Sony PlayStation 4

Re: Sony PS4 tech specs and others...

Παρολα αυτα ολα τα αμερικανακια στο youtube εχουν ξετρελαθει και καλα με το xbox one ...

Όπως κάποιος μπορεί να "ενθουσιαστεί" με το PS4 μπορεί να "ξετρελαθεί" και με το XBOX One , γιατί σου κάνει εντύπωση?

Επίσης μπορεί κάποιος να τις αγοράσει και να απογοητευτεί όπως ο Σύριος.

Όπως κάποιος μπορεί να "ενθουσιαστεί" με το PS4 μπορεί να "ξετρελαθεί" και με το XBOX One , γιατί σου κάνει εντύπωση?

Επίσης μπορεί κάποιος να τις αγοράσει και να απογοητευτεί όπως ο Σύριος.

Με εντυπωσιαζει γιατι ενω δεν συγκρινουν αμεσα την μια κονσολα με την αλλη, λενε οτι το xbone ειναι καλυτερο (βαζοντας στο τελος ενα "-for me" για να αποφυγουν το κραξιμο) Επισης αν κατσεις και ψαξεις αντικειμενικα το xbone θα καταλαβεις ποσο αηδια εχει καταντησει η microsoft και ποσο moneywhore εχει γινει...εδω χρειαζεσαι ανταπτορα που κοστιζει 25$ για να χρησιμοποιησεις δικο σου headset...ελεος...βαλε μεσα σε ολα αυτα τα ποσα βηματα πισω εχουν παει το dashboard...ουσιαστικα παιρνεις ενα χειροτερο xbox 360 με καλυτερα γραφικα στην 3πλασια τιμη...
Και για να μην παρεξηγηθω, δεν ειχα ποτε ps εχω 360 και οπως κοροιδευα τους Ελληνες που δεν κοιτουσαν περα απο το ps3 ετσι τωρα κοροιδευω τα αμερικανακια που δεν κοιταν περα απο το xbone...συν το ολο "πνευμα" των αμερικανων (και πολλων αγγλων μπορω να πω) μου θυμιζει συνομωσια εταιριας-γιγαντα...

Η αλήθεια είναι ότι και η Sony και η MS κοροϊδεύουν τον κόσμο , θα μπορούσα να σου κάνω ολόκληρη λίστα από την ανύπαρκτη λίστα τίτλων , την τιμή της κονσόλας και των περιφερειακών , το ότι το PS4 είναι χειρότερο σαν Bluray player από το PS3 κτλ. αλλά μόνο που βλέπεις 1 χρόνο εγγύηση δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο.

Παιδάκια έχετε ιδέα αν θα δουλέψει σωστά στην 24άρα οθόνη μου (Asus PA248Q) ?

Η οθόνη έχει HDMI in και audio out (για ηχεία), αλλά με προβληματίζει το ότι η ανάλυση είναι 1900x1200. Θα μπορεί να κάνει downscale σωστά ή θα βλέπω streched εικόνα?

Παιδάκια έχετε ιδέα αν θα δουλέψει σωστά στην 24άρα οθόνη μου (Asus PA248Q) ?

Η οθόνη έχει HDMI in και audio out (για ηχεία), αλλά με προβληματίζει το ότι η ανάλυση είναι 1900x1200. Θα μπορεί να κάνει downscale σωστά ή θα βλέπω streched εικόνα?

Το downscale θα το κανει η οθονη σου μιας και δεν νομιζω να υποστιριζει 1900χ1200 το ps4, ας με διορθωσει καποιος που το εχει...η οθονη σου ομως ειναι 16:10 και αν κανει downscale σε 1920χ1080 θα πρεπει να κανει stretch κατακορυφα ή θα εχεις μαυρα κενα πανω κατω.

Μονο με δοκιμη θα εισαι σιγουρος 100%. Παντως εγω οταν παιζω σε μια 19αρα που εχω το xbox 360 με native αναλυση 1440χ900 και το xbox το βαζω να βγαζει αυτην την αναλυση, μου εχει κενα πανω κατω και οταν βαζω μια οποιαδηποτε 16:9 αναλυση κανει κατακορυφο stretch.

Οι μπάρες δε με ενοχλούν, φυσικά, αυτό που φοβάμαι είναι πιθανό streching...

Βάλε το PC σου να δώσει έξοδο 1920x1080 και δες πώς συμπεριφέρεται το monitor... ;)

Κακά τα νέα... με τη συμβουλή του JL_? κάνει stretch, με οποιαδήποτε απ'τις τρεις ρυθμίσεις του aspect (full, 1:1, overscan). Περιέργως, στο manual λέει ότι είναι compatible with 1080p gaming consoles.

Άρα η τελευταία ελπίδα (λέμε τώρα) είναι να μπορεί να δώσει το PS4 σήμα με μπάρες.

EDIT: Τώρα που άνοιξα το Sim City, δήλωσα μέσα απ'αυτό ανάλυση 1920x1080 και έβγαλε κανονικά μαυρες μπάρες πανω κατω, και κατά τα αλλα πολυ καλη εικονα στο 16:9 κομμάτι. Στο desktop των windows όμως αν αλλάξω τη ρυθμιση κεντρικα απ'τα windows κάνει stretch.

Last edited:

Παιδιά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ακόμα ιδιαίτερα με τη κονσόλα έχω δύο τρείς ερωτήσεις και όποιος έχει κέφι μου απαντά :
- Τους τίτλους παιχνιδιών του ps3 τους παίζει;
- Τώρα έχω το ps3 το Fat 60gb ( ναι το έχω από τον 7ο του 2007 και παίζει ακόμα απροβλημάτιστα ) και μου παίζει και κάποια παιχνίδια που έχω κρατήσει από το ps1 & ps2, το ps4 θα τους παίζει και αυτό ή όχι όπως από κάποια σειρά και μετά που βγήκε το ps3 και άκουσα πως δεν τους έπαιζε;
- Επίσης συνοπτικά ποια είναι τα δυνατά σημεία του ps4 και ποια τα αδύνατα του σε σύγκριση με το ps3; Το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι σαν BDplayer το ps3 είναι καλύτερο, αν και αυτό δεν με ενδιαφέρει γιατί ποτέ δε βλέπω ταινίες από αυτό.
Ξέρω πως ειδικά η τελευταία ερώτηση ίσως να θέλει μεγάλη απάντηση, γι αυτό ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον - όποιους μπουν στο κόπο να μου απαντήσουν.

- οχι
- οχι
- ειναι σαφως χειρότερο media player ,αλλα πολυ πιο δυνατή παιχνιδομηχανή. Το μειον του ειναι οτι ακομα δεν υπαρχουν πολλοι τιτλοι παιχνιδών, αλλα αυτό ειναι φυσιολογικό.

Ευχαριστώ όλους για την ενημέρωση.
Σύμφωνα με αυτά που μου είπατε, το μηχανάκι δε μου κάνει ακόμα. Αν η Sony το υποστηρίξει περισσότερο και δώσει δυνατότητα τουλάχιστον για τα ps3 παιχνίδια.....
Τι να κάνουμε να γεμίσουμε παιχνιδοκονσόλες; χα! χα!

Για τα PS3 παιχνιδια, εχουν σκοπο να τα δωσουν μεσω streaming με το Playstaion Now.

Ειναι νωρις ομως ακομα. Δεν εχουμε λεπτομερεις πως θα λειτουργει, τι παιχνιδια θα δωσει και τι συνδρομη θα απαιτειται. Επισης για Ευρωπη δεν εχουν πει τιποτα (λενε για μεσα στο 2014 στην Αμερικη πρωτα).

Προσωπικη αποψη, αν θες το PS4 για να παιζεις τα παιχνιδια του PS1+PS2+PS3, ψαξτο παλι σε κανα χρονο (μην πω και παραπανω).

Για τα PS3 παιχνιδια, εχουν σκοπο να τα δωσουν μεσω streaming με το Playstaion Now.

Ειναι νωρις ομως ακομα. Δεν εχουμε λεπτομερεις πως θα λειτουργει, τι παιχνιδια θα δωσει και τι συνδρομη θα απαιτειται. Επισης για Ευρωπη δεν εχουν πει τιποτα (λενε για μεσα στο 2014 στην Αμερικη πρωτα).

Προσωπικη αποψη, αν θες το PS4 για να παιζεις τα παιχνιδια του PS1+PS2+PS3, ψαξτο παλι σε κανα χρονο (μην πω και παραπανω).
Η αλήθεια είναι πως θα έπαιρνα και ένα το πολύ δύο παιχνίδια που με ενδιαφέρουν στο PS4, αλλά τα προηγούμενα;
Οπότε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, σε κανα χρόνο και βλέπουμε, έτσι όπως το πάνε.

Μα να μην υπάρχει πουθενά σε ολόκληρη Αμερική... Είτε η κονσόλα πετάει από πωλήσεις, είτε ακολουθούν λογικές Apple για να δημιουργούν αυτή την εικόνα.

Πάντως εδώ και καμιά βδομάδα που το πήρα απόφαση, δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ. Εμφανίζεται στο Amazon για 1-2 λεπτά και μετά πάλι out of stock.

οτι πετάει απο πωλήσεις πετάει ναι... εκτός αυτού πριν λίγες μέρες τελείωσε το launch με την Ιαπωνία, οπότε έπρεπε να την καλύψουν.

ΑΑΑΑΑΑ είναι καλό το άτιμο... Η διαφορά με το 3 είναι εμφανέστατη, τουλάχιστον στο Assassin's Creed 4.

Βέβαια παίζω και σε μια 24άρα (που ως 1900x1200 native με 1:1 mapping δίνει ακόμα μικρότερο viewable area)

Είχα ξεχάσει πόσο ωραία είναι η φάση κονσόλα. Καταστράφηκαααα!! :D