Sony PlayStation 4

«Σαμποταρισμένα» χιλιάδες PS4 που κυκλοφόρησαν στην αγορά!

Η Foxconn είναι ένας κατασκευαστής ηλεκτρονικών συσκευών στην Κίνα, που πιθανότατα θα γνωρίζετε από παλαιότερες ιστορίες γύρω από το όνομά του. Στις μονάδες της συναρμολογούνται εκατομμύρια δημοφιλείς συσκευές, μεταξύ των οποίων το iPhone και το iPad της Apple, αλλά και πολλών ακόμη κατασκευαστών. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Sony με το (μαντέψτε) PlayStation 4 της.

Το κύρος της εταιρείας, ωστόσο, έχει δεχθεί πολλαπλά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των τραγικών συνθηκών εργασίας που επικρατούν στα εργοστάσιά της, με αναφορές για υπερ-εξαντλημένους εργαζόμενους που ορισμένες φορές φθάνουν μέχρι και την αυτοκτονία για να γλιτώσουν από την καταπίεση. Αυτή τη φορά, ένα post στα fora του IGN από μαθητευόμενο υπάλληλο της Foxconn είναι αυτό που «καίει» την εταιρεία.​

Η δημοσίευση έχει διαγραφεί ήδη αλλά το site Neowin κράτησε ένα screenshot για κάθε ενδιαφερόμενο:

foxconnps43.jpg

Ο χρήστης ουσιαστικά αναφέρει πως «αφού η Foxconn δε μας συμπεριφέρεται καλά, τότε εμείς δε θα συμπεριφερθούμε καλά στο PS4. Οι κονσόλες που συναρμολογούμε μπορούν στην καλύτερη των περιπτώσεων να ενεργοποιηθούν». Προφανώς στις χειρότερες περιπτώσεις, η κονσόλα θα είναι DOA (Dead On Arrival), δηλαδή δε θα λειτουργεί καθόλου ακόμη και μόλις βγεί από το κουτί της. Η εγκυρότητα του post ελέγχεται φυσικά, καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση ή δήλωση από τη Sony ή τη Foxconn. Αμέσως μετά από αυτό το post, ακολούθησαν περισσότερα από μαθητευόμενους υπαλλήλους της Foxconn που απασχολούνται στη γραμμή παραγωγής των PS4 και στα οποία δήλωναν πως πετούσαν τις κονσόλες στο πάτωμα ή έφτυναν (!) στο εσωτερικό τους, πριν τη συναρμολογήσουν.

Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη εμφανίζονται κρούσματα DOA κονσολών PS4 στις αγορές που πωλούνται, ενώ μεμονωμένα περιστατικά αφορούν κακή συναρμολόγηση με βίδες να λείπουν ή να μην είναι σωστά σφιγμένες, καλώδια να είναι αποσυνδεδεμένα κ.λπ. Η ιστορία μπορεί κάλλιστα να είναι αναληθής, ωστόσο η προ-ιστορία της Foxconn δημιουργεί πολλές υποψίες και οι έρευνες που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες θα αποκαλύψουν την αλήθεια.

Επισήμως η Sony αναφέρει ότι το 0,4% κονσολών που έχουν πωληθεί ήταν ελαττωματικές, ποσοστό που σύμφωνα με την ίδια είναι εντός ορίων για μια νέα, μεγάλης κλίμακας κυκλοφορία.

[via]
(Send from Nexus 5)

Απάντηση: Sony PS4 tech specs and others...

Καλά κανουν και τους ξεμπροστιαζουν...
Πρεπει κάπως να ξεκαθαρισει αυτή η ιστορία...

Re: Sony PS4 tech specs and others...

το καρα-beta PS4 συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα. Τα bluetooth τηλεχειρηστηρια δεν ειναι πλεον συμβατα ,αρα δεν υπάρχει και support απο την logitech για τα harmony remotes.

Sony Playstation 4 was launched in North America today. Unfortunately the official Sony BD Remote which operated with the Playstation 3 does not currently work on the Playstation 4 and therefore the Harmony Hub that ships with Harmony Ultimate and Harmony Smart Control are also not compatible.

We are as excited as you are about complete home control and will continue to look for other ways to control this game console. This may require a software update from Harmony in 2014, a software update from Sony to enable Bluetooth controllers, or possibly both.

Best regards,
The Harmony Team

Tip: If you have a Logitech Bluetooth Keyboard, they will pair and can navigate the Sony Playstation 4 interface; however the Playstation cannot be woken up from standby mode using Bluetooth. You can add the device to your myharmony.com account and create a play game activity so you are able to still have a setup for the Sony Playstation 4.

Απάντηση: Re: Sony PS4 tech specs and others...

για πολυ πορωμενους ισως... εγω μια χαρα παιζω COD ghosts kai crysis 3 στο ps3 !

Δε ξερω τι βλεπετε εσεις, αλλα εγω δε κοιταω μονο αν εχει aliasing στην οθονη αλλα τη πλοκη, τη δραση , την ενταση !
Και με 3D επισης στη TV μου , η αδρεναλινη ανεβαινει ...

Μαλλον ψειριζετε πολυ τη μαιμου! :p

Γιάννη και λοιπά παιδιά θα σας πω την δική άποψη σχετικά με το θέμα:

Από τότε που βγήκαν οι κονσόλες παίζω αποκλειστικά σε αυτές. Παρόλο που έχω και τις δυό κονσόλες, στο home cinema έχω συνδεδεμένο το xbox360. Οπως λες κι εσύ πραγματικά είναι απόλαυση στην μεγάλη οθόνη λόγω και lumagen και με 5.1 ήχο κλπ. Μιλάμε για πολλέεεεεεες ώρες.

Κάποια στιγμή έτυχε να δω το Skyrim σε PC φίλου. Λοιπόν, μου ρθε κεραμίδα......

Δεν μπορείς να δηλώνεις λάτρης της εικόνας (πόσο μάλλον να είναι και η δουλειά σου) και να θεωρείς αμελητέα την διαφορά. Μιλάμε είναι σαν να συγκρίνεις dvd με high definition. Ξαναλέω παρόλο που είναι τούμπανο η εικόνα λόγω lumagen.

Θα μου πεις τώρα συγκρίνεις τις 20 ιντσούλες με τις 120; ΟΚ, αλλά την βλέπεις την διαφορά. Κακά τα ψέματα.

Γιατί τότε ασχολούμαι με κονσόλες και δεν στήνω PC; επειδή το PC είναι ένα τρύπιος κουμπαράς:

-είσαι συνέχεια στην μπρίζα με ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ hardware αναβαθμίσεις. Επίτηδες κάθε παιχνίδι (όλως τυχαίως και καλά) θέλει ακόμα πιό ισχυρη κάρτα γραφικών για να αποδώσει τα μέγιστα. Σαν σήμερα θυμάμαι τις εποχές του Wing Commander, Tie Fighter, Doom κλπ που τρέχαμε να αλλάζουμε τις κάρτες γραφικών σαν τα σώβρακα και δεν προλαβαίναμε....
-θα αλλάξεις κάρτα γραφικών; Ε δεν θα μείνει πίσω μετά ο επεξεργαστής; Δεν θα θες και καμιά μνημούλα;
-άλλος μπελάς: drivers. είσαι συνέχεια στην μπρίζα με drivers. Βγήκαν δεν βγήκαν; θα παίζει καλύτερα; θα έχει bugs;
-skyrim, assassins creed και forza motorsport με βελάκια και καμιά 15αριά πλήκτρα + συνδυασμούς;;;
ευχαριστώ δεν θα πάρω. Αν φυτρώσουν 20 δάχτυλα μπορεί και να με βολέψει.

Για τους παραπάνω λόγους + ότι όταν θέλω να παίξω παιχνίδια θέλω να παίξω και όχι να ασχοληθώ με προβλήματα , θα συνεχίσω να ασχολούμαι με κονσόλες κι ας ξέρω ότι δεν έχω την καλύτερη εικόνα.
Κι όπως έχω δηλώσει, η ψυχική υγεία είναι priceless .

Δυστυχώς το θέμα είναι ότι σε βιντεάκια που έχουν κυκλοφορήσει που συγκρίνει μισή-μισή οθόνη τις παλιές κονσόλες με τις καινούργιες δεν με έπεισαν για την διαφορά. Μπορεί να φταίνε τα βιντεάκια δεν ξέρω.

Πάντως ΔΕΝ είδα εικόνα PCιού.

Νομίζω αυτό για τα bluetooth το είχαν παραδεχθεί από τον προηγούμενο μήνα.
Πάλι καλά ps3 sixaxis και remote, δουλεύουν στο PC αν και με σπαστικούς ‛drivers’

για πολυ πορωμενους ισως... εγω μια χαρα παιζω COD ghosts kai crysis 3 στο ps3 !

Δε ξερω τι βλεπετε εσεις, αλλα εγω δε κοιταω μονο αν εχει aliasing στην οθονη αλλα τη πλοκη, τη δραση , την ενταση !
Και με 3D επισης στη TV μου , η αδρεναλινη ανεβαινει ...

Μαλλον ψειριζετε πολυ τη μαιμου! :p

Για τα υπόλοιπα πάσο, φυσικά και εγώ ευχαριστιέμαι ακόμα και mame games, αλλά
Τα γραφικά είναι γραφικά
Όπως και να το κάνουμε

δεν ειπα οτι δεν υπαρχει διαφορα, αλλα οπως λες κι εσυ (για μενα) ειναι μικρη.

Τις περισσοτερες φορες παιζω στην 32αρα μου 3D Samsung κι εκει οι διαφορες ειναι μικρες για να ασχοληθω.
Στο προβολεα ζοριζουν τα πραγματα αλλα εκει παιζω μονο GT5 που ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει για pc.

Προεχει η ψυχικη μου ηρεμια πια... δεν ειμαι 20 χρονων για να τα σκαλιζω συνεχεια !

Οταν παιζω ενα παιχνιδι , και δε παρακολουθω απλα μια ταινια... οι παρακατω διαφορες , εμενα μου φαινονται μικρες και ανευ σημασιας!
Η ενταση , η πλοκη και το gamepplay εχουν απειρως μεγαλυτερη σημασια (για μενα) , κι ας ειναι η δουλεια μου οπως λες (ισως ακομη περισσοτερο γι αυτο - το εχω απομυθοποιησει πια!)

1.jpg

4441.jpg

Μα η ενταση , η πλοκή και το gameplay δεν αλλάζουν οταν μιλάμε για το ίδιο παιχνίδι σε αλλη πλατφόρμα.
Η κουβέντα ξεκινησε στο καθαρά τεχνικό κομμάτι των γραφικών , που στο 95% ειναι μερα με την νυχτα.

@Τάσος : Δεν σε εμποδίζει κανείς να συνδέσεις το pc σου στον προβολέα , και μετά να δεις πως σου τρέχουν τα σάλια...
Το χειριστήριο του xbox 360 κάνει και για το pc (το ενσυρματο.Το ασύρματο βγαινει σε εκδοση για pc επίσης)

Aυτο που λεω , ειναι οτι ενταση , η πλοκή και το gameplay εχουν μεγαλυτερη σημασια απο τα γραφικα.
Κι αυτα σε συναρπαζουν περισσοτερο απο το λιγοστο aliasing και την ελειψη flares.
Sth 32ara μου , οι διαφορες ειναι υπαρκτες αλλα ανευ σημασιας για μενα.

Στο προβολεα ειναι μεγαλυτερες, αλλα οπως ειπα δε παιζω και πολυ εκει και μονο ενα παιχνιδι (οι λαμπες του προβολεα κοστιζουν οσο μια κονσολα!).

Τεσπα, εδω μιλαμε για το ps4 , η συζητηση ξεφυγε λιγο ... ως συνηθως!:p

Yg... στις παραπανω εικονες που εβαλα, οι διαφορες σιγουρα δεν ειναι μερα με τη νυχτα!

Γιάννη είναι. Μην επιμένεις. Ασε τα screenshots. Αν δεις live , θα κλάψεις.

Άλλο που εσύ για τους δικους σου λόγους και εγώ για τους δικούς μου , δεν χρησιμοποιούμε το pc.

@vadergr το pc το έχω και θα το έχω για email και internet άντε και για κανά video edit των παιδιών. Δεν θέλω ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ ανάμιξη με την ψυχαγωγία μου είτε παιχνίδια είτε ταινίες. Και είμαι αρνητικός λόγω προσωπικής εμπειρίας όχι επειδή ξύπνησα έτσι ένα πρωί. Είπαμε, άλλοι την βρίσκουν με την ηρεμία και άλλοι με δεξί κλικ και τσεκάκια.

Οι διαφορές είναι φυσικά η μέρα με τη νύχτα. Αλλά δε πειράζει, όπως βολεύεται ο καθένας και ότι προτιμάει.
Εντωμεταξύ έχουμε άμμο αντί για θάλασσα στο καρέ αυτό που είναι 720p μονό … ποιος είπε ότι παίζουμε σε 720p σε μοντέρνο PC?

Και φυσικά εάν συζητάμε για Crysis και gameplay, Γιάννη ΙΜΗΟ θέλει mouse, για να γουστάρεις Gameplay.
Αν και για Crysis κανείς δε παίρνει κονσόλα, άλλοι είναι οι τίτλοι που θα σε τραβήξουν στο PS όπως λ.χ. το GT που αναφέρεις.

μη ξεχνατε οτι τα screenshots ειναι απο το ps3, κονσολα 7ετιας!
Βαλε ενα τετοιο pc διπλα του και τα ξαναλεμε!

Κι εδω μιλαμε για το ps4 , που σιγουρα σε λιγο καιρο τα γραφικα του θα ειναι πολυ καλυτερα.

Κι αυτο γιατι οι προγραμματιστες βαζουν και λιγο το μυαλο τους να δουλεψει παραπανω, κι εχουν πολυ συγκεκριμενο hardware που θα το μαθουν καλα.

Υγ... το ps3 το πηρα κυριως για GT5 kai MGS , τιτλοι αποκλειστικοι για ps3 .

Last edited:

ATI κάρτες γραφικών έχουν πλέον και τα 2 μηχανακια Γιαννη....

PCαδικα πραγματα δλδ...η εμπειρία υφίσταται ηδη σε πολυ μεγαλο βαθμό...

Γενικα αυτη η γενια των κονσολων διαφαινεται μαλλον απογοητευτική δυστυχως....μιλαμε για απλα PC με μέτρια γραφικα και πολλα launch προβληματα....

Last edited:

Κι εδω μιλαμε για το ps4 , που σιγουρα σε λιγο καιρο τα γραφικα του θα ειναι πολυ καλυτερα.

Κι αυτο γιατι οι προγραμματιστες βαζουν και λιγο το μυαλο τους να δουλεψει παραπανω, κι εχουν πολυ συγκεκριμενο hardware που θα το μαθουν καλα.

Βαλε τα 1st person και τα rpg (και οτιδήποτε άλλο έβγαινε τοτε) που βγήκαν πριν 7 χρόνια στο ps3 και στο pc και πάλι θα δεις την μέρα με την νύχτα.
Τοτε υπήρχαν κατι 8800gts/gtx/3850/3870 , που κανένας κοινός τιτλος σε ps3/360 δεν μπορούσε να ματσάρει τα pc.

Οι αποκλειστικοι τίτλοι του ps3 ειναι όντως πολύ καλοί στον τεχνικό τομέα (εχω μπόλικους), αλλα απλά μερικές φορές φτάνουν κοντά στα pc, δεν τα ξεπερνούν ποτέ.

Ακόμα και στην προηγούμενη γενιά κόνσολων το hardware ήταν σχετικά δυνατό vs PCs της εποχής.
Σήμερα – σε αυτή τη γενιά κόνσολων – αυτό άλλαξε. Το hardware δεν είναι ούτε τόσο εξωτικό ούτε τόσο δυνατό.
Day1 υπάρχουν PC που είναι πολύ πιο δυνατά στον τομέα τον γραφικών.
Σίγουρα οι developers με τον καιρό θα αξιοποιήσουν κάθε τελευταία σταγόνα επεξεργαστικής ισχύς. Αλλά μη ξεχνάμε ότι είδη ήταν πολύ εύκολο να παράξουν παίγνια για τις νέες κονσόλες βασιζόμενοι στον κώδικα του είχαν.
Και μιας και ξέρουμε επακριβώς τι ψάρια πιάνουν οι κάρτες γραφικών των νέων κόνσολων, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένα όριο.
Δηλαδή γραφικά που θα δούμε με μια κάρτα γραφικών 300 ευρώ … δεν θα έχουν την ίδια τύχη/απεικόνιση σε μια κονσόλα.
Οι κάρτες γραφικών των νέων κόνσολων είναι της κατηγορίας τιμής των 150 ευρώ – σίγουρα με μεγάλες αλλαγές στην κονσόλα αλλά σε καμία περίπτωση δε πλησιάζουν μια κάρτα γραφικών των 300.

Πάντως η διαφορά μεταξύ PS3 και PS4 , στην ουσία στον τομέα τον γραφικών θα γίνει αντιληπτή από τον μέσο χρήστη, και αυτός είναι ο νούμερο ένα λόγος αναβάθμισης – τα γραφικά. Και οι τίτλοι που θα είναι αποκλειστικοί … Heck τόσος κόσμος αγόρασε PS2/PS3 μόνο και μόνο για GT!

Πολύ off topic παιδιά, σχεδόν τέσσερις σελίδες...

Όσο για τη κονσόλα το 0,4 % προβληματικών κονσόλων επί του συνόλου είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτό. Ακόμα και το δεκαπλάσιο να είναι, πάλι είναι εντός των ορίων για οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Για την εγγύηση, όλες οι κονσόλες έχουν ένα χρόνο εγγύηση έστω και αν κανονικά θα έπρεπε να δίνονται δύο εντός Ε.Ε. Στην Αμερική δεν έχουν καν ένα χρόνο. Για το θέμα της άμεσης αγοράς ή όχι θα συμφωνήσω και εγώ, καλύτερα υπομονή, τουλάχιστον μισό χρόνο. Προσωπικά τις τρεις προηγούμενες κονσόλες της Sony τις έχω αγοράσει περίπου δύο χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία τους στην αγορά.