Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Απάντηση: Re: Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Επίσης με την επιλογή Sunny Mode της πολύ καλής οθόνης δεν έχεις θέμα και με τον ήλιο..

Εγώ φέτος το καλοκαίρι σε πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια ακόμα και με το sunny mode είχα ορισμένες φορές πρόβλημα. Ότι και να λέμε είναι οθόνη, δεν συγκρίνεται με το οπτικό οφθαλμοσκόπιο ειδικά αν έχεις συνιθίσει σε αυτό...

Re: Απάντηση: Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Ο χειρισμός μέσω κουμπιών και οθόνης αφής πρέπει να δείς αν σε βολεύει πριν την αγοράσεις.

Κατά την γνώμη μου κακώς δεν βάλανε οθόνη αφής στην nex 7 .
Για μένα είναι μειονέκτημα αυτό και θα εξηγήσω:
-Κερδίζεις πολλά σε λειτουργικότητα , στην ουσία δεν υποκαθιστά κανένα κουμπί,απλά σου δίνει έξτρα δυνατότητες.
-Εστιάζεις από την οθόνη άμεσα,πολύ καλό και για το video(γα.... το clicking:furious3: )
-Όταν κάνεις magnification ,πατάς την οθόνη εκεί που θέλεις να μεγενθύνεις και είσαι έτοιμος!!!!(όσοι έχουν βάλει manual φακό στην nex ξέρουν πόσο σημαντικό είναι αυτό)

Η υπομονη δεν ειναι το ατου μου!

Ετσι κι αλλιως μεχρι του χρονου μπορει να εχουμε χρεοκωπησει οριστικα, τουλαχιστον να εχουμε χαρει μεχρι τοτε...

Μήπως να περιμένουμε την FF NEX-9; BTW, υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί αν ο CZ 24mm f1.8 καλύπτει FF αισθητήρα;

Πάντως και εγώ έχω πρόβλημα με τον ήλιο με τη ΝΕΧ-5.. Όλο σκιά κάνω με το χέρι μου για να δω. Θα ήθελα ένα EVF.

Τον έχω τον Νοκτον ναι. Τον πήρα καινούργιο απο ενα μαγαζί στο Düsseldorf. Εξαιρετικός φακός, ταιριάζει με τον χαρακτήρα της ΝΕΧ πάρα πολυ. Τόσο που σκέφτομαι να χτίσω ενα σύστημα μόνο με CV φακούς.

Έχω βάλει μερικά δείγματα στο φορουμ και στο φλικρ. Σου έστειλα και μερικά στο μαιλ που δεν θέλω να ανεβάσω επίσημα.

Απο οξύτητα ο φακός έχει αρκετή, αλλά στα 1,4 είναι καθαρά θεωρητική εκτός αν μιλάμε για στατικό θέμα σε τρίποδο... Το βάθος πεδίου είναι πραγματικά πολύ μικρό και για νυχτερινά πορτραίτα πχ αν δεν μένει το "μοντέλο" ακίνητο, η εστίαση αλλάζει απο μάτι σε μύτι και αυτια συνεχώς. Επίσης η οθόνη ανεβάζει αυτόματα το iso με αποτέλεσμα να πέφτει η οξύτητα της, κάνοντας την ακριβή εστίαση ακόμα και με την μεγένθυση ενα guessing game.
Έχω επίσης αναφέρει ξανά οτι για κάποιον λόγο το focus peak ενώ με άλλους φακούς έχει μια χρησιμότητα, με αυτόν τον φακό δεν δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Το bokeh του είναι ιδιέτερο. Γενικά το θάβουν πολύ. Σε δυνατά φώτα δεν φαίνεται άσχημο. Αν όμως προέρχεται απο μακρινά αχνά φώτα, τότε κάνει αυτούς τους σκληρούς κύκλους για τους οποίους δέχεται και την κριτική.
Εγώ προσωπικά μπορώ να ζήσω με αυτό και δεν με ενοχλεί.

Έχει γίνει πλεόν ο στανταρ φακός μου στην ΝΕΧ αντικαθιστώντας τον 50αρη πενταξ.
Επίσης μην ξεχνάμε οτι εστιάζει λίγο πέρα απο άπειρο και θέλει προσοχή στα τοπία ειδικά.
Η εστίαση γενικά είναι πάντως πολύ ευκολη. Όπως όλοι οι τηλεμετρικοί δεν έχει δακτυλίδι εστίασης όπως το ξέρουμε αλλά ενα μοχλουδάκι που γυρνάει το αντίστοιχο δακτυλίδι και εστιάζει. Απο το άπειρο στα 45εκ (που είναι και εγγύτερη εστίαση του) είναι 1/3 του κύκλου περίπου. Πολύ γρήγορη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Κατά την γνώμη μου κακώς δεν βάλανε οθόνη αφής στην nex 7 .
Για μένα είναι μειονέκτημα αυτό και θα εξηγήσω:
-Κερδίζεις πολλά σε λειτουργικότητα , στην ουσία δεν υποκαθιστά κανένα κουμπί,απλά σου δίνει έξτρα δυνατότητες.
-Εστιάζεις από την οθόνη άμεσα,πολύ καλό και για το video(γα.... το clicking:furious3: )
-Όταν κάνεις magnification ,πατάς την οθόνη εκεί που θέλεις να μεγενθύνεις και είσαι έτοιμος!!!!(όσοι έχουν βάλει manual φακό στην nex ξέρουν πόσο σημαντικό είναι αυτό)

Μα αν βάζανε οθόνη αφής στην nex 7 θα είχαν πρόβλημα λόγω οφθαλμοσκοπίου.
Συνήθως όταν κοιτάζεις από το οφθαλμοσκόπιο αγγίζεις την οθόνη.

Last edited:
Μπορεις να την απενεργοποιησεις... ειναι φαουλ που δεν τη βαλανε στην 7.
Ειδικα στο βιντεο ειναι πολυ ευκολο να διαλεξεις το σημειο που θες να εστιασεις.

H 7 δεν απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να εστιάζουν δείχνοντας σε μια οθόνη. Αλλιώς δεν θα είχε και το EVF. Πολύ καλά κάνανε και το αφήσανε εκτός.

Η 7 πιστεύω είναι μια μηχανή που θα αλλάξει το τοπίο. Είναι gamechanger όπως ήταν το iPhone για τα κινητά. Αρκεί οι επιδόσεις της να ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της.

Διαφωνω ... αν ειναι προεραιτικο δεν ενοχλει κανενα.
Το θες, το χεις ... δε το θες το κλεινεις.

Εγω πχ. που θελω να τη παρω, ειναι ενα μειον (και για πολλους ακομη απ οτι διαβαζω στα φορουμ).
Δεν ειναι deal breaker βεβαια, αλλα με χαλαει καπως.

Φυσικα, το μεγαλυτερο θεμα, ειναι ο αισθητηρας.
Πρεπει να περιμενουμε να βγει πρωτα και να δουμε την αποδοση της στα ψηλα iso.
An και κατι μου λεει οτι θα υπολειπεται αρκετα της 5n...

Απάντηση: Re: Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Μπορεις να την απενεργοποιησεις... ειναι φαουλ που δεν τη βαλανε στην 7.
Ειδικα στο βιντεο ειναι πολυ ευκολο να διαλεξεις το σημειο που θες να εστιασεις.

Δεν βολεύει είναι πολύ εκνευριστικό.

Ίσως για αυτό η Canon κατέθεσε αίτηση για νέα πατέντα για οθόνες αφής.
Η πατέντα προβλέπει ότι η οθόνη αφής απενεργοποιείται προσωρινά όταν το μάτι πλησιάζει το viewfinder. Έτσι, μπορείτε να τραβήξετε την φωτογραφία σας χωρίς παρεμβολές και στη συνέχεια επανενεργοποιείται ο αισθητήρας αφής.

Η πατέντα προβλέπει ότι η οθόνη αφής απενεργοποιείται προσωρινά όταν το μάτι πλησιάζει το viewfinder.

Αυτό ισχύει στην 5Ν με το εξωτερικό EVF ....

φωτογραφίες από τον 24/1.8 στο dpreview.com. Οι λήψεις δεν δείχνουν καλές. Ο κόσμος λέει ότι φταίει ο φωτογράφος. Μπορεί, άλλωστε δείχνουν ιδιαίτερα πρόχειρες. Αλλά αν είναι αυτές οι κανονικές δυνατότητες του φακού, συγνώμη αλλά δεν...