Sony PlayStation 5 Pro

Πουλάνε οι κάρτες γραφικών, άλλα αυτές που στοιχίζουν πάνω από 500 ευρώ είναι και πολύ ισχυρότερες από ότι το PS5. π.χ. η 4060 πoυ την βρίσκεις και κάτω από 300 ευρώ, βγάζει πάνω από 15tflops και είναι σχεδόν σίγουρα πιο ισχυρή από την κάρτα γραφικών του Ps5pro, καλά το απλό ps5 το ξεσκίζει. H 4070 που έχω τώρα στο PC, κάρτα γραφικών των 500-550 ευρώ, είναι μέρα με την νύχτα με το ps5, σχεδόν 3πλη απόδοση και γραφικά εντελώς άλλης γενιάς σε σχέση με κονσόλες. Τώρα αν πιάσουμε κάρτες γραφικών των 1.000 ευρώ η διαφορά ξεφεύγει σε αστρονομικά πλαίσια σε σχέση με τις κονσόλες.

Το πρόβλημα βέβαια στο ps5pro είναι κυρίως ο επεξεργαστής, είναι τεχνολογίας του 2019 απαρχαιομένος και θα δημιουργεί σίγουρα πρόβλημα στο μηχάνημα, το ίδιο θέμα είχε παλιότερα το Xbox one X, είχε καλή κάρτα γραφικών για την εποχή του, άλλα ο παλιός επεξργαστής το κράταγε πίσω.

Για αυτό λέω ότι με την κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή που έχει το ps5pro δεν δικαιολογεί τέτοια τιμή, με τα ίδια λεφτά χτίζεις PC και με καλύτερη απόδοση σε παιχνίδια.

Για να υπάρχουν ακομα και να ανανεώνονται κάθε χρόνο, σημαινει οτι υπάρχει μεγαλο αγοραστικό κοινό και για αυτές (τις ακριβές κάρτες γραφικών).
Το τωρινό PS5 μην το συγκρινεις με τις σημερινές κάρτες γραφικών, αλλα με αυτες που υπήρχαν πριν 4 χρόνια. Και υπολογισε και τα υπολοιπα κοστολόγια (μνημες, δισκοι, επεξεργαστες,drive κλπ)

Τα κουκιά μια χαρά βγαινουν και για το PS5 Pro, για αυτους που επιθυμούν plug n play gaming.

Για να υπάρχουν ακομα και να ανανεώνονται κάθε χρόνο, σημαινει οτι υπάρχει μεγαλο αγοραστικό κοινό και για αυτές (τις ακριβές κάρτες γραφικών).
Το τωρινό PS5 μην το συγκρινεις με τις σημερινές κάρτες γραφικών, αλλα με αυτες που υπήρχαν πριν 4 χρόνια. Και υπολογισε και τα υπολοιπα κοστολόγια (μνημες, δισκοι, επεξεργαστες,drive κλπ)

Τα κουκιά μια χαρά βγαινουν και για το PS5 Pro, για αυτους που επιθυμούν plug n play gaming.
Εννοείται ότι έχουν αγοραστικό κοινό οι κάρτες γραφικών των 1.000+ ευρώ!! Απλά με μια κάρτα γραφικών 300-400 ευρώ έχεις πλέον καλύτερη απόδοση από οπιαδήποτε κονσόλα και με διαφορά μάλιστα.
Συγκρίνω το Hardware του ps5 με τα σημερινά δεδομένα, αυτή την στιγμή αυτά που έχει πάνω είναι απαρχαιωμένα, το πλεονέκτημα είναι ότι είναι plug n play όπως είπες, απλά πλέον έχει χάσει το ατού του φτηνού που είχαν κάποτε οι κονσόλες. Γιατί 800 ευρώ για την pro έκδοση (καλά στην Ελλάδα το βλέπω και στα 850!) και χωρίς Stand και Drive δεν τα λες και λίγα!!!

Με 800-850€, δεν χτιζεις σοβαρο gaming pc.
Και απο την αλλη, δεν θελουν πολλοι να παιζουν σε pc.

Το plug n play factor δεν ειναι καθολου αμεληταιο, και προσωπικα το εκτιμώ αφάνταστα.

• Like
Reactions: tiniakos
αυτοι που ομως θελουν plug n play, μπορουν να πανε και στο απλο ps5, δεν χρειαζονται το pro.
αυτο εδειξε τουλαχιστον η κατασταση με το ps4 pro.

Πολλοι λιγοι ασχοληθηκαν.... αλλωστε αν ειδες τη παρουσιαση οι διαφορες που εδειχνε ηταν αστειες, δεν ασχολειται σχεδον κανεις να δει ενα σταματημενο καρε σε 200% μεγεθυνση για να δει διαφορες... μονο το digital foundry και καποιοι καμμενοι!

• Like
Reactions: tiniakos and Kosh
Με 800-850€, δεν χτιζεις σοβαρο gaming pc.
Και απο την αλλη, δεν θελουν πολλοι να παιζουν σε pc.

Το plug n play factor δεν ειναι καθολου αμεληταιο, και προσωπικα το εκτιμώ αφάνταστα.
Και όμως μπορείς να φτιάξεις pc γύρω στα 900 ευρώ που να είναι πολύ πιο ισχυρό από κάθε κονσόλα....π.χ. το αντιγράφω από άλλο site. Το παρακάτω στοιχίζει 930 ευρώ και με απόδοση πάνω από την διπλή από όσο έχει το Ps5pro, καλά τα απλά Ps5 και Xbox series X τα έχει για πρωινό....
Για το plug n play, το έγραψα αν σε ενδιαφέρει είναι σημαντικό, άλλα πλέον και στο PC με steam, Gamepass κλπ. η εγκατάσταση και το παίξιμο των παιχνιδιών είναι πανεύκολη...

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 Tray - Skroutz.gr 100.50

MSI MPG B550 Gaming Plus Motherboard ATX με AMD AM4 Socket | Skroutz.gr 114.67

G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 3600 για Desktop (F4-3600C18D-32GVK) | Skroutz.gr 58.15

Sapphire Radeon RX 7700 XT 12GB GDDR6 Pulse Κάρτα Γραφικών (11335-04-20G) | Skroutz.gr 427

Arctic Freezer 36 Ψύκτρα Επεξεργαστή για Socket 1700/1851/AM4/AM5 | Skroutz.gr 29.50

Thermaltake Smart SE 730W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Semi Modular | Skroutz.gr 67.80

Kolink Observatory HF Mesh ARGB Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Λευκό | Skroutz.gr 57.80

Western Digital SN770 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 WDS100T3X0E | Skroutz.gr 68.15

και θα εχεις το κουτι διπλα στην τηλεοραση?
Επισης δεν βλεπω πληκτρολογια, ποντικια και gamepad.

Τετοια παραδείγματα δεν εχουν νόημα στην πράξη.
Χώρια τους αποκλειστικούς τίτλους.

και θα εχεις το κουτι διπλα στην τηλεοραση?
Επισης δεν βλεπω πληκτρολογια, ποντικια και gamepad.

Τετοια παραδείγματα δεν εχουν νόημα στην πράξη.
Χώρια τους αποκλειστικούς τίτλους.
Πληκτρολόγια, ποντίκια, gamepad κλπ. βάλε ότι θες, υπάρχει τεράστια γκάμα από πάφτηνα έως και πανάκριβα.
Το κουτί το βάζεις όπου σε βοευει, λες και το ps5 είναι και μικρό!!χαχα
Το PC έχει απείρως περισσότερους τίτλους και πλέον και πάρα πολλά Exclusive της sony!

Η κονσόλα είναι ξεκάθαρα πιο βολική, απλά με τις τιμές που τις έχουν πάει πλησιάζουν τα pc και εκει τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι αξίζει.

αυτοι που ομως θελουν plug n play, μπορουν να πανε και στο απλο ps5, δεν χρειαζονται το pro.
αυτο εδειξε τουλαχιστον η κατασταση με το ps4 pro.

Πολλοι λιγοι ασχοληθηκαν.... αλλωστε αν ειδες τη παρουσιαση οι διαφορες που εδειχνε ηταν αστειες, δεν ασχολειται σχεδον κανεις να δει ενα σταματημενο καρε σε 200% μεγεθυνση για να δει διαφορες... μονο το digital foundry και καποιοι καμμενοι!

Aσε που οι μη καμμενοι μαλλον περιμενουν σε κανα εναμιση χρονο αντε δυο το πολυ να βγει το ps6 οποτε τι νοημα εχει να σκασεις τοσα φραγκα ?

για τους μη καμμενους, ειναι καλη ευκαιρεια να βρεις ενα ps5 σε καλη τιμη...ηδη εχουν βγει καποιες αγγελιες σε τιμη χωμα.
Τι τιμές δηλαδή. Εγώ είδα κλασικά τον Έλληνα να το αγοράζει 10 και να θέλει να το δώσει 9.5.

• Like
Reactions: karamela
Τι τιμές δηλαδή. Εγώ είδα κλασικά τον Έλληνα να το αγοράζει 10 και να θέλει να το δώσει 9.5.
Μόνο 9,5??Δεν ξέρεις πόσες αγγελίες βρίσκω καθημερινά με ηλεκτρονικά αγαθά που τα πουλάνε και πιο ακρίβα από όσο στοιχίζουν καινούρια...

300 ευρω ps5 disk edition με 2 χειριστηρια πχ...
Η τιμή αυτή είναι καλή άλλα εξαρτάται και την χρήση, αν το έχει ο άλλος 3 χρόνια, εκτός εγγύησης και του έχει πιει και το αίμα θα το έλεγα και ακριβό.

• Like
Reactions: tiniakos
περιμεντε βρε... υπομονη θελει, μολις ανακοινωθηκε.

Οταν βγει με το καλο θα δεις ποσοι θα τρεξουν να το δωσουν, υπαρχουν καποιοι καμμενοι και στη χωρα μας :p

περιμεντε βρε... υπομονη θελει, μολις ανακοινωθηκε.

Οταν βγει με το καλο θα δεις ποσοι θα τρεξουν να το δωσουν
Εννοείται, το ίδιο έγινε και το πρώτο ps4, γέμισαν αγγελίες με το απλό με το που βγήκε το pro. Υπάρχουν πολλοί καμένοι που θα τα δώσουν άνετα τα 800 ευρώ...εδώ δίνουμε 1.000+ ευρώ κάθε χρόνο για κινητό, δεν θα τα δώσουμε τα 800 για κονσόλα που θα την κρατήσουμε σκαι στην τελική και μερικά χρόνια!

Εδώ βλέπω ένα σωρό providers που δεν έχουν όριο. Ψέματα είναι;

Εξάλλου, υπάρχει και το starlink.

Καταρχήν κάθε πολη/πολιτεια δεν έχει τις ίδιες επιλογές. Άρα από την λίστα των 10, η εξής μια φτάνει στα μέρη μου, και ειδικά στην περιοχή μου εγγυάται ταχύτητα τρία (3) Mbps. Mε 5G δεν έχω ασχοληθεί να πω την αλήθεια γιατί αν κρίνω από το cell reception σπίτι μου, ούτε καν.

Καταρχήν κάθε πολη/πολιτεια δεν έχει τις ίδιες επιλογές. Άρα από την λίστα των 10, η εξής μια φτάνει στα μέρη μου, και ειδικά στην περιοχή μου εγγυάται ταχύτητα τρία (3) Mbps. Mε 5G δεν έχω ασχοληθεί να πω την αλήθεια γιατί αν κρίνω από το cell reception σπίτι μου, ούτε καν.
Στην θέση σου τότε θα έβαζα starlink με τρέλα.

Το Hardware του Xbox X είναι καλύτερο από του Ps5, άλλα απαρχαιωμένο και αυτό, απίστευτα καλό δεν είναι σε καμία περίπτωση. To έγραψα και πριν ένας σύγχρονος μέτριος επεξεργαστής και μια κάρτα γραφικών π.χ. Rtx 4070 είναι σαν συνδιασμός σχεδόν 3πλάσια σε ισχή από ένα Xbox Series X.

Η κονσόλα πάντως της Microsoft δυστυχώς πάει άκλαυτη σε πωλήσεις, χειρότερα από την προηγοήμενη γεννια. Νομίζω η Microsoft δεν θα ξαναβγάλει κονσόλα, θα το γυρίσει πλήρως σε Developer (που αυτό ήταν άλλωστε) και θα σπρώξει περισσότερο Gamepass και Cloud ή θα βγάζει κονσόλα απλώς για να βγάζει γατί μπορεί!!...εδώ και κάποια παιχνίδια που είχε ανακοινωσει ότι θα είναι Exclusive θα τα βγάλει τελικά και στο ps5...ζούμε σε περίεργες εποχές και θα δούμε πoυ θα καταλήξει όλο αυτό.
ΕΕΕ τώρα και έσυ. πας να συγκρίνεις ένα gaming σύστημα pc με μια κονσόλα. Που έχω δει τιμές 12 και 14 χιλιάρικα επεξεργαστή. Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση με 500 και 800 ευρώ να φτάσεις επίπεδο ps5 ή xbox x.

Πληκτρολόγια, ποντίκια, gamepad κλπ. βάλε ότι θες, υπάρχει τεράστια γκάμα από πάφτηνα έως και πανάκριβα.
Το κουτί το βάζεις όπου σε βοευει, λες και το ps5 είναι και μικρό!!χαχα
Το PC έχει απείρως περισσότερους τίτλους και πλέον και πάρα πολλά Exclusive της sony!

Η κονσόλα είναι ξεκάθαρα πιο βολική, απλά με τις τιμές που τις έχουν πάει πλησιάζουν τα pc και εκει τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι αξίζει.
Είναι σαφέστατα μικρότερο απο οποιαδήποτε κονσόλα. Το plug and play είναι πολύ σημαντικό για πολύ κόσμο καθώς δεν θέλει ψαγμένους συνδυασμούς για να μην κολλάει το σύμπαν.