Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII και mkIII

δεν έχω κάνει τους υπολογισμούς αλλά έτσι κι αλλιώς σου δίνει την δυνατότητα του AVCHD 28 Mbps που είναι μικρότερο.
Νομίζω πάντως ότι είναι λιγότερο. Στα 28 Mbps (που ανάλογα με το πόσο κίνηση έχεις μέσα στο βίντεο είναι λιγότερο) έχω τραβήξει βίντεο των 7 λεπτών και ήταν μόνο 1,5 GigaByte.

Νομίζω τα μαθηματικά είναι κάπως έτσι:
50 mbps = 50 megabit / sec --> 50 /8 = 6,25 megabyte / sec
6,25 MB/sec * 60 sec (1 λεπτό) * 10 (10 λεπτά) = 3750 MegaByte = 3,7 GigaByte.

Άρα όχι. με 32 GB μνήμη παίρνεις περίπου 90 λεπτά βίντεο.

Σωστος! Βιαστηκα και ξεχασα τη μετατροπη bit - byte.

στειλτε ενα pm οταν φτασει η 1η στα 300 ευρω...

το ακριβο και το φτηνο ειναι πολυ σχετικες εννοιες... για ελλαδα ειναι πανακριβη (με βασικο μισθο 500 ευρω) , για Ελβετια παμφθηνη (με βασικο μισθο 3200 ευρω!).
Αυτο δειχνει αλλωστε και η πρωτη θεση σε προπαραγγελιες της νεας RX100 MKIII sto Amazon.com
http://www.sonyalpharumors.com/rx100m3-topseller-at-amazon-a7s-doing-well-too/

Όπως τα λες Γιάννη.
Στην Ελλάδα από εδώ και πέρα θα αρκούμαστε στο οφθαλμόλουτρο, άλλοι θα βάζουν και χέρι...

ειναι κατι που εχω σκεφτει καιρο... και το εφαρμοζω στα κινητα.
Μπορουμε ν ανταλλασουμε κατα διαστηματα μηχανες, να τις δοκιμαζουμε και να τις επιστρεφουμε.

Ετσι θα μπορει καποιος να δοκιμαζει καποια που δεν εχει και δε ξερει αν αξιζει να την αγορασει.

Απο δω και περα , τετοιες λυσεις θα ερχονται στο προσκηνιο, λογω χρηματων !

ειναι κατι που εχω σκεφτει καιρο... και το εφαρμοζω στα κινητα.
Μπορουμε ν ανταλλασουμε κατα διαστηματα μηχανες, να τις δοκιμαζουμε και να τις επιστρεφουμε.

Ετσι θα μπορει καποιος να δοκιμαζει καποια που δεν εχει και δε ξερει αν αξιζει να την αγορασει.

Απο δω και περα , τετοιες λυσεις θα ερχονται στο προσκηνιο, λογω χρηματων !

Δεν είναι κακό!!!

Συμφωνώ και εγώ στην ιδέα του Γιάννη, νομίζω όπως πως η προσωπική επαφή είναι απαραίτητη.

Καμια συναστησουλα οι φωτογραφικαριοι ? Να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε ?? Κε Συντονιστα....

επίσης να πω ότι το authority.gr ζητά συνεργάτες http://www.authority.gr/games/news/25013-authority-looking-for-writers.html . Μπορεί τώρα να ζητά για κινηματογράφο και games αλλά γνωρίζω ότι ο Βασίλης Δελέγκος έχει σταματήσει τη συνεργασία με το συγκεκριμένο site.

Συμφωνώ και εγώ στην ιδέα του Γιάννη, νομίζω όπως πως η προσωπική επαφή είναι απαραίτητη.

Καμια συναστησουλα οι φωτογραφικαριοι ? Να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε ?? Κε Συντονιστα....

Ας αρχίσουμε από την Αθήνα. ..

Kαι γω παρότι είμαι με μια ταπεινή K-X είμαι μέσα για συνάντηση...

Έχει ανοίξει το σχετικό νήμα στην "φωτογραφία", οπότε άποψη για το πού, πότε και συμμετοχές εκεί :a0210:

Η νεα ειναι ωραια, αλλα και οι παλιοι ειναι καλοι...

Capture.jpg

Επεκτασιμοτητα,
Οθονες αφης,
Συστημα εστιασης (V3),
IQ (GM1).

Ειμαι περιεργος τι θα εκτιμησει ο απαιτητικος ερασιτεχνης (της φωτογραφιας κυριως)... τον φιξ γρηγορο ζουμ της σονυ ή κατι απο τα παραπανω χαρακτηριστικα των ανταγωνιστων ? Μεγεθος το θεωρω ιδιο, βιντεο δεν με ενδιαφερει... τιμες τις αφηνω απ εξω προς το παρον...

είναι κρίμα να μην σε ενδιαφέρει το βίντεο τη στιγμή που η Sony επενδύει πολλά στην υβριδική μορφή.
Έβαλε κορυφαίο βίντεο. Εάν δεν είχε βάλει αυτό πιθανόν να έδινε κάτι άλλο στο κόσμο (όχι τσάμπα πάντως).

Αν λες εμενα, δεν με ενδιαφερει το βιντεο γιατι το θεωρω εντελως διαφορετικο χομπι απο τη φωτογραφια... το οτι συνυπαρχουν στο μεσον, δεν σημαινει οτι θα πρεπει και να το χρησιμοποιω... γι αυτο και υπαρχει και διαφορετικο νημα για το βιντεο...

Τωρα, ποιος το αποφασισε οτι ειναι το ιδιο και το αυτο και θα πρεπει να αναπτυσσονται ταυτοχρονα στην καλυτερη των περιπτωσεων ή το ενα εις βαρος του αλλου στη χειροτερη, εγω δεν το εχω καταλαβει... μεχρι δηλαδη, που παω και περνω μια Df ετσι για σπασιμο.... :afro:

Είναι τόσο μικρή; Τέλεια!
DSC_RX100M3_Lifestyle_wMen_ExpOct2015_2-1200.jpg

πολυ gay friendly η παραπανω εικονα/στυλ

Ευτυχως που η mkII δεν εχει EVF :flipout: