Sony RX1 - RX1 R και RX1 RII

Re: Next NEX full frame?

η διαφορα ειναι δηλ. στον αισθητηρα... και ειναι τεραστια!
sonyvgdsc07813.jpg

Απάντηση: Next NEX full frame?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

NEX-VG900

Μόνο που όταν έχεις τον summicron έχεις κάνει και μια επένδυση , ενώ με την rx1 δίνεις 3000ευρώ και στο τέλος δεν θα σου μείνει τίποτα ...
Μακάρι η Sony να βγάλει μια rx1 με εναλάξιμους φακούς ( nex9?).

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα....

φυσικά και ο summicron είναι επένδυση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με όλους τους φακούς. Π.χ. μπορεί να είχες αγοράσει έναν τηλεφακό της Leica 90 summicron το 1998 στα 3400 δολάρια ή καπου εκεί ή στα 3600 ευρώ το 2009. Δεν νομίζω ότι θα πάρεις πίσω τα χρήματά σου. Ή με τους φακούς της Zeiss στα διάφορα συστήματα της contax.

Από την άλλη αν κάποιος έχει αγοράσει στο παρελθόν ένα σώμα ή σύστημα που βρίσκεται κοντά στο τέλειο και του αρέσει να το χρησιμοποιεί, τότε τίποτε δεν τον εμποδίζει να συνεχίζει να το χρησιμοποιεί και στη συνέχεια. Π.χ. όταν κάποιος πήρε μια CANON 1DS MKII (17 μέγα FF) το 2006 έδωσε 7000 δολάρια. Δεν ξέρω πολλούς που να έχουν βάλει ένα τέτοιο σώμα στην άκρη. Και βλέπω να φεύγουν μτχ. σε τετραψήφια νούμερα. Προσωπικά αγόρασα μια NIKON D700 το Δεκέμβριο του 2008. Μου στοίχισε 2600 ευρώ μείον το ΦΠΑ που κάποιο καλό μέλος του φόρουμ μας μου χάρισε περνώντας το στα έξοδά του. Συνεχίζω και τη χρησιμοποιώ ακόμα και σήμερα και θα συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ. Τόσο επειδή είναι σκέτη ευχαρίστηση η χρήση της, όσο και επειδή είναι απόλυτα συγκρίσιμη με τις περισσότερες σύγχρονες μηχανές. Αν δεν την είχα αγοράσει τότε και περίμενα να πέσει η τιμή της μάλλον χαμένος θα ήμουν. Και μάλιστα τους προηγούμενους μήνες αρκετές μηχανές έφυγαν σε υψηλές τιμές παρότι όλοι περίμεναν τις d800. Συμβαίνει αυτό με όλα τα σώματα ; Μάλλον όχι, αλλά η απαξίωση δεν αφορά όλα τα σώματα πλέον, ούτε και η επένδυση όλους τους φακούς. Π.χ. δείτε τί έγινε με την παρουσίαση του συστήματος Μ4/3 που προς στιγμήν έστειλε στα τάρταρα τις τιμές των εξαιρετικών φακών του 4/3 (π.χ. 12-60 4 μηνών δινόταν 370 ευρώ).

Άρα αν η rx1 αποδειχθεί εξαιρετική μηχανή μάλλον τα άτομα που τη χρειάζονται για το συγκεκριμένο είδος φωτογράφησης θα τη λατρέψουν.

ενα πρωτο hands on απο τον γνωστο Steve Huff (LEICA USER - LOVER) ...http://www.stevehuffphoto.com/2012/...th-35-f2-zeiss-lens-1st-look-hands-on-report/
http://www.stevehuffphoto.com/2012/09/12/sony-almost-made-it-perfect-more-thoughts-on-the-rx1/

"Mark my words…This camera may just be “the” camera of the year. Shipping in November, just two short months away."

"THE RX1 is a FULL FRAME 14 bit 24 Megapixel camera with an all new designed from the ground up sensor (this sensor is NOT in any other camera besides the new full frame Alpha A99 and it is NOT the sensor in the D800, in fact, according to Sony it is even better..hmm..wonder if it is M10 worthy?) that literally goes toe to toe with cameras like the Nikon D800 and Canon 5DII and not only meets them… but from what I have heard and seen…it may just pass them in overall IQ, Dynamic Range and high ISO noise levels. The sensor in this camera is amazingly special and is the latest and greatest in tech and quality that is available anywhere."

Last edited:

Προφανως ειναι ο ιδιος αισθητηρας με αυτον της νικον D600 και μεχρι τωρα ακουγεται οτι η νικον περιποιειται καλυτερα τους αισθητηρες της σονυ που χρησιμοποιει.... οποτε μενει ο φακος να κανει τη διαφορα... αλλα η νικον περνει και ζαις φακους, οποτε ... μενει το μεγεθος... αλλα και η 600ρα λεγεται οτι ειναι μικρουλα... οποτε... τι μενει...?

Re: Sony RX1

o Steve Huff ξεκίνησε το (κυλιόμενο) review της R1. Πραγματικά εντυπωσιακά τα δείγματα που έχει ανεβάσει (και ας είναι jpegs).

3299$... λέω να βάλω προπαραγγελία για 2-3 κομμάτια να μου βρίσκονται :bigcry:

...πέραν της πλάκας δεν νομίζω ότι κυκλοφορεί κάτι καλύτερο σε σχέση όγκου-βάρους/IQ - με διαφορά!

Εντάξει τι να λέμε μηχανάρα!!! Αλλα δυστυχώς για πολύ λίγους...οι περισσότεροι από εμάς ποιο κοντά σε αυτή θα έρθουμε μόνο πλησιάζοντας σε καμιά βιτρίνα.....

Απάντηση: Sony RX1

Τιμες για τα EVF ειδατε; 450 το ενα και 500 το αλλο και εγω περιμενω να παρω το επιδομα τεκνων για να συμπληρωσω 100 ευρω να παρω το σωμα της a6000 :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Sony RX1

Τιμες για τα EVF ειδατε; 450 το ενα και 500 το αλλο και εγω περιμενω να παρω το επιδομα τεκνων για να συμπληρωσω 100 ευρω να παρω το σωμα της a6000 :BDGBGDB55:

Δυστυχώς αυτές οι μηχανές απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένα κοινά με πολύ βαθιά πορτοφόλια...οι υπόλοιποι όπως λες παλεύουμε να μαζέψουμε 500 ευρώ να πάρουμε μια Α6000...και λέμε και πάλι καλά γιατί άλλοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε αυτή.....

καλοκλικοτη tzo:ernaehrung004:

...μπορει καποιος να μου εξηγηση γιατι τοσα πολλα mp, για μια καμερα που η χρηση περα απο στριτ αντε κανα φωτορεπορταζ (αλλα πιως θα δωσει τοσο χρημα)
ειναι αχρηστα??
εκτος και αν κροπαρη ατα 50mm και 75mm