Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

Το 24 είναι κριτήριο αναβάθμισης για μένα, όλα τα υπόλοιπα κερασάκι στην τούρτα! Και ότι νόμιζα ότι είχα ησυχάσει... :frusty:

edit: το evf με φοβίζει λίγο για την τιμή...

Μέχρι το καλοκαίρι δεν αγοράζω τίποτα το έχω δηλώσει.
Αν και προβλέπω 800-1000 ευρώ για την νέα rx100 οπότε πάει στην άκρη κάθε σκέψη για αναβάθμιση.

δεν μπορει να εχει 800-1000

Η δικη μου προβλεψη... 739 - 759 Ευρω (max)

Και ήρθε μάλλον και η στιγμή η πρώτη rx100 να περάσει στην ιστορία γιατί δεν βρίσκω νόημα να έχει στην αγορά 3 μηχανές παρόμοιες η sony.

οποιος θελει να δωσει την RX100, εδω ειμαστε...

Αγαπητέ αυτή η μηχανή δύσκολα δίνεται.
Σκέψου ότι για χάρη της πούλησα μία πολύ καλή βιντεοκάμερα panasonic full hd που είχα.

Και ομως θα εχει νοημα. Αν η τιμη της πεσει στο 300αρι, θα την προτιμησουν αρκετοι σε σχεση με την 3 που μπορει ναχει 3πλασια τιμη. Αν και παιζει θα την αποσυρει και η ιδια η sony για να οδηγησει τους υποψηφιους αγοραστες στα νεοτερα μοντελα. Ποιος ξερει...

Και ήρθε μάλλον και η στιγμή η πρώτη rx100 να περάσει στην ιστορία γιατί δεν βρίσκω νόημα να έχει στην αγορά 3 μηχανές παρόμοιες η sony.

Απάντηση: Re: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

Πιστευω οτι πριν την απόσυρση θα γίνει ενα καλό ξεστοκαρισμα με τιμή χαμηλή, θέλω να ελπίζω 50 πάνω απο την ΧΖ2 δηλαδή κοντα στα 300 απο 400 που ειναι τωρα και η τιμή της ΙΙ να πέσει στα 499 .

Απάντηση: Re: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

Ωραία όλα αυτά, αλλά τα βασικά παράπονα που έχω από την "μικρή μου" είναι δυο: χάλια jpeg (με αποτέλεσμα να μην είναι κατάλληλη για παρεϊστικη μηχανή), και πολλή παραμόρφωση στα άκρα. Αυτά θα ήθελα να διορθωθούν κατά το δυνατόν στην επόμενη εκδοχή - χωρίς να αυξηθεί το μέγεθος τόσο που να μην μπαίνει σε τσέπη τζην...

Δημήτρη επειδή πιθανόν να προβώ για την γυναίκα μου στην αγορά της ΧΖ2 ως αντικατάσταση της ΧΖ1 αλλα εχω και κρυφή ελπίδα για μείωση της τιμής της rx100 λογω της νέας και με κριτήριο βασικό οτι η μηχανή θα πέρνει μόνο JPEG τι θα μου πρότεινες ανάμεσα στις δυο εφοςον η διαφορα τιμής ηταν στα 50 .

χαρας ευαγγελια για τους video lovers!!!

Finally! A trusted source just shared the RX100M3 specs:

20MP sensor (same as RX100/M2 models)
ISO 125-25600
24-70mm f/1.8-2.8 lens
Built in View finder (SVGA OLED Tru-Finder 1440k dots)
Tiltable screen (180 degrees up)
Record in XAVC S format (Same format of the Sony A7s but with no 4K output option).
Almost same size and weight as the current RX100/M2 models.
I have been told all other specs are the same of the current RX100II model.
Price is said to be around 800-850 Euro in Europe. Should be around $800-850 in USA (US price is my guess)

Last edited:

Στα 850 ευρώ τι να σου πω, τρελαθήκαμε από τη χαρά μας. :p

Λογικά θα μπει το XAVC S και στην RX10mk2.

Last edited:

τοσο το υπολογιζαμε.... street price γυρω στα 750 θα ειναι.
Αν ηταν και 24-100 ο φακος θα τη χτυπαγα σιγουρα.... τωρα δε ξερω, ειναι λιγα για μενα τα 70mm.

Aν οντως ισχυουν αυτα βεβαια...

ΥΓ, Δε νομιζω οτι θα βαλει xavc στις παλιες... πως θα σπρωξει κοσμο στη νεα ?

Last edited:

δε ξερουμε ακομα ... δεν εχει γινει επισημη ανακοινωση.
Ολ αυτα ειναι φημες .

Οι παλιες παντως δεν εχουν.

Πως την εχω πατησει ετσι....

Ειμαι με μια RX100II στα χερια, περιμενοντας αντικατασταση, πληρωμενη (σε δοσεις τουλαχιστον) 650 ευρω. Τα οποια 650 τα εχω "καβα" στο καταστημα...δλδ μου τα εχουν πιστωσει για οτι αγορα θελω να κανω....

Κανω upgrade στην mk3 ???

Την αλλη βδομαδα παω Σιγαπουρη γμτκερατμ μεσα...

αμα μπορεις να περιμενεις μεχρι να ερθει, γιατι οχι ?
Εκτος αν δε σου κανουν τα 70mm vs 100mm .... εγω μονο μ αυτο εχω θεμα.

Για την χρηση που την πηρα, δεν με απασχολει τα 30 λιγοτερα mm.

Υγ, μολις προεκυψε δουλεια στη NYC. Θα παει συναδελφος, εγω εχω κλεισει για Σιγκαπουρη.. Ξανα γμτκερατμ μεσα. Διπλα έξοδα... :flipout:

Απάντηση: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

Εξαιρετικά τα νέα, για ένα ομολογουμένος από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα compact μηχανών.
Εγώ να πω την αλήθεια το 24 το φοβάμαι επίσης για παραμόρφωση (κρίνοντας από τον ομόσταυλο 16-50)
Νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να έχει η μηχανή custom ρύθμιση από τον χρήστη να ανοίγει στα 28 πχ, όσο και αν ακούγεται υπερ-ευκολία.
Built in View finder πάντως πολύ δυνατό upgrate και εφόσον μιλάμε για SR5=σίγουρο αυτό είναι πολύ ευχάριστο εφόσον πάντα μιλάμε για αντίστοιχου μεγέθους size.
Μπράβο Sony! Μόνο στην τιμή μας τα χαλάς!

τοσο το υπολογιζαμε.... street price γυρω στα 750 θα ειναι.
Αν ηταν και 24-100 ο φακος θα τη χτυπαγα σιγουρα.... τωρα δε ξερω, ειναι λιγα για μενα τα 70mm.

Aν οντως ισχυουν αυτα βεβαια...

ΥΓ, Δε νομιζω οτι θα βαλει xavc στις παλιες... πως θα σπρωξει κοσμο στη νεα ?

Σιγά μην κάνει συνεχώς τα χατήρια του Γ.Σπύρου η Sony .. αυτή την φορά κάνει του Cacau και οι άλλοι ας βολευτούν ..

Το μέγεθος κρατιέται σε κομπακτ επίπεδα κόβοντας 30mm απο το τελε .. του δίνει τα 24mm που του χρειάζονται κλπ ;)

Y.Γ. o tzo έγραψε για RX10 II οχι την παλιά .. αλλωστε δεν γίνεται χωρίς να αλλαχτεί το τσιπάκι που κάνει encoding/decoding ..

Καλό το ξεσκάλωμα απο τους περιορισμούς του AVCHD αλλά δεν αρκεί .. πρέπει να χρησιμοποιηθούν και οι δυνατότητες του λιγοτερο περιορισμένου φορματ. Δηλ τι να το κάνεις αν πάλι το bitrate είναι (λίγο ανεβασμένο) στα 30mbps χωρίς Β frame και 8Χ8 transform ..