Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

αυτο καταλαβα παντως... οτι εστιασες σχετικα μακρια.
Εχω καποια δειγματα τραβηξει κι εγω με την sony αυτη , κι εχω πολυ καλο θολωμα, αλλα εχω εστιασει πολυ κοντα.
Θα τα βαλω πισευω το βραδυ.... ειναι φυσικα σε εσωτερικο μαγαζιου.

Tiniakos κεντρικός σιδηροδρομικός Βερολίνου. Ανεβάζω κι αυτές παρότι έχω την εντύπωση ότι το CaptureOne δεν διαχειρίζεται ακόμα τα raw της με τον καλύτερο τρόπο. Κατέβασα το 7.02 και θα το εγκαταστήσω αργότερα, αλλά προς το παρόν πάρτε μια ιδέα:

jpeg 10mp

_DSC0472ResJPG.jpg

raw επεξεργασμένο

_DSC0472ResC1.jpg

28mm/f2.5, 1/100", iso 400

50mm/f3.2, 1/30" iso800

Jpeg μηχανής

_DSC0407JPEG.jpg

Raw επεξεργασμένο στο DxO

_DSC0407_DxORaw.jpg

Edit: από τη μια είχα το φανάρι, από την άλλη βιτρίνα με φώτα, φλάς δεν ήθελα...

Edit2: διαπίστωσα ότι η αυτόματη διόρθωση του DxO προσθέτει και λίγη όξυνση...

Last edited:

Πρόσφατα παρέλαβα το soft button της Gariz (12$ το ζεύγος). Πρέπει να πω ότι με αυτό λύνεται το μόνιμο πρόβλημα του 99,99% των compact (και πολλών άλλων), δηλαδή η αναζήτηση - σιγουριά του τι κουμπί πατάς. Πέραν αυτού ειδικά στην RX100 με την εξαιρετικά μικρή διαδρομή, βελτιώνει και την αίσθηση. Όταν έβαλα την παραγγελιά ήμουν σίγουρος ότι θα έκρυβα το κόκκινο σε κανένα συρτάρι και θα χρησιμοποιούσα το μαύρο, αλλά τελικά το πρώτο είναι σαφώς λειτουργικότερο οπτικά, οπότε προτιμήθηκε. Καθώς βέβαια προεξέχει αρκετά, θέλει κάποια προσοχή στο πιάσιμο της μηχανής και το βάλε βγάλε σε τσέπες κ.λ.π., αλλά το όφελος στην ευκολία χειρισμού είναι σημαντικό και αξίζει πραγματικά τον κόπο. http://www.ebay.com/itm/NEW-GARIZ-Premium-Soft-Button-XA-SB1-Red-Black-for-Shutter-Camera-DSLR-SLR-RF-/251011367444?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a71718214

αν το βγάλεις όμως δεν θα αφήσει σημάδι ή κόλλα?

Είναι αυτοκόλλητο, πιθανολογώ ότι θα θέλει ελαφρό ζέσταμα για να βγει εύκολα και αν αφήσει τίποτα καθαρίζει με μπατονέτα και λίγο ασετόν με λάδι. Ήρθε και το πακέτο φορτιστής + 2 μπαταρίες, παραήταν φθηνά αλλά οι Ευρωπαίοι που έψαξα έτυχε να μη στέλνουν Ελλάδα. Βέβαια φρόντισα να βρω ίδιο με προϊόν που είχε καλές κριτικές στο Amazon. Θα ενημερώσω σχετικά...

μπαταρίες γενικά τις φοβάμαι από ebay και παίρνω μόνο αυθεντικές από επώνυμα μαγαζιά. δε νομίζω ότι έχουν πρόβλημα και οι μαϊμού μπαταρίες, αλλά μου χει κολλήσει η ιδέα ότι μπορεί να τις φορτίσω παραπάνω και να εκραγούν

μπαταρίες γενικά τις φοβάμαι από ebay και παίρνω μόνο αυθεντικές από επώνυμα μαγαζιά. δε νομίζω ότι έχουν πρόβλημα και οι μαϊμού μπαταρίες, αλλά μου χει κολλήσει η ιδέα ότι μπορεί να τις φορτίσω παραπάνω και να εκραγούν

δύσκολο έως απίθανο να συμβεί αυτό. Μετά τον πωλητή θα τον σκίσεις...

το πιθανότερο είναι να έχει χαμηλότερη τάση ή αμπερώρια και να τελειώνει πιο γρήγορα η ενέργειά της ή στη χειρότερη περίπτωση να μην αφήνει τη μηχναή να δουλέψει κανονικά.

Κοίτα είναι μια πονεμένη ιστορία γενικώς, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κραταιά Boeing που αναγκάστηκε να καθηλώσει στο έδαφος το νέο "καμάρι" της λόγω σοβαρότατου προβλήματος στις μπαταρίες του. Έχουν προγηθεί άλλοι, όπως η Sony, Dell, HP κ.λ.π. Οπότε μια - σχετικά - ασφαλής μέθοδος είναι να ψωνίζεις από πωλητή με έδρα και αποθήκη σε χώρα που υποτίθεται ότι γίνονται έλεγχοι και πιστοποιήσεις. Ποτέ βέβαια δεν ψωνίζουμε κατ ευθείαν από Κίνα, Χόνγκ-Κόνγκ γιατί εκεί δεν ξέρεις τι σε περιμένει...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
σου βρήκα το επόμενο σου αξεσουάρ για τη μηχανή

Εγώ έχω ξεμείνει με μια Sony HX5v και ζαχαρώνω την RX 100. Φίλοι για δώστε μας πληροφορίες για το video που τραβάει η RX 100. Έχω μανία με το video και από ότι είδα στο YouTube έχει πολύ καλή απόδοση, αλλά είδα έχει θέμα με τον έντονο θόρυβο (ήχο) στο zoom με τα δικά της μικρόφωνα. Ένα άλλο θέμα είναι με το δαχτυλίδι της. Πως είναι η απόκριση στο manual focus; Να πω την αλήθεια εγώ περισσότερο για video και τέτοια "παιχνίδια" την θέλω για μικρά κλιπάκια. Την φαντάζομαι σε κάποιο ring ή κάποια βάση με κάποιο εξωτερικό εγγραφέα ήχου, αν ξέρει κάποιος ας δώσει πληροφορίες βγαίνουν τέτοιες κατασκευές έτοιμες και για compact, μόνο για DSLR έχω δει εννοώ θα είναι ζυγισμένες για λήψεις στο χέρι ή και σε τρίποδο; Με ένα κόστος 700 ευρώ μηχανή και recorder θα δίνει αξιοπρεπή αποτελέσματα;
Για παράδειγμα εδώ είδα μια ιδιοκατασκευή για άλλο μοντέλο, υπάρχουν έτοιμες τέτοιες βάσεις;
hx9v+and+zoom+h1+b.jpg

Υπάρχουν πολλές βάσεις με στάνταρ βίδα 1/4" που βιδώνουν στην υποδοχή για το τρίποδο, ως φορείς για εξωτερικό φλας κ.λ.π. οπότε πρέπει να βρείς πως θα "πατήσει" η μονάδα ήχου εκεί πάνω...

Ήρθε και το Grip του Franiec, 40$ με τα έξοδα αλλά αξίζει. Σε συνδυασμό με το soft button ο χειρισμός είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ήρθε επίσης και το καινούριο μου τρίποδο που βλέπετε εδώ:

_1300135_DxORes2.jpg

Αααα συγνώμη! Εδώ φαίνεται καλύτερα:

_1300138_DxORes.jpg

και εδώ ακόμα καλύτερα...

_1300149_DxORes.jpg

είναι κάπως ογκώδες και βαρύ αλλά θα το αντέξω :flipout: