Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Παιδιά δεν ξέρω αν είναι πλάκα πάντως εγώ σοβαρολογώ. . .
Άν καταφέρουμε και πάρουμε αυτή την τιμή.

Όυτε του παπά.....

Αν μαζευτούν 10-15 κομμάτια που μεταφράζονται σε πάνω από 10 χιλιαρικάκια ζεστά . . . .
Την σήμερον ημέρα.
Ας το μάθει τουλάχιστον η Sony.

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Ωραία αναμένουμε και αύριο ή εγώ ή κάποιος που το έχει το θέμα αρχίζει διερευνητικά τηλεφωνήματα.

H γυναίκα μου δουλεύει σε δικηγόρο,
ο κουμπάρος μου είναι δικηγόρος,
ο αδελφός του κουμπάρου είναι δικηγόρος,
ο άνδρας μιας συναδέλφου είναι δικηγόρος,
μια παλιά μου συμμαθήτρια είναι δικηγόρος,
μια παλιά μου μαθήτρια είναι δικηγόρος,
ένας πολύ καλός φίλος είναι δικηγόρος
και όλοι αυτοί στην Τήνο.

Άρα μπορείς ακάθεκτος να κάνεις τις παραγγελίες σου. .. ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Νομίζω (νόμιζα) η RX-10 δουλεύει σε crop mode κατα την λήψη δηλ. εμφανίζεται το κροπαρισμένο κάδρο στο viewfinder (όπως στην A7). Σε βίντεο ξέρω οτι γίνεται .. σε φωτο ??. Συγνώνη αν υπέθεσα λάθος.
Πάντως αν ισχύει αυτό τότε είναι ένα λειτουργικότατο ζοομ καμια σχέση με κροπάρισμα στην επεξεργασία.

Aυτο μονο ο Γιαννης που την εχει μπορει να μας πει ,
υποψην αφου (σον και καλα θελουμε να τις συγκρινουμε) οτι η Stylus 1 εχει αναλογη λειτουργια οπως και ολες οι OMD σε φωτο (και πιθανως σε βιντεο ?) αλλά δεχεται και επιπροσθετο πολ/στη στον φακο αν δεν κανω λαθος 1.7Χ ΤC με f=2.8 , μην με ρωτησετε τι αποτέλεσμα παιρνεις, υποθετω οτι δεν θα εχει κανεις απαιτησεις.

Υ.Σ.
Η βιντεοκαμερα μου ειναι ακομη μια DV Sony DCR PC120 (bluetooth) με προσθετο ευρυγωνιο προσαρμογεα Σονυ και αδιαβροχη θηκη για βουτιες στην θαλασσσα εως 10μ, οταν την πηρα στοιχιζε παραπάνω απο την RX10, και αν ξαναψωνισω βιντεοκαμερα - μηχανη παλι Sony θα ειναι ή Panasonic.

Αν σας λειψει 1 ατομο για την αγορά μιας και το προτόπα για την τιμη των 750 παροτι σαν μεγεθος δεν με εξυπηρετεί ενημερωστε με γιατι ηδη εχω δωσει 250Ε για προπαραγγελία της Ε-Μ10 :flipout:
Αν θελετε ρωτω και εγω για 7-10 μηχανακια αν παιζει τιμη 750Ευρω .....

Last edited:

Πήρα τηλέφωνα μόλις και έκανα μια βολιδοσκόπηση των μαγαζιών του τσιγκούνη και τους είπα για τουλάχιστον 10 μηχανές.
Αναλυτικότερα και κατά σειρά:
egalaxy με τιμή καταλόγου 1100 ευρώ μου είπε ότι παίρνει από sony hellas και αύριο θα μιλήσει μαζί τους για κάτι καλύτερο.
photoagora με 1100 τιμή αρχική μου είπε ότι μπορεί να μας την αφήσει στα 1050 ευρώ.
aa-digitalphoto με 1130 ευρώ αρχική μου είπε ότι πάμε σίγουρα στα 990 ευρώ και μιλάει με sony για καλύτερη τιμή, ίσως και με φπα 16% Τήνου πάμε οριακά κάτω από τα 900 ευρώ.
Γαλαίος με 1129 ευρώ αρχική μου είπε ότι θα παλέψει για 1000 ευρώ αφού μιλήσει με τη sony.
papadakis με 1170 ευρώ μου είπε ότι μπορεί να κατέβει αλλά αφού μιλήσει πρώτα με sony, επίσης επειδή είμαι πελάτης και λόγω ανταγωνισμού μπορεί να μου τη δώσει 1100 ευρώ και δώρο θήκη.
Τέλος μίλησα με μαγαζί από Τήνο με ηλεκτρικά - ηλεκτρονικά είδη και αναμένω την απάντηση του.
Τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι στην καλύτερη περίπτωση κοντά στα 950 ευρώ από Ελλάδα με απόδειξη κτλ και με αισιόδοξο σενάριο στα 900 ευρώ.
Πριν προλάβετε να κρίνεται για τα 750 ευρώ που είχα στο μυαλό μου θα πω ότι έγινε μία πρώτη απόπειρα και βλέπουμε, ποτέ δεν ξέρεις.

sony.jpg

Στα 750 και εγω...

Δεν κανουμε και μια βολιδοσκοπηση σε κανα καταστημα στο εξωτερικο ?

To σκέφτηκα και αυτό απλά θέλω να εξαντλήσουμε πρώτα τα εγχώρια μαγαζιά.
Είναι κρίμα να φύγουν 10000 ευρώ συνάλλαγμα έτσι απλά.

Δεν παίρνουμε και στα Sony Center.
http://www.sonycenter.gr/index.asp
Υπόψη αυτός που έχει το μαγαζί στο Golden hall είναι ο ίδιος με αυτό της Γλυφάδας.Πολλοί εξυπηρετικοί πάντως είναι στο Ηράκλειο - Κρήτη.
Εγώ λέω να τους πάρουμε όλους.
Και όπως πάει το πράγμα με τα τεμάχια βλέπω να ξεπερνάμε τα 20.Αφού μέσα σε λίγες ώρες από το απόγευμα μέσα σε μία μέρα έχουμε φτάσει ήδη τα 11 .
Ταπεινή μου γνώμη είναι να κάνουμε λίγη υπομονή.Και αν φτάσουμε σε τέτοιο νούμερο (20 χ 750 =15.000)τότε δεν υπάρχουν συμβιβασμοί για πάνω από 750 euro.

Last edited:

θες να πάρεις τηλέφωνο αύριο σε sony και λοιπούς?
Ήδη ένα email για μαγαζί της Αγγλίας περιμένει απάντηση.

Εγώ αν θέλετε τους παίρνω όλους και αύριο....
Αλλά όπως είπα και νωρίτερα φίλε tiniake καλύτερα να περιμένουμε κάποιες μέρες ακόμη μήπως και ανέβουν τα τεμάχια...

Last edited:

Πάρε αν δεν σε πειράζει αύριο τη sony να δούμε επίσημα τι λένε και αυτοί.
Εγώ πάντως σε 2-3 τους είπα ότι στην Ευρώπη παίζει αυτή τη στιγμή και κάτω από τα 1000 ευρώ.
Πάντως στα 750 ευρώ είναι σούπερ τιμή για αυτή τη μηχανή.