Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

απλά βλέπω καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας στην III τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν και πολύ.

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Πάντως συνολικά, απίστευτη βελτίωση στους αισθητήρες όσο περνάει ο καιρός....ο αισθητήρας 1 ίντσας της rx100iv ξεπερνάει σε συνολική απόδοση αυτόν της Nikon D300 που ήταν φαινόμενο για την εποχή του και φτάνει σε dr αυτόν της FF Nikon D700...ενώ πιστεύω δεν θα αργήσει ο καιρός που θα την φτάνει και σε απόδοση iso...και όλα αυτά σε ένα σώμα μια σταλιά...

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

ωπα σορυ ,,η αναφορά μου είναι ανάμεσα στην 1 και την 3 .
ωραία τα δείγματα που ανέβασες..iso??

η πρώτη είναι ISO 800, f1.8, 1/80
η δεύτερη ISO 800, f1.8, 1/20 και
η τρίτη ISO 125, f5.6, 1/320

με το DR έχω πάθει πλάκα κι εγώ. Η εκκλησία (πρώτη φωτο) ήταν κατασκότεινη, παρόλαυτά βλέπεις ότι και στις σκιές δεξιά & αριστερά δίνει πληροφορία

Last edited:

Ναι τρομερό dr, άλλα και σε iso δεν πάει πίσω, iso800 και δύσκολα διακρίνεις θόρυβο και σε συνδυασμό με τον φωτεινό φακό έχεις μια μηχανή που κάνει και για Low light.....σε κάνει να αναρωτιέσαι (αν δεν είσαι πολύ απαιτητικός) τι παραπάνω να ζητήσεις και αν αξίζει να πας σε mirrorless μηχανή με κιτ φακό???.....

o Andrew Reid (EosHD) έχει πάθει πλάκα με το 1080/120p της μηχανής, περισσότερο απ'ότι με το 4Κ
http://www.eoshd.com/2015/10/sony-rx100-iv-review-with-1080p-this-good-4k-is-merely-a-bonus/

Έχει κάνει και κάτι πατέντες με tele-converters και έχει διπλασιάσει το zoom.

Αναφέρει επίσης ότι έχει Uncompressed 4k 4:2:2 HDMI output, εντυπωσιακό για τόσο μικρή μηχανούλα.

Last edited:

Σημερινό βίντεο με την rx100 που δε με προδίδει ποτέ.
Iso 3200 με ταχύτητα 1/50,έκθεση +0.7 και αυτόματο διάφραγμα.
Δεν έχει γίνει επεξεργασία παρά μόνο μετατροπή σε mp4.
https://www.youtube.com/watch?v=4qgqAfXPwUQ&feature=youtu.be

alzazira69 έχεις μήπως κανένα δείγμα από slow motion από την RX100 iv στα διάφορα frame rates να μου ανεβάσεις στο Dropbox???
Κυρίως το 1080p 100 fps
Και αν μπορείς και από τα HFR...

alzazira69 έχεις μήπως κανένα δείγμα από slow motion από την RX100 iv στα διάφορα frame rates να μου ανεβάσεις στο Dropbox???
Κυρίως το 1080p 100 fps
Και αν μπορείς και από τα HFR...

καλημέρα dstil, δυστυχώς δεν έχω κάποιο δείγμα από 1080/100. συνήθως τραβάω 4Κ/25. Θα κοιτάξω να βγάλω κάτι να ανεβάσω
τυχαία όμως έβγαλα το ΣΚ μερικά δοκιμαστικά HFR για να δω την ποιότητα, 250 & 500fps
https://www.dropbox.com/sh/gh1xv7gpll6usce/AADw8D82Fm1SeSyI3PjfN-G5a?dl=0
λίγο υπομονή να ανέβουν - προτείνω να τα κατεβάσεις γιατί στο dropbox τρώνε συμπιεση
500fps είναι το μεγάλο με τη βρύση (19sec) [θέλει rotation-oops]

Last edited:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ :-)
Δεν με πειράζουν οι ατέλειες :-)

Ασχετο, alzazira οταν ανεβαζω εγω σε dropbox και τα βλεπω απευθειας δεν ειναι καλη ποιοτητα. Αν τα κατεβασω θα ειναι hd; Πχ στο flickr μειωνεται η ποιοτητα λογω συμπιεσης. Που προτεινετε ανεβασμα videos;

στο youtube ίσως? αν το κατεβάσεις θα είναι όπως το original αρχείο. απλά στο youtube δεν μπορείς να κατεβάσεις νομίζω, γι'αυτό τα έβαλα στο dropbox, μήπως θέλει ο dstil να τα επεξεργαστεί. Υπόψην 3 αρχεία είναι μόνο. Αν έχω περισσότερα, θα ανεβάσω στο ίδιο folder