Ευχαριστώ!
Σήμερα είχε λιακάδα (και -14) οπότε πήγαμε βόλτα και εγκαινίασα και την μηχανή. Θα ανεβάσω και κανα δυο δείγματα αργότερα, προς το παρόν πρώτες εντυπώσεις.
Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο γρήγορο είναι το κλείστρο. Πατάς το κουμπί πρίν προλάβεις να σκεφτείς οτι το πάτησες έχει βγεί. Είναι και ο ήχος περίεργος μιας και λείπει η πρώτη κουρτίνα. Ακούς μόνο την δεύτερη. Στα πρώτα κλικ ξαφνιάστηκα.
Το μεγάλο feature της μηχανής το σκόπευτρο ανταποκρίνεται πλήρως σε ότι γράφτηκε. Φυσικά και δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα ωραίο πεντάπρισμα μιας καλής SLR αλλά δεν απέχουμε πολύ πιστεύω απο αυτήν την ημέρα. Γρήγορο, με εξαιρετική ανάλυση και πιστότητα. Προβάλεις ότι πληροφορίες θές και μπορείς να κάνεις και μεγεθυνση για την χειροκίνητη εστίαση. Μετά τις πρώτες δυο τρεις δοκιμαστικές φωτογραφίες, την απενεργοποίησα την οθόνη και τραβούσα μόνο απο το σκόπευτρο. Επιτέλους... Ώραία και χρυσή η 5 αλλά αυτό να τραβάς φωτογραφίες σαν να κρατάς μωρό που τα έκανε πάνω του δεν το άντεχα. Στο βίντεο ναι, αλλά για την φωτογραφίες ήταν απαράδεκτο.
Ρυθμίσεις και παραμετροποιήσεις έχει άπειρες... Επιχείρησα στα γρήγορα να σετάρω κανα δυο, αλλά μάλλον αν δεν κάτσεις λίγο με ησυχία να τις δείς δεν γίνεται δουλεία. Έχει ένα κουμπί μπροστά δίπλα στο κλείστρο απο το οποίο μπορείς να εναλλάσεις μεταξύ 4 διαφορετικών ρυθμίσεων. Σαν ένα quick menu/bookmark. Με γρήγορη πρόσβαση σε WB, HDR/DRO, και custom settings. Δεν ασχολήθηκα ακόμα... Ένα αρνητικό, που ελπίζω απλά να μην βρήκα το σωστό κουμπί ακόμα είναι οτι ενώ στην 5 για τo focus assist (μεγεθυνση) ήθελες να πατήσεις μόνο ένα κουμπί, τώρα πρέπει να το πατήσεις δύο φορές, καθώς στην πρώτη σου βγάζει να επιλέξεις το σημείο που θές να μεγενθύνει. Τσάμπα ένα κουμπί παραπάνω δλδ...
Για τις φωτογραφίες θα αφήσω τα δείγματα σε λίγο να μιλήσουν απο μόνα τους. Έχω να πώ μόνο οτι θυμήθηκα τον Ναθ που έλεγε οτι στα 20+ ΜΡ επαναθεωρείς τί θα πεί σωστή εστίαση... Αλλά αν αυτά είναι τα JPEG που βγάζει η μηχανή απο μόνη της, δεν ξέρω τί να περιμένω απο τα RAW.
Θα το κάνω σαν τον Reichmann σαν rolling review μου φαίνεται! χεχε