Για τηλεφακό δεν έχω την παραμικρή ιδέα για ποιόν. 200αρη? 135? 85?
Χρησιμοποιω εδω και καιρο τον 85ρη σε κροπ. Απο οσο μπορεσα να καταλαβω...
Σε εσωτερικο χωρο ειναι μακρυς. Θελεις 50ρη για πορτραιτα.
Σε εξωτερικο χωρο αν το θεμα ειναι γνωστοι σου, ειναι καλος αλλα δεν θα εχεις φοντο εκτος και αν πας αρκετα μακρια και παλι θα εχεις απλως κατι να διακρινεται αλλα οχι να ξεχωριζει. Μακρια θα πας και αν θελεις να βγαλεις πανω απο ενα ατομο...
Αν θελεις να βγαζεις πορτραιτα αγνωστων στο δρομο και δεν εισαι εξοικοιωμενος με το σπορ του δρομου, θελεις τα 135 ωστε να τους βλεπεις πριν σε δουν...
Σε θεατρο 600-700 θεσεων, αν καθεσαι καπου στη μεση, δεν περνεις ολη τη σκηνη.
Σε κλειστο γηπεδο 10.000 θεσεων αν καθεσαι στη μεση και πιο πισω εχεις καλο καδρο απο ολο το τερραιν. Για close up θα πρεπει να καθησεις στις μπροστα θεσεις.
Αν εχεις πανω απο 10 μεγαπιξελ που εχω εγω, αλλαζει λιγο το πραγμα, μια και μπορεις να κανεις καλυτερο κροπ, οποτε για το δρομο γινεται καλος και καλυπτει τον 135ρη.
Σε συναυλιες ειναι καλος αναλογως της σκηνης. Επειδη συνηθως ειναι μικροι χωροι θα εχεις καλα κοντινα αλλα οχι ολη τη σκηνη (εκτος αν μιλαμε για γηπεδα). Επισης τα 85 βολευουν και σε σταθεροτητα εναντι των 135, θελουν μικροτερη ταχυτητα.
Το προβλημα με τα πολλα mm σε αρκετες περιπτωσεις, συναυλιων, street κτλ ειναι οτι αν θελεις να ανοιξεις το πλανο, πας πισω και μοιραια χωνονται μπροστα σου διαφοροι.... τουριστες.
Τα 200, ειδικα σε κροπ τα θεωρω -ακομα και εγω- πολλα και πολυ ειδικη περιπτωση.
Τα 135 θα τα εβλεπα για srteet ωστε να εχω αποσταση ασφαλειας ή για την εξαιρετικη -κατα πως λενε- αποδοση του κανον 135/2
Με τα 85 ειμαι καλα και μπορω να φωτογραφιζω σχεδον τα παντα εκτος φυσικα απο... φιλους μου (βαριουνται να στηνονται και να περιμενουν να παω στα 10 μετρα και μετα να περιμενω να μην εχει κοσμο μπροστα ή πισω).
Να προσθεσω και τον ζωολογικο κηπο, οπου ειναι καλος για τα περισσοτερα θεματα, (μονο σε κατι ελεφαντες δυσκολευτηκα γιατι παραηταν κοντα και παραηταν μεγαλοι) αλλα παλι δεν μπορεις να βγαλεις πχ τη φιλη σου με φοντο την τιγρη... οι αποστασεις και το καδρο δεν βγαινουν...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.