Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

η μηχανη αυτη εχει νοημα κυριως για το βιντεο της και μετα για τη φωτο της.
Αν δε σε πολυ νοιαζει το βιντεο, κοιτας αλλου να σκασεις τα 1000 ευρω!

Ελπιζω οτι εχεις δει και τις παλαιοτερες φωτο με την ρχ10 που ειχα βαλει...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111667-Νέα-Sony-RX-10-1-sensor-24-200-f2-8/page25

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111667-Νέα-Sony-RX-10-1-sensor-24-200-f2-8/page51

H rx10 ειναι τοσο επαγγελματικη οσο και οι canon dslr που χρησιμοποπιουνται κατα κορον και ακομα περισσοτερο !

Ουτε στον υπνο τους Ηλια τετοια εικονα oi canon (εκτος της 5d III) που ακομα κι αυτη ειναι soft μπροστα στις gh3-rx10.

Και μη ξεχνας οτι εχεις και uncompressed hdmi out , ενω στις canon οχι (εκτος παλι της 5d).
Εχεις επισης auto focus , ενω στις canon οχι (εκτος της 70D).

Εχω "επαγγελματικο" υλικο να σου δειξω απο canon (που παιζει "αερα" ) , που θα σε κανει να γελας μερες!:flipout:

YG...μ αρεσει που το "πολεμας" ! Εισαι κι εσυ απιστος Θωμας (με τη καλη εννοια) ... :grinning-smiley-043

Ενίσταμαι κύριε - δεν κατάλαβες τι εννοώ .. :)

Απάντησα στον Αντώνη που έγραψε οτι "δεν πλασαρίστηκε ως επαγγελματική".

Πλασαρίστηκε λοιπόν. Συμφωνούμε νομίζω. Δικαίως κατα την γνώμη μου (συμφωνούμε και εδώ) με την ξεχειλωμένη έννοια που θεωρούνται επαγγελματικές βιντεοκάμερες οι Canon Dslr - πλήν 5DIII και 1Dx 1Dc που μάλλον αξίζoυν τον χαρακτηρισμό χωρίς να ξεχειλωνουμε τις εννοιες.

Eίναι ένας τύπος που κάνει "τεστ καταλληλότητας" για broadcast για το BBC (αν έχεις λινκ δώσε το έχασα) και εκεί δεν περνάνε όποιοι όποιοι ..

Για την ποιότητα του video των Canon της σειράς εχω δεί και έχω γράψει πολλές φορές δεν χρειάζεται να μου δείξεις κάτι. Και έχω γράψει εδω και χρόνια πως το line skipping δεν επηρεάζει μόνο την ευκρίνεια και τα moire/aliasing αλλά και τον θόρυβο - κάτι που ακόμα δεν το έχουν χωνέψει μερικοί σαν τον EOSHD κλπ reviewers .. θυμάσαι το "θαύμα" η E-M1 να έχει σε βίντεο λιγότερο θόρυβο απο την A7R ?.

Στην ίδια κλάση λίγο-πολύ με τις Canon της σειράς είναι και οι NEX και οι A7 και οι Νikon (ίσως οχι τόσο η D4) - Pentax - Samsung. Line skipping και aliasing-moire και θόρυβος δυσανάλογος με το μέγεθος-ποιότητα του αισθητήρα (τουλάχιστον στα 50fps είναι εμφανές)

Πολλές φορές συνιστώ Canon ως video-dslr λόγω του magic Lantern που τις κάνει πιο εύχρηστες, και δίνει και RAW και dual ISO (δυναμική περιοχή που πλησιάζει σε επίπεδα αισθητήρων Sony) σε πολλά μοντέλλα.

To πολεμάω γιατί οι υπερβολές δίνουν και παίρνουν .. και νομίζω στις τελευταίες σελίδες ο πόλεμος έπιασε υπάρχουν πιο normal τοποθετήσεις.

Απιστος Θωμάς EIMAI, λέω να το βάλω και στην υπογραφή ;). Υλικό "επι των τύπων των ήλων" δεν βρισκω ..

Last edited:

Υπερβολες απο μενα παντως , οσον αφορα τη συγκεκριμενη μηχανη δεν υπαρχουν.

Εχω τονισει τα θετικα και τ αρνητικα της απο την αρχη. Υλικο επισης εχω βαλει και μαλιστα σε σχεση με την gh3 που δε νομιζω οτι αμφισβητει κανεις τη ποιοτητα της εικονας της, ειδικα στο βιντεο.

Αλλωστε μη ξεχνας , οτι πρωτα τη δοκιμασα απεναντι στην GH3 (rx10 φιλου μου και συνεργατη που τη πηρε μετα απο προτροπη μου για κατι "ευκολο" ) και μετα την αγορασα κιεγω, αφου διαπιστωσα το αποτελεσμα.
Λες να κοροιδεψα τον εαυτο μου ? :p

Hταν απο τις πιο δυσκολες αποφασεις - αλλαγες , κι εγινε μετα απο πολυ σκεψη .
Πιο ευκολα ειχα αλλαξει την canon 7d με sony A65 kai nex , παρα αυτη !

Last edited:
Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Ναι, δική μου ήταν η "πονηρή" σκέψη και πολύ σωστά με συμβούλεψες να μην την ακολουθήσω.

Όπως και για μια άλλη "πονηρή" σκέψη που κάνω, να κρατήσω τη GH4 + 7-14 + 100-300 και την RX10 για τα ενδιάμεσα, το ίδιο θα ισχύει.

Aυτη την θεωρώ ακομη χειρότερη σαν λύση μιας και η gh4 αν δεν κάνω λάθος αγοράζεται για το βίντεο κυρίως οπότε θέλει και τους κατάλληλους φακούς , ο 100-300 δεν είναι κατηγορίας 7-14,12-35,35-100,
Αλλα εχω να σου προτείνω μια άλλη αφού τρωγεσαι : την rx10 για βίντεο, την ΧΤ1 για φωτογραφία και την καινούργια gh4 στον Γιάννη που την λιγουρευεται...

Last edited:

Εχω τονισει τα θετικα και τ αρνητικα της απο την αρχη. Υλικο επισης εχω βαλει και μαλιστα σε σχεση με την gh3 που δε νομιζω οτι αμφισβητει κανεις τη ποιοτητα της εικονας της, ειδικα στο βιντεο.

Αλλωστε μη ξεχνας , οτι πρωτα τη δοκιμασα απεναντι στην GH3 (rx10 φιλου μου και συνεργατη που τη πηρε μετα απο προτροπη μου για κατι "ευκολο" ) και μετα την αγορασα κιεγω, αφου διαπιστωσα το αποτελεσμα.

Αυτό λέει πολλά, και μάλιστα σε καθιστά και αμερόληπτο.

για τα περί κοροιδίας όλοι έχουμε κάποιο μαζοχισμό μέσα μας που δεν θέλουμε να γνωρίζουν άλλοι :SFGSF8:

οι αλλαγες μ αρεσουν , οχι η κοροιδια.... και μην ανησυχεις εχω κανει και λαθη που τα εχω παραδεχτει.
Δεν θα ειχα το παραμικρο ενδοιασμο να παραδεχτω κατι τετοιο και τωρα.

Αλλωστε οπως ειπα, δεν προτρεπω κανενα να τη παρει, αν δε ξερει τι ακριβως ζηταει, ποσα λεφτα θελει να δωσει και τι ακριβως θελει να κανει μ αυτη...

Last edited:

χαχαχα... σου δινω την rx10 + καποιο ποσο για την gh4 ! :p
Kριμα να τη παρει καποιος αλλος...

Aυτη την θεωρώ ακομη χειρότερη σαν λύση μιας και η gh4 αν δεν κάνω λάθος αγοράζεται για το βίντεο κυρίως οπότε θέλει και τους κατάλληλους φακούς , ο 100-300 δεν είναι κατηγορίας 7-14,12-35,35-100,
Αλλα εχω να σου προτείνω μια άλλη αφού τρωγεσαι : την rx10 για βίντεο, την ΧΤ1 για φωτογραφία και την καινούργια gh4 στον Γιάννη που την λιγουρευεται...

Η RX100 σε βιντεο, σε σχέση με την RX10 πως τα παει;
Εχει καποιος άποψη;

Το ξαναέγραψα οτι θεωρώ υπερβολή μια διαφορά 1/2 (video) - 2/3 (photo) στοπ σε απόδοση σε χαμηλό φωτισμό να περνάει ως αμελητέα. Τωρα μπορεί να μου πείς (πείτε) οτι έγω είμαι υπερβολικός που δίνω σημασία σε τέτοιες διαφορές ;).
Τι να κάνουμε διαφορές απόψεων ..

Αλλά άλλο ήθελα .. δεν βρίσκω συγκριτικές δοκιμές σου GH3 vs RX10 εκτός το κλιπάκι με τα στόρια και καθόλου με out of camera video υλικό ..

Kαμμιά υπονοια για "αυτοκορόϊδεμα" αφού έχεις και την Α7. Αν μη τι άλλο με μια GH3 έστω και με 5 φακούς .. δεν θα μπορέσεις να κάνεις δικάμερο ;) .

Δηλ. Εισαι σιγουρος οτι σε blind test μετ;ξυ των 2 μπορεις να καταλαβεις ποια ειναι ποια?
Προσεξε τι θ απαντησεις....

Εμπειρος σκηνοθετης και βιντεοληπτης στο καναλι, οταν του εδειξα μερικες εικονες απο αυτες τις 2 ,οταν εκανα το μινι συγκριτικο, μου ειπε με υφος... "πολυ καλη η νεα ρχ10, αλλα αλλο πραμα βρε παιδι μου η gh3"!

Μαντεψε ποια ηταν ποια..... :p

Το σκηνικο το εχουμε κανει πολλες φορες στο παρελθον στο φορουμ. Θυμαμαι τις εποχες που καναμε παρομοια τεστ ηχου και εικονας.... επρεπε να ησουν απο μια μερια κ;ι να βλεπες! Θα εριχνες πολυ γελιο.... ακομα κι εμεις δυσκολευομασταν να ξεχωρισουμε τι βλεπουμε.

Μην γελιεσαι.... οι διαφορες θα ειναι μικρες, υπαρκτες αλλα μικρες .... και μονο αε 100% θεαση.

Και προφανως, αν για σενα ειναι σημαντικο 1/2 στοπ, εμενα μου περισσευει.... για μενα δεν ειναι.

Να μου πεις διαφορά μεταξυ ρχ10 και α7, στη φωτο κυριως, μαλιστα.

Last edited:

Πες την γνώμη σου.
Εδώ οι περισσότεροι έχουμε άποψη έχοντας δει τις μηχανές μόνο από την οθόνη του υπολογιστή.

Το αποφευγω, γιατι μπορει ν αποδειχτω λαθος!
Και ποιος ακουει τον Ηλια μετα ... :p

Παντως , μεγαλες διαφορες δε θα εχουν... στα αντιστοιχα εστιακα μηκη.
Αν μιλαμε για το παλιο μοντελο, εχει ενα προβαδισμα στο ευρυγωνιο ακρο λογω πιο φωτεινου φακου, και ειναι λιγο πισω λογω παλαιοτερου αισθητηρα. Μαλλον μικρο προβαδισμα συνολικα στο ευρυγωνιο τμημα, ισως 1/2 στοπ , μιλαμε παντα για θορυβο.
Οσο αυξανει το εστιακο μηκος, η τχ10 θα υπερεχει λογω σταθερης φωτεινότητας και πιο νεου αισθητήρα
.

Αυτο είναι αλήθεια. Μπορεί ο Γιάννης να παθιαζεται με κάθε νέο του gadget, αλλά τουλάχιστον τα βλέπει με τα μάτια του και βάζει και δείγματα δουλειάς του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ !Καλό είναι οι νέοι να παθιαζονται με ότι καταπιανονται έστω κι αν καμιά φορά υπερβάλλουν λίγο.
Αλίμονο από εμάς τους παπουδες που δεν αλλάζουμε μυαλά εύκολα και θέλουμε αποδείξεις για τα πάντα.

Δηλ. Εισαι σιγουρος οτι σε blind test μετ;ξυ των 2 μπορεις να καταλαβεις ποια ειναι ποια?
Προσεξε τι θ απαντησεις....

Εμπειρος σκηνοθετης και βιντεοληπτης στο καναλι, οταν του εδειξα μερικες εικονες απο αυτες τις 2 ,οταν εκανα το μινι συγκριτικο, μου ειπε με υφος... "πολυ καλη η νεα ρχ10, αλλα αλλο πραμα βρε παιδι μου η gh3"!

Μαντεψε ποια ηταν ποια..... :p

;) ;)

σε βίντεο ή σε φωτο ?.

Και στα 2.... :p

Αν και απ οσο θυμαμαι, πιο πολυ ειδε φωτογραφιες, τεστ shots που ειχα κανει στο καναλι.
Νομιζω καποια τα ειχα βαλει κι εδω.

Ο ιδιος παντως ακομη με ρωταει για την ρχ10 , και εχει παθει πλακα με τη σταθεροποιηση της και τη macro ικανοτητα της.

Last edited:

Η απάντηση πήγαινε στον Παναγιώτη. ..

Θες να σου απαντήσω βραδιάτικα...:violent-smiley-030:
Αύριο με το καλό παιδιά.
Καλά να είμαστε θα βγάλω αύριο και καμιά φώτο τη λιτανεία αλλά μάλλον με την rx100 και όχι με τη fuji.
H φορητότητα της rx100 είναι παροιμιώδης.