Sony RX10 mkIII-mkIV

Σε τέτοια τιμή όλοι θα την αγοράζαμε.
Έκανες τρελό deal.
Και εγώ προτιμώ τις rx100 με τον 1.8 φακό και ας χάνω στο ζουμ.
Κοίταζα χτες κάτι εκτυπώσεις Α4 από την fz1000 και για εμάς τους ερασιτέχνες δεν είδα να λείπει κάτι. (έχει p.m.)

Ετσι είναι Παναγιώτη, σκέψου κιόλας ότι η RX10IV σε σχέση με τις fz1000/rx10 κλπ. έχει και πιο sharp φακό, και καλύτερη jpeg engine, και καλύτερο επεξεργαστή και πιο νέο αισθητήρα, οπότε έχεις ακόμα καλύτερη απόδοση. Σε οθόνη 27 ιντσών 4Κ που κοιτάζω τις φώτος δεν μπορώ ειλικρινά να βρω κάτι να με χαλάει. Δυσκολεύομαι να βρω διαφορές σε 100% θέαση ακόμα και σε σύγκριση με φώτος που έχω τραβήξει με καλούς prime φακούς, π.χ. fuji 35mmf1,4. Μόνο σε ζουμ και ειδικά στις άκρες θα αρχίσεις να βλέπεις θεματάκια, άλλα προσωπικά δεν με απασχολεί το crop, ούτε τυπώνω αφίσες, ούτε έχω κόλλημα με τις γωνίες και ούτε επαγγελματίας είμαι. Από την στιγμή που φαίνονται εξαιρετικές οι φώτος στην οθόνη του υπολογιστή και τυπώνεις άνετα με άψογη ποιότητα μέχρι και Α4 είμαστε καλυμμένοι!!

Υ.Γ. Με την rx10II που αρκετά χρόνια είχα τραβήξει φώτο από το Ζάππειο όπου τυπώθηκε σε μέγεθος 2,4 μέτρα για διαφημιστικούς λόγους και αν την έβλεπες από κοντά ήταν πολύ καλή, σε σημείο που απορούσες για την απόδοση του αισθητήρα 1 ίντσας.

Y.Γ. Ακόμα και σε τηλεφακό αποδίδει αρκετά καλά, κοίτα εδώ χτεσινό δείγμα με clear zoοm σχεδόν στα 1.200mm!!! και σε υψηλό σχετικά iso 1600 και με τέρμα ανοιχτό το διάφραγμα!!!

50877351626_6bb64f18bb_b.jpg
[/URL]DSC00668 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

dateposted-public

Ναι είναι καλή, δεν διεκδικεί φυσικά δάφνες ποιότητας άλλα πραγματικά πόσα λεφτά θες για να πάρεις φακό που να φτάνει τα 1.200mm + καλό σώμα?? εκει είναι το κλειδί.

Υ.Γ. Και κάτι άσχετο φοβερό κελεπούρι σε superzoom είναι η Panasonic fz300 που την βρίσκεις ακόμα και κάτω από 200 ευρώ και την είχα για κάποιους μήνες. Για συγκεκριμένες χρήσεις είναι τσάμπα πράγμα, έστω και σαν χρήση μόνο για τηλεφακο με το σταθερό f2,8 που έχει σε όλο το εύρος ζουμ, ναι μεν είναι μικρός ο αισθητήρας άλλα αποδίδει πολύ καλά (αρκεί να μην την έχει κάποιος σαν βασική μηχανή). Εχει και καλό 4Κ χωρίς crop και με 5axis σταθεροποίηση με καλή εστίαση, και touch οθόνη και προστασία από βροχή και όλα αυτά τα συνδυάζει με ένα εργονομικό σωματάκι, με καλό κράτημα και καλούτσικο σκόπευτρο. Ληστεία σε αυτά τα λεφτά που με το ζόρι βρίσκεις κανέναν της πλάκας πλαστικό φακό για Mirrolress/dslr. Η συγκεκριμένη μηχανή υποτιμάτε άδικα, αν ψάξετε π.χ. στο dpreview υπάρχουν εκατοντάδες χρήστες που την λατρεύουν και πάρα πολλά δείγματα για αυτήν, γενικά υπάρχουν φοβερές ευκαιρίες εκει έξω σε παλιότερα και μεταχειρισμένα, θέλει ψάξιμο και να είστε ανοιχτόμυαλοι χωρίς να κολλάτε μόνο σε συγκεκριμένα brands και τύπους μηχανών.

Σίγουρα αν δεν υπάρχει κόλλημα με γνωστές μάρκες και μοντέλα υπάρχουν ευκαιρίες μεγάλες.
Υπάρχουν βέβαια και αγγελίες που σε βγάζουν έξω από τα ρούχα σου.

Καλά ναι υπάρχουν πολλές αγγελίες με τιμές οτι ναναι, απλά προσπερνάς εκει, και καλή τύχη να τα δώσουν. Προσωπικά σε ότι πουλάω το δίνω σχεδόν πάντα αισθητά πιο κάτω από το μέσο όρο τιμής μεταχειρισμένου του εκάστοτε προϊόντος. Από την άλλη και εγώ αγοράζω μόνο σε τιμές χώμα και τρομερές προσφορές, υπεραξίες δεν πληρώνω πλέον, αν δεν βρω αυτό που θέλω στην τιμή που θέλω, δεν πειράζει είμαι ανοιχτός σε άλλες προτάσεις, υπομονετικός και εν τέλει υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια!

Ναι ξέρω πρωτότυπο ανέβασα σήμερα φώτος με χιόνι!!! Σε κάθε περίπτωση σημερινές φώτος με την Rx10IV όλα jpeg από την μηχανή, η μηχανή έφαγε πολύ χιόνι και νερό και ούτε κιχ, τεράστιο πλεονέκτημα να έχεις μηχανή που να αντέχει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τα κάνει όλα και συμφέρει.

50948772508_29b54d0a8a_k.jpg
[/url]DSC01363 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

50948773678_e858adcfde_k.jpg
[/url]DSC01306 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

50949577047_0f7addd5d9_k.jpg
[/url]DSC01281 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

50949480826_09d67a6009_k.jpg
[/url]DSC01259 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

50949579277_2324275a1b_k.jpg
[/url]DSC01237 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

50949580272_1c2239a786_k.jpg
[/url]DSC01172 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

50949573487_21b10e83b6_k.jpg
[/url]DSC01400 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Σήμερα είδαμε πολύ χιόνι από φώτο. Εδώ μόνο αέρας.
Αν μείνει πολύ καιρό στα χέρια σου η μηχανή θα είναι πετυχημένη αγορά.
Η 1259 νομίζω έχει ανέβει και χωρίς χιόνια πριν λίγες μέρες.

Νίκο ολα τα jpeg είναι με το ίδιο χρωματικό προφίλ?

Βλέπω το wb να τα έχει ψιλόπαίξει με το χιόνι σε κάποιες

Ναι ξέρω πρωτότυπο ανέβασα σήμερα φώτος με χιόνι!!! Σε κάθε περίπτωση σημερινές φώτος με την Rx10IV όλα jpeg από την μηχανή, η μηχανή έφαγε πολύ χιόνι και νερό και ούτε κιχ, τεράστιο πλεονέκτημα να έχεις μηχανή που να αντέχει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τα κάνει όλα και συμφέρει.

Nα δω να την κρατας και να μην το πιστεψω...:flipout:

Εδω κοντα βλεπω εισουν στο Mπαντμιγκτον στον παιδικο σταθμο του στρατου :D

Οχι Κώστα είναι όλα διαφορετικά, φιλτράκια, προφίλ, πολλαπλές λήψεις κλπ. Ακόμα την μαθαίνω την μηχανή, τράβηξα σήμερα πάνω από 500 φώτος με μια μπαταρία μάλιστα....γενικά έχει πολύ καλό WB απλά ανέβασα διάφορες ανακατεμένες για ποικιλία. Αν τραβάς στο ίδιο προφίλ σπάνια βλέπεις διαφορές, καμία σχέση π.χ. με άλλες μηχανές που είχα που πρέπει να παίζεις με Manual WB.

Kosh θα δείξει!! Σε πρώτη φάση μου αρέσει πιο πολύ η μηχανή από όλες όσες έχω δοκιμάσει τα τελευταία 2 χρόνια για αυτό ανεβάζω και δείγματα, ενώ σε άλλες που είχα/έχω δεν το κάνω στον ίδιο βαθμό. Κοίτα υπάρχουν μηχανές που τις έχω κρατήσει αρκετά, π.χ. τα τελευταία χρόνια Em1 3 χρόνια, η πρώτη Rx10 2 χρόνια, Fuji Xe3 1,5 χρόνια, Α6000 1,5 χρόνια, Nikon D7100 3 χρόνια κλπ.....αυτή εδώ έχει τα φόντα να μείνει καιρό μαζί μου θα δείξει, προς το παρών πραγματικά δεν βρίσκω κάτι σοβαρό να με χαλάει, κάτι σπάνιο για μένα που ρίχνω και θάψιμο τρελό σε όλα!!

Υ.Γ. Ναι πίσω από το Μπαντμιγτον είναι, μένω δίπλα (5 λεπτά με τα πόδια) οπότε πάω εκει για όταν θέλω να τραβήξω φώτος, να δοκιμάσω μηχανές κλπ. σχεδόν κάθε μέρα είμαι εκει είτε με τα παιδιά, είτε για περπάτημα, είτε για φώτος.

Να προσθέσω επίσης ότι το μεγάλο ατού της μηχανής δεν είναι οι φώτος (παρόλο που ανεβάζω φώτος) άλλα το βίντεο που πραγματικά είναι τρομερή, πρώτη φορά χαίρομαι τόσο όταν τραβάω βίντεο και νιώθω ότι δεν μου λείπει κάτι, απίστευτη ποιότητα 4Κ με full readout του αισθητήρα χωρίς crop, ένα σκασμό προφίλ, ρυθμίσεις, slog, codecs κλπ. η καλύτερη εστίαση της αγοράς με διαφορά που είναι και πλήρως παραμετροποιήσιμη, τρομερό slow motion με πολλές ρυθμίσεις, τρομερή 5axis σταθεροποίηση που αν θες έχεις και 2 έχτρα επίπεδα digital ibis, έξοδο μικροφώνου, έξοδο ακουστικών, έξοδο εξωτερικού μόνιτορ, χωρίς υπερθέρμανση το 4Κ. Και όλα αυτά με έναν φωτεινό και sharp φακό 24-600mm που κάνει μέχρι και macro βίντεο. Μόνο και μόνο για βιντεοκάμερα να την έχει κάποιος αξίζει. Δεν μπορώ να ανεβάσω δείγματα λόγω θέματος άλλα πραγματικά αν δει κάποιος δείγματα σε 4Κ Oled οθόνη ή 4Κ βιντεοπροβολέα ρίχνει σαγόνια!!

Ενα άλλα μεγάλο ατού της μηχανής είναι το έτοιμο HDR που βγάζει, έχοντας δοκιμάσει πολλές μηχανές, μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτή εδώ έχει το καλύτερο HDR που έχω δει, είναι ταχύτατο, έχει 6 επίπεδα διαβαθμίσεων + auto, συνδυάζεται με χρωματικά προφίλ, δεν ''σκίζει'' τα αρχεία, με κάποιο τρόπο τα καταφέρνει καλά ακόμα και αν έχει κινούμενο θέμα μέσα στο κάδρο και γενικά βγάζει ένα άρτιο αποτέλεσμα όντως σοβαρό εργαλείο και όχι άλλο ένα ''φιλτράκι'' όπως σε άλλους κατασκευαστές. 4 σημερινά δείγματα HDR παρακάτω όπως βγήκαν από την μηχανή.

50952992712_0084a7f4c1_k.jpg
[/URL]DSC01616 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

50952893681_965b586dc7_k.jpg
[/URL]DSC01587 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

50952893901_dcb7067765_k.jpg
[/URL]DSC01532 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

50952993567_636a679fd5_k.jpg
[/URL]DSC01508 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Πράγματι δουλεύει καλά, στην 3η φωτό ας πούμε χωρίς το HDR μάλλον δεν θα βλέπαμε τα γκράφιτι - ή θα τα βλέπαμε πολύ σκοτεινά. Ο ουρανός επίσης γράφει καλά, και τα χρώματα είναι σχετικά συγκρατημένα, δεν δείχνουν ψεύτικα...

Re: Απάντηση: Sony RX10 mkIII-mkIV

Πράγματι δουλεύει καλά, στην 3η φωτό ας πούμε χωρίς το HDR μάλλον δεν θα βλέπαμε τα γκράφιτι - ή θα τα βλέπαμε πολύ σκοτεινά. Ο ουρανός επίσης γράφει καλά, και τα χρώματα είναι σχετικά συγκρατημένα, δεν δείχνουν ψεύτικα...

Δημήτρη το μάτι σου κόβει, αυτή ήταν η πρώτη φωτό που έβαλα hdr γιατί πράγματι δεν έβλεπες τίποτα από τα γκράφιτι σε αυτές που τράβηξα και το γύρισα σε HDR!!! Με εντυπωσίασες που το έπιασες αμέσως!!!!!

Ναι το HDR έχει πολύ καλο αποτέλεσμα στην μηχανή χωρίς να υπερβάλει. Αυτο το είναι το ωραίο...βέβαια αν το βάλεις στο 6ο και τελευταίο επίπεδο τα τσιτώνει λίγο και γίνεται υπερβολικό για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον.

Το HDR της τι παραγει ? κλασικα ενα συνδυαστικο jpeg ?

Ναι βγάζει ένα συνδιασικο JPEG και το καλο της υπόθεσης είναι ότι σου δίνει ταυτόχρονα και ένα εχτρα κανονικό JPEG χωρίς hdr σε περίπτωση που δεν σου αρέσει το hdr και να κρατησεις έτσι την κανονική λήψη χωρίς να χάσεις την στιγμή. Δυστυχώς δεν σου δίνει raw αρχείο, μακάρι να έδινε, δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει μηχανή που να δίνει έτοιμο hdr σε raw.

Γενικά έχει πολλές συνδυαστικές λήψεις/προγράμματα η μηχανή, για low light με χαμηλό θόρυβο, που είναι επίσης παραμετροποίησημο, ασπρόμαυρες λήψεις για πιο μεγάλο εύρος, και κάμποσα ακόμα που δεν τα χρησιμοποιώ η δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα που βγάζει. Γενικά αν είχε και μερικά φιλτρακια που έχουν οι Olympus και λατρεύω θα έκανα πάρτι!!

To πιο ενδιαφέρον είναι ότι έχουν βελτιώσει πολύ τα jpeg από ότι βλέπω.
Πρέπει να ζητήσω από το φίλο την rx100vii να δω αν και εκεί συμβαίνει.

Re: Απάντηση: Sony RX10 mkIII-mkIV

To πιο ενδιαφέρον είναι ότι έχουν βελτιώσει πολύ τα jpeg από ότι βλέπω.
Πρέπει να ζητήσω από το φίλο την rx100vii να δω αν και εκεί συμβαίνει.

Έχει κάνει τεράστιο άλμα στα JPEG η Sony σε σημείο που δεν το περίμενα. Απόλυτα χρηστικά και με σωστά χρώματα. Ωραία χρωματικά προφίλ και έτοιμα για άμεση χρήση. Βέβαια ακόμα υστερεί σε σχέση με την Fuji και την Olympus που είναι και οι 2 σε άλλο επίπεδο αλλά πλέον δεν μοιάζει σαν ο φτωχός συγγενής όπως παλιότερα.

Y.Γ. Τεράστιο άλμα έχει κάνει και η Panasonic με την fz1000ii που δούλεψα έπαθα σοκ με το ποσό ωραία χρώματα βγάζει καμία σχέση με την μωβιλα της παλιάς fz1000.

Την είχα ξεχάσει την fz1000ii:2thumb22sup:.
Πάντως ψάχνω τελευταία σε αγγελίες στην Ελλάδα και παθαίνω σοκ, μερικοί θέλουν και πιο πολλά από ότι την πήραν τη μηχανή.
Στα λεφτά που την πήρες είναι ληστεία.
Γενικά υπάρχει πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα στην Ελλάδα, κινητά, κονσόλες κτλ δύσκολα βρίσκεις πια ευκαιρίες.