Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

tiniakos;1057071155.(σσσ να μην μας ακούσει ο Ηλίας...):violent-smiley-030: Πήρα το Xiaomi Red Rice γιατί στο Htc 8s το κουμπί κλειδώματος μας άφησες χρόνους. [/QUOTE said:
Ο Ηλίας όλα τα ακούει :flipout:

Υπάρχει κάποιος ποιοτικός αντάπτορας που να βιδώνει στον φακό (62mm) και να μειώνει την εστιακή απόσταση; (πχ 0.45x). Θέλω να βγάλω φωτογραφίες ποιο χαμηλά από τα 24mm.

το εχουμε ξαναπει... καλο ειναι ν αποφυγεις κατι τετοιο, γιατι θα ζορισει πολυ τον φακο της rx10, που ειναι ηδη επιβαρυμμενος .

Μάλιστα... Έλεγα μήπως δεν θα υπήρχε καταπόνηση γιατί ο φακός θα είναι πλήρως εντός του σώματος αλλά δεν το γνωρίζω σίγουρα.

Κάποιο battery grip είναι διαθέσιμο;

Παρατηρώ ότι αν και το dynamic range δεν είναι λίγο, η μηχανή τείνει να μου καίει τα ψηλά και ιδίως χάνει τις διαμορφώσεις σε ουρανό με σύννεφα. Φυσικά συμβαίνει και σε άλλες περιστάσεις, όπως σε δωμάτιο που παίρνει πολύ φως από ένα παράθυρο (αν μπροστά στο φωτεινό παράθυρο πχ υπάρχει ένα λεπτό αντικείμενο, τότε το αντικείμενο πιθανότατα θα "χαθεί"). Δοκίμασα και τις τρεις επιλογές φωτομέτρησης αλλά δεν πήρα το αποτέλεσμα που ήθελα. Αντίθετα, η Α6000 με την ίδια μέθοδο φωτομέτρησης δίνει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες. Μήπως τελικά το dynamic range έχει σχέση με το μέγεθος του αισθητήρα; Νομίζω όπως πως δεν παίζει ρόλο το μέγεθος του αισθητήρα (σε αντίθεση πχ με το μέγεθος διαφράγματος, όπου εκεί αλλάζει το πράγμα).

επαναφερω το θεμα της αγορας της RX10...

ισως (το πιθανοτερο δηλαδη) να ακουστει λιγο χαζη ερωτηση , αλλα δυστυχως η εμπειρια μου ειναι μαλλον μικρη στο θεμα

προς τα που να κατευθυνθω για την αγορα της;;;

1)purnimadigital;; (800 euro)
2)σε skroutzομαγαζα; (>1000 euro)
3)σε αγγελιες; ( τη βρισκω 800 euro περιπου...)

thanx για το χρονο σας....

Thanks...:)

Μολις τελείωσα απο διάβασμα σχεδόν όλων των σελίδων του thread...

Δεν εχουμε θεματα με zong κτλ,σωστά..;;

Για την κουρτίνα 1...

Εκτός αν πιέσω για χαμηλότερη τιμη σε second hand που βρήκα,αγορασμένο τον Φεβρουάριο απο το γαλλικό amazon...

Νομίζω πως το Purnima έχει κάποιο θέμα με τους όρους της εγγύησης για εκτός Γαλλίας. Αυτόματη μετάφραση από το site τους:

Για τις φωτογραφικές μηχανές, φακούς , φλας , κιάλια , θα είναι εγγυημένα για 2 χρόνια Purnimadigital , επιστρέψτε στο συνεργάτη μας στη Γαλλία που ασχολούνται με τις μεγαλύτερες μάρκες για 30 χρόνια

Δηλαδή το προϊόν, αν χρειαστεί service, πρέπει να επιστραφεί σε κάποιον δικό τους στη Γαλλία (not good...)

Ένα κειμενάκι για την RX10 που θα βάλει αρκετούς σε σκέψεις για το τι μπορεί να κάνει αυτή η κάμερα. Ειδικά αν της δώσουν 1.5"+ αισθητήρα στην επόμενη έκδοση, τότε μάλλον ήρθε το τέλος για αρκετές crop εκεί έξω...
link

Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

επαναφερω το θεμα της αγορας της RX10...

ισως (το πιθανοτερο δηλαδη) να ακουστει λιγο χαζη ερωτηση , αλλα δυστυχως η εμπειρια μου ειναι μαλλον μικρη στο θεμα

προς τα που να κατευθυνθω για την αγορα της;;
1)purnimadigital;; (800 euro)
2)σε skroutzομαγαζα; (>1000 euro)
3)σε αγγελιες; ( τη βρισκω 800 euro περιπου...)
thanx για το χρονο σας....

Κατά την γνώμη μου πάντα και από προσωπική πρόσφατη αγορά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις σε αγγελία. Μπορείς να την βρεις με λίγο πίεση κάτω από 800 και στην ουσία θα είναι καινούργια αφού κυκλοφόρησε αρχές του χρόνου.....
Εγώ αυτό έκανα και έχω μείνει μέχρι στιγμής πολύ ευχαριστημένος.

κι εγω αυτο προτιμω..

σε αγγελιες τη βρηκα

740 (πωληση πριν απο 2 μηνες)
750 (πριν απο κανα μηνα περιπου με 2-3 extras...θηκη , memory card κτλ)
800 (αγορασμενη απο Ελλαδα)

η μονη αγγελια που "τρεχει" αυτη την περιοδο ειναι στα 800 ευρω , αγορασμενη τον Φεβρουαριο του 14 απο το Γαλλικο amazon......αλλα ειιναι reserved για 10 ημερες ακομα απο πιθανο αγοραστη....

για καποιους λογους , "φοβαμαι" λιγο το purnimadigital ....αλλα δεν βρω εναλλακτικη....

Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Μην βιάζεσαι. Περίμενε αν θέλεις λίγο ακόμη. Σε αυτά τα πράγματα πρέπει να έχεις υπομονή......
ΥΓ.Την τεχνολογία αν την θέλεις εδώ και τώρα πρέπει να την πλήρωσης αδρά......

Την ψάχνω μια εβδομάδα τωρα...πόσο πια,..:p

Εσείς φταίτε παιδιά...με ξεσηκωσατε...:)

Εχει "κατέβει" σε όρια ανεκτά πια για μένα...700-800

Να την πάρω τωρα να την χαρώ...

Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Μια εβδομάδα φίλε μου δεν είναι τίποτα....
Εδώ περιμέναμε μήνες.

Το ξέρω...πλάκα κανω...γι αυτό και το :p στο τελος της φράσης....:)

Εχτές να φανταστείς διάβασα σχεδόν όλες τις 90+ σελίδες του thread.....

Μέχρι στιγμής έχω άποψη για 3 αγορές από purimadigital και οι 3 ήταν άψογες από όλες τις πλευρές.
Από τη στιγμή που υπάρχει και αυτή η εναλλακτική δύσκολα θα πλήρωνα παραπάνω εκτός και αν η διαφορά ήταν 50 ευρώ και κάτω.