Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Μην φανταστείτε οτι έχουν έρθει πολλά κομμάτια πάντως γενικά. Λίγα μαγαζιά έχουν πάρει και αυτά απο λίγα. Περιμένουν τώρα στα τέλη του μήνα μια μεγάλη παρτίδα στην περιοχή και απο αυτήν θα πάρουν όλοι στο NRW απο όσο κατάλαβα. Στα δύο μαγαζιά που ρώτησα και έχω ψωνίσει στο παρελθόν το ίδιο μου είπαν δλδ...

Κάτσε να την παραλάβουμε πρώτα και βλέπουμε...

Εδω, ο ιδανικος (?) συνδυασμος !!!

Sony Nex 7 + A77 (με μερικους κοινους φακους)... αλλα ειναι πολλα τα λεφτα Αρη :grinning-smiley-043

Προς το παρον αρκουμαι στην Nex 5n + A65 (και την GH2 σαν τσοντα !)-bye-

6634399205_480703750f_z.jpg6634398905_ed829970cd_z.jpg

Last edited:
Σωστό και αυτό ... Δεν βλέπω πάντως να την γλιτώνουμε γενικά την 1300άρα ... Ααααχχχ

Για πότε την βλέπεις Γιάννη να έρχεται;

Last edited:
Ε όχι και 1:1 ... Το δολλάριο αυτή τη στιγμή παίζει στο 0,79 ... Άρα 1030 Ευρώ. Κοντά 300 Ευρώ διαφορά. Δεν είναι και λίγα ...

Άμα είναι για Φεβρουάριο, καλά είναι :) ... Μην είναι Ιούνιο :/

1:1 σημαινει οσα δολλαρια , τοσα ευρω!
Ετσι ειναι εδω και καιρο... 1300 $ θα κανει Αμερικη περιπου , αρα κι εδω σ αυτα τα λεφτα τη περιμενα.
Στις υπολοιπες Ευρωαικες χωρες , στα ιδια επιπεδα θα κυμανθει, οπως και σε ολα τα υπολοιπα ηλεκτρονικα (κατα προσεγγιση).

Μου είπαν οτι επίσημη ημερομηνία παρουσίασης στην Γερμανία είναι η 23 Ιανουαρίου και οτι τότε θα τους φέρουν και κομμάτια. Ελπίζω δλδ οτι παραμεθαύριο θα την έχω στα χέρια μου...
Μαζί με τον 18-55 την φέρνουν, αλλα σκέφτομαι μήπως πάρω κάποιον άλλον. Είτε έναν απο τους υπερευρυγώνιους της Voigtländer (τον 12αρη η τον 15αρη Heliar) είτε έναν φωτεινό τηλεφακό για πορτραίτα. Για τηλεφακό δεν έχω την παραμικρή ιδέα για ποιόν. 200αρη? 135? 85?

Eχω τον Samyang 85mm 1.4 και ειμαι υπερευχαριστημενος !
Και οικονομικος....

Δεν συνιστω να παρεις υπερυερυγωνιο , αν δεν ψαξεις καλα πρωτα!
Η 7 δεν εχει τις ιδιοτητες της 5n (edge microlenses ).

http://soundimageplus.blogspot.com/search/label/Sony NEX-7 User Experience

Last edited:
Τον σκεφτόμουνα και αυτόν.
Αφού έτσι κιαλλιώς δεν θα έχω AF. Τον έχει και ο Τάσος και έλεγε καλά λόγια. Αν και καμία φορά μου μπαίνουν κάτι ιδέες να ακυρώσω την 7 και να πάρω πακέτο την 5D με τον 200L 2.8... Αλλά μετά θυμάμαι το μέγεθος του σετ και αλλάζω γνώμη.
Αλλά για κροπ σώμα μήπως είναι πολλά τα 200μμ?

Εξαρταται τι τα θελεις ...
Αν πχ εισαι στην εξοχη ή σε ζωολογικο κηπο και θελεις να βγαλεις ζωα-πουλια κλπ ειναι ειναι χαρα!
Το ιδιο αν εισαι σε μεγαλη συναυλια ή σε καποιο αθλητικο γεγονος.

Για καθημερινη φωτογραφηση , εκδηλωσεις κλπ ειναι ισως πολλα.
Ειχα εναν 70-200 φ/2.8 , αλλα τον εδωσα γιατι ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και βαρυς...

Re: Απάντηση: Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Για τηλεφακό δεν έχω την παραμικρή ιδέα για ποιόν. 200αρη? 135? 85?

Χρησιμοποιω εδω και καιρο τον 85ρη σε κροπ. Απο οσο μπορεσα να καταλαβω...

Σε εσωτερικο χωρο ειναι μακρυς. Θελεις 50ρη για πορτραιτα.
Σε εξωτερικο χωρο αν το θεμα ειναι γνωστοι σου, ειναι καλος αλλα δεν θα εχεις φοντο εκτος και αν πας αρκετα μακρια και παλι θα εχεις απλως κατι να διακρινεται αλλα οχι να ξεχωριζει. Μακρια θα πας και αν θελεις να βγαλεις πανω απο ενα ατομο...
Αν θελεις να βγαζεις πορτραιτα αγνωστων στο δρομο και δεν εισαι εξοικοιωμενος με το σπορ του δρομου, θελεις τα 135 ωστε να τους βλεπεις πριν σε δουν...
Σε θεατρο 600-700 θεσεων, αν καθεσαι καπου στη μεση, δεν περνεις ολη τη σκηνη.
Σε κλειστο γηπεδο 10.000 θεσεων αν καθεσαι στη μεση και πιο πισω εχεις καλο καδρο απο ολο το τερραιν. Για close up θα πρεπει να καθησεις στις μπροστα θεσεις.
Αν εχεις πανω απο 10 μεγαπιξελ που εχω εγω, αλλαζει λιγο το πραγμα, μια και μπορεις να κανεις καλυτερο κροπ, οποτε για το δρομο γινεται καλος και καλυπτει τον 135ρη.
Σε συναυλιες ειναι καλος αναλογως της σκηνης. Επειδη συνηθως ειναι μικροι χωροι θα εχεις καλα κοντινα αλλα οχι ολη τη σκηνη (εκτος αν μιλαμε για γηπεδα). Επισης τα 85 βολευουν και σε σταθεροτητα εναντι των 135, θελουν μικροτερη ταχυτητα.
Το προβλημα με τα πολλα mm σε αρκετες περιπτωσεις, συναυλιων, street κτλ ειναι οτι αν θελεις να ανοιξεις το πλανο, πας πισω και μοιραια χωνονται μπροστα σου διαφοροι.... τουριστες.
Τα 200, ειδικα σε κροπ τα θεωρω -ακομα και εγω- πολλα και πολυ ειδικη περιπτωση.
Τα 135 θα τα εβλεπα για srteet ωστε να εχω αποσταση ασφαλειας ή για την εξαιρετικη -κατα πως λενε- αποδοση του κανον 135/2
Με τα 85 ειμαι καλα και μπορω να φωτογραφιζω σχεδον τα παντα εκτος φυσικα απο... φιλους μου (βαριουνται να στηνονται και να περιμενουν να παω στα 10 μετρα και μετα να περιμενω να μην εχει κοσμο μπροστα ή πισω).

Να προσθεσω και τον ζωολογικο κηπο, οπου ειναι καλος για τα περισσοτερα θεματα, (μονο σε κατι ελεφαντες δυσκολευτηκα γιατι παραηταν κοντα και παραηταν μεγαλοι) αλλα παλι δεν μπορεις να βγαλεις πχ τη φιλη σου με φοντο την τιγρη... οι αποστασεις και το καδρο δεν βγαινουν...

Last edited:
Kαι να συμπληρωσω οτι το 90% των παραπανω χρησεων, προυποθετει -για μενα- AF και οχι χειροκινητη εστιαση...

Μα δεν θέλω έναν τηλεφακό για όλα. Ούτε άγρια ζωή ούτε σπορ ούτε συναυλίες ούτε δρόμου. Πορτραίτα και μόνο. Θέλω το ρηχό βάθος πεδίου και την συμπιεσμένη προοπτική χωρίς να πρέπει να έχω τον άλλον στα 2 μέτρα που είναι πχ το πρόβλημα με τους 35αρηδες και τους 50αρηδες. Στην ουσία θέλω τα 200 σε FF αλλά σε κροπ σκέφτομαι οτι θα είναι πάρα πολλά.
Απο την άλλη βρίσκω τον παλιο τον Canon FD 200mm 2.8 σε καλές τιμές, ίσως να το δοκιμάσω.
Για την εστίαση δυστηχώς μιλάμε μόνο για χειροκίνητη καθώς η Σονυ ακόμα δεν... Αλλιώς είπαμε, κάνω 180ο στροφή και πάω με την 5D αλλά είπαμε...

Re: Απάντηση: Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Η νικον έχει δυο λύσεις από το παρελθόν. Τον 105 2.5 ais που είναι ο κλασικός (πιο κλασικός δεν υπάρχει) φακός πορτρέτου, και ο 135 2.8 ais που είναι επίσης πολύ καλός και πιο φθηνός. Τον πρώτο τον βρίσκει κάποιος εύκολα στα 160 ευρώ, τον δεύτερο και στα 100-120. Αμφότεροι στ; 400 γρ. περίπου άντε λίγο παραπάνω.

Από το παρελθόν υπάρχουν και δυο σπάνιοι ζουμ, ο 50-135 και ο 70-150 3.5με πολύ καλή απόδοση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Χρησιμοποιω εδω και καιρο τον 85ρη σε κροπ. Απο οσο μπορεσα να καταλαβω...

Σε εσωτερικο χωρο ειναι μακρυς. Θελεις 50ρη για πορτραιτα.
Σε εξωτερικο χωρο αν το θεμα ειναι γνωστοι σου, ειναι καλος αλλα δεν θα εχεις φοντο εκτος και αν πας αρκετα μακρια και παλι θα εχεις απλως κατι να διακρινεται αλλα οχι να ξεχωριζει. Μακρια θα πας και αν θελεις να βγαλεις πανω απο ενα ατομο...
Αν θελεις να βγαζεις πορτραιτα αγνωστων στο δρομο και δεν εισαι εξοικοιωμενος με το σπορ του δρομου, θελεις τα 135 ωστε να τους βλεπεις πριν σε δουν...
Σε θεατρο 600-700 θεσεων, αν καθεσαι καπου στη μεση, δεν περνεις ολη τη σκηνη.
Σε κλειστο γηπεδο 10.000 θεσεων αν καθεσαι στη μεση και πιο πισω εχεις καλο καδρο απο ολο το τερραιν. Για close up θα πρεπει να καθησεις στις μπροστα θεσεις.
Αν εχεις πανω απο 10 μεγαπιξελ που εχω εγω, αλλαζει λιγο το πραγμα, μια και μπορεις να κανεις καλυτερο κροπ, οποτε για το δρομο γινεται καλος και καλυπτει τον 135ρη.
Σε συναυλιες ειναι καλος αναλογως της σκηνης. Επειδη συνηθως ειναι μικροι χωροι θα εχεις καλα κοντινα αλλα οχι ολη τη σκηνη (εκτος αν μιλαμε για γηπεδα). Επισης τα 85 βολευουν και σε σταθεροτητα εναντι των 135, θελουν μικροτερη ταχυτητα.
Το προβλημα με τα πολλα mm σε αρκετες περιπτωσεις, συναυλιων, street κτλ ειναι οτι αν θελεις να ανοιξεις το πλανο, πας πισω και μοιραια χωνονται μπροστα σου διαφοροι.... τουριστες.
Τα 200, ειδικα σε κροπ τα θεωρω -ακομα και εγω- πολλα και πολυ ειδικη περιπτωση.
Τα 135 θα τα εβλεπα για srteet ωστε να εχω αποσταση ασφαλειας ή για την εξαιρετικη -κατα πως λενε- αποδοση του κανον 135/2
Με τα 85 ειμαι καλα και μπορω να φωτογραφιζω σχεδον τα παντα εκτος φυσικα απο... φιλους μου (βαριουνται να στηνονται και να περιμενουν να παω στα 10 μετρα και μετα να περιμενω να μην εχει κοσμο μπροστα ή πισω).

Να προσθεσω και τον ζωολογικο κηπο, οπου ειναι καλος για τα περισσοτερα θεματα, (μονο σε κατι ελεφαντες δυσκολευτηκα γιατι παραηταν κοντα και παραηταν μεγαλοι) αλλα παλι δεν μπορεις να βγαλεις πχ τη φιλη σου με φοντο την τιγρη... οι αποστασεις και το καδρο δεν βγαινουν...

<<Μα δεν γίνεται να έχεις έναν τηλεφακό για όλα...>>

Για εδώ ήταν το σχόλιο….