Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Η νικον έχει δυο λύσεις από το παρελθόν. Τον 105 2.5 ais που είναι ο κλασικός (πιο κλασικός δεν υπάρχει) φακός πορτρέτου, και ο 135 2.8 ais που είναι επίσης πολύ καλός και πιο φθηνός. Τον πρώτο τον βρίσκει κάποιος εύκολα στα 160 ευρώ, τον δεύτερο και στα 100-120. Αμφότεροι στ; 400 γρ. περίπου άντε λίγο παραπάνω.

Από το παρελθόν υπάρχουν και δυο σπάνιοι ζουμ, ο 50-135 και ο 70-150 3.5με πολύ καλή απόδοση.

Τον 50-135 http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/canon/fdresources/fdlenses/fdzooms/35105mmview.jpg
περιμένω πως και πως να τον δοκιμάσω πάνω στη Nex. Περιμένω έναν ανταπτορα. Όντως πρέπει να είναι σπάνιος, το έψαχνα στο eBay απο περιέργεια να δω πόσο μπορεί να κάνει, αλλά δεν τον είχα δει πουθενά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

<<Μα δεν γίνεται να έχεις έναν τηλεφακό για όλα...>>

Για εδώ ήταν το σχόλιο….

Συμφωνω, γι αυτο προσπαθησα να περιγραψω οσο πιο αναλυτικα μπορουσα, τι ακριβως μπορεις να κανεις (κανω) με 85mm σε κροπ μηχανη...

περιμένω πως και πως να τον δοκιμάσω πάνω στη Nex.

Nτινο, καιρο εχεις την ΝΕΧ, αλλα φωτογραφια δεν ειδαμε ακομα... ουτε κανενα σχόλιο περι της χρησης της σε σχεση με την... πρωην (dslr).
Το αυτο και για τον Alex... απο τοτε που πηρε ΝΕΧ... μουγγα...

Ειναι κατι... μυστικιστικο? Υπογραφετε κανενα χαρτι κατα την αγορα της? Ειναι κατι αλλο? :drummer::BDGBDGB53:

Αααα εδώ θα διαφωνήσω. Εγώ έχω πολλάκις περιγράψει την εμπειρία μου με την ΝΕΧ. Μπορω ευχαρίστως να την επαναλάβω συντομως...
Χαρακτηριστικό είναι οτι 6 μήνες μετά που την πήρα την Κ20 την πούλησα αφού δεν είχα κάνει ούτε 20 κλικ απο τότε που μπήκε η άλλη στην ζωή μου.

Η ΝΕΧ5 (που έχω εγώ) είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο με τα δυνατά του σημεία και τις ελλείψεις του. Είναι πανάλαφρη και μικρή. Την κρεμάω απο τον λαιμό και δεν πιάνομαι. Την βάζω στην τσέπη απο το μπουφάν. Η ποιότητα εικόνας είναι εξαιρετική. Ισάξια σε κάθε περίπτωση με DSLR και καλύτερη απο την Κ20 που είχα. Αυτό είναι όμως γνωστό.
Ο χειρισμός, είναι ιδιέτερος σίγουρα, αλλά εξαρτάται και απο την χρήση. Απο την στιγμή που έστησα τα κουμπιά όπως ήθελα, δεν χρειάστηκε να ξανασχοληθώ. Την χρησιμοποιώ και στα ημιαυτόματα ή στο M οπότε δεν θέλω και πολλές ρυθμίσεις έτσι κιαλλιώς. Επίσης χρησιμοποιώ κυρίως manual φακούς με αντάπτορες. Όσοι είχα απο την Πενταξ και ο Νοκτον. Οπότε χειροκίνητη εστίαση με την χρήση της οθόνης και της μεγεθυνσης. Το focus peak εμένα προσωπικά δεν μπορώ να πώ οτι με ενθουσίασε ή οτι βασίζομαι σε αυτό αποκλειστικά. Ίσως να μην κατάλαβα ακριβώς την λειτουργία του και να μην το έχω ρυθμίσει σωστά.

Αρνητικά, η έλλειψη οπτικού σκόπευτρου. Αυτή η στάση με την μηχανή σε απόσταση αγκόνων δεν μου αρέσει πάντα. Συχνά βολεύει αλλά άλλες φορές σου λείπει η πραγματική στάση. Ειδικα σε χαμηλές ταχύτητες. Εκεί η κλασική στάση με την μηχανή στο πρόσωπο υπερτερεί. Επίσης δεν είναι για να πέρνει μεγάλους φακούς. Είναι αστείο και δύσχρηστο. Γίνεται για να βγάλεις μια φωτογραφια απο το στήσιμο να γελάει ο κόσμος αλλά δεν είναι για σοβαρή δουλειά. Γενικά είμαι της άποψης οτι δεν είναι για να έχει μόνιμα πάνω της μεγάλους φακούς.

Το καλό με την 7αρα είναι οτι φαίνεται να είναι μια σπάνια περίπτωση που οι σχεδιαστές ακούσαν πραγματικά τα παράπονα και τις ευχές των καταναλωτών και τους τα έδωσαν. Με εξαίρεση την απουσία φακών (που αργά η γρήγορα θα έρθουν) και το weather sealing που θα ήταν ωραίο δεν μπορώ να φανταστώ τί της λύπει. Εκτός απο το FF...

Το θέμα είναι αν σου ταιριάζει. Εσένα δεν ξέρω αν και πόσο σου ταιριάζει. Απο την μία είναι για το παπαρατσι σου καλό, απο την άλλη το θέμα με τους τηλεφακούς και της εστίασης. Θα πρέπει να το δείς μόνος σου. Δεν έχει βρεθεί καμία στα χέρια σου να την δοκιμάσεις?

Δοκιμασα σε πολυκαταστηματα αλλα με τα καλωδια που ειναι δεμενες, χωρις καρτες μεσα δεν βγαζεις ακρη.

Αν δουλευα εστω και στο ελαχιστο τριποδο θα την σκεφτομουν. Αργες ταχυτητες και τα χερια μπροστα και -πιθανως- βαρυ φακο, δεν λεει... επισης, αν ειναι να κουβαλαω τριποδο, ποιο το νοημα του μικρου ογκου στη μηχανη?

Μετα ειναι και οι φακοι... δεν ξερω τι κυκλοφορει, αλλα θα το ειδες και εσυ στη Γερμανια, η συννεφια ειναι... βαρια και μονιμη... αρα υψηλα iso και ανοιχτο διαφραγμα για αξιοπρεπη ταχυτητα, χρειαζεται μονιμως... τα iso ειναι αριστα αλλα απο γρηγορους φακούς τι εχει? και σε τι τιμες?

Επισης, τηλεφακος, εστω και κατι στα 80-90mm και κοντραστ detection... τι πουλια πιανει στην ΝΕΧ?

Χειροκινητη εστιαση δεν τη συμπαθω.

Τα μενου δεν με ενοχλουν και τοσο (νομιζω)... ειδικα η ΝΕΧ λεγεται οτι ειναι ευκολη και η επερχομενη 7αρα τα εχει ολα σε hard buttons...

Το οφθαλμοσκοπιο ηταν ενα μειον, στην 7αρα λυνεται... η τιμη της ομως (αν ειναι στα 1300+) δεν καταπινεται ευκολα...

Παντως ειναι υπο σκεψη...

Οσοι ειχετε αμφιβολιες για τη nex7 και το νεο αισθητηρα, δειτε εδω ενα μινι συγκριτικο μεταξυ nex 7 - kai Sony A900 Full frame !
Δειτε καλυτερα τις raw φωτογραφιες ... εξαιρετικες επιδοσεις απεναντι στο καλυτερο μοντελο full frame της sony ...

http://photojottings.com/jottings/sony-nex-7-and-sony-a900-iso-comps/

Και φυσικά ούτε αύριο θα παραλάβω... Πάει για τέλος του μήνα πάλι. Και καλά δεν το αποκλείουν να έρθει νωρίτερα αλλά με βλέπω μέχρι τον Ιουνη να περιμένω. Λές να την ακυρώσω και να πάω για την ΟΜ? :p :p :p

Μα δεν μπορώ... Έχω δυο μήνες που έχω κάνει την παραγγελία. Είμαι σαν παιδάκι που περιμένει τα χριστούγεννα. Αλλά τα χριστούγεννα όλο αναβάλλονται. Η κοπέλα που έχω κάνει την παραγγελία μου λέει οι τύποι στην Σόνυ κάθε φορά τους λένε και άλλα πράγματα. Ώς τώρα έχουν λάβει μόνο μια φορά παραμονή χριστουγέννων μισή ντουζίνα μηχανές και αυτό ήταν. Χωρίς προειδοποίηση κιόλας. Οπότε διατηρώ ελπίδες οτι μπορεί να έρθει κάποια στιγμή πιο σύντομα.
Για φακούς να δούμε τι θα κάνουμε γιατί 24ΜΡ θέλουν και καλό γυαλί. Οι Primes που έχω γενικά καλά κρατιούνται αλλά δεν ξέρω αν αρκούν για τέτοια ανάλυση.
Το σετ μου αποτελείται προς το παρόν απο τους εξής
Sony E 16mm (το αδύνατο σημείο)
Mir 20M 20mm (αρκετά οξύς. Τον βάζει και ο Τασος στην 5D)
Voigtländer Nokton 35mm 1.4
Pentax M 50mm 1.7
Carl Zeiss Jena 135mm Sonnar (επίσης αρκετά οξύς)
και νέα προσθήκη περιμένω τον αντάπτορα ακόμα ( με τιλτ δυνατότητα)
Carl Zeiss Jena (P6 mount) Sonnar 180mm 2.8

Είμαι σε δίλλημα. Είτε να αναβαθμίσω τον 16αρη πέρνωντας έναν Heliar Wide της Cosina-Voigtländer είτε να ενδώσω στην κινηματογραφική αμαρτία και να πάρω έναν αναμορφικό φακό... Για το τελευταίο θα αναβάσω νήμα ξεχωριστο μάλλον γιατί πολύ με απασχολεί.

Surprize!!!!!!!! Να το πώ;

Μόλις παρέλαβα.... !!!!

Με πηραν κ μου είπαν οτι τελικα τους ηρθαν 16 σωματα μόνο. Πέρασα κ πηρα το δικο μου μόλις. Ειμαι ακόμα εξω, συνεχιζω την βολτα μου οποτε μολις γυρισω σπιτι θα αναφερω!!!

Surprize!!!!!!!! Να το πώ;

Μόλις παρέλαβα.... !!!!

Με πηραν κ μου είπαν οτι τελικα τους ηρθαν 16 σωματα μόνο. Πέρασα κ πηρα το δικο μου μόλις. Ειμαι ακόμα εξω, συνεχιζω την βολτα μου οποτε μολις γυρισω σπιτι θα αναφερω!!!

Kαλορίζικη η μηχανή.
Σε σχέση με την 5, ποιές οι διαφορές ? (σκέφτομαι και γω να "αναβαθμιστώ" σε κάποια στιγμή).

Καλοριζοικη .
Περιμενουμε εντυπωσεις.... τυχερε!

Οι διαφορα ειναι κυριως στο σωμα , εχει πιο καλο κρατημα, περισσοτερα κουμπια και ρυθμιστικα.
Ο αισθητηρας ειναι νεοτερος , με περισσοτερη αναλυση και περιπου ιδια συμπεριφορα στα υψηλα ISO , ισως λιγο χειροτερη.

Εχει mic input, kai hotshoe adaptor για flash και μικροφωνο.

Δεν εχει ομως touch screen και κοστιζει σχεδον διπλασια τιμη.

Επιτέλους γύρισα και την έβαλα να φορτίζει. Κούκλα είναι η άτιμη... Μέγεθος ελάχιστα μεγαλύτερο απο την 5. Βάρος δεν μπορώ να το εκτιμήσω γιατί η μπαταρία δεν είναι μέσα. Δημήτρη τα χαρακτηριστικά της που με έκαναν να αναβαθμιστώ σε σχέση με την απλή 5 είναι το EVF, το τελείως μάνουαλ βίντεο, και η δυνατότητα παραμετροποίησης. Touch screen δεν με πειράζει που δεν έχει, αλλά αν θέλω να είμαι δίκαιος δεν έχω δεί την 5Ν για να ξέρω τί χάνω.
Αν προλάβει και φορτίσει θα αναφέρω αργότερα πρώτες εντυπώσεις, αλλιώς την Κυριακή.
Επίσης για το δικό μου καλό δεν θα μπαίνω στο νήμα της ΟΜ. Κούκλα η 7 αλλά η άλλη είναι αριστούργημα...

καλοριζικη Alex!

(εμενα οι οπαδικες μου προτιμησεις, μου απαγορευουν να παρω μηχανη που να εχει αριθμο μετα το 6 και πριν το 8...)

Απάντηση: Re: Sony nex 7 , Ενας ερωτας γενιεται!

Δεν έχει πολύ φως στην κουζίνα (κάηκε η λάμπα...) οπότε με τον 50αρη ανοικτό το DoF είναι λίγο μικρό...

6814021951_05f649a324_o.jpg

6814017399_23e6245f95_o.jpg

Εδώ με τον μικρό αδερφό απο το αηφόνι

6814083949_d26f3650f9_o.jpg

6814101021_9c48ebb5ae_o.jpg

Last edited: