Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

Δημητρη να ρωτησω εαν soft button κανει για dslr ευχαριστω

E, όχι.. είπαμε να στηρίζουμε την αγορά μας (οταν μπορούμε) αλλά τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα.

Δυστυχώς η Ελληνική αγορά πάσχει απο πολλές στρεβλώσεις (πραγματικές, όχι αυτές που ακούμε στα κανάλια) και έντονη εσωστρέφεια. Το έχουμε συζητήσει το θέμα αναλυτικά οπότε δεν συνεχίζω γιατί θα είμαστε off-topic.

Όταν πήρα την rx100 στις 13/11/2013 στα 375,35 ευρώ σε προσφορά ωρών από amazon.fr χάρη στον Δημήτρη (cacau) στην Ελλάδα
μετά από πολλά παζάρια δεν μπορούσα να την αγοράσω κάτω από 480 ευρώ.
Την ήθελα καιρό αλλά τα 500 ευρώ δεν φυτρώσανε στα δέντρα αλλά βγήκαν με δουλειά και κόπο και μακάρι να μπορούσα να τα δώσω σε ελληνικά χέρια.
Αλλά το έχω ξαναπεί είμαι φτωχός με ψευδαίσθηση μίας πλούσιας ζωής και προσπαθώ να την απολαύσω αν μπορώ και όπως μπορώ.
Γλύτωσα 100+ ευρώ, δε νοιώθω ότι τα στέρησα από κανέναν και έπιασαν τόπο στην οικογένεια μου που τα είχε ανάγκη.
Μετά από λίγες μέρες φίλος κολλητός την πήρε από amazon Αγγλίας 20 ευρώ χαμηλότερα και σε καμία περίπτωση δε θα έδινε 500 ευρώ για να την πάρει.
Όπως και εγώ έτσι και εκείνος πληρώνει μόνο μετρητά και όχι με χρήματα που δεν έχει (δόσεις).
Και για να κοντράρω και λίγο τους διαφωνούντες θα φέρω ένα παράδειγμα:
Αν αύριο έρθει ένα ταξιδιωτικό γραφείο κινέζικο,αμερικάνικο,γερμανικό κτλ και μας δώσει ένα 10ημερο ταξίδι στη Νέα Υόρκη με τα μισά χρήματα ή παρακάτω από τις εδώ τιμές,
βάζω στοίχημα την rx100 ότι το μισό φόρουμ μετά από καιρό θα ποστάρει φωτογραφίες με περηφάνια αγκαλιά με το άγαλμα της ελευθερίας.
Ευτυχώς η δυστυχώς αυτή είναι η ελεύθερη αγορά και δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτήν.

Οταν το ιδιο γραφειο (κινέζικο,αμερικάνικο,γερμανικό κτλ), αγορασει ολα τα ξενοδοχεια / rooms to let στην Τηνο να ξαναβαλεις στοιχημα :ernaehrung004:

Ασχετο... Προτιμω να φαω μια μακαροναδα σπιτι, παρα μια μπιζολα που θα μου πεταξει καποιος στον δρομο :a0210:

Υγ. Αγορα με δοσεις δεν σημαινει παντα "αγορα με τα λεφτα των αλλων"

Last edited:

Και στις 2 περιπτώσεις τρως την ίδια μπριζόλα απλά ο ένας σου πουλάει γκουρμέ σερβίρισμα με το ανάλογο τίμημα.
Το 50% και παραπάνω των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με δόσεις αγοράζανε.
Στην Τήνο δύσκολα θα τα αγοράσει γιατί τουλάχιστον τα περισσότερα ενοικιαζόμενα τα τελευταία χρόνια κατάλαβαν θέλοντας και μη τι συμβαίνει στην αγορά.

[Offtopic]

Εκεί που προσπαθούσα να βρω επιχείρημα να αντιτάξω, παρατήρησα ότι ο Γαλαίος έχει λάθος στο site του.
Η φωτογραφία της πίσω πλευράς της μηχανής είναι από άλλο μοντέλο.
Αν ήταν e-shop του εξωτερικού δε θα ψώνιζα μόνο και μόνο για αυτό. Δυστυχώς όμως είναι δικός μας. Αν έχει κάποιος όρεξη ας τον ειδοποιήσει τον άνθρωπο.

Υ.Γ. για τις υψηλές τιμές κάποιων μηχανών στην Ελλάδα φταίει ο αντιπρόσωπος και όχι μόνο ο τελικός πωλητής. Έχω την αίσθηση ότι η Fuji είναι από αυτές τις περιπτώσεις. Μαγαζί σε παρατήρηση μου είχε ισχυριστεί (δε γνωρίζω αν έλεγε την αλήθεια) ότι η τιμή του αντιπρόσωπου ήταν λίγο πιο πάνω από τιμή λιανικής amazon. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως η τιμή του έλληνα είναι πολύ κοντά στην τιμή των επίσημων e-shop του εξωτερικού (με φόρους κτλ).
[Offtopic]

Last edited:

Το λοιπόν...

Ηλια, μέχρι να ψηθεί ο καφές και μέχρι να βρω λίγο χρόνο...

Nikon

Sony

Κοινοί παρονομαστές ISO 200 & f4

Τις τράβηξα σε raw, τις μετέτρεψα σε jpg για να ανέβουν (η της nikon) στο φλικρ
Καμιά επεξεργασία σε καμία από τις δυο

Ωραία για αρχή .. ;)

Ηταν ο φωτισμός ίδιος ?. Γιατί έχουν διαφορά στην έκθεση πάνω απο ενα στοπ (1/40 vs 1/90) αλλά φωτεινότητά τους δεν διαφέρει τόσο ..

Και κάτι που δεν ανέφερα .. επειδή ο στόχος θεωρητικά ήταν να συγκρίνουμε θόρυβο έγραψα για συγκρίσεις σε ίδιο f/xx ώστε να είναι εύκολη η δημιουργία διαφοράς στην έκθεση με τον χρονο κλείστρου (μια παράμετρος αντί για δυο).

Οταν όμως θέλουμε να συγκρίνουμε ευκρίνεια θα πρέπει να κάνουμε συγκριτικές λήψεις σε ίδιο DOF που σημαίνει σε F 2,7Χ η FF και επειδή το κοντινότερο σκαλοπάτι είναι σε 2,8Χ είμαστε ΟΚ με 2,8Χ

Δηλ. έχοντας την RX100II σε ενα καλό f/4.0 τραβάμε με την FF σε 2,8Χ4= 11 .. f/11. Τουλάχιστον ετσι εξαλείφουμε τις διαφορές βάθους πεδίου. Βέβαια πιθανό είναι το f/11 να μην είναι το καλό διάφραγμα της FF απο άποψη ευκρίνειας και αδικείται .. τι να κάνουμε .. ειναι δύσκολες οι "crossformat" συγκρίσεις ..

Παντος στο δείγμα φαίνεται οτι το f/4.0 στην FF εχει πολύ ρηχό βάθος πεδίου ..

Στα (περίπου) 50 εκατοστά που ήταν το σπιτάκι από την FF, με F4 έχεις μόλις 3 εκατοστά DoF.

O φωτισμός (φυσικός) ήταν ίδιος, δεν ξέρω αν πέρασε κάνα σύννεφο στο μεταξύ :p

Εδώ έχουμε:

F4 στη sony, 1/25
f11 στην FF σε 1/8

ISO και στις 2, 100

σονυ

nikon

Στην έντονη ηλιοφάνεια στο auto η μηχανή διαλέγει f11 s1/500.
Επειδή δεν είναι βιντεοκάμερα νομίζω ότι το f11 τα λασπώνει όλα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Άλλη μία δημιουργία μου.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτή είναι η χρησιμότητα της rx100,μικρή,βολική και διακρητική.
Σήμερα στον αγιασμό του χώρου των ΑΜΕΑ Τήνου την είχα στην εσωτερική τσέπη του κουστουμιού.
Τσακ μπαμ 75 λήψεις αφλασάριστες και ωραίες χωρίς κόπο και φόβο.
https://plus.google.com/photos/1099...ms/6001794888749036961?authkey=COGHlYuu_LTOOQ

Εχω μεινει πολλλλυ πισω σχετικα με τις κομπακτ....

Auto & σκετο jpeg κατευθειαν απο την καμερα...
(δειτε σε φουλ αναλυση στο flickr...)

_DSC0224 by ntinos5, on Flickr

_DSC0223 by ntinos5, on Flickr