Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Kαλημερα παιδια και συγνωμη Βασιλη για την παρεμβολη αλλα θελω να ρωτησω τον φιλο Leonid με τις τρομερες ρυθμισεις του στην πασιγνωστη πλεον σελιδα 21 οταν μας δινει δυο διαφορετικες ρυθμισεις π.χ hd υλικο και 3d απο μια εξωτερικη πηγη πως αποθηκευονται´; ή του τι θες να δεις αλλαζεις τις ρυθμισεις καθε φορα;
Φίλε μου από ότι φαίνεται << οι τρομερές >> ρυθμίσεις μου όπως λες, δε σου κάνουν και τόσο, οπότε γιατί ρωτάς; Επίσης να σου πω ότι τις << τρομερές >> ρυθμίσεις μου ( με τις απαραίτητες διευκρινίσεις που έκανα από την αρχή ) τις πόσταρα για βοήθεια σε όποιον ενδιαφερόταν . Βοήθεια για να πετύχει ίσως κάτι καλύτερο από αυτό που είδη είχε κάνει , αλλά και γιατί στους καιρούς που ζούμε , αν κάποιον τον κάλυπταν θα γλυτώσει και ένα κάποιο ποσό.
Αν αυτά για σένα είναι αιτία χλευασμού, λυπάμαι, ίσως φταίω και εγώ που δεν διευκρίνισα το λόγο που το έκανα από την αρχή, για να μη παρεξηγηθώ όπως από εσένα, νόμιζα όμως ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο και κατανοητό το γιατί.
Τέλος πάντων.
Τώρα σε αυτό που ρωτάς, όχι δεν αλλάζεις κάθε φορά. Ανάλογα το υλικό που παίζει η τηλεόραση ( 2d Hd, 2d SD, 3d κτλ ) κάνεις τις ρυθμίσεις και μετά πάει αυτόματα σε αυτές που έχεις κάνει ανάλογα με το τι παίζει. Αυτό που αν θες αλλάζεις εσύ, είναι το << σκηνικό >> δηλαδή τα :σίνεμα - γενικό - παιχνίδι - κτλ, που μπορεί για κάποιο λόγο , όπως εγώ ( στη μία Hdmi επειδή δε μου έφταναν, σύνδεσα με σουίτσερ 2 πηγές , ps3 & mp και σε αυτή την είσοδο έχω κάνει ρύθμιση και για σκηνικό παιχνίδι για το ps3 και για σκηνικό σίνεμα για το mp, όποτε εκεί μόνο ανάλογα τι θέλω να δω, το αλλάζω μόνος ). Επίσης αν δε το ξέρεις, αν ρυθμίσεις μια είσοδο Hdmi με μια πηγή με hd υλικό και μετά βάλεις να παίξει Sd υλικό, τότε κρατά όλες τις ρυθμίσεις ίδιες εκτός τριών αν θυμάμαι καλά. Παρατήρησέ το και θα δεις ποιες είναι αυτές. Αυτές λοιπόν τις προσαρμόζεις ανάλογα το υλικό που βλέπεις και μετά όπως σου είπα πάει η τηλεόραση μόνη της αυτόματα.
Κατάλαβες βέβαια ότι όλα αυτά στα είπα για να σε βοηθήσω , αν το κατάφερα, και όχι γιατί ξέρω ή είμαι κάτι << φοβερό και τρομερό >>.....:BDGBDGB53:

Οι ρυθμισεις αυτες πληρωθηκαν απο τον Λεωνιδα και ειναι καθαρα για το πανελ του.Τρομερες θα γινουν σε αλλο πανελ αλλες ρυθμισεις με το αναλογο τιμημα.

Παιδιά κανείς να με βοηθήσει και μένα???

Ταινίες με ξεχωριστούς υπότιτλους πως βλέπετε σ'αυτην την τηλεόραση?

Εννοώ φτιάχνετε ένα φάκελο σε ενα στικάκι ή σε εναν σκληρό και το κουμπώνεται πάνω?

Βλέπει τους υπότιτλους που είναι στον ίδιο φάκελο? Υπάρχει κάποιο tip του στυλ οτι πρέπει να είναι ίδιο όνομα η ταινία με τους υπότιτλους για να παίξει αυτόματα?

Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε ολόκληρο το νήμα, ξερετε τι δεν είδα???

Τι βάσεις έχετε πάρει για την 55αρα και για τοίχο?

Παιδιά κανείς να με βοηθήσει και μένα???

Ταινίες με ξεχωριστούς υπότιτλους πως βλέπετε σ'αυτην την τηλεόραση?

Εννοώ φτιάχνετε ένα φάκελο σε ενα στικάκι ή σε εναν σκληρό και το κουμπώνεται πάνω?

Βλέπει τους υπότιτλους που είναι στον ίδιο φάκελο? Υπάρχει κάποιο tip του στυλ οτι πρέπει να είναι ίδιο όνομα η ταινία με τους υπότιτλους για να παίξει αυτόματα?
Καταρχην πρεπει οποσδηποτε να εχουν το ιδιο ονομα ταινια και υποτιτλοι.. δεν ειναι αναγκη να τους βαλεις σε φακελο απλα ετσι ξεχωριζεις ποιο ευκολα τις ταινιες και 2ον οταν βαλεις το στικακι στη tv σου για πρωτη φορα και παιξεις τη ταινια οι υποτιτλοι θα ειναι 'αλαμπουρνεζικοι'.. αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να πατησεις options-υποτιτλοι-κωδικοποιηση υποτιτλων και εκει σου εχει καποιες επιλογες. Για ελληνικους υποτιτλους θα επιλεξεις εκει που λεει UTF8... αυτη η επιλογη τους αναγνωριζει, και υπαρχει και αλλη μια ποιο πανω αλλα δε θυμαμαι γιατι δεν ειμαι τωρα μπροστα να σου πω, οταν βρω χρονο θα σου πω ποια ειναι η αλλη..

αδερφε Λεωνιδα διαβασα το ποστ σου και ειλικρινα καηκα δεν εχω λογια να σου περιγραψω ποσο ασχημα αισθανθηκα. δεν ειχα καμοια μα καμοια προθεση χλευασμου οντως οι ρυθμισεις που μας εδωσες ειναι τρομερες; πως αλλοιως να το πω αυτες χρησιμοποιω ΜΑΣ εβγαλες απο πολυ δυσκολη θεση τουλαχιστον εμενα τον ασχετο. παρολα αυτα να σου ζητησω συγνωμη αν απο καποια παραλειψη μου σου εδωσα αυτην την εντυπωση. ευχαριστω και παλι για τις διευκρινησεις.

Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

JL_? εχεις δικιο απλα οπως βλεπεις ειμαι καινουργιος στο site και με τοσες υποκατηγοριες δε ξερω που να κανω τη σωστη ερωτηση, γιαυτο το κανω εδω που θα παρω μια αμμεση απαντηση..οπως για παραδειγμα οταν ρωτουσα για mp το ηξερα οτι ειμουνα off-topic αλλα οταν ρωτησα (πχ) εκει που ειναι το ποστ με τα mp δε πηρα απαντηση γιατι μαλλον δεν ειναι τοσο πολυσυχναστα αυτο το καιρο κι ετσι δε βρεθηκε καποιος να μου απαντησει.. τεσπα, οσο για την εικονα που λεγαμε, σιγουρα το αποτελεσμα δε θα ειναι το ιδιο αλλα εμενα προσωπικα με βοηθησε να φτασω ποιο κοντα στο επιθυμητο αποτελεσμα οποτε ευχαριστω το φιλο leonid ο οποιος δεν ειναι υποχρεομενος να απολογηθει σε κανενα, ο ενας βοηθαει τον αλλο κι ετσι μαθαινουμε και καινουργια πραγματα..

αδερφε Λεωνιδα διαβασα το ποστ σου και ειλικρινα καηκα δεν εχω λογια να σου περιγραψω ποσο ασχημα αισθανθηκα. δεν ειχα καμοια μα καμοια προθεση χλευασμου οντως οι ρυθμισεις που μας εδωσες ειναι τρομερες; πως αλλοιως να το πω αυτες χρησιμοποιω ΜΑΣ εβγαλες απο πολυ δυσκολη θεση τουλαχιστον εμενα τον ασχετο. παρολα αυτα να σου ζητησω συγνωμη αν απο καποια παραλειψη μου σου εδωσα αυτην την εντυπωση. ευχαριστω και παλι για τις διευκρινησεις.
ΟΚ.:ernaehrung004:

Nα κάνω μία ερώτηση.

Εγω έχω 2 πηγές.

Ενα ps3 και το hol tv.

Σύνδεσα το ps3 στο 1ο hdmi και στο 3ο! (που είναι ακριβώς δίπλα στο 1ο) το hol tv.

Τώρα που έχω τις ταινίες μου στο σκληρό, είναι καλύτερα να τον συνδέσω απευθείας στη tv ή στο ps3?

Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιάννη αυτό το είπα από τη πρώτη στιγμή, και το ξέρει και ο φίλος manolinio7.
Δοκιμή έκανε με τις δικές μου ρυθμίσεις, που σίγουρα τον έφερε πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, και από εκεί πέρα τις προσαρμόζει και ανάλογα με το τι του αρέσει και στο μάτι του περισσότερο.
Από το να πηγαίνει κάποιος δοκιμάζοντας στα τυφλά, που δεν έχει τις δικές σου ας πούμε γνώσεις, αλλά και γενικώς ούτε και τον εξοπλισμό, δεν είναι καλύτερα να δοκιμάζει έτσι; Αρκεί να γνωρίζει ότι θα είναι στο περίπου κοντά στις σωστές ρυθμίσεις και να μη περιμένει το απόλυτο που μπορεί να πάρει αν γίνονταν η ρύθμιση επαγγελματικά στη δική του.
Ε αυτό λοιπόν το ξέρει ο Manolinio7, μη τον μαλώνεις τον φίλο μας....:flipout:& :grinning-smiley-043 for you, from me to everybody

Μα δεν τον μάλωσα... :laugh: Να του εξηγήσω προσπάθησα γιατί βλέπει αυτό που βλέπει. Η αντιγραφή ρυθμίσεων καλιμπραρίσματος δεν οδηγεί σε καλιμπραρισμένη τηλεόραση και το "όλα κιτρινίζουν" που αναφέρει αυτό υποδεικνύει: ότι η τηλεόρασή του κατέληξε με πιο θερμή κλίμακα του γκρίζου από την αναφορά... ;)

JL_? εχεις δικιο απλα οπως βλεπεις ειμαι καινουργιος στο site και με τοσες υποκατηγοριες δε ξερω που να κανω τη σωστη ερωτηση, γιαυτο το κανω εδω που θα παρω μια αμμεση απαντηση..οπως για παραδειγμα οταν ρωτουσα για mp το ηξερα οτι ειμουνα off-topic αλλα οταν ρωτησα (πχ) εκει που ειναι το ποστ με τα mp δε πηρα απαντηση γιατι μαλλον δεν ειναι τοσο πολυσυχναστα αυτο το καιρο κι ετσι δε βρεθηκε καποιος να μου απαντησει.. τεσπα, οσο για την εικονα που λεγαμε, σιγουρα το αποτελεσμα δε θα ειναι το ιδιο αλλα εμενα προσωπικα με βοηθησε να φτασω ποιο κοντα στο επιθυμητο αποτελεσμα οποτε ευχαριστω το φιλο leonid ο οποιος δεν ειναι υποχρεομενος να απολογηθει σε κανενα, ο ενας βοηθαει τον αλλο κι ετσι μαθαινουμε και καινουργια πραγματα..

Μα δεν είπα ότι ήσουν off-topic αυτή τη φορά. Τα link στα έβαλα για να διαβάσεις κάποια πράγματα που εξηγούν αυτό που παρατήρησες, όχι για να συνεχίσεις αλλού τη συζήτηση... :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κανενα προβλημα..! Λοιπον, εχω μια πολυ σημαντικη ερωτηση? (παλι!!) αλλαξα σημερα το ρουτερ μου με αυτο http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TD-W8980 το οποιο ειναι dual band. στη TV μου εμφανιζει μονο τη συχνοτητα 2.4ghz ενω τη 5ghz οχι.. υπαρχει περιπτωση μεσω καποιας ρυθμισεις να τη βρω? η πρεπει να παρω εξωτερικο δεκτη? κι επισης οταν πας στις ρυθμισεις δυκτιου για να ενεργοποιησω το IPV6 δεν ενεργοποιειτε παρα μονο στο IPV4.. An γνωριζει κανεις τιποτα ας μας πει γιατι νομιζω οτι τζαμπα το πηρα...

Γεια σας παιδια! Θελω να ρωτησω κατι... Που ειναι το energy saving ή αλλιώς Eco mode γιατι δεν μπορω να το βρω πουθενα στο μενου και θελω να το απενεργοποισω.

Γιατι η εικονα ειναι καπως σκοτεινη και δεν μ'αρεσει. Θελω να φαινεται πιο φωτεινη.
Καλά κάνεις , να το απενεργοποιήσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κανενα προβλημα..! Λοιπον, εχω μια πολυ σημαντικη ερωτηση? (παλι!!) αλλαξα σημερα το ρουτερ μου με αυτο http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TD-W8980 το οποιο ειναι dual band. στη TV μου εμφανιζει μονο τη συχνοτητα 2.4ghz ενω τη 5ghz οχι.. υπαρχει περιπτωση μεσω καποιας ρυθμισεις να τη βρω? η πρεπει να παρω εξωτερικο δεκτη? κι επισης οταν πας στις ρυθμισεις δυκτιου για να ενεργοποιησω το IPV6 δεν ενεργοποιειτε παρα μονο στο IPV4.. An γνωριζει κανεις τιποτα ας μας πει γιατι νομιζω οτι τζαμπα το πηρα...
Τελικα υποστηριζει 5ghz συχνοτητα η οχι?

Μετα απο μία εβδομάδα+ κοινής συμβίωσης με το τούμπανο σας γράφω παρακάτω τις εντυπώσεις μου ξεκινώντας απο τα αρνητικά, μιας και μου έκαναν περισσότερη εντύπωση.

Αρνητικά 55W90

Browser: Oτι χειρότερο έχω δει ποτέ. Τραγικά αργός, και μαντέψτε, δεν μπόρεσε να ανοίξει ούτε την ίδια την αρχική σελίδα που του είχαν ορίσει απο το εργοστάσιο sony.gr λόγω "Ανεπαρκείς μνήνης".
Που πάτε ρε καραγκιόζηδες??
Βγάζετε το 2013 τηλεόραση αξίας 2.800 που δεν μπορεί να ανοίξει ούτε την σελίδα σου λόγω περιορισμένης μνήμης?

NFC: Δεν δουλεύει με samsung τηλέφωνα

Χάλια εικόνα στα επίγειας λήψης Δεν πιστεύω πως φταίει η τηλεόραση αλλα οι 55 ίντσες και το τραγικό σήμα)

Θετικά

Τούμπανο εικόνα. Είχαν δίκιο όσοι έλεγαν πως βγάζει την καλύτερη εικόνα των τελευταίων 3 ετών.

Δουλεύουν όλα τα καλούδια που υπάρχουν πάνω πλην nfc.

Ο ήχος δεν είναι τόσο κακός όσο λέγαν μερικοί και περίμενα.

Το pixelακι που είχα καμένο και το ήξερα το έχω δει συνολικά 3-4 φορές και απο τότε το έχω ξεχάσει.

Πολύ γρήγορες αποκρίσεις στις εντολές των τηλεχειριστηρίων.

Αυτά προς το παρόν.

Όποιος θέλει ρωτάει το οτιδήποτε.

Για την επιγεια ληψη μαλλον φταινε οι 55''. Στην 40'' που εχω, η εικονα (στην επιγεια ληψη) ειναι νομιζω η καλυτερη δυνατη που εχω δει.... (συγκριτικα τουλαχιστον με τις 40F7000 & 40F6670 που κοιταζα αρχικα. Στα μειον θα προσθετα την μη δυνατοτητα pass through του DTS στον ενισχυτη.

πήγα στο σπίτι ενός φίλου μου που έχει SAMSUNG και απογοητεύτηκα με τα χρώματα της!

μιλάμε για υπερβολικά ζωηρά και έντονα χρώματα που δεν έχουν σίγουρα καμία σχέση με τα πραγματικά χρώματα του κόσμου που ζούμε.

τελικά είμαστε πολύ τυχεροί όσοι προλάβαμε και αγοράσαμε αυτό το διαμάντι