Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8
πό την άλλη μια nex7 όπως αναφέρθηκε με τον αντίστοιχο φακό δεν θα καταλαμβάνει το ίδιο χώρο;
Ναι αλλά θα έχει καλύτερη ποιότητα παρά το ISO όταν θα πέφτει το φως. Πιο σκοτεινός φακός, αλλά μεγαλύτερος αισθητήρας.
Το ανέφερα μόνο όσον αφορά το ISO.
00% κόμπακτ τις ξεχνάω. Γιατι παρόλο που στο 90% των περιπτώσεων θα με καλύπτουν (και μεταφέρονται πολύ πιο εύκολα) σε αυτό το 10% που θα χρειαστώ κάτι παραπάνω απλώς δεν θα μπορώ να κάνω κάτι.
Οκ. Αν και δεν είναι απλή κόμπακτ αυτή που σου πρότεινα. Πρέπει να δεις τι είναι αυτο το 10% που δε θελεις να χάσεις και να βάλεις προτεραιότητες. Γιατί με όλες τις επιλογές υπάρχει ένα 10% που χάνεις. Δεν μπορείς να έχεις και τον σκύλο ολόκληρο και τη τσέπη σου γεμάτη. Απο τη στιγμή που έχεις όριο στα λεφτά (λογικό) θα χάσεις κάτι.
Αλλά με την RX10 το έχω τραβήξει πάρα πολύ (στο τέλος θα βγει η mk2 και εγω ακόμα θα ψάχνω)
Αυτο καλό είναι. Αν η βγει η δεύτερη έκδοση, θα μπορείς να βρεις την πρώτη σε χαμηλότερη τιμή.
δεν έχω δει στο νετ μια φωτογραφία που να λέω ουάου!!!
Ψάξε λίγο καλύτερα στο flickr. Εγώ έχω βρει φωτογραφίες ακόμα και με κόμπακτ που λέω ουάου. Δε πιστευω οτι δε βρισκεις κατι.
Σου έδωσε και ο Γ.Σπύρου το δικό του άλμπουμ.
Μου αρέσει να τραβάω φωτό με μεγάλες εκθέσεις.
Εκεί πως τα πάει η SONY;
Εκεί όλες οι φωτογραφικές σχεδόν τα πάνε καλά. Χρειάζεσαι απλά σταθερό καλό τρίποδο χωρις κραδασμούς, και να αφήσεις τη μηχανή να τραβήξει π.χ. για 30 δευτερόλεπτα. Επειδή έτσι καταφέρνεις και κατεβάζεις το ISO στο 100, συνήθως η ποιότητα ειναι πολύ καλή. Έχω από κόμπακτ μηχανή τέτοιες φωτογραφίες και στον υπολογιστή μου φαίνονται μια χαρά πανέμορφες.
Επίσης σε φωτογράφηση νυχτερινού ουρανού/άστρα τι γίνεται; Θα καταφέρω ποτέ να πάρω καθαρή εικόνα ή θα έχω ενα γκρι πραγμα με άσπρες κουκκίδες και κοκκινίλες.
Αυτό είναι δύσκολο θέμα φωτογράφησης. Νομίζω ότι η Sony RX10 δε θα σε καλύψει ιδιαίτερα. Θέλει φωτεινό φακό και μεγάλο αισθητήρα συνήθως και αρκετά καλή επεξεργασία μετά. Διαφορετικά το αποτέλεσμα είναι στην καλύτερη οριακά μέτριο. Οι φωτογραφίες που βλέπεις στο νετ συνήθως έχουν πολύ δουλειά από πίσω.
Άρα καλύτερα άσε την αστροφωτογράφηση απέξω.
Αν πάλι δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι και όσοι την έχουν ή όποιοι γνωρίζουν τι κάνει ένα τέτοιος φακός σε εναν τετοιο αισθητήρα και σε αυτή την τιμή δεν μπορώ να έχω κάτι καλύτερο τότε να μην το καθυστερώ.
Για μένα ένας λόγος να
ΜΗΝ την πάρεις θα ήταν να μην χρειάζεσαι τέτοιο ζουμ. Τη μηχανή την ακριβοπληρώνεις λόγω του μοναδικού φακού του και του γεγονότος ότι έχει αρκετό ζουμ. Έχει και επιπλέον καλά που πληρώνεις αλλά αυτό είναι το νούμερο ένα.
Αν δεν σε νοιάζει αυτό το μεγάλο εύρος στο ζουμ, τότε μία μηχανή mirrorless, με APS-C ή με τον μικρότερο m4/3 αισθητήρα, με έναν σταθερό φακό πάνω της (χωρίς καθόλου ζουμ - στο άλλο άκρο δηλαδή) θα έδινε φωτογραφίες σίγουρα καλύτερες, στα ίδια λεφτά.
Σε σχέση με την αρχαιολογία σου
οπτικά καλύτερη εικόνα θα πάρεις 100%. ΑΝ διαβάζεις λίγο και για βασικες αρχές σύνθεσης/καδραρίσματος, τότε θα βελτιωθούν 270%. Wallpaper σε 24άρα οθόνη έχω ακόμα φωτογραφία που έχω τραβήξει με compact olympus...γιατί απλά είναι τέλεια η στιγμή που απεικονίζει. Και την ποιότητα τη φτιάχνει η κάρτα γραφικών του υπολογιστή μου.
Θα σου έλεγα με τα χίλια να πας να την πάρεις...αλλά έτσι που σε βλέπω...τόσο αβέβαιο και χωρίς χρόνο και και και...φοβάμαι ότι θα μετανιώσεις όπου και αν δώσεις τόσα χρήματα γιατί 100% καμία δε θα σε καλύψει. Καλύτερα πήγαινε σε κάτι μεταχειρισμένο με πιο χαμηλά λεφτά ώστε να μην έχεις τύψεις μετά.