Sony PlayStation 5 Pro

Οι κονσόλες ενδιάμεσης γενιάς ήταν - είναι - και θα είναι το μεγαλύτερο πέταμα χρημάτων για όσους βρίσκονται ήδη με κονσόλα της ίδιας γενιάς. Βέβαια δεν θα είναι ούτε τα πρώτα , ούτε τα τελευταία χρήματα που πετάτε/πεταμε για την προσωπική μας ικανοποίηση. Καλορίζικο και ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΥΤΟ σε όσους το τιμήσουν αλλά και το 800αρι βαρύ για λίγο καλύτερα γραφικά σε παιχνίδια της ίδιας γενιάς.

Προσωπικα την έχω «πατήσει» εις διπλούν και νομίζω ότι έχω πάρει πλέον το μάθημα μου 😂😂😂

Οι κονσόλες ενδιάμεσης γενιάς ήταν - είναι - και θα είναι το μεγαλύτερο πέταμα χρημάτων για όσους βρίσκονται ήδη με κονσόλα της ίδιας γενιάς. Βέβαια δεν θα είναι ούτε τα πρώτα , ούτε τα τελευταία χρήματα που πετάτε/πεταμε για την προσωπική μας ικανοποίηση. Καλορίζικο και ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΥΤΟ σε όσους το τιμήσουν αλλά και το 800αρι βαρύ για λίγο καλύτερα γραφικά σε παιχνίδια της ίδιας γενιάς.

Προσωπικα την έχω «πατήσει» εις διπλούν και νομίζω ότι έχω πάρει πλέον το μάθημα μου 😂😂😂
Ισχύει, υπερκατανάλωση είναι!! Βέβαια για μένα το πρόβλημα όπως είπα δεν είναι τόσο τα μόνο λίγο καλύτερα γραφικά, άλλα η απουσία καλών first party ΑΑΑ τίτλων από την Sony....ακόμα συζητάμε για το Spiderman 2 που είναι ήδη πάνω από ένα χρόνο που κυκλοφόρησε, και προσωπικά δεν με τρέλανε κιόλας, μια από τα ίδια με το πρώτο ήταν με βελτιωμένα γραφικά. Το Horizon Forbidden West δε είναι ήδη 3,5 χρονών!! Akόμα και το God of War: Ragnarok έκλεισε και αυτό τα 2 χρόνια.... Μονο remake βλέπουμε...

Y.Γ. Ενα GTA6 θα μας φτιάξει, εκει θα βγάλει τα λεφτά της η νέα πιο ισχυρή κονσόλα!!

Προσωπικά τα τελευταία χρόνια μαζεύω ένσημα στο Fut. Πάντως και το τελευταίο Cod είναι σούπερ για το είδος του. Έρχεται και το Stalker και Indiana Jones. Ελεύθερο χρόνο που πουλάνε να πάρουμε λίγο;

• Like
Reactions: spcav
Ισχύει, υπερκατανάλωση είναι!! Βέβαια για μένα το πρόβλημα όπως είπα δεν είναι τόσο τα μόνο λίγο καλύτερα γραφικά, άλλα η απουσία καλών first party ΑΑΑ τίτλων από την Sony....α!!

Mα θα κατσει τωρα πληθωρα soft houses να επενδυσει εκατονταδες εκατομυρια για νεους τιτλους για μια κονσολα που θα αλλαχτει απο την μεγαλη βαση χρηστων οταν βγει το ps6 ?

Ποσοι θα παρουν το pro ?

Δεν αξιζει να βαλουν τοσα φραγκα. Μονο να κανουν μετατροπες.......και λιγο λιφτινγκ ισως για να τσιμπησουν.

• Like
Reactions: tiniakos
Mα θα κατσει τωρα πληθωρα soft houses να επενδυσει εκατονταδες εκατομυρια για νεους τιτλους για μια κονσολα που θα αλλαχτει απο την μεγαλη βαση χρηστων οταν βγει το ps6 ?

Ποσοι θα παρουν το pro ?

Δεν αξιζει να βαλουν τοσα φραγκα. Μονο να κανουν μετατροπες.......και λιγο λιφτινγκ ισως για να τσιμπησουν.
Μα δεν μιλαμε για το Pro και με το απλό 5 το ιδιο προβλημα υπάρχει (έλλειψη τίτλων)....

• Like
Προσωπικά τα τελευταία χρόνια μαζεύω ένσημα στο Fut. Πάντως και το τελευταίο Cod είναι σούπερ για το είδος του. Έρχεται και το Stalker και Indiana Jones. Ελεύθερο χρόνο που πουλάνε να πάρουμε λίγο;
Το νέο COD ήταν τιμιότατο το Campaign, και μάλιστα σχετικά μεγάλο σε διάρκεια για τέτοιο παιχνίδι!! Online δεν παίζω οπότε δεν ξέρω!!

Το Indiana Jones από Video που έχω δει μάλλον για φιάσκο το βλέπω, τρελά frame drops και γραφικά οριακά για Χbox One...τι να πω θα δούμε....το Stalker ελπίζουμε να μας βγει καλό!!

Ποσοι θα παρουν το pro ?

Μα δεν μιλάω για παιχνίδια στο pro, άλλα γενικά στο ps5, είναι η πρώτη κονσόλα PS που έχω πάρει που έχει δουλέψει τόσο λίγο. Βαρέθηκα όλο Remakes. Ειλικρινά θα την πουλήσω κάποια στιγμή και θα είναι σαν καινούρια...στο PS4 δεν προλάβαινα να παίζω first party ποιοτικά games....εδώ με το ps5 ψάχνω με το ζόρι να βρω κάτι να παίξω.

• Like
αυτο ειναι υποκειμενικο τωρα ποσοι τιτλοι ειναι αρκετοι ?
Η κονσόλα είναι 4 ετών και ζήτημα να έχουμε 5-6 καλά ΑΑΑ first party games της προκοπής που να μην είναι Remakes....μιλάμε με το ζόρι 1-2 τον χρόνο. Ε όχι δεν γλίνεται να ζητάνε 600-800 ευρώ και να ψάχνουμε καλά παιχνίδια με το δίκανο...είναι με διαφορά η χειρότερη γενιά όσον αφορά τα games που έχω ζήσει....

• Like
Πω ρε εχετε μεγαλες αναγκες εσεις ποτε προλαβαινετε να τα ρουφηξετε ολα αυτα ?

Σειρες, παιχνιδια, ταινιες, σπορ τι διαλα ρε μονον εγω δεν τα προλαβαινω ολα αυτα ? :p

Πω ρε εχετε μεγαλες αναγκες εσεις ποτε προλαβαινετε να τα ρουφηξετε ολα αυτα ?

Σειρες, παιχνιδια, ταινιες, σπορ τι διαλα ρε μονον εγω δεν τα προλαβαινω ολα αυτα ? :p
Κοίτα να σου πω για εμένα προσωπικά. Σειρές δεν βλέπω, δεν μου αρέσουν και τρώνε πολλές ώρες, ταινίες μόνο όσες μου κάνουν κλικ, όχι πάνω από 1-2 την εβδομάδα, σπορ και εκει προσεκτικά και διαλεγμένα...και στα παιχνίδια δεν παίζω online καθόλου, ούτε rpg, ούτε αθλητικά, μόνο ότι έχει ''υπόθεση'' και τελειώνει σε max 15-20 ώρες. Tις πιο πολλές ώρες τις τρώω σε διάβασμα καθώς διαβάζω αρκετές δεκάδες μυθιστορηματα κάθε χρόνο.

A πεστο ετσι....

εμεις κανουμε αμαν και πως να ξεκολλησουμε απο 2-3 παιχνιδια στα οποια λιωνουμε online.
Καλά αν παίζεις online, αντίο ζωή!!!....σου τρώει όλο τον χρόνο σου και δεν κάνεις τίποτα άλλο. Mαλιστα με εξαίρεση το GTA, RDR κλπ. βλέπω σε αυτό το site www.howlongtobeat.com πόσο θες να τερματίσεις ένα παιχνίδι, αν ξεπερνάει τις 15-20 ώρες συνήθως τρώει άκυρο από εμένα για αυτό και δεν παίζω και τα τελευταία Assasin Creed, πάρα πολλώς ώρες και προτιμώ να διαθέσω αλλου τον ελευθερο χρόνο μου.

• Like
Το online είναι ναρκωτικό. Και εγώ με τα Fifa τα τελευταία χρόνια καθημερινά βγάζω μεροκάματο. Έχει άλλη χάρη βέβαια το online που δεν αγγίζω καθόλου το offline στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Το Cod είναι ηρωινη και προσπαθώ να απέχω.

Το online είναι ναρκωτικό. Και εγώ με τα Fifa τα τελευταία χρόνια καθημερινά βγάζω μεροκάματο. Έχει άλλη χάρη βέβαια το online που δεν αγγίζω καθόλου το offline στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Το Cod είναι ηρωινη και προσπαθώ να απέχω.
COD μόνο την καμπάνια έπαιξα, μου έφαγε 7-8 ώρες, πέρασα καλά, delete μετά!!! Αν πιάσω και Online κάηκα, ναρκωτικό βαρύ όπως είπες...είναι μόνο για πιτσιρίκια, φοιτητές κλπ. αυτά χωρίς υποχρεώσεις, δουλειές κλπ.

Αν μπορούσα να παλέψω τον χειρισμό σε 3rd person game μέσω gamepad (όσες φορές έχω δοκιμάσει προσεγγίζω τα όρια του εγκεφαλικού :LOL:) μπορεί να (το) τσίμπαγα κι εγώ για το spiderman και μόνο....

3rd person? Αυτά μια χαρά είναι με gamepad, τουλάχιστον εγώ την πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου στο Playstation 3 ενθουσιάστηκα. Αυτά που δε μπόρεσα ποτέ να παλέψω είναι τα 1st person. Αλλά ευτυχώς αυτά συνήθως δε με ενδιαφέρουν καν.

edit: Αφού θα το πάρεις και το ξέρουμε, πάρτο μια ώρα αρχύτερα να κάνει απόσβεση. Εγώ αυτό είπα στη σύζυγο, responsible economics. 😋

Υπερβολές, εγώ το 4 Pro το καταχάρηκα. Πόσο μάλλον τώρα που σου δίνει και το αξιοπρεπές πια τυράκι του 60fps. Γενικά για μηχανήματα τα οποία βασίζονται σε GPUs, δεν είναι δυνατόν ένας κύκλος ζωής 6-7 ετών να έχει νόημα, καλώς ή κακώς. Το 700άρι (γιατί τόσο κάνει, μην κοιτάτε τις ληστρικές πολιτικές της Ευρώπης) είναι το μόνο πρόβλημα, συμφωνώ, αλλά αν έκανε 500-600 θα ήταν must.

Φυσικά δεν είναι για όλους, αν πχ παίζεις σε μικρή ή/και κακή τηλεόραση, ή αν δε σε αφορούν τόσο τα οπτικοακουστικά εννοείται το προσπερνάς. Εγώ παίζω σε καλορυθμισμένη 77άρα OLED, σκοτεινό δωμάτιο, και με Atmos 7.2.4, ενώ παίζω 99% story παιχνίδια, και ποτέ multiplayer 1st person κλπ, εκτός από ποδοσφαιράκια. Προφανώς δεν είμαι ο μέσος gamer.

Τι είναι αυτό το άθλιο κουμπί που προεξέχει στο drive? Το eject?

Ναι, δεν εξέχει τόσο όσο φαίνεται, λίγο οι σκιές στη φωτό υπερβάλουν. Αλλά ναι, θα μπορούσε να'ναι κάπως λιγότερο άκυρο, όμως αυτά παθαίνεις με add-on κομμάτια.

Last edited:
Πάντως, αν υποθέσουμε ότι ένα καλό "γεμάτο" παιχνίδι είναι 40-50 ώρες, εγώ μέχρι 2-3 το χρόνο σηκώνω. Δηλαδή δε μου έλλειψαν τόσο οι τίτλοι. Αλλά ναι, είναι σαφώς χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές, η αλήθεια να λέγεται.

Υπερβολές, εγώ το 4 Pro το καταχάρηκα. Πόσο μάλλον τώρα που σου δίνει και το αξιοπρεπές πια τυράκι του 60fps. Γενικά για μηχανήματα τα οποία βασίζονται σε GPUs, δεν είναι δυνατόν ένας κύκλος ζωής 6-7 ετών να έχει νόημα, καλώς ή κακώς. Το 700άρι (γιατί τόσο κάνει, μην κοιτάτε τις ληστρικές πολιτικές της Ευρώπης) είναι το μόνο πρόβλημα, συμφωνώ, αλλά αν έκανε 500-600 θα ήταν must.

Φυσικά δεν είναι για όλους, αν πχ παίζεις σε μικρή ή/και κακή τηλεόραση, ή αν δε σε αφορούν τόσο τα οπτικοακουστικά εννοείται το προσπερνάς. Εγώ παίζω σε καλορυθμισμένη 77άρα OLED, σκοτεινό δωμάτιο, και με Atmos 7.2.4, ενώ παίζω 99% story παιχνίδια, και ποτέ multiplayer 1st person κλπ, εκτός από ποδοσφαιράκια. Προφανώς δεν είμαι ο μέσος gamer.
Μια από τα ίδια με εσένα είμαι, μόνο story game, ποτέ multiplayer και παίζω και εγώ σε καλή Oled 77αρα επίσης με Atmos πoιοτικό σύστημα!!! Σε τέτοιο σύστημα φαίνεται η καλύτερη κονσόλα!

Εδώ πάντως να βγω ελάχιστα εκτός θέματος να πω ότι το sound design στα (καλά) παιχνίδια έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια. Εκτός του ότι πλέον παίζεις σε κανονικότατο Atmos, αυτό είναι συχνά πολύ πιο καλοφτιαγμένο κι από καλές κινηματογραφικές παραγωγές. Πχ, το Forbidden West που παίζω αυτές τις μέρες, είναι πιο καλογραμμένο κι από τα demo της Dolby. Θόλος που πολύ σπάνια βρίσκεις σε ταινίες, με συνεχή παρουσία, με διακριτά εφέ (πχ πουλιά να ταξιδεύουν με ξεκάθαρη πορεία πάνω από το κεφάλι σου), καταπληκτικά transitions, και βέβαια χορταστικές χαμηλές. Φυσικά όλα αυτά είναι τα ίδια ακριβώς στο απλό PS5, δεν αλλάζει κάτι στον ήχο στο Pro. Απλά τώρα με την ευκαιρία των 60fps, η εμπειρία ξεφεύγει.

• Like
το sound design ειναι κατι που προοδευει.

Εδω στο BF2042 ας πουμε στο τελευταιο update πριν 2 εβδομαδες εκαναν συγκλονιστικες αναβαθμισεις στον ηχο (online παιχνιδι τωρα ετσι ?)

Ανθρωποι του χωρου που κανουν αυτην την δουλεια προς το ζειν (μουσικοσυνθετης, μιξερ, τεχνικοι post production) με τους οποιους παιζουμε μαζι :cool: δηλωνουν εκστασιασμενοι.

3rd person? Αυτά μια χαρά είναι με gamepad, τουλάχιστον εγώ την πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου στο Playstation 3 ενθουσιάστηκα. Αυτά που δε μπόρεσα ποτέ να παλέψω είναι τα 1st person. Αλλά ευτυχώς αυτά συνήθως δε με ενδιαφέρουν καν.
3rd person, ναι.

Αυτό που γυρίζει η κάμερα ανεξάρτητα από την κίνηση του χαρακτήρα, με πεθαίνει 🤣