Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Αντίθετα εγώ είμαι στα μέλια με την IV.

Κατά τύχη την ίδια μέρα που παρέλαβα την IV, ήρθε και το εξαιρετικό KiWAV grip:

aB0VxS.jpg

TldSWg.jpg

GaV0eb.jpg

Last edited:

Ευχαριστώ!

Και μόνο για το καθαρό FHD της και την αργή της κίνηση άξιζε η αγορά της IV. Και το κερασάκι στην τούρτα, το 4K, καλοδεχούμενο φυσικά.
Όλα τα λεφτά και το pop-up OLED EVF με ανάλυση 2.360k, σχεδόν διπλάσια από το EVF της III.
Απόλαυση η προεπισκόπηση σε τόσο καθαρό EVF.
Το AF με εξέπληξε ευχάριστα. Κλειδώνει άμεσα και στα σκοτάδια χωρίς ψαρέματα.

tzo με γειά. προσοχή... όχι πολύ καλά λόγια και μετανιώσω που την έδωσα :)
εμένα με ξενέρωσε η σταθεροποίηση... τράβα κανα χεράτο βιντεάκι σε 4Κ στα 70μμ και θα καταλάβεις.. ειδικά αν έχεις καλομάθει με OIS+DIS από την ΝΧ1

Ευχαριστώ!

Και μόνο για το καθαρό FHD της και την αργή της κίνηση άξιζε η αγορά της IV. Και το κερασάκι στην τούρτα, το 4K, καλοδεχούμενο φυσικά.
Όλα τα λεφτά και το pop-up OLED EVF με ανάλυση 2.360k, σχεδόν διπλάσια από το EVF της III.
Απόλαυση η προεπισκόπηση σε τόσο καθαρό EVF.
Το AF με εξέπληξε ευχάριστα. Κλειδώνει άμεσα και στα σκοτάδια χωρίς ψαρέματα.

Αυτό ήθελα να ρωτήσω για το AF, παρατηρείς διαφορές σε σχέση με της III?
Επίσης το EVF σε μέγεθος πως είναι π.χ. σε σχέση με μηχανές όπως A6000, Em10, Xt10 κλπ.
Y.Γ. To slow motion όλα τα λεφτά!! Προσωπικά αν μπορούσα να την πάρω θα την έπαιρνα ακόμα και μόνο για αυτό!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ελα αφού θα την ξαναπάρεις πίσω σύντομα!! Δεν θα κρατηθείς!!!

Εμένα πάντως μου φαινεται πολύ μικρό το EVF στην III και με δυσκολευει αφανταστα

εμένα μου φάνηκε μικρό, αλλά ποιοτικό με πολύ καλή ανάλυση και κάνει τη δουλειά του. αν έχει ήλιο όμως πρέπει να βάλεις το χέρι για σκίαση, αλλιώς δε βλέπεις καλά
off-topic - προχτές είχα πάλι την ευκαιρία να παίξω με την A7Rii ενός φίλου. παιδιά το EVF της απλά δεν υπάρχει. είναι σα να έχεις τηλεόραση μπροστά σου.

εμένα με ξενέρωσε η σταθεροποίηση... τράβα κανα χεράτο βιντεάκι σε 4Κ στα 70μμ και θα καταλάβεις.. ειδικά αν έχεις καλομάθει με OIS+DIS από την ΝΧ1

Eυχαριστώ. Πιστεύω κακώς την έδωσες.
Για τη σταθεροποίηση το μόνο εύκολο να βρεις οικονομικό gimbal για τη μικρούλα RX100IV!
Ήμουν έτοιμος να πάρω το Beholder DS-1 για NX1+16-50S, αλλά τώρα με δελεάζει η ιδέα του μικρότερου MS-1 για την RX100IV.
Για μακρινές λήψεις 4Κ εξάλλου δεν είναι κατάλληλη η RX100IV, έχω την NX1+50-150S γι' αυτή τη δουλειά.

Αυτό ήθελα να ρωτήσω για το AF, παρατηρείς διαφορές σε σχέση με της III?
Επίσης το EVF σε μέγεθος πως είναι π.χ. σε σχέση με μηχανές όπως A6000, Em10, Xt10 κλπ.
Y.Γ. To slow motion όλα τα λεφτά!! Προσωπικά αν μπορούσα να την πάρω θα την έπαιρνα ακόμα και μόνο για αυτό!!!

Το ΑF της III δεν το είχα δοκιμάσει. Το EVF της III που κοίταξα σε μαγαζί όμως δεν με κέρδισε.
Της IV είναι κρύσταλλο, με υψηλό κοντράστ και ανάλυση, χωρίς παραμορφώσεις όταν κοιτάς υπό γωνία.
Μικρό φυσικά σε μέγεθος, αλλά από ποιότητα σκίζει.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, στις φώτος και εμένα μου φάνηκε μικρό, άλλα ήθελα και την άποψη όσων έχουν την μηχανή..

Και αν ξεχάσεις να το τραβήξεις προς τα εξω όπως το χεις σηκώσει,τρως μεγάλη ήττα..:)))

εαν έχει ήλιο όμως πρέπει να βάλεις το χέρι για σκίαση, αλλιώς δε βλέπεις καλά

E όχι και το χέρι. Θα βρούμε ένα eyecup που να προσαρμόζεται στο EVF και να μπαινογαίνει άνετα.

αν είναι να βάλεις και gimbal, ποιο το νόημα της compact μηχανής? το πρόβλημα με τη σταθεροποίηση δεν είναι μόνο στα 70mm, είναι σε όλο το φάσμα, απλά στα 70 δεν την κρατάς με τίποτα σταθερή. Και το σπαστικό είναι ότι δεν είναι μόνο στο 4Κ το πρόβλημα, αλλά και στο 1080HD

Eyecap. και κάθε φορά που θα ανάβεις τη μηχανή θα το φοράς, και μετά θα το ξαναβγάζεις? είναι και σπαστικό ότι πρέπει να σηκώσεις το EVF προς τα πάνω και μετά να το τραβήξεις προς τα έξω.. 2 κινήσεις... (τώρα που την έδωσα τη θάβω λίγο παραπάνω :HTEHETH63:)

Εγώ προτίμησα να πάρω μεταχειρισμένη την rx100iii γιατί η iv παραμένει ακόμη ένα πολύ κακό value for money αφού οι ουσιαστικές διαφορές αφορούν το βίντεο.
Επίσης αυτό που προτείνεις Γιάννη για σταθεροποίηση δεν είναι φτηνή λύση.
http://www.ebay.com/itm/Beholder-TR...451789?hash=item56814c58cd:g:2zoAAOSw~gRVpVJC

To πλεονέκτημα της κόμπακτ μηχανής σε gimbal είναι το χαμηλό συνολικό βάρος, ώστε να μη σου βγαίνει ο ώμος και κατ' επέκταση να διατηρείται και πιο χαμηλά η τιμή του gimbal.

Το eyecup ναι, θα το βάζεις όποτε χρειάζεται. Ένα λαστιχάκι είναι, σιγά το πράγμα. Και στις α7 πάντα περνάω ένα eyecup από πάνω από το υπάρχον, δεν θα κρύβω τον ήλιο με το χέρι.

@tiniakos
Είπα τι σκέφτομαι να πάρω, όχι ότι είναι το οικονομικότερο gimbal που υπάρχει. Θα βρεις και πολύ φτηνότερα για τo βάρος της RX100.
Μια χαρά vfm έχει η IV, αρκεί να βρεις καλή προσφορά.
682 την πήρα από amazon.
Η IV έχει περισσότερο νόημα, αφού προσφέρει για πρώτη φορά τόσο υψηλές επιδόσεις βίντεο. Και μόνο για την αργή κίνηση να την έχει κανείς, δικαιολογεί το κόστος της.
Αν δεν θέλει κάποιος βίντεο, αλλά μόνο φωτογραφία, υπάρχουν ποιοτικότερες λύσεις.

Last edited:

Εχεις καμιά "εγγυημένη" προταση για το Eyecup?

Θα πειραματιστώ και θα μεταφέρω εντυπώσεις.

Υπόψιν η καλή επαφή του eyecup στο μάτι προσφέρει αυξημένη σταθεροποίηση, κάτι που θα ωφελήσει πολύ την RX100IV.

Gimball σε λογικό κόστος για την rx100 υπάρχει;
Γιάννη 682 μεταχειρισμένη την πήρες φαντάζομαι.

Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Από καιρό είχα βάλει στο μάτι τον διπλό φορτιστή Haehnel Procube για τις NP-FW50 των α7 με μπόνους τη δυνατότητα φόρτισης ΑΑ μπαταριών + usb.

Tώρα με την RX100IV δεν υπήρχε άλλος λόγος να περιμένω και τον παρήγγειλα από amazon, αφού ο ίδιος φορτιστής υποστηρίζει και τις NP-BX1.

VZJ4Gf.jpg

tvsUBQ.jpg