι λιγο πιο ξεκαθαρα τα περιγραμματα στα γραμματα (των διαφημισεων πχ) στην 905.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ο καθενας αγοραζει για οτι χρηση κανει, πιστευω παρα πολλοι εκει εξω αγοραζουν για να βλεπουν σχεδον αποκλειστικα DIGEA.... ευτυχως εγω την αγορασα για 99% HD, οποτε πιστευω θα με ικανοποιησει!

Παντως αυτη τη στιγμη βλεπω το μπασκετ Ολυμπιακος-Αρης στην ΕΡΤ, και εχω συνδεσει και τις 2 με hdmi splitter (μεσω nova). Το NERIT HD εχω την εντυπωσει οτι μεταδιδει το ιδιο σημα με το απλο ΝΕΡΙΤ καθως ειναι αθλιο. Και μπορω να πω οτι καμια απο τις 2 τηλεορασεις δε δειχνει ωραια....τι να πω οταν το σημα ειναι για πεταμα ενταξει δεν περιμενεις και θαυματα, αλλα ειλικρινα και οι 2 διεχνουν χαλια και το μονο που διακρινω ειναι λιγο πιο ξεκαθαρα τα περιγραμματα στα γραμματα (των διαφημισεων πχ) στην 905.
Με γειά και από εμένα.
Αν θέλεις δοκίμασε τις ρυθμίσεις που έχω δώσει στη σελ. 21 , ποστ 205 και για το ψηφιακό τηλεοπτικό. Πιστεύω ότι στη δική σου που είναι 46αρα θα σε ικανοποιήσουν ακόμη περισσότερο από όσους έχουν 55αρα.
Περιμένουμε εντυπώσεις μετά τη δοκιμή, αν τις δοκιμάσεις βέβαια.
Πάντως άποψη μου, και δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνούν και οι πιο γνώστες του φόρουμ, είναι ότι ναι μεν για τις Led lcd δεν χρειάζεται να << στρώσεις >> το πάνελ, αλλά όμως για όλα τα ηλεκτρονικά του, το να δώσεις καμιά 100αριά ώρες περιθώριο να << πατήσουν - στρώσουν >> λίγο είναι καλό. Θέλω να πω ότι μετά από περίπου 100 ώρες εμένα μου φαίνεται και σε αυτή τώρα αλλά και στη C8000 που εχω, ότι παίζει πιο << γλυκά >>, έχει φύγει η πρώτη σκληράδα που νομίζω ότι είχε, ακόμα και μετά το επαγγελματικό της ρύθμισμα.
Πιστεύω ότι δεν είναι η ιδέα μου, αλλά όπως και να έχει, δεν χρειάζεται να κάνει κάτι κανείς, απλά λίγο υπομονή και βλέπει αν ισχύει αυτό που λέω.
Αλήθεια άλλος το έχει τσεκάρει αυτό;

νομίζω πως όποιου δεν του αρέσει η W905 δεν θα θα του αρεσει καμία τηλεόραση αφού μιλάμε για το TOP μοντέλο που υπάρχει στην αγορά