Sony PlayStation 5

Re: Απάντηση: Sony PlayStation 5

Αφού το Gran Turismo είναι έκδοση PS4. Του ps5 δεν έχει βρει ακόμη.
Μίλησα για το backwards compatibility φιλαράκι..

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν έπαιξα next gen παιχνίδι ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα πέρα από το Astro's..

Τρομερό το dualsense αν και έχει μεγαλώσει αρκετά σε μέγεθος και μοιάζει αρκετά στο Xbox Controller όσον αφορά το grip.. Με βολεύει περισσότερο σε αθλητικά games επειδή περισσότερα χρόνια υπήρξα κάτοχος PS..

Απίστευτη αίσθηση από το σύνολο των features του χειριστηρίου στο Astro's..

Η κονσόλα θηρίο σε μέγεθος.. Θόρυβος και θερμοκρασίες οκ για την ώρα που ασχοληθήκαμε..

Ελάχιστες επιλογές ρυθμίσεων, τα περισσότερα τα βάζεις στο αυτόματο..

Option file στο Pro Evolution μπαίνει κανονικά (μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τη Microsoft που δεν επιτρέπει την εισαγωγή αρχείων μέσω usb σε games) από την πίσω θύρα usb μόνο όμως..

Loading times παρόμοια με του series X..

Backwards compatibility χειρότερο του Xbox κατά τη γνώμη μου..

Έπαιξα Grant Tourismo που είναι αρκετά πιο πίσω από τα Forza και σε γραφικά και σε gameplay..

Όταν αγοράσει με το καλό Demon's Souls ο φίλος Polakis θα επανέλθω..

Η τηλεόραση αναφοράς LG 65C9..

Ήχος ...Συνεχίζει να στέλνει συμπιεσμένο pcm .
Υ.Σ Δεν αναφέρομαι το τι κάνει με ακουστικά .

Έχει επιλογή και Bitstream στις ρυθμίσεις.. τι στέλνει δεν ξέρω όμως,γιατί δεν είχε σύστημα ήχου ο Πολύκαρπος..

Απάντηση: Re: Sony PlayStation 5

Πώς καταλαβαίνουμε αν είναι συμπιεσμένο το pcm φίλε;

Re: Απάντηση: Re: Sony PlayStation 5

Πώς καταλαβαίνουμε αν είναι συμπιεσμένο το pcm φίλε;
Για τον απλούστατο λόγο στα παιχνίδια όλα είναι γραμμένα σε pcm αν δεν παρεμβαίνουν συγκεκριμένοι ολιγάριθμοι να γίνεται στην ουσία upscale με HD codec ήχου σε dts Atmos και dts x αρκεί να έχεις στην κατοχή Av ενισχυτή που να υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα codec ήχου η διαφορά είναι τεράστια .
Από την άλλη στο Xbox υπάρχει επιλογή και ασυμπίεστο pcm ...Αλλά και πάλι ,υπάρχει τεράστια διαφορά όταν επιλέξεις μέσα στις ρυθμίσεις το Dolby Atmos και dts X φυσικά μπορείς να τα ακούσεις και με ακουστικά ,αλλά με πληρωμή .
Από την άλλη υπάρχουν παιχνίδια και με native Dolby Atmos .

Re: Απάντηση: Re: Sony PlayStation 5

Για τον απλούστατο λόγο στα παιχνίδια όλα είναι γραμμένα σε pcm αν δεν παρεμβαίνουν συγκεκριμένοι ολιγάριθμοι να γίνεται στην ουσία upscale με HD codec ήχου σε dts Atmos και dts x αρκεί να έχεις στην κατοχή Av ενισχυτή που να υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα codec ήχου η διαφορά είναι τεράστια .
Από την άλλη στο Xbox υπάρχει επιλογή και ασυμπίεστο pcm ...Αλλά και πάλι ,υπάρχει τεράστια διαφορά όταν επιλέξεις μέσα στις ρυθμίσεις το Dolby Atmos και dts X φυσικά μπορείς να τα ακούσεις και με ακουστικά ,αλλά με πληρωμή .
Από την άλλη υπάρχουν παιχνίδια και με native Dolby Atmos .
Δεν υποστηρίζει Atmos-DTS:X φορμά ήχου το ps5 στα games..

Είναι γνωστό αυτό

Μόνο μέσω 4k Blu-ray..

Επειδή το Atmos δεν με ενδιαφέρει, καθώς έχω 5.1 κανάλια, τα ασυμπίεστα φορμά (Dolby TrueHd, DTS HD,) πώς καταλαβαίνουμε ότι τα στέλνει, εφόσον ο ενισχυτής τα υποστηρίζει;

To PCM είναι, εξ ορισμού, ασυμπίεστο.
Λάθος υπάρχει και συμπιεσμένο pcm ...εξαρτάται πρωτίστως από το υλικό .
Για αυτόν τον λόγο γίνεται παρέμβαση στα παιχνίδια από συγκεκριμένους ολιγάριθμους που χρησιμοποιούν οι εταιρίες Dolby Atmos - dts X.
Από την άλλη φυσικά υπάρχουν και η εταιρίες AV που χρησιμοποιούν τους δικούς τους ολιγάριθμους σε συμπιεσμένο pcm όχι όμως όλοι .
Από την άλλη και η Sony το κατάλαβε και έδωσε το δικό της ολιγάριθμο άλλα μόνο στα ακουστικά 3D για τα παιχνίδια .

Έχει επιλογή και Bitstream στις ρυθμίσεις.. τι στέλνει δεν ξέρω όμως,γιατί δεν είχε σύστημα ήχου ο Πολύκαρπος..

Έχει την επιλογή όμως σε απλό Dolby και dts αφορούσε το Blu-ray.
Μετά την αναβάθμιση που έγινε και αφού βάλεις το δισκάκι ακολουθείς άλλη διαδικασία για να έχεις Dolby Atmos .
https://youtu.be/qQrl8g6wu8U

Λάθος υπάρχει και συμπιεσμένο pcm ...εξαρτάται πρωτίστως από το υλικό .
Για αυτόν τον λόγο γίνεται παρέμβαση στα παιχνίδια από συγκεκριμένους ολιγάριθμους που χρησιμοποιούν οι εταιρίες Dolby Atmos - dts X.
Από την άλλη φυσικά υπάρχουν και η εταιρίες AV που χρησιμοποιούν τους δικούς τους ολιγάριθμους σε συμπιεσμένο pcm όχι όμως όλοι .
Από την άλλη και η Sony το κατάλαβε και έδωσε το δικό της ολιγάριθμο άλλα μόνο στα ακουστικά 3D για τα παιχνίδια .

Επειδή σε βλέπω πολύ σίγουρο, βρες μας μια αναφορά σε συμπιεσμένο PCM.

Εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-code_modulation είναι ο ορισμός του PCM. Δεν τίθεται θέμα συμπίεσης.

Από τα υπόλοιπα που γράφεις, καταλαβαίνω ότι τα έχεις μπλέξει γενικά (και θεωρείς πχ ότι η αποκωδικοποίηση ενός format απωλεστικης συμπίεσης ήχου (πχ Dolby Digital) οδηγεί σε αυτό που έχεις βαφτίσει «συμπιεσμένο» PCM / το PCM που προκύπτει από μια τέτοια αποκωδικοποίηση περιέχει (αποσυμπιεσμένη πλεον) όλη την πληροφορία που έχει το αρχικό DD stream (το αν αυτή είχε εξαρχής απώλειες (σε σχέση με το πρωτογενές σήμα) δεν καθιστά το αποτέλεμα (PCM) «συμπιεσμένο»)).

Γράφω τα εξής ...
Υπάρχει συμπιεσμένο pcm σε κάποιους τίτλους παιχνιδιών λόγο χωρητικότητας 6GB?
Υπάρχει ασυμπίεστο pcm σε κάποιους τίτλους παιχνιδιών 40GB? Και ξεπερνάει ακόμη κσι τα 100 .
Την πληροφορία μπορεί να την δίνει την συμπίεση την αντιλαμβάνεσαι .
Αν λοιπόν εσυ έχεις την επιλογή συμπιεσμένου -ασυμπίεστου (pcm)-Xbox...Dolby-dts -και μπορείς να την κανείς upscale σε HD codec,dts X και Dolby Atmos είναι χαοτική η διαφορά ,αυτό κατάφεραν να κάνουν οι μηχανικοί της Dolby και dts,τόσο απλά ...πληροφορίες εκεί .
Από την άλλη μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τίτλοι με native atmos στα παιχνίδια που πας και κανείς τσίσα που δεν υποστηρίζει το PS5 στον ήχο .

Για να καταλάβετε ποια είναι η κατάσταση στο Αμερικα, δείτε αυτό το Twitter account:

e4f198ab1a44eeb32bf855e2c13e2905.jpg

Καλησπέρα ...
Θα ήθελα μια βοήθεια επειδή δεν ήμουν ποτε κάτοχος παιχνιδομηχανής καμίας και είμαι άσχετος τελείως .σκέφτομαι τώρα που κλειστήκαμε μέσα με τα παιδιά να αγοράσω κάποια και σκέφτομαι ως εξής .να πάρω ένα φτηνό ps4 slim έστω και μεταχειρισμένο ή να πάρω το ps5 digital edition που βλέπω ;το budget δεν είναι μεγάλο αλλά ούτε οι απαιτήσεις μου .η digital έκδοση τι θα είναι ακριβώς και πως θα μπορείς να παίζεις ακριβώς ;τα παιχνίδια τι κόστος θα έχουν ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τουμπανο η κονσολα παιδες. Με καλυψε ο lobo στα σχολια. Μπαταρια μια χαρα την βλεπω στο χειριστηριο. Επαιξα μεχρι τις 03.00 το βραδυ astros, gran turismo, resident7, days gone (κολαση ειναι στα 60fps), detroit, last guardian και η μπαταρια έπεσε μια μπαριτσα μονο απο τις 3! Ολα καλα λοιπον κι εκει. Αθορυβη και το βραδυ δεν ακουσα τιποτα. Ψαχνω λεφτα για αγορα demon souls και cyberpunk γιατι πηρα και iphone 12 pro max και δεν εχω φραγκο χαχα!

Υ.Γ. Το εβαλα στο ραφι τελικα απο κατω lol!