Sony PlayStation 5 Pro

Σίγουρα δεν πάει καλά στις πωλήσεις πάντως, αυτό φαίνεται από το ότι είναι πολύ εύκολα διαθέσιμο εδώ. Το προηγούμενο προσπαθούσα το 2020 να το βρω κάνα τρίμηνο, τα κατάφερα αφού είχα μπει σε διάφορες λίστες και είδα ότι υπάρχει παραλαβή κάπου ξημερώματα. Αυτό εδώ το έχουν ήδη στη γειτονιά μου διαθέσιμο και με λοξοκοιτάζει από προχθές. 😬 Αν δεν είχαν κάνει τη μαλακία με την έλλειψη του drive, θα είχα υποκύψει ήδη, αυτό είναι το βασικό που με φρενάρει.

Last edited:
Πάντως, τώρα που πλακώσανε και τα reviews, φαίνεται πως η γκρίνια είναι αποκλειστικά και μόνο για την τιμή, κατά τα άλλα φαίνεται να είναι αρκετά ουσιαστική mid cycle αναβάθμιση. Δηλαδή, για όσους παίζουμε σε σχετικά σοβαρά συστήματα (πολλές ίντσες, OLED, κλπ), μας ενδιαφέρει το peak στην εικόνα ενώ παράλληλα δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε το ενδεχόμενο PC, μάλλον αξίζει τον κόπο (και τα φράγκα).

Αν παίξει καμία καλή προσφορά trade in για το παλιό (πχ πάνω από 250), θα το σκεφτώ, εξάλλου 4 χρόνια μια χαρά απόσβεση έχει κάνει.

H ερωτηση των 800 ευρω ειναι η εξης :

Ποτε θα βγει το PS6? ΟΕΟ ?

H ερωτηση των 800 ευρω ειναι η εξης :

Ποτε θα βγει το PS6? ΟΕΟ ?

Λογικά 2027 τέτοια εποχή. Δηλαδή οριακά (γι'αυτους που το χρησιμοποιούν), έχει νόημα η αναβάθμιση σήμερα, μπορεί να μην έχει σε κάνα χρόνο από τώρα.

Btw, για μας τα Αμερικανάκια ευτυχώς η ερώτηση είναι των 700 ευρώ. Ή 800 μαζί με το drive και το stand (δικαιολογίες :cool:)

• Like
Reactions: tiniakos and Kosh
I need help… 😭😊

IMG_0242.jpeg

(Τελικά $300 πήγε η έκπτωση του trade-in, πόσο να αντέξω ο καψερός; )

Πάντως, επειδή είχα την launch έκδοση του παλιού, οι διαφορές είναι καλοδεχούμενες. Πολύ πιο μαζεμένο σε διαστάσεις, πολύ πιο ήσυχο, και κυρίως 2TB αντί για 840GB που είχε το δικό μου. Από παιχνίδια δοκίμασα μόνο το Horizon Forbidden West, είναι σαφής η διαφορά, αλλά για μια ακόμη φορά επέλεξαν να σε βάζουν στο δίλημμα 30 vs 40+ vs 60 fps. Απλά τώρα τα 60 φαίνονται όπως πριν φαίνονταν τα 30, ίσως και οριακά καλύτερα.

Last edited:
I need help… 😭😊

View attachment 241694

(Τελικά $300 πήγε η έκπτωση του trade-in, πόσο να αντέξω ο καψερός; )

Πάντως, επειδή είχα την launch έκδοση του παλιού, οι διαφορές είναι καλοδεχούμενες. Πολύ πιο μαζεμένο σε διαστάσεις και πολύ πιο ήσυχο. Από παιχνίδια δοκίμασα μόνο το Horizon Forbidden West, είναι σαφής η διαφορά, αλλά για μια ακόμη φορά επέλεξαν να σε βάζουν στο δίλημμα 30 vs 40+ vs 60 fps. Απλά τώρα τα 60 φαίνονται όπως πριν φαίνονταν τα 30, ίσως και οριακά καλύτερα.

Καλά, φαινόταν από πριν το πράγμα 😋

Με γιες.

Εννοείς δλδ ότι ακόμη έχει επιλογή για 30 με ακόμη καλύτερη ποιότητα από τα (νέα) 60;

Καλά, φαινόταν από πριν το πράγμα 😋

Με γιες.

Εννοείς δλδ ότι ακόμη έχει επιλογή για 30 με ακόμη καλύτερη ποιότητα από τα (νέα) 60;

Θαενκς! (ήθελα να περιμένω μπας και έχουμε τίποτα άμεσα discounts, αλλά τελικά απλά προτίμησα να εκμεταλλευτώ το ευνοϊκό trade in και να μη μπλέκω με αγοροπωλησίες σε parking με χίλμπιλις).

Ναι, τώρα τα modes λέγονται performance pro, balanced pro και fidelity pro, υποτίθεται τα άλλα modes ανεβάζουν κι άλλο τα visuals, αλλά δεν ξέρω πόσο νόημα έχει πια. Για την ώρα παίζω στο 40+ (που σε συνδυασμό με τα διάφορα VRR κλπ δεν είναι ενοχλητικό) και σε 2-3 μέρες θα το γυρίσω στο 60 να δω αν καταλαβαίνω κάτι αισθητά ή θα προτιμήσω το 60fps για το βουτυρενιο του πράγματος.

Last edited:
LoooL @ parking deal

Καλά, αν και τώρα δεν παίζεις στα 60, πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα…

LoooL @ parking deal

Καλά, αν και τώρα δεν παίζεις στα 60, πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα…
Συμπτωματικά δοκίμασα και εγώ το Horizon σε φίλο που πήρε το Ps5 pro το ΣΚ. Η διαφορά είναι εμφανής με τo καλημέρα σε σχέση με το παλιό. Στα 60fps είναι μάλλον και καλύτερο οπτικά από ότι ήταν στο απλό τα 30fps. Ενώ αν τον βαλεις σε 30fps χάνεις σε βουτιραδα, αλλά είναι απίστευτο οπτικά, θυσιάζει PC με top line κάρτα γραφικών.

Ειναι πολλά τα λεφτά αλλά το σκέφτομαι μετά από αυτό που είδα να το χτυπήσω και εγώ τα Χριστούγεννα. Αν βάλουμε και στην εξίσωση τον μεγαλύτερο Ssd, ότι είναι πιο μαζεμένο και πιο αθόρυβο έκλεισε το Deal!!!!

Ρεαλιστικά μιλώντας πάντως. Ποιος θα κάτσει να κάνει 2ο ή 3ο play through, ειδικά παιχνίδι που έχει παίξει πρόσφατα, απλά για τα γραφικά.

Εκεί που χωλαίνει το pro είναι η έλλειψη νέων κυκλοφοριών. Κάτι που περνάει στα ψιλά είναι το ps4 game boost mode του PS5 pro, που για μένα είναι το πιο σημαντικό feature τη στιγμή που μιλάμε. Εκεί το boost ίσως έχει μεγαλύτερη αξία λόγω τεράστιου καταλόγου και χρονικής περιόδου μεταξύ των play through.

Συμπτωματικά δοκίμασα και εγώ το Horizon σε φίλο που πήρε το Ps5 pro το ΣΚ. Η διαφορά είναι εμφανής με τo καλημέρα σε σχέση με το παλιό. Στα 60fps είναι μάλλον και καλύτερο οπτικά από ότι ήταν στο απλό τα 30fps. Ενώ αν τον βαλεις σε 30fps χάνεις σε βουτιραδα, αλλά είναι απίστευτο οπτικά, θυσιάζει PC με top line κάρτα γραφικών.

Ειναι πολλά τα λεφτά αλλά το σκέφτομαι μετά από αυτό που είδα να το χτυπήσω και εγώ τα Χριστούγεννα. Αν βάλουμε και στην εξίσωση τον μεγαλύτερο Ssd, ότι είναι πιο μαζεμένο και πιο αθόρυβο έκλεισε το Deal!!!!
Δλδ πάλι σου δίνουν 30 με ακόμη καλύτερα γραφικά;

Καλύτερα να μη το έκαναν καθόλου 😄

Δλδ πάλι σου δίνουν 30 με ακόμη καλύτερα γραφικά;

Καλύτερα να μη το έκαναν καθόλου 😄
Κοιτα το ps5pro είναι πιο ισχυρό από το απλό, αλλά το Hardware του δεν επαρκεί για να σου δώσει 4Κ, 60fps, πλήρες ray tracing και top γραφικά, όλα αυτά μαζί με τα 16tflops που προφέρει…,για όλα αυτά μαζί θες minimum 30-35tflops δηλαδή την διπλή ισχύ από ότι το ps5pro.

Μια τέτοια κάρτα γραφικών με τέτοια ισχύ, π.χ. Rtx4070 κάνει πιο μόνη της πάνω από 600 ευρώ….οποτε αν έμπαινε κάτι τέτοιο στο ps5pro, με ανάλογη βελτίωση σε ram και cpu για να εκμεταλλεύονται την ισχυρή κάρτα γραφικών, η κονσόλα θα εκτοξευόταν σε τιμή πάνω από 1.200 ευρω, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να γίνει πιο ογκώδης, με άλλες ψύκτρες, θα έκανε θόρυβο κλπ. ποιος θα την αγόραζε μετά; Εδώ τώρα με τα 800 ευρώ έχει πέσει πολύ κράξιμο…

Οπότε η Sony έκανε έναν συμβιβασμό και προσπάθησε να βρει μια μεσοβέζικη λύση.

Κοιτα το ps5pro είναι πιο ισχυρό από το απλό, αλλά το Hardware του δεν επαρκεί για να σου δώσει 4Κ, 60fps, πλήρες ray tracing και top γραφικά, όλα αυτά μαζί με τα 16tflops που προφέρει…,για όλα αυτά μαζί θες minimum 30-35tflops δηλαδή την διπλή ισχύ από ότι το ps5pro.

Μια τέτοια κάρτα γραφικών με τέτοια ισχύ, π.χ. Rtx4070 κάνει πιο μόνη της πάνω από 600 ευρώ….οποτε αν έμπαινε κάτι τέτοιο στο ps5pro, με ανάλογη βελτίωση σε ram και cpu για να εκμεταλλεύονται την ισχυρή κάρτα γραφικών, η κονσόλα θα εκτοξευόταν σε τιμή πάνω από 1.200 ευρω, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να γίνει πιο ογκώδης, με άλλες ψύκτρες, θα έκανε θόρυβο κλπ. ποιος θα την αγόραζε μετά; Εδώ τώρα με τα 800 ευρώ έχει πέσει πολύ κράξιμο…

Οπότε η Sony έκανε έναν συμβιβασμό και προσπάθησε να βρει μια μεσοβέζικη λύση.
Βρε συ, τα ξέρω όλα αυτά 😉

Απλά λέω ότι, ψυχολογικά έστω 😋, δεν έπρεπε να σου δίνουν πάλι την επιλογή των 30

• Like
Reactions: Maestro
Δοκίμασα χθες λίγο performance pro και πράγματι, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τα άλλα modes. Έχεις την ωραία αίσθηση των 60fps, ενώ πλέον δεν έχεις (σε βαθμό που να τα αντιλαμβάνεσαι και να σε ενοχλούν, προφανώς με screenshots και A-B pixel peeking κάτι θα βρεις) τα προβλήματα που είχες πριν, ούτε θολούρα, ουτε περιορισμένα foliages, ούτε χαμηλό draw distance, ούτε κυρίως αυτό το σπαστικό που τρέμουν τα πυκνά textures. Εικόνα απόλυτα συμπαγής, crispy, 3D, να την πιεις στο ποτήρι.

Οπότε performance pro mode is the way to go.

Παντως, σε άλλα παιχνίδια που είναι Pro enhanced, πχ στο God of War, υπάρχει ένα mode (high res 60fps), όπως θα έπρεπε.

Last edited:
Ρεαλιστικά μιλώντας πάντως. Ποιος θα κάτσει να κάνει 2ο ή 3ο play through, ειδικά παιχνίδι που έχει παίξει πρόσφατα, απλά για τα γραφικά.

Εκεί που χωλαίνει το pro είναι η έλλειψη νέων κυκλοφοριών. Κάτι που περνάει στα ψιλά είναι το ps4 game boost mode του PS5 pro, που για μένα είναι το πιο σημαντικό feature τη στιγμή που μιλάμε. Εκεί το boost ίσως έχει μεγαλύτερη αξία λόγω τεράστιου καταλόγου και χρονικής περιόδου μεταξύ των play through.
Έχεις απόλυτο δίκιο, προσωπικά έχω τεράστιο backlog από games που δεν πρόλαβα ποτέ να προχωρήσω (Forbidden west, last of us 2, god of war, Daemon Souls), οπότε το σκέφτηκα κι αυτό σαν έναν λόγο αναβάθμισης. Το μόνο που ίσως ξαναπαίξω εξαρχής είναι το Spider-Man 2, που το είχα λατρέψει και το 60fps θα το απογειώσει.

Το άλλο που σκέφτηκα είναι ότι όποια στιγμή θα κυλούσα οπωσδήποτε, οπότε χρονικά τώρα είχε πιο πολύ νόημα. 4 χρόνια αφού αγόρασα το προηγούμενο (άρα την έκανε την απόσβεση του), και 3+ πριν βγει το επόμενο. Αν περίμενα, μετά δε θα έβγαζε τα λεφτά του. Αστείες δικαιολογίες μεν, τις σκέφτηκα δε. 😝

Ακόμα περιμένω να μου έρθει το drive, γιατί τα μισά μου παιχνίδια κακώς ή κακώς είναι δισκάκια.

Έχεις απόλυτο δίκιο, προσωπικά έχω τεράστιο backlog από games που δεν πρόλαβα ποτέ να προχωρήσω (Forbidden west, last of us 2, god of war, Daemon Souls), οπότε το σκέφτηκα κι αυτό σαν έναν λόγο αναβάθμισης. Το μόνο που ίσως ξαναπαίξω εξαρχής είναι το Spider-Man 2, που το είχα λατρέψει και το 60fps θα το απογειώσει.

Το άλλο που σκέφτηκα είναι ότι όποια στιγμή θα κυλούσα οπωσδήποτε, οπότε χρονικά τώρα είχε πιο πολύ νόημα. 4 χρόνια αφού αγόρασα το προηγούμενο (άρα την έκανε την απόσβεση του), και 3+ πριν βγει το επόμενο. Αν περίμενα, μετά δε θα έβγαζε τα λεφτά του. Αστείες δικαιολογίες μεν, τις σκέφτηκα δε.

Ακόμα περιμένω να μου έρθει το drive, γιατί τα μισά μου παιχνίδια κακώς ή κακώς είναι δισκάκια.

Και γω εκεί κατέληξα. Ή το παίρνεις τώρα ή καθόλου :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: Maestro
Ήρθε και το drive, έφτιαξε η όψη γιατί ήταν σαν κάτι να λείπει. 🤣

Πολύ δυνατό το 60 fps Spider-Man. Και εδώ βέβαια έχουν επιλογές fidelity pro, έτσι για να στη σπάσουν. Δεν τσίμπησα όμως αυτή τη φορά.

View attachment 241783
Τι είναι αυτό το άθλιο κουμπί που προεξέχει στο drive? Το eject?

• Haha
Reactions: tiniakos
Αν μπορούσα να παλέψω τον χειρισμό σε 3rd person game μέσω gamepad (όσες φορές έχω δοκιμάσει προσεγγίζω τα όρια του εγκεφαλικού :LOL:) μπορεί να (το) τσίμπαγα κι εγώ για το spiderman και μόνο....

Μεγειά. Παραμένω ευτυχής με Xbox Series X και Gamepass και με λιγότερα frames.
Καλά ναι, γενικά τα τελευταία 2 χρόνια δεν παίζω πάρα πολύ, δεν βγαίνουν και για τα γούστα μου πολλά games, ενώ τα First Party και από τις 2 εταιρίες είτε σπανίζουν είτε είναι μέτρια (για τα δικά μου δεδομένα). Οπότε και εγώ όσο παίζω είναι κυρίως με το Series X και το Gamepass και στο ps5 μόνο κανένα exclusive που δεν είναι πολλά δυστυχώς, είναι μάλιστα η πρώτη φορά που δεν παίρνω άμεσα κονσόλα της Sony, θα πάρω φυσικά το Ps5pro μέσα στους επόμενους μήνες, άλλα δεν καίγομαι τόσο....και να το πάρω τι να παίξω?