Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Σοβαρά τώρα έχει καλύτερη σταθεροποίηση το Iphone από την rx100IV???....αν ισχύει αυτό είναι epic fail από την Sony, γιατί κανείς δεν το έχει αναφέρει αυτό εκτός από σένα Μάνο??? Για αυτό δεν μπορείς να εμπιστευτείς reviewers και super fan χρήστες, μόνο ουδέτεροι χρήστες όπως ο Μάνος στην συγκεκριμένη περίπτωση ξετρυπώνουν κάτι τέτοια.

Υ.Γ. Το ίδιο έγινε και με το προβληματικό ibis της Panasonic g80 που το ανέφερε χρήστης και σχεδόν κανένας reviewer.....

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

To iphone πάντως τραβάει εξαιρετικό video, απίστευτα καλο αν αναλογιστείς πως είναι smartphone. Και το OIS του είναι super. Εγώ έχω και ένα gimbal οποτε ότι τραβάω είναι "νερο". Η 6300 ενώ έχει εκπληκτική εικόνα (αν εξαιρέσεις το rolling shutter), χάνει πολύ από την έλλειψη IBIS (ακόμα και αν ο φακός έχει stabilization) οποτε η αγορα gimbal είναι μονόδρομος.
Είμαι σχεδόν ψημένος για το Zhiyun-Tech Crane.

Περσι τράβηξα την παρέλαση της μικρής με την rx100iv κ φίλος χαζομπαμπάς είχε το iphone 6s plus δίπλα μου. Έπαθα σοκ με το πόσο πιο σταθερό ήταν το footage με το κινητό. Το δικό μου το είδα μετά στην τηλεόραση και πραγματικά δε βλεπόταν από το κούνημα. Φέτος ήμουνα πιο οργανωμένος: samsung s6 σε gimbal για wide & στο άλλο χερι tz100 για κοντινά πλάνα

Και δυστυχώς ένας μέσος χρήστης θα προτιμήσει την καλύτερη σταθεροποίηση από ένα ποιο ποιοτικό βίντεο....

Έχε υπόψην και ότι στα 25/30 fps που τραβάμε στο 4κ "σπάει" πολύ το βίντεο όταν δεν έχεις καλή σταθεροποίηση.

Στην rx10II πάντως δεν έχω πρόβλημα με την σταθεροποίηση στο 4Κ, είναι επαρκέστατη, οκ δεν είναι όπως π.χ. το 1080p στην Olympus em10II, άλλα γενικότερα δεν δημιουργεί πρόβλημα, καμία σχέση με το βίντεο που έβαλες....ίσως επειδή έχει μεγαλύτερο όγκο έχει μέσα καλύτερο και αποδοτικότερο ibis???

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

To iphone πάντως τραβάει εξαιρετικό video, απίστευτα καλο αν αναλογιστείς πως είναι smartphone. Και το OIS του είναι super. Εγώ έχω και ένα gimbal οποτε ότι τραβάω είναι "νερο". Η 6300 ενώ έχει εκπληκτική εικόνα (αν εξαιρέσεις το rolling shutter), χάνει πολύ από την έλλειψη IBIS (ακόμα και αν ο φακός έχει stabilization) οποτε η αγορα gimbal είναι μονόδρομος.
Είμαι σχεδόν ψημένος για το Zhiyun-Tech Crane.

εδώ και δυο βδομάδες πήρα το Beholder DS1
https://www.amazon.com/Beholder-Handheld-Stabilizer-Brushless-Support/dp/B01983K0SQ

έχω κουμπώσει την 6300 και τα πλάνα έχουν απογειωθεί.

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Άλλο πράγμα το gimbal... Περιμένω μήπως βγει καμια προσφορα black friday και κατά πασα πιθανότητα θα χτυπήσω ένα.

Μόνο με gimbal σώζεται η κατάσταση.
Το συνολάκι α6300+90+ rx100iv ειναι πολύ πιο βαρυ από α6300+10-18+tz100 και δεν έχεις και την ευελιξία του ζουμ τελε. Εξάλλου όπως είπες πιο σημαντικό είναι το wide κι εκεί θέλεις την καλύτερη ποιότητα & τη λιγότερη υπερθέρμανση..

Δεν θέλω την ευελιξία του ζουμ τελέ αν είναι να έχω την ποιότητα στο τελέ της ΤΖ100.

Wide δεν βγάζω τοπία. Οικογενειακές στιγμές απαθανατίζω με την RX100IV. Σε wide και με Eye CAF έχω πολύ υψηλό ποσοστό keepers.
Τις στιγμές τις προλαβαίνω, δεν χρειάζομαι πολλά λεπτά συνεχόμενου βίντεο. Τα 10-15 λεπτά που προσφέρει (με το app που σπάει το όριο) είναι αρκετά.

Όσον αφορά τη σταθεροποίηση, αν κινούμαι χρησιμοποιώ την FDR-X3000R action cam. Με το BOSS είναι νεράκι η λήψη. Δεν χρειάζεται καν gimbal. Εκτός και αν περπατάς απρόσεχτα πάνω-κάτω ή τρέχεις.

Last edited:

Σοβαρά τώρα έχει καλύτερη σταθεροποίηση το Iphone από την rx100IV???....αν ισχύει αυτό είναι epic fail από την Sony, γιατί κανείς δεν το έχει αναφέρει αυτό εκτός από σένα Μάνο??? Για αυτό δεν μπορείς να εμπιστευτείς reviewers και super fan χρήστες, μόνο ουδέτεροι χρήστες όπως ο Μάνος στην συγκεκριμένη περίπτωση ξετρυπώνουν κάτι τέτοια.
Υ.Γ. Το ίδιο έγινε και με το προβληματικό ibis της Panasonic g80 που το ανέφερε χρήστης και σχεδόν κανένας reviewer.....

Επαρκέστατη είναι η σταθεροποίηση της RX100IV στο wide στα 24mm στη δική μου χρήση. Δεν παρατήρησα κάτι άξιο αναφοράς.
Ελπίζω να μην υπονοείς ότι αποκρύπτω πράγματα. (!)
Σε λήψη 4Κ στα 70mm και από σταθερό σημείο, σφηνώνω το προεξέχον EVF στη γωνία μεταξύ ματιού και μύτης, και μια χαρά σταθερή βγαίνει η λήψη.

Ο Μάνος χρησιμοποιεί προφανώς πολύ πιο συχνά το τελέ και σε διάφορες συνθήκες, οπότε εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο απαιτητικά σε σταθεροποίηση.
Δεν γνωρίζω κατά πόσο η TZ100 είναι δυνατή στη σταθεροποίηση στο τελέ, γι' αυτό και δεν τη σχολίασα.

Οχι TZO, εννοείται ότι δεν υπονοώ τίποτα!!...ποιο πολύ μου κάνει εντύπωση το βίντεο που ανέβασε ο Μάνος για την σταθεροποίηση σε σχέση με το iphone...στο βίντεο αυτό η σταθεροποίηση είναι για κλάματα, με την rx10 ακόμα και όταν περπατάω είναι αρκετά καλή και δεν με ενοχλεί...βέβαια ο καθένας μας έχει άλλα μέτρα και σταθμά και κυρίως τραβάει βίντεο με διαφορετικό τρόπο....

Υ.Γ. Μπορεί να είχε κάποιο θέμα η μηχανή του Μάνου ή απλά να υπάρχουν κάποιες rx100 εκει έξω που να έχουν κάποιο θέμα με το Ibis, ρώτησα και έναν άλλο γνωστό μου πριν λίγο που την έχει, και αυτός μου είπε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα, τι να πω δεν ξέρω....

Eμένα δεν με εκπλήσσει το βίντεο.

Standard IS προσφέρει η RX100IV στο 4K και τίποτε άλλο.
Active IS και Intelligent Active προσφέρει μόνο αν κατέβει η ανάλυση στα 1080.

Περπάτημα με Standard IS; Oύτε για αστείο!

Eδώ μια σύγκριση σε περπάτημα με RX100III
Standard IS στην αρχή
Active IS από το 0:40
Intelligent Active από το 1:25

https://www.youtube.com/watch?v=4ew7q1tHWvs

Last edited:

Στην rx10II είναι διαφορετικό??? Γιατί πραγματικά δεν έχω πρόβλημα ακόμα και στο περπάτημα....

Bοηθάει το καλύτερο κράτημα και ζύγισμα λόγω μεγαλύτερου βάρους και όγκου στην περίπτωση των RX10x.

Λιγότερο τρέμουλο δημιουργείται στο χέρι με μεγάλη μηχανή σε σύγκριση με τις μικρούλες και ελαφριές RX100x.