tiniakos
AVClub Fanatic
Πραγματικά και η rx10 και η fz1000 είναι από τις πιο value for money μηχανές αυτή τη στιγμή για τον ερασιτέχνη.
πολύ καλή η τιμή όπως και στην rx100 iv την οποία έχει στα 892 ευρώ.
Πραγματικά και η rx10 και η fz1000 είναι από τις πιο value for money μηχανές αυτή τη στιγμή για τον ερασιτέχνη.
σε άλλο grey market site με 852 Ευρώ
http://eu.mydigitaland.com/digital-camera/sony/sony-cyber-shot-dsc-rx100-iv-m4.html
Καλώς ήρθες φίλε ''karamela''στον κόσμο της RX10.Καλορίζικη εύχομαι.Να την χαρείς όσο μπορείς . . .
Καλοριζοικη.... ακομα θυμαμαι οτι ειχα τραβηξει μερικες απο τις καλυτερες φωτογραφιες μαζι της!
Ειδικα τη καινουργια τη σκεφτομαι πολυ !
Ευχαριστώ!!
Είναι όπως είπα πριν ανέλπιστα καλή σε σημείο που νιώθεις ότι τραβάς με dslr.....ειδικά η καινούρια που έχει 4k, καλύτερο αισθητήρα, καλύτερη εστίαση και καλύτερο σκόπευτρο είναι εξαιρετική, έβλεπα την τιμή των 1.600 ευρώ και έλεγα δεν πάνε καλά, άλλα δουλεύοντας της πρώτη rx10 μπορώ να πω ότι άλλαξα γνώμη, πάλι μου φαίνονται πολλά άλλα όχι πλέον όπως πριν και με μια τιμή γύρω στα 1.000 ευρώ θα την αγόραζα!!
να υποθεσω οτι άλλαξες τελικα γνώμη ?
δεν ητανε να παρεις την e-m10 ii ?
ωστόσο καλορίζικη να είναι![]()
Ειναι αυτο που λες, για jpeg fuji και oly, που μουχει μεινει σα γευση απο πολλες συγκρισεις που εχω διαβασει.
Θυμαμαι μια συγκριση δικη σου μεταξυ xz2 και fz1000 (250e vs 750e?) και τα χρωματα της panasonic ηταν σα ξεπλυμμενα. Ειδικα αν δεν εχει ηλιο χανει πολυ η panasonic. Ισως ειναι μονο για raw τελικα αυτη και η lx100. Καλα για video που προσωπικα δεν ασχολουμαι, μαλλον ειναι πολυ καλη.
Απλα περιμενω μια καλυτερη σε jpeg απο την xz2 χωρις φακους και μικρο σχετικα μεγεθος για να κανω το επομενο βημα. Και οταν λεω καλυτερη εννοω πολυ καλυτερη. Ακομη τιποτα...![]()
Διαφωνώ με αυτό.Για jpeg είναι μόνο η olympus και η fuji αυτό είναι γνωστό.
Επίσης έχω δει τρομερά jpeg χωρίς ρυθμίσεις από Pentax Κ-50. Με βαθιά κορεσμένα χρώματα (φταίνε και οι φακοί) και απειροελάχιστο θόρυβο στα μαύρα. Ειδικά σε συννεφιά η Pentax που έχω δει ζωγραφίζει!
Προσωπικά προτιμώ το jpeg που αποδίδει καλύτερα την πραγματικότητα. Ούτε το ξεπλυμμένο, ούτε το υπερκορεσμένο.
Διαφωνώ με αυτό.
Τα χρώματα ρυθμίζονται σε πολλές μηχανές, και παίζει ρόλο και ο φακός, αν χρησιμοποιήσεις flash, αν αφήσεις το WB αυτόματο ή όχι, κτλ.
Έχω καταφέρει να πάρω πολύ καλά jpeg χρωματικά από τη Sony, και επίσης και από την Νίκον.
Ειδικά η Sony μου δίνει καλά jpeg σε νυχτερινά, εσωτερικός χώρος, με φλας να χτυπάει ταβάνι.
Η Νίκον μου δίνει πάρα πολύ καλά σε περισσότερες συνθήκες.
Επίσης έχω δει τρομερά jpeg χωρίς ρυθμίσεις από Pentax Κ-50. Με βαθιά κορεσμένα χρώματα (φταίνε και οι φακοί) και απειροελάχιστο θόρυβο στα μαύρα. Ειδικά σε συννεφιά η Pentax που έχω δει ζωγραφίζει!
@Karamela
Μήπως το παρακάνεις με τις μηχανές; Θα δώσεις συνολικά τόσα λεφτά για μηχανές με τόσο κοντινούς αισθητήρες και επιδόσεις και διαφορετικούς φακούς; Δεν βρίσκω το νόημα.
Να είχες μία RX10 και μία Full Frame να πω ΟΚ. Δικαιολογεί τα λεφτά. Αλλά να έχεις αισθητήρα 1", m4/3, και APS-C είναι υπερβολή θεωρώ. Για σκέψου το καλύτερα.
Προσωπικά προτιμώ το jpeg που αποδίδει καλύτερα την πραγματικότητα. Ούτε το ξεπλυμμένο, ούτε το υπερκορεσμένο.
χωρίς να θέλω να γίνω περίεργος, τα jpeg των fuji αποδίδουν καλύτερα την πραγματικότητα????? Εμένα στις xm1/xe2 που είχα έμοιαζαν κορεσμένα και ειδικά σε υψηλά iso έβγαζε μια ''πλαστικούρα'' στο δέρμα που θύμιζε κέρινη κούκλα....είπαμε γούστα είναι αυτά....οι olympus ναι βγάζουν γενικά φυσικά χρώματα, άλλα οι fuji για μένα όχι, έχουν ένα συγκεκριμένο τύπο που είτε σου αρέσει είτε όχι, εμένα προσωπικά δεν με κάλυψε ειδικά έχοντας ακούσει/διαβάσει τόσα πράγματα για αυτά...ισχύει η παροιμία, ''όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι''
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.