Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Δοκιμασα λιγο και το CAF. .. καθολου ασχημο!
Μπορεις σχετικα ευκολα να ακολουθησεις στοχους που κινουνται με μικρη ταχυτητα , για κατι γρηγοροτερο θα δοκιμασω κι αλλου.

DSC00416.jpg by toxotis70, on Flickr

DSC00541.jpg by toxotis70, on Flickr

Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Καθόλου. Η Α7 και ειδικα η a7r θελουν ΦΑΚΟΥΣ και 'καλους'.. Σου δίνει την δυνατότητα μέσω ανταπτορων να επιλέξεις απο μια τεράστια γκαμα αλλα μονο με καλους φακους ξεδιπλώνει η μηχανη τις αρετες τις. Και οσες εχω δει στο νετ πραγματικα καλες (λιγες σχετικα) ειναι με σωστους και ακριβούς φακους. Απο την αλλη η rx10 και λογο κατηγοριας μηχανης τα αρχεία της ειναι πολύ πιο ετοιμα και πιο ευχαριστα στο ματι ενω αυτα της Α7 θελουν δουλεια στον υπολογιστη. Αλλα θα ξανατονισω οτι η Α7 θα ξεδιπλώσει της αρετες της ΜΟΝΟ με σωστους φακους κατι που βλεπω σε πολυ λιγες περιπτωσεις....

δικιο εχετε... η Α7 ειναι για "ειδικες" περπτωσεις και με καλους φακους.
Με τους νοκτον που εχω, ειναι αριστος συνδυασμος, αλλα ειναι για "ηρεμες" καταστασεις , σε εξορμησεις κλπ η rx10 ειναι μια πληρης λυση.
Εχεις ολα τα εστιακα μηκη που χρειαζεσαι, σταθερο διαφραγμα, αριστη σταθεροποιηση και εικονα που "ξυριζει" !

Θα την αλλαξω ΜΟΝΟ οταν ανακοινωθει η νεα rx10 .... με 4K video :p

Ωραία χρώματα.
Αν πω ότι μοιάζουν πιο ωραίες από την Α7 θα είμαι υπερβολικός?

Περιέργως έχω κι εγώ την ίδια άποψη. Ότι αυτές οι φωτογραφίες που βλέπουμε δείχνουν καλύτερες από όσες είδαμε με την Α7. Μιλώ μόνο για όσες είδαμε εδώ στο δικό μας φόρουμ με εξαίρεση του Αλέξη στα χιόνια που ήταν πραγματικά καλές. Γιατί αλλού είδαμε εξωφρενικά καλές λήψεις.

ειναι απλα θεμα φωτος , τιποτα παραπανω...
Οι 2 μηχανες εχουν την ιδια χρωματικη παλετα, ειδικα σε raw, δε καταλαβαινεις διαφορα (στο χρωμα παντα).

Η αληθεια ειναι οτι εχω βολευτει πολυ την rx10 και τη παιρνω μαζι μου στις εξορμησεις - βολτες.
Γι αυτο και βλεπετε πολλα δειγματα απ αυτην και λιγοτερα απο την Α7, που τη χρησιμοποιω ελαχιστα και μονο σε βραδυνες φωτο , με κακο φωτισμο.

Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Αν μπορείς φίλε Γιάννη κάποια στιγμή να μας ανεβάσεις και περισσότερα δείγματα και από βραδυνές (το έχεις κάνει τις πρώτες μέρες που την πείρες) και λίγο από bokeh για να δούμε τη ψάρια πιάνει και εκεί.

Ευχαριστούμε πολύ

βραδυνες δεν εχω αλλες, μονο τις αρχικες.

Το bokeh νομιζω το βλεπεις στις παραπανω φωτο, σε καποιες τουλαχιστον απ αυτες. οπως και στις αρχικες (βραδυνες).

Kαι μια τελευταια απο τη χθεσινη βολτα...

DSC00530.jpg by toxotis70, on Flickr

Last edited:

Μόνο αυτές απο τα χιόνια???? Τόσες έχω ανεβάσει!!!! :twoguns::twoguns::twoguns:
χεχε

Αλέξη γνωρίζω τις δυσκολίες του χιονιού. Εκεί άστραψε. Στις περισσότερες άλλες περιπτώσεις η διαφορά από την νεχ 7 ήταν σαφώς πιο μικρή. Και προσωπικά μιλώ για φωτογραφίες αντάξιες της d800 για τίποτε λιγότερο. Διότι αυτή την ποιότητα την είδα...