Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Ανεβάζω μία φώτο από λήψη χωρίς τρίποδο με Auto-HDR. Δεν την τράβηξα στις καλύτερες συνθήκες φωτισμού, ούτε και με manual focus (jpeg).

13162412374_83749422ce_o.jpg

Ανθισμένες μηλιές στη Νάουσα Ημαθίας...

Κάποιο πρόβλημα έχει η τίντα του χρώματος, δεν είναι φυσική. Το κίτρινο και το πράσινο ξεχυλίζουν.

αυτή η φωτό εμένα μου αρέσει, αλλά δεν τη λες ρεαλιστική.
Πασχίζω πάντως να καταλάβω γιατί η c3 στο autoHDR βγάζει γήινα πράγματα και όχι κάτι τέτοιο take me down to the paradise city where the grass is green and the girls are pretty, style.

Δεν με νοιαζει τοσο ο κοκκος.... σπανια τον κοιταω πια.
Καποτε ειχα εμμονη, τωρα απλα κοιταω να πιασω τη στιγμη.
Επισης , οπως ειπα , ειναι jpg με το NR off .... αν ηταν RAW θα ειχαμε καλυτερα αποτελεσματα.
Ο θορυβος ειναι σχεδον ιδιος με της gh3 (εχω βαλει συγκριτικα) , μισο στοπ πισω περιπου.

Πολυ (πολυ ομως) κοκκος στις φωτος του Γιαννη εκτος απο 2-3.

Θελω να πω πως δεν ειναι φωτος για να διαφημισει καποιος την ικανοτητα της μηχανης. Και σε ιδανικες συνθηκες φωτισμου μαλιστα...

Κιτρινη καρτα Γιαννη, να επανορθωσεις το συντομοτερο -bye-

Γιατι πρεπει να ειναι ρεαλιστικη μια φωτο ?
Δεν ειναι κανονας αυτο... μαλλον το αντιθετο θα ελεγα.
Τραβαμε ασπρομαυρες, πουσαρισμενες, HDR , υποφωτισμενες-υπερφωτισμενες κλπ.

Δεν ειναι αυτοσκοπος η πιστη καταγραφη της πραγματικοτητας.....

Πασχίζω πάντως να καταλάβω γιατί η c3 στο autoHDR βγάζει γήινα πράγματα και όχι κάτι τέτοιο take me down to the paradise city where the grass is green and the girls are pretty, style.

Κάποιο πρόβλημα έχει η τίντα του χρώματος, δεν είναι φυσική. Το κίτρινο και το πράσινο ξεχυλίζουν.

Ο σκοπός δεν ήταν να βγει απόλυτα ρεαλιστική. Άλλωστε η ώρα δεν ήταν η πιο κατάλληλη, δεν είχα μαζί μου τρίποδο και ήθελα απλώς να τσεκάρω τι μπορεί να κάνει σε HDR mode (απόκλιση 3eV). Σχετικά με τα χρώματα, είχα τη ρύθμιση στο vivid με το saturation στο +3. Οι λήψεις σε HDR δεν έχουν απόλυτους κανόνες.

Ολοι μας γνωριζουμε τι συμβαινει στη χωρα μας , στους φιλους και συναδελφους μας , ακομα και σε μας τους ιδιους.
Σιγουρα ο μεσος χρηστης, δε διαβαζει το φορουμ μας, ουτε ψαχνει αυτα που ψαχνουμε εμεις....

Ομως εμεις, σα τεχνικο κυριως φορουμ εχουμε την υποχρεωση να κοιταμε τις λεπτομερειες, την τεχνολογικη εξελιξη , να βοηθαμε οσους μας ρωτανε και να προτεινουμε λυσεις σε οσους ζητανε τη γνωμη μας.
Προσωπικα, εχω προτεινει τη μηχανη αυτη σε καποιους γνωστους και 2 εξ αυτων την αγορασαν.

Ειναι πολυ ευχαριστημενοι, δεν περιμεναν ποτε οτι με τοσα λεφτα θα επαιρναν τετοιο αποτελεσμα (ειδικα στο βιντεο) και ταυτοχρονα θα ειχαν μια πολυ καλη φωτογραφικη επισης.

Πριν λιγα χρονια ειχαν δωσει αντιστοιχα χρηματα για μια απλη HDV canon hv20 (κι εγω το ιδιο) , που δεν εχει καμια σχεση με την rx10 στο βιντεο και φυσικα ουτε καν τραβαγε φωτο.
Αρα αν τη συγκρινεις με μια μηχανη 6-7 χρονια πριν, εγω τη λεω φτηνη , αλλοι τη λενε ακριβη.... οπως τα βλεπει λοιπον κανεις.
Το ιδιο αν τη συγκρινεις με μια καλη mirrorless - dslr + 24-70 και 70-200 f/2.8 (οπως τη gh3 που αντικατεστησα εγω) .

Τεσπα... εχει πολλες αναγνωσεις το θεμα.

να βάλω ένα λιθαράκι και εγώ. χωρίς παρεξήγηση πάντοτε!

Μάλλον έχει χαθεί λίγο η έννοια του "μέσου οικογενειάρχη". Ο μέσος οικογενειάρχης (ο Έλληνας μέσος οικογενειάρχης) λοιπόν αρχικά ψωνίζει σε ένα τεράστιο ποσοσστό από μεγάλους retailers. Με μια πρόχειρη αναζήτηση θα δει ότι ΚΑΝΕΙΣ από τους τρεις μεγάλους δεν την έχει καν στην έκθεση. Ο "μέσος οικογενειάρχης" αγοράζει άντε καμια NIKON 830 ή αντίστοιχες των άλλων εταιριών. Βαριά 300 εάν όχι παρακάτω. Ο πολύ μεγάλος όγκος των πωλήσεων αφορά μοντελάκι από 65 έως 200 ευρώ. Εγώ συμπεραίνω ότι με 1000 ευρώ τιμή, ε ,δεν απευθύνονται και σε μεγάλο κοινό.

Διυλίζουμε τον κώνωπα όταν μιλάμε για γρήγορο AF τη νύχτα, για μεγάλα iso. Στους 10 ανθρώπους-πελάτες-φίλους 1 ξέρει παραπάνω από το "είναι αυτόματη, έτσι;". Από τους υπόλοιπους οι 8 γράφουν εδώ και ένας κάπου κρύβεται. Ακόμη δεν έχω βρει ΕΝΑΝ! άνθρωπο να με βγάλει μια καλή φωτο με τη nexc3 με οποιοδήποτε φακό (για μάνουαλ δεν το συζητώ καν), η κομμένο μέτωπο, ή πόδια στο γόνατο ή στη μέση της φωτογραφίας ή, ή, ή.

Κρίνουμε λίγο εξ ιδίων τα αλλότρια με βάση το βαλάντιό μας ή το χόμπι μας και χάνουμε την μεγάλη εικόνα.
Από τους μέσους οικογενειάρχες, μέσους εργένηδες, μέσες selfielovers είναι ζήτημα ένα 1% να στενοχωριέται που δεν μπορεί να βγει σαφάρι για φωτογραφία, που δεν έπιασε τη στιγμή, που δεν μπορεί να παράγει κάτι αξιόλογο.

Κλικ και φύγαμε... Ολόσωστα το έθεσε ο admin.

Για την ταμπακέρα εγώ τόσο ζωντανή φωτό με το περιστέρι όπως ο Γιάννης δεν έχω βγάλει με C3K και Sigma. Εξοπλισμό πάτο δεν το λες. Οπότε μάλλον ο φωτογράφος είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στη φωτο. Μετά η μετέπειτα επεξεργασία. και μετά το RAW.

Πάρτε χαμπάρι, τέτοιες κουβέντες δεν κάνουν μέσοι οικογενειάρχες. ο μέσος οικογενειάρχης άντε να πει καμιά κουβέντα για την μπανάθα και τα πολιτικά.

Re: Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

απο ποτε η φωτογραφια , μια μορφη τεχνης ,εχει σα στοχο τη πιστη αναπαραγωγη της πραγματικοτητας ?:worshippy:

Δε σε νοιάζει ο κόκκος και δεν πρέπει να είναι ρεαλιστική η εικόνα!!
Βρε συ Γιάννη ...:flipout::grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

απο ποτε η φωτογραφια , μια μορφη τεχνης ,εχει σα στοχο τη πιστη αναπαραγωγη της πραγματικοτητας ?:worshippy:

Εδώ είναι τεχνικό το νήμα ωρέ Γιάννο!
Αμα είναι πάμε δίπλα στην κατηγορία της Φωτογραφίας να φιλοσοφήσουμε να κρίνουμε και να κριθούμε!

Εχω φωτο απο canon 7d, sony a65 , sony a7 με μπολικο κοκκο , και χρωμα οτι να ναι (απο jpg κυριως) .... τι σημαινει αυτο για τις μηχανες ?
Τιποτα απολυτως....
To RAW των μηχανων πια ειναι 95% ιδιο χρωματικα, το jpg μονο διαφερει (κι εχει να κανει και με μας αυτο και τις ρυθμισεις μας).

Ο θορυβος επισης ειναι γνωστο και το εχω δειξει στα συγκριτικα οτι η RX10 ειναι μισο στοπ πισω απο το m4/3 .... αλλωστε το ειπα, αν θελεις το απολυτο σε θορυβο, δυναμικη περιοχη , αναλυση κλπ , πας κατευθειαν σε FF (οπως κι εγω σε δυσκολες καταστασεις) , αλλλα με τιμημα την υψηλη τιμη, μεγαλο βαρος και ογκο.

Ολα ειναι θεμα συμβιβασμων οπως ειπε και ο Ηλιας.

Last edited:

Ο σκοπός δεν ήταν να βγει απόλυτα ρεαλιστική. Άλλωστε η ώρα δεν ήταν η πιο κατάλληλη, δεν είχα μαζί μου τρίποδο και ήθελα απλώς να τσεκάρω τι μπορεί να κάνει σε HDR mode (απόκλιση 3eV). Σχετικά με τα χρώματα, είχα τη ρύθμιση στο vivid με το saturation στο +3. Οι λήψεις σε HDR δεν έχουν απόλυτους κανόνες.

Kαλό το είδα το χρώμα του ουρανού και του χορταριου - υπερκορεσμένο αλλα σε συνηθισμένα επίπεδα για τέτοιες φωτο. Βέβαια με χαλάει κάπως το ότι αναδείχθηκε η πρασινίλα στα κλαδιά .. θα είχε πολλές υγρασίες η περιοχή τελευταία.

Δεν ήταν λιακάδα ?

Γιατί το exif λέει HDRsetting: OFF ?
επίσης αναφέρει οτι είναι exposure bracket - 3 shots - sequense number: 2 .. λογικά η μεσαία λήψη (η κανονική δηλ. οχι υποεκετεθειμένηὔπερεκτεθειμένη) και έβγαλε με aperture priority f/6.3 σε 1/250 ISO125 .. καλό φως μου φαίνεται δείχνουν αυτα τα στοιχεία .. εκτός αν δεν γράφει σωστά το exif.

Με τα συγκριτικά RAW να περιμένουμε κάτι ?.

εάν θεωρηθεί τέχνη η φωτογραφία όπως η ζωγραφική τότε θα υπάρχουν και εδώ ο ρεαλισμός και ο σουρεαλισμός.

εγώ έχω σκοπό να κάνω photobook με HDR, θεωρώ πως είναι μαγευτικές εικόνες, όχι φωτογραφίες όμως. Ωστόσο, δεν μου έλυσες την απορία τι κάνω λάθος και δεν έχω καταφέρει να βγάλω τέτοιο hdr από τη μηχανή μου.

Γιατι δεν το πειραζεις λιγο στο lightroom-photoshop?
Δεν ξερεις αλλωστε πως εχει βγει η φωτο αυτη, αν εχει δηλ. Επεξεργαστει , με τι ρυθμισεις στη μηχανη , στο white balance, color mode κλπ

Kαλό το είδα το χρώμα του ουρανού και του χορταριου - υπερκορεσμένο αλλα σε συνηθισμένα επίπεδα για τέτοιες φωτο. Βέβαια με χαλάει κάπως το ότι αναδείχθηκε η πρασινίλα στα κλαδιά .. θα είχε πολλές υγρασίες η περιοχή τελευταία.

Δεν ήταν λιακάδα ?

Γιατί το exif λέει HDRsetting: OFF ?
επίσης αναφέρει οτι είναι exposure bracket - 3 shots - sequense number: 2 .. λογικά η μεσαία λήψη (η κανονική δηλ. οχι υποεκετεθειμένηὔπερεκτεθειμένη) και έβγαλε με aperture priority f/6.3 σε 1/250 ISO125 .. καλό φως μου φαίνεται δείχνουν αυτα τα στοιχεία .. εκτός αν δεν γράφει σωστά το exif.

Με τα συγκριτικά RAW να περιμένουμε κάτι ?.

Τα κλαδιά είναι πράσινα γιατί ακριβώς έτσι είναι στην πραγματικότητα. Φαίνεται πως οι μηλιές αυτή την εποχή έτσι είναι (σε αντίθεση πχ με τις ροδακινιές που δίνουν καφέ κλαδιά και υπάρχουν ακόμα περισσότερες στην περιοχή). Σχετικά με το φως, ότι δεν ήταν καλό, το γράφω γιατί αν έβγαζα τη φωτο κάπου 1 ώρα αργότερα, ο ήλιος θα άρχιζε να δύει, οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν μακράν καλύτερο. Περί HDR, χρησιμοποίησα τη λειτουργία της κάμερας. Anyway, η φωτο μπορούσε να βγει ακόμα καλύτερη αν χρησιμοποιούσα τρίποδο, είχα το χρόνο μου για εστίαση, αν ο ήλιος άρχιζε να δύει και αν τραβούσα σε RAW...

είπε το παλικάρι ότι είχε το saturation στο +3 νομίζω. αυτό τα λέει όλα. εγώ έχω βάλει το contrast στο -1 και κάνει τρελή διαφορά και στις φωτογραφίες και στο βίντεο σε σχέση με τις default ρυθμίσεις

Και επειδή φούντωσε το θέμα και επειδή θεωρώ την fuji πρώτα φωτογραφική και μετά οτιδήποτε άλλο σας ανεβάζω μία σημερινή φωτογραφίες από πάπιες.
Σας δίνω ατόφιο το jpeg από Χ-Μ1 + 18-55 / iso 200/ f 5,6 / S 1/110 / standard film και noice reduction -2 / CAF

Papies by thniakos2001, on Flickr

Επειδη οπως ειπωθηκε πριν, μια εικονα χιλιες λεξεις, δειτε εδω τι μπορει να κανει μια μηχανη στα χερια καποιου που ξερει τι κανει.
http://www.dpreview.com/forums/thread/3644797

Αυτο που θελω να πω , ξανα, ειναι οτι αυτο που μετραει πρωτιστως ειναι ο ανθρωπος που βρισκεται πισω απο τη μηχανη .

Rx10 και bifs....

154933898.Dy59SsLO.GreenWakoRX1022mar14078.JPG

154933902.CXFoNSEO.GreenWakoRX1022mar14112.JPG

Και επειδή φούντωσε το θέμα και επειδή θεωρώ την fuji πρώτα φωτογραφική και μετά οτιδήποτε άλλο σας ανεβάζω μία σημερινή φωτογραφίες από πάπιες.
Σας δίνω ατόφιο το jpeg από Χ-Μ1 + 18-55 / iso 200/ f 5,6 / S 1/110 / standard film και noice reduction -2 / CAF

Papies by thniakos2001, on Flickr

Έχει κάποιο θέμα με το focus αυτή η φωτογραφία...

Πιθανόν ήταν με continius autofocus ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Πιο πολύ την έβαλα για την φυσικότητα και την φωτογραφική αίσθηση που πιστεύω ότι δίνει.