Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

milaber οι low light photos που παρεθεσες δε με ικανοποιουν καθολου. Ιδιαιτερη μηχανη τι να πω....

Και καλα θα κανεις, απο το νεο έτος περίμενε την αναγέννηση της Pen-F με φιξ φωτεινο ευρυγωνιο φακο, 5αξονικη σταθεροποιηση και τον νεο 20αρη m43 Sονυ αισθητηρα

Πολυ ενδιαφέρον αυτο!!

Τι αλλα, καλες οι rx100; :p

Η mkIII δείχνει σημαντικά καλύτερη από την πρώτη εκδοχή, αλλά θα ήθελα να την ψαχουλέψω λίγο ακόμα πριν καταλήξω σε οριστικά συμπεράσματα.

εμένα στην IV σε σχέση με τη mark II που είχα παλιότερα μου φαίνεται πολύ ανώτερος ο φακός, και είναι πιο καλή σε low-light, αλλά δεν ξέρω αν είναι λόγω φακού ή επεξεργαστή

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Η mkIII δείχνει σημαντικά καλύτερη από την πρώτη εκδοχή, αλλά θα ήθελα να την ψαχουλέψω λίγο ακόμα πριν καταλήξω σε οριστικά συμπεράσματα.

περιμένουμε :popcorn:

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

ειδα στο τιουμπ το ρηβιου της IV του jared polin και.... αναστατωθηκα! όλα αυτά στην τσέπη??? γουαου.
Μετα πηγα σκρουτζ και είδα τιμή.... τελικά ειναι σούπερ η epl5 με τον 12-32!!!!

Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

ειδα στο τιουμπ το ρηβιου της IV του jared polin και.... αναστατωθηκα! όλα αυτά στην τσέπη??? γουαου.
Μετα πηγα σκρουτζ και είδα τιμή.... τελικά ειναι σούπερ η epl5 με τον 12-32!!!!

Άσε η τιμή είναι φαρμάκι...αλλά μόνο για τους Έλληνες και λοιπές φτωχές χώρες αν το καλοσκεφτείς.
Στην τελική πληρώνεις κάτι ιδιαίτερο χωρίς ανταγωνισμό σε πολλά χαρακτηριστικά (π.χ. slow motion).
Αν δεν είχα ανάγκη για καινούργιο υπολογιστή θα την είχα πάρει...

Με την ΙΙΙ μονο μέσω επεξεργασίας με πρόγραμμα για video μπορούμε να βγάλουμε slow motion?Ποιο προτείνετε και με ποιές ρυθμίσεις σε recording για καλύτερο αποτέλεσμα?

Συνεχίζοντας με την εμπειρία χρήσης της mkIII, ανεβάζω δυο καρέ που μου προέκυψαν σχεδόν τυχαία (πίνω συχνά καφέ στο συγκεκριμένο μαγαζί):

DSC00205_R1 - Copy-wm.jpg _DSC5548_R1 - Copy-wm.jpg

Δεν είναι το ιδανικό συγκριτικό - οι συνθήκες ήταν κάπως διαφορετικές - αλλά η "συνταγή" επεξεργασίας raw είναι ακριβώς ίδια, από τις έτοιμες που έχω σωσμένες στο C1, μόνο το χρώμα διαφέρει. Υπάρχει μια πολύ μικρή υπεροχή της mkIII στο μικροκοντράστ ειδικά φεύγοντας από το κέντρο, ενδεικτικά είναι τα χείλη του φλυτζανιού όπου η πρώτη είναι πολύ καλή, η δεύτερη καλή. Δεν ξέρω αν είναι θέμα φακού ή αισθητήρα ή και των δυο, αλλά υπάρχει διαφορά έστω και μικρή (αν κάποιος θέλει τα raw μου λέει).

Να πω επίσης ότι πλέον η μηχανή λόγω συνδυασμού των παραπάνω είναι σαφώς πιο "νυκτόβια", έχοντας και βελτιωμένη σταθεροποίηση τουλάχιστον ένα στοπ - δεν είναι στα επίπεδα της oly ή των φακών της panny, αλλά τώρα έχεις - πριν ήταν υποτυπώδης...

ένα ακόμα δειγματάκι από in-camera-hdr της RX100iv . Η κάμερα αποθηκεύει το jpeg με DR-off και παράλληλα συνθέτει και τη φωτογραφία HDR από 3 καρέ σε λιγότερο από 1 sec

SuhZOhlMQmYj9JMk-JiqWSZRI1APLmfqihs_38AaiiSIFtk5QWdBPxHdQRBKZHQlbDHg52T2365FcfNOdggvXBRHZh3raufQ8jEln3scH-ir0py1aNgwJjNUIydukFDX5sdp78ffSHXer_oQh3pfeUDSZ-E7ZL0Qc3xB_TTPYUuRBKylkcBBZrbscOb4QizQxAVRe-Mp-uO1bAI397CNC3LzKJNj_O6EVHNOLsY7XehZlMQR3xRbdWEIZcwF1F8S_mzTC2ojpNUmUhw6BTDx_wSJQ-GbR-WsYFHUEArlzb9W1nZHcLG3qh_iyNkHWLB8N2ZoSe6JZP6xqYf8VSVCFE1A8kWsHktmbUE6NOxfNg6yqhNEaSj-NFDVHpP0mNPtGdhKx60JvMItwi5x09kRYr5ilRfDaIT5hjXTVnD30-8Wq8_Y1FwC5GNI0nWWosF4Gqv2z1xnM_inbqiC7zjftUL87ivIKoKd9a2_ipMuTbBIPXnXvl0xGUaICagnpVUOxES3qcziXe_r02jIxjzImSVMonORbOmMkBS4IKCrXjB_QcLbsBTKFdJ8Tmb2iJsPDtfq=w2773-h1848-no

9b5_qzEOusSRcN73l6c8EaUVkHDN7v7V2z5uH31VDgnL59U17EJsGRdRnYP_uAB0Jbv7J86NJrJPo569Nn9KO3Nq0C38nJdI_K-8nUtfdC0LYtkCw2kBZ2paLoJVp615J6GZfIEM8CjqSo9AcDdlWU2Q5LG1X1_pTf1KHo_Ai6owTBR0S2-2HGJr2d8H3BCuHubKOk1kXHtUpm1JdwHxxzOVWgQPQ5CLr935CAE_6ntkZIu1x-SFXrayEgL3pSWxg3LQmTLsenSNrCRpfsP6TRFNSpwD52ZURPdo8LrSlB7zl7AZqbJwDAHg9IDw3kx5-BmiSha4mWn_F9zrMZRbjajscekaemhPZTZ7_MXcpI17qD81Y3K_myfwOMEzKFsn--SBUqdf7i1WI8e_YHF9zFhVKCe3-rHMjTck9gPRBXfOAGpV8LTKGwzKw8SHF0O3pxEE5jiXQuCSemxNyYijvlehMFk8rV6VrbuHX9VFLn3zFPTX4lJOnuEKXFf7EJBxvi9QZNfUVgVqYVATKrHlesh6ISQJhjbHmZj2Sskj6AVxuSwf8r3R9-wErqwcYLBkWPGa=w2773-h1848-no

Έχω την πολύ καλή olympus xz2 στην κατοχή κοντά στα 2 χρόνια περίπου και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημενος. Βλέποντας χτες τις τιμές 299 ευρώ συν καρτουλα 32αρα class 10 παρήγγειλα και την rx100 ,μιας και πρώτος παράγοντας -λόγος ήταν το πραγματικα μικρό μέγεθος της σονυ. Έχοντας μάθει πια σε καλές ποιοτικές φωτογραφίες ήθελα το μέγιστο δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα από μια μικρή κόμπακτ μηχανή που θα την έχω πάντα μαζί μου είτε στο βουνό κάνοντας σκι είτε στην παραλία αποθανατιζοντας οικογενειακες στιγμές. Η σπαστη οθόνη της ολυ είναι πραγματικά εργαλείο και φυσικά το 2,5 διάφραγμα στο τελεακρο, όμως σαν μέγεθος ήθελα κάτι μικρότερο συν το καλύτερο βίντεο, έτσι κατέληξα στην rx100 αντί να μπλέκουμε με κινητα κλπ κλπ ούτως συ αλλως σαν ένα πακέτο τσιγάρα είναι. ..πορτοφόλι δεν κουβαλάω οπότε θα έχω την xz2 για τις πιο καλλλιτεχνικες φωτογραφίες με καλύτερο μποκε και για τις εκδρομές και την rx100 για τις extreme καταστάσεις βουνό σκι ορειβασία και παραλία καλοκαίρι. ..για τα πορτραίτα και όχι μόνο των μικρών και της οικογένειας έχω την slr nikon D5000 με τον 50αρι τον σταθερό και οποτε δεν βαριέμαι την παίρνω μαζί για τοπία κλπ είτε με τον 18-105 είτε με τον sigma 18 200.

με γειά! η RX100 είναι η μηχανή που κρατάει την κατηγορία "κόμπακτ" εν ζωή

Πολυ καλη αγορα σε αυτα τα χρηματα, απλα να ξερεις απο πριν οτι απο την xz2 δεν θα δεις τρελες διαφορες σε ποιοτητα εικονας. Κυριως σε μεγαλυτερα ασα υπερεχει. Αν τραβας σε jpeg δε ξερω ποια θα σου φανει καλυτερη γτ ειναι υποκειμενικο. Εμενα πχ μου αρεσε περισσοτερο η rx100.

Απο κει και περα το 2.8 στο τελε της xz2 δεν προσφερει καλυτερο bokeh απο το 4.9 της rx100 αφου αν τα αναγεις σε 35mm ο μεγαλυτερος αισθητηρας της sony ( 1" εναντι 1/1,7 ) φερνουν το διαφραγμα στα ιδια περιπου επιπεδα.

Κατα τη γνωμη μου αφου εχεις την rx100, δεν εχεις κανενα λογο να εχεις και την xz2. Καλυτερα να την εδινες.

Σε αυτά τα χρήματα η rx100 δεν έχει ανταγωνισμό, ειδικά αν εκμεταλευτείς τα raw αρχεία της. Μεγειές!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας και τις ευχαριστίες σας.
Αν η Sony μου κάνει τα γούστα που θέλω τότε περισσότερες πιθανότητες εχει να δοθεί η slr με τον 18-105 πακέτο (υπάρχουν ήδη 2 μνηστήρες ) κρατώντας όμως τον 50αρι φακό οπότε δανειζόμενος από φίλους την slr τους θα έχω το ποθητό μέγιστο αποτέλεσμα είτε για πορτραίτο είτε για οξύτητα και πιο θεματικές φωτογραφίες

Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Δεν έχω εξωπραγματικές απαιτήσεις ξέρω τι παίρνω όσον αφορά την RX ,όπως γνωρίζω τα όρια και τις δυνατότητες της xz2 ....καθαρά για λόγους μεγέθους έγινε η επιλογή.Παραθέτω και μερικά δείγματα από την Oly ;)

Κάτοχος από χτες της rx100iii δίνοντας την rx100 όπως είδατε και στην αγγελία.
Την αγόρασα μεταχειρισμένη από Ελλάδα σε κατάσταση άριστη.
Ο λόγος της αγοράς ήταν το ευρυγώνιο του φακού και η φωτεινότητα του σε όλο το εύρος,
η σπαστή οθόνη,το wi-fi και τέλος το ματάκι.
Πρώτες εντυπώσεις θετικές αλλά όχι ενθουσιώδεις.
Η μηχανή χόντρυνε και βάρυνε λίγο αλλά παραμένει compact αν και έχασε ένα ελάχιστο στην ευκολία της εισόδου-εξόδου από θήκη ή τσέπη.
Φωτογραφίες δεν έχω προλάβει να βγάλω λόγω βροχής και πονοκεφάλου.

Μεγειά! Σαν κάτοχος της 1 θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου για την 3 στην πράξη, αν δηλαδή έχει χαοτική διαφορά. Αναφέρομαι στον χειρισμό και τις φωτογραφίες.

Για πάμε λοιπόν στα ουσιαστικά,όλες οι φωτογραφίες είναι από απείραχτα jpeg.

Fuji X-T10 vs Sony RX100iii iso 3200 με ελάχιστο διάφραγμα 1.8 στη SONY και 2.8 στη fuji όλα τα άλλα auto.
SONY RX100iii Test 5 by thniakos2001, on Flickr

Fuji X-T10 Test by thniakos2001, on Flickr

Συνεχίζω με SONY χεράτη στα 3200 iso και πάλι
SONY RX100iii Test 1 by thniakos2001, on Flickr

Ακουμπησμένη η μηχανή με iso 200

SONY RX100iii Test 2 by thniakos2001, on Flickr

SONY RX100iii Test 3 by thniakos2001, on Flickr

Άλλη μία χεράτη

SONY RX100iii Test 4 by thniakos2001, on Flickr

Και τώρα 3 φωτογραφίες με αλλαγή στη μείωση θορύβου, η πρώτη ανενεργό, η δεύτερη χαμηλό και η τρίτη κανονικό.

SONY RX100iii Test 6 by thniakos2001, on Flickr

SONY RX100iii Test 7 by thniakos2001, on Flickr

SONY RX100iii Test 8 by thniakos2001, on Flickr

Mε απενεργοποιημένο NR η καλύτερη, τα άλλα κάνανε ζημια σε ευκρίνεια / κλιπαρίσματα

Bασικα βέβαια σε έπαιρνε και για 1/20 ISO 400 Θα γλύτωνες θόρυβο και καψίματα ..

ααα να μην το ξεχάσω .. σε σκηνες με μεγάλη δυναμική περιοχή είναι αμαρτία να ανεβαίνεις σε ISO 3200

Τελικά την έδωσα την rx100iv. Αποφάσισα να σφίξω λίγο το ζωναρι και να περιοριστώ σε 3 "μόνο" μηχανές.