Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Οκ, οποτε οντως το official ειχα ανεβασει. Σας ευχαριστω ολους για ακομα μια φορα. :)

Μερικά δείγματα με την Rx100iii μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο παρακάτω.
Δεν έχω κάνει καμία επεξεργασία αλλά έχουν υποστεί συμπίεση στο Acdsee στο 10% (πολύ μεγάλη) και υπάρχει και μια αλλοίωση λόγω google.
https://goo.gl/photos/X23rY4jRSv5ePMqG9

Ωραία η επίσκεψη στο Κόρθιο Πάνο, έχω πάει διακοπές δις και πέρασα πολύ καλά. Εργαλείο η "μικρή", πολύ δύναμη στην τσέπη μας... Παρατηρώ δυο πράγματα που βλέπω και στην δικιά μου, πολύ βελτιωμένο jpeg και ευκολία στο να καίει τα φωτεινά. Ενώ μέχρι τώρα σε ότι μηχανή έχω δουλέψει έδινα +0,3-0,7EV με αυτήν έχω αρχίσει και υποεκθέτω -0,3 ή και παραπάνω... Η άποψή σου?

Και εγώ δίνω πάντα 0,3-0,7 που όμως από ότι βλέπω κάνουν ζημιά στην rx100.
Το jpeg της ειναι επαρκεστατο στα δικά μου ματιά και νομίζω ότι βοηθά πολύ και ο φακός.
Εκείνες τις μέρες είχε συννεφιά και με δυσκόλεψε λίγο φωτογραφικά.
Να επανέλθω στην έκθεση και να πω ότι και η x-t10 και η Fz1000 μάλλον υπερεκθετουν παραπάνω οπότε και εκεί συχνά πάω στο αρνητικό πρόσημο της έκθεσης.

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Πολύ ωραίες φωτογραφίες αλλά παρατήρησα (οπως και ο cacau) οτι τα λευκά είναι καμένα, φυσικά αυτό είναι θέμα ρύθμισης EV οπως αναφέρθηκε, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η διαφορά στα χρώματα μεταξύ της FUJI & SONY ξέρω ότι δεν είναι ίδιες συνθήκες φωτογράφισης, αλλά το jpeg της fuji είναι αρκετά καλύτερο χρωματικά σε σχέση με αυτό της RX100.

Για όποιον θέλει πιο ζωντανά χρώματα jpeg υπάρχει και το vivid στις ρυθμίσεις, το έχω βάλει εκεί εδώ και 1-2 βδομάδες και δεν με χαλάει για ότι θέλω για άμεση χρήση...

Εχει και άλλα προφίλ εκτός το vivid τουλάχιστον η Α6000 υποθέτω οτι και η RX100 έχει αντίστοιχα, το θέμα είναι να δούμε μια σύγκριση ίδιων jpeg μεταξύ fuji & sony με χρωματικά προφίλ.

Χθές τράβηξα κάποια βιντεάκια με την mkIII για επαγγελματικούς λόγους (αποτύπωση χώρων με φωνητικά σχόλια). Η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν περίπου 25C, οπότε μου έκανε εντύπωση το πόσο ζεστάθηκε η μηχανή! Υπόψη ότι η μεγαλύτερη διάρκεια ήταν περίπου 3.30', ενώ ενδιάμεσα τράβαγα κάποιες φωτογραφίες ή την έσβηνα τελείως. Δεν θυμάμαι τέτοια κατάσταση στις σπάνιες περιπτώσεις που είχα τραβήξει με m4/3 ή και με άλλες compact - με αυτές βέβαια στα 720p. Αν πας δηλαδή στα 4Κ και τραβήξεις κανένα τέταρτο τι γίνεται, έχεις μαζί σου παγοκύστες?

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Νομίζω οτι σε 4k είναι ρυθμισμένη να τραβά μέχρι 5 λεπτά αν δεν κάνω λάθος

Αν είναι και η οθόνη σε sunny weather mode ζεσταίνεται περισσότερο νομίζω.

Οι νόμοι της φυσικής είναι προς το παρόν απαραβατοι.
Απλά οι εταιρείες μας πουλάνε το παραμύθι που θέλουμε να ακούσουμε.
Η δική μου μικρή (J5) πουλάει 4Κ@15fps, πράγμα αστείο.
Άλλες πουλάνε 4K@30fps αλλά με διάρκεια για γέλια.
Ας το πάρουμε απόφαση, πως με την υπάρχουσα τεχνολογία, τα μικρά θαύματα τα φέρνει ο ...μονοκερως .

Χθές τράβηξα κάποια βιντεάκια με την mkIII για επαγγελματικούς λόγους (αποτύπωση χώρων με φωνητικά σχόλια). Η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν περίπου 25C, οπότε μου έκανε εντύπωση το πόσο ζεστάθηκε η μηχανή! Υπόψη ότι η μεγαλύτερη διάρκεια ήταν περίπου 3.30', ενώ ενδιάμεσα τράβαγα κάποιες φωτογραφίες ή την έσβηνα τελείως. Δεν θυμάμαι τέτοια κατάσταση στις σπάνιες περιπτώσεις που είχα τραβήξει με m4/3 ή και με άλλες compact - με αυτές βέβαια στα 720p. Αν πας δηλαδή στα 4Κ και τραβήξεις κανένα τέταρτο τι γίνεται, έχεις μαζί σου παγοκύστες?

νομίζω οτι την απάντηση δίνει ο under fire. Αλλιώς under fire η μηχανή!!

Ίδιο χρόνο με ακρίβεια δευτερολέπτου έκανε και η απλή κίτρινη Transcend R95 W60MB/s.

14:47 ακριβώς και με τη μία και με την άλλη κάρτα.

Δηλαδή οι γρήγορες κάρτες μνήμης βοηθούν και την Μ4 να έχει λιγότερη υπερθέρμανση ?

Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Η κίτρινη Transcend δεν θεωρείται γρήγορη με τα 60MB/s write, οπότε από τέτοια ταχύτητα και πάνω δεν υπάρχει διαφορά, από τη στιγμή που είχα και με τις δύο κάρτες τον ίδιο ακριβώς χρόνο (14:47).

Η προειδοποιητική ένδειξη υπερθέρμανσης άναψε στο 10λεπτο.

Στην αρχή κι εγώ έτσι νόμισα, ότι έχουμε τριπλασιασμό χρόνου, αλλά και με την κίτρινη απλή Transcend είχα ακριβώς τον ίδιο χρόνο, 14:47.

Πάντως η κίτρινη έκαιγε πιο πολύ στην αφή όταν την έβγαλα μετά το τεστ, οπότε ανεβάζει σίγουρα πιο υψηλή θερμοκρασία σε σύγκριση με τη μαύρη UHS-II.

Στην αργή κίνηση 100p 100Mbit/s υπήρξε ένα μικρό προβάδισμα της γρήγορης κάρτας.

Οι χρόνοι υπερθέρμανσης ήταν 13:59 με την κίτρινη, 14:57 με τη μαύρη Transcend.