Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Οι καλυτεροι σενσορες στα μικροτερα σωματα.... απλα!

Αν βαλεις τις ευκολιες , το εκπληκτικο βιντεο, και οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις ΟΠΟΙΟ φακο υπαρχει... απλα τις θελεις!

Πχ....http://www.stevehuffphoto.com/2011/...vs-noktor-hyperprime-50-f0-95-on-sony-nex-5n/

attachment.php

Αργει ο Νοεμβριος ....

attachment.php

Δες εδω τα δειγματα απο τη νεα sony nex 5n.... και χαζεψε!
Ειναι ισαξια και καλυτερη απο τη Leica M9, που κοστιζει τα δεκαπλασια και βαλε!

http://www.stevehuffphoto.com/2011/...tal-camera-review-a-monster-full-of-features/

attachment.php

attachment.php

Attachments

• nokvslett.jpg
    nokvslett.jpg
    78 KB · Views: 269
  • nex7november.jpg
    nex7november.jpg
    50.8 KB · Views: 266
  • product6.jpg
    product6.jpg
    74.8 KB · Views: 268
  • product5.jpg
    product5.jpg
    68.2 KB · Views: 268
Last edited:
Παρα πολυ καλη η 5 οντως , μπραβο στην Σονυ που φετος ανεβασε πολυ το επιπεδο.
Αλλα αυτο που με ξερανε τελειως ειναι ο σουμιλουξ 50/1.4 , τι ειναι ωρε ετουτο να παλι , να δικαιολογει την οποια τιμη του ??

edit Και ο Zeiss στο dpreview δεν παει πισω παντως.

Last edited:
Οι Leica ειναι οι καλυτεροι φακοι στο κοσμο, αλλα και οι ακριβοτεροι.
Αστρονομικες τιμες δυστυχως για μας του κοινους θνητους!

Μετα ερχονται οι zeiss και μετα ολοι οι υπολοιποι (ειδικα σε μικρους φακους).

Απάντηση: Re: Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Οι καλυτεροι σενσορες στα μικροτερα σωματα.... απλα!

Αν βαλεις τις ευκολιες , το εκπληκτικο βιντεο, και οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις ΟΠΟΙΟ φακο υπαρχει... απλα τις θελεις!

και οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις ΟΠΟΙΟ φακο υπαρχει... απλα τις θελεις!

οταν λες οποιαδηποτε φακο ενοεις οτι μαρκα κυκλοφορει απλα τον βαζεις με ανταπτορα χωρις κρυσταλο και εστιαζει στο απειρο ;;;

αν ειναι ετσι το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να περιμενω γιατι κοιταγα για ΕΟΣ 60 Δ μερια....

Στην ουσία ναι. Όλοι οι φακοί απο ρεφλεξ, όλοι απο τηλεμετρικές (leica etc) όπως και απο διάφορες άλλες σπάνιες μοντούρες.
Όχι οτι χρειαζόμαστε τόσους πολλούς φακούς. Έχω αναπτύξει και στο παρελθόν την άποψη μου για την ποικιλία σε φακούς. Αλλά σίγουρα μπορείς χωρίς περιορισμούς να διαλέξεις τους σταθερούς της προτιμησής σου για το σετ σου χωρίς να περιορίζεσαι σε μια μοντούρα.
Και λέω σταθερούς γιατί δεν θεωρώ οτι έχει για μένα ιδιέτερο νόημα να βάλεις έναν θηριώδη ζουμ σε τέτοιες μηχανές. Ούτε καλή ισορροπία θα έχει ούτε θα είναι εν τέλει το κέρδος σε μέγεθος σημαντικό σε σχέση με κλασική ρεφλεξ.

Στην ουσία ναι. Όλοι οι φακοί απο ρεφλεξ, όλοι απο τηλεμετρικές (leica etc) όπως και απο διάφορες άλλες σπάνιες μοντούρες.
Όχι οτι χρειαζόμαστε τόσους πολλούς φακούς. Έχω αναπτύξει και στο παρελθόν την άποψη μου για την ποικιλία σε φακούς. Αλλά σίγουρα μπορείς χωρίς περιορισμούς να διαλέξεις τους σταθερούς της προτιμησής σου για το σετ σου χωρίς να περιορίζεσαι σε μια μοντούρα.
Και λέω σταθερούς γιατί δεν θεωρώ οτι έχει για μένα ιδιέτερο νόημα να βάλεις έναν θηριώδη ζουμ σε τέτοιες μηχανές. Ούτε καλή ισορροπία θα έχει ούτε θα είναι εν τέλει το κέρδος σε μέγεθος σημαντικό σε σχέση με κλασική ρεφλεξ.

ευχαριστω πολυ τη βρισκω την ΝΕΧ 5 Ν με φακο 18/55 650 ευρω !
σε 1 η 2 μερες θα ξερω τι θα αγορασω ...
εχουμε 100 χρονια γενεθλια στο αεροδρομιο του Αμβουργου και θα εχει πολυ πραμα να φωτογραφισω και βιαζομαι ....

Χτυπατη ... καλη τιμη.
Δεν θα το μετανοιωσεις!

Που τη βρηκες τοσο ?

Και μετα χτυπα κι αυτους εδω... κορυφαιοι και σχετικα προσιτοι.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• olympus-38mm-nex-3-660x493.jpg
    olympus-38mm-nex-3-660x493.jpg
    66.7 KB · Views: 96
  • IMG_0213.jpg
    IMG_0213.jpg
    106.9 KB · Views: 96
  • DSC02775.jpg
    DSC02775.jpg
    36.9 KB · Views: 25
  • DSC02775-1.jpg
    DSC02775-1.jpg
    36.9 KB · Views: 96
  • contaxG-Emount 1.jpg
    contaxG-Emount 1.jpg
    62.4 KB · Views: 97
  • contax-g-nex.jpg
    contax-g-nex.jpg
    144 KB · Views: 102
  • 5074648926_1752e4cca1_b.jpg
    5074648926_1752e4cca1_b.jpg
    35.5 KB · Views: 96
Last edited:
Εδω οχι ακριβως 650 ....

http://www.notebooksbilliger.de/son...fcampaign_id=0c59b7c191b6f18a10b2b1e157b4f1a8

http://www.pixmania.de/de/de/10678530/art/sony/nex-5nk-schwarz-objektiv.html

το κακο ειναι οτι οταν την εδειξα στη γυναικα μου νομιζοντας οτι θα χαρει για το μεγεθος μου ειπε .... τετοιες βρισκεις με 130 ευρω

παρε μια απο τις σωστες.... ενοει τις DSRL

Last edited:
Η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι ακριβως συγκρισιμες οι ΝΕΧ με τις DSLR.

Οι ΝΕΧ εχουν καποιος περιορισμους, που μοιαζουν λιγο με τους περιορισμους των κομπακτ. Με βασικοτερο την ελλειψη οφλαμοσκοπιου. Σε ποιοτητα εικονας συγκρινονται ευθεως με SLR, αλλα σκεψου το καλα, αν οντως χρειαζεσαι SLR ισως σου κακοφανει.

H nex 5n παιρνει οφθαλμοσκοπιο και η επερχομενη nex7 εχει ενσωματωμενο.
Εξαρταται φυσικα τι θελει ο καθενας, εγω και στη dslr που ειχα δεν τραβουσα με το οφθαλμοσκοπιο, οποτε δε μου λειπει.

ΟΚ, παντως εγω που εχω και ΝΕΧ, νομιζω οτι συμπληρωνει τις SLR μου και δεν τις αντικαθιστα σε καμια περιπτωση. Οτι ειναι εξαιρετικη δεν το συζηταμε, στο βιντεο δε, ειναι και καλυτερη για τη χρηση που τη θελω αφου κανει Autofocus.

Απλα αν καποιος χρειαζεται SLR πρεπει να παρει SLR.

Με την nex συνηθίζεις και τραβάς από χαμηλά ,στο ύψος της μέσης , πολύ βολικό
για να περνάς "απαρατήρητος" :a0210: .
Επίσης με την επιλογή Sunny Mode της πολύ καλής οθόνης δεν έχεις θέμα και με τον ήλιο..
Δεν νομίζω να χρειαστώ το EVF μόνο εάν πέσει η τιμή του, αλλά και πάλι θα προτιμήσω κάνα φακουδάκι..

Συμφωνώ με τον Βασίλη. Ο χειρισμός της είναι πιο κοντά σε κομπακτ παρά σε DSLR. Η ποιότητα της φωτογραφίας είναι ισάξια και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερη, αλλά η αίσθηση εργαλείου που έχεις με την ρεφλεξ κολλημένη στο μάτι δεν υπάρχει. Και αυτό το περίεργο αποσπώμενο οφθαλμοσκόπιο δεν μου γεμίζει το μάτι. Αυτό είναι αυτό που προσωπικά μου λείπει πάνω απο όλα στην ΝΕΧ 5. Γιαυτό και σκέφτομαι τόσο σοβαρά την 7 όταν με το καλό βγεί, και καθόλου μα καθόλου την 5Ν.
Ο χειρισμός μέσω κουμπιών και οθόνης αφής πρέπει να δείς αν σε βολεύει πριν την αγοράσεις.

Για ποιο λογο?

Ειδικα τωρα με το νεο ανταπτορα με phase detection autofocus, αποκτας τη ταχυτητα των καλυτερω dslr και εχεις προσβαση σε ολους του φακους sony alpha mount και τριτων κατασκευαστων.

Εγω σκοπευω να παρω τον ανταπτορα μπολις βγει και να χρησιμοποιησω τους πολυ καλους φακους που εχω ηδη (sigma 17-70 OS HSM f/2.8-4 , minolta 70-210 f/4, samyang 85mm f1.4, 35mm 1,8).

Δε νομιζω οτι σου λειπει κατι μ αυτο το setup.

Εχεις φορητοτητα οταν θες, και ταχυτητα οταν απαιτειται).

Με μια dslr δε μπορεις να τα εχεις ολα....

Υγ. Κι εγω την nex7 θελω, αλλα με τον αισθητηρα της 5n!