Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Μεγειά.
Ήσουν όσο αναλυτικός δεν πάει άλλο.
Πραγματικά πολύ χαμηλή τιμή για τόσο καινούργια μηχανή.

Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Μεγειά.
Ήσουν όσο αναλυτικός δεν πάει άλλο.
Πραγματικά πολύ χαμηλή τιμή για τόσο καινούργια μηχανή.

Να σαι καλα...θα προσπαθησω να σας παρουσιασω την μηχανη οσο καλυτερα μπορω...εντωμεταξυ οποιος θελει κατι ιδιαιτερο να ψαξω ας το πει..

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Καλορίζικη και καλές λήψεις!! Μας ανέλυσες όλη την διαδικασία, μπράβο!! Οταν μπορείς γράψε μας και κάποιες εντυπώσεις από την μηχανή όταν την δουλέψεις. Επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις το έχτρα γκριπάκι από την Sony ή άλλου κατασκευαστή για βελτίωση στο κράτημα, κάνει αισθητή διαφορά!!

Έχω την Rx100iii απλά πια δεν τραβάει φωτογραφία.
Στο μυαλό μου είχα για λίγο καιρό την σκέψη να ξαναπάρω μια compact τέτοιου τύπου.
Η ποιότητας εικόνας, το 5λεπτο όριο στο 4Κ και η κακή μου εμπειρία με το service της sony με έχουν κρατήσει μακριά.
Σε μια καλή τιμή μπορεί να το ξανασκεφτόμουν αλλά πιο μετά γιατί στο νησί το πετρέλαιο θέρμανσης πήγε στο 1.25 ....

Η επισκευή της βλάβης σου είναι πολύ εύκολη, απλά δεν ασχολήθηκες.
Σου είχα γράψει τότε τι και πως.

Οταν μπορείς γράψε μας και κάποιες εντυπώσεις από την μηχανή όταν την δουλέψεις. Επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις το έχτρα γκριπάκι από την Sony ή άλλου κατασκευαστή για βελτίωση στο κράτημα, κάνει αισθητή διαφορά!!

ναι θα σας γραψω εντυπωσεις συντομα κιολας...τωρα την επεξεργαζομαι...για grip εχω δει διαφορα, 14 ευρω εχει της sony, 8-10 ευρω τριτων κατασκευαστων και γυρω στα 56 ευρω το cage απο smallring

@_tzo_ μπορεις να μου περιγραψεις την διαδικασια ρυπης και πως μετρησες τις φωτο/χρονο για να κανω καποια συγκριτικά τεστς με την RX100VA?

Η επισκευή της βλάβης σου είναι πολύ εύκολη, απλά δεν ασχολήθηκες.
Σου είχα γράψει τότε τι και πως.

Κόστιζε αρκετά ο φακός που πρότεινες να πάρω σαν ανταλλακτικό.

Με γεια η VA!
Η πορεία πτώσης τιμής της VA ταυτίζεται με εκείνη της V, πρώτη φορά το έχω δει να συμβαίνει αυτό.
Αναβαθμισμένο με νέο επεξεργαστή μοντέλο να ταυτίζεται στην τιμή με το παλιό.

Το τεστ ταχύτητας:
Σε χαρτί σημειώνεις τι image type και τι quality τεστάρεις κάθε φορά.
To noise reduction στο off.
Κρατάς πατημένο το κλείστρο κάνοντας ριπή.
Μόλις δεις να αναβοσβήνει η οθόνη σημαίνει ότι γέμισε το buffer και τότε πατάς το start στο χρονόμετρο του κινητού.
Θα δεις να ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση των αρχείων όπως γράφονται στην κάρτα.
Συγκράτησε από ποιο νούμερο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση.
Αν δεν προλάβεις, ξεκίνα δεύτερη ριπή χωρίς να αδειάσει η προηγούμενη, μέχρι να τερματίσει πάλι το buffer.
Μόλις δεις να φτάνει στο 1 η αντίστροφη μέτρηση πατάς το stop ώστε να προλάβεις το 0.

Σύγκρινε με τις δικές μου μετρήσεις:
Για την ακρίβεια, το buffer αδειάζει σύμφωνα με τις μετρήσεις μου με ακρίβεια +/- δευτερολέπτου σε:
57'' raw
57'' standard jpeg
57'' fine jpeg
63'' extra fine jpeg
62'' raw + standard jpeg
67'' raw + fine jpeg
69'' raw + extra fine jpeg

100+ είναι τα καρέ όταν τραβάμε raw ή raw+jpeg
200+ είναι τα καρέ όταν τραβάμε jpeg.

Μετά την καταγραφή, χωρίς χρονόμετρο, κάνε μια ριπή και δοκίμασε αν επιτρέπει η μηχανή δεύτερη ριπή.
Αφού αποεπιλέξεις το γκρουπάρισμα των ριπών για την αναπαραγωγή, δες αν κατά το άδειασμα του buffer μπορείς να κάνεις αναπαραγωγή των καρέ και αν μπορείς να πας μπρος-πίσω.
Δες επίσης αν μπορείς να μπεις στο μενού κατά το άδειασμα του buffer.

Μερικες πρωτες εντυπωσεις
boot time (με ή χωρις view finder): περιπου 1.45 sec
close time (με ή χωρις view finder): περιπου 1.32 sec
minimum focus distance: 4.5cm

το viewfinder πρεπει να το τραβηξεις να ανοιξει
επισης δεν εχει touch screen σα την VI
η μηχανη ειναι flat τοσο στην πανω οσο και στην κατω πλευρα οποτε μπορεις να την τοποθετησεις ειτε με την πανω ειτε με την κατω πλευρα

Ο φακος εκτεινεται στα (απο το κυριως σωμα)
3.9cm @ 24mm => F1.8
---------- 25mm => F2.0
3.4cm @ 28mm => F2.5
2.8cm @ 35mm => F2.8
2.5cm @ 50mm => F2.8
2.8cm @ 70mm => F.28

οποτε F1.8 μονο στα 24mm...

Για το boot time:
ταυτόχρονα με το κλικ του on-off, πατάς το start στο χρονόμετρο,
Κρατάς πατημένο το rec,
Σταματάς το χρονόμετρο όταν ξεκινήσει η μέτρηση της εγγραφής στην οθόνη της μηχανής.
Τι χρόνο σου βγάζει;

Για το boot time:
ταυτόχρονα με το κλικ του το on-off, πατάς το start στο χρονόμετρο,
Κρατάς πατημένο το rec,
Σταματάς το χρονόμετρο όταν ξεκινά η μέτρηση της εγγραφής στην οθόνη της μηχανής.
Τι χρόνο αου βγάζει;

μετρησα απλα τον χρονο να ανοιξει οχι να τραβηξει φωτο.. θα το ξανακανω..σε λιγο περισσοτερα

Κόστιζε αρκετά ο φακός που πρότεινες να πάρω σαν ανταλλακτικό.

Αν μπορείς να ανατρέξεις στα τότε ποστ μας και βρεις τον κωδικό που σου είχα αναφέρει, να το ξανακοιτάξουμε αν θέλεις πάλι.

Εδω ειναι τα αποτελεσματα ριπων (ελπιζω να τα εχω κανει καλα...)

Snap3.jpg

οπως βλεπουμε με μια αργη εντελως καρτα (πραγμα δυσκολο την σημερινη εποχη) η RX100VA δεν τα παει ασχημα στις ριπες, φυσικα με μια πολυ καλη καρτα οπως η Toshiba Exceria Pro N502 νομιζω τα παει αρκετα καλα... Υπαρχουν διαφορες με τους χρονους του _tzo_ ισως να ειναι θεμα καρτας, παντως οσο ανεβαζεις την ποιοτητα υπαρχει μια υστερηση, οχι σημαντικη νομιζω (στην καλη καρτα).

Οταν γινεται η ριππη:
1) Στο μενου ναι μπορω να μπω ομως καποια πραγματα ειναι grey out και δεν μπορεις να τα αλλαξεις, οπως να αλλαξεις απο ριπες σε single η το Noise reductions, μαλλον πρεπει να τελειωσει το γραψιμο στην καρτα για να με αφησει να αλλαξω κατι απο αυτα
2) Σε αφηνει να αλλαξεις απο raw->jpg->raw+jpg
3) Ξανακανει ριπη στο οριο (μαλλον) του καθε φορματ (πχ raw+jpg ~ 105 καρε, jpg -> 200 καρε)
4) Δεν με αφηνει να γραψω βιντεο (writing unable to operate)

@_tzo_ πως κανεις Ungroup τις ριππες στο playback menu να δω αμα μπορω να παω πισω? βασικα τωρα μου δειχνει ποια φωτο γραφει και δεν αφηνει να παω πισω

Τραβώντας ριπή με θέμα την οθόνη του κινητού με το χρονόμετρο να μετράει, με τη ριπή στο mid, που πλησιάζει το μισό λεπτό, αν πατήσω play μόλις γεμίσει το buffer και ξεκινήσει να αδειάζει, μου δείχνει το καρέ με το χρονόμετρο περίπου στα 10’’.
Μου επιτρέπει μπρος πίσω, όχι ακαριαία βέβαια.

Το No of pics πώς το μετράς;
Όπως αου έγραψα πιο πάνω;
Δηλαδή το πρώτο νούμερο που βλέπεις στο πάνω μέρος της οθόνης της μηχανής όταν ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση μόλις γεμίσει το buffer;

Με παραξενεύει, γιατί δεν βλέπω τέτοιον αριθμό, όσο και να προσπαθήσω με επαναληπτικές ριπές τερματίζοντας το buffer και αφήνοντας το κλείστρο.
Π.χ. Raw+extra fine jpeg με τίποτα δεν μπορώ να δω νούμερο πάνω από 102, ενώ στον πίνακά σου βλέπω 110.
Εκτός και αν μετράς τα πραγματικά καρέ στο τέλος.

Ξεκίνησα από το 0 και όταν τελείωνε κάθε ριππη μετραγα τα πραγματικά αρχεία (μετά - πριν)...ότι δηλαδή παρουσιάζει η μηχανή

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλορίζικο και από εμένα το... πυροβόλο.

_tzo_ έχεις την VI σωστά; Γιατί βλέπω κάποιες μικρές διαφορές στις παρατηρήσεις σας περί απόκρισης και λειτουργιών όσο γράφει.

Τέλος πάντων οι μηχανές είναι σφαίρες τα άλλα είναι λεπτομέρειες για μένα, αλλά αφού σας αρέσει να το μετρήσετε μέχρι sec προτείνω να δοκιμάστε με ίδιες ρυθμίσεις στα πάντα. Αποθορυβοποίηση iso διάφραγμα εστιακή αντίστοιχο θέμα manual focus κλπ. Kαι μην χρησιμοποιήσετε άλλη κάμερα στο ενδιάμεσο!

Καλορίζικο και από εμένα το... πυροβόλο.

_tzo_ έχεις την VI σωστά; Γιατί βλέπω κάποιες μικρές διαφορές στις παρατηρήσεις σας περί απόκρισης και λειτουργιών όσο γράφει.

Τέλος πάντων οι μηχανές είναι σφαίρες τα άλλα είναι λεπτομέρειες για μένα, αλλά αφού σας αρέσει να το μετρήσετε μέχρι sec προτείνω να δοκιμάστε με ίδιες ρυθμίσεις στα πάντα. Αποθορυβοποίηση iso διάφραγμα εστιακή αντίστοιχο θέμα manual focus κλπ. Kαι μην χρησιμοποιήσετε άλλη κάμερα στο ενδιάμεσο!
Να σαι καλά... πράγματι πυροβόλο... Βγάλαμε έτσι κοντά 3000 καρέ για την πλάκα... Εγώ προσπάθησα να έχω ίδιες ρυθμίσεις... Αύριο θα δω λίγο και άλλα τεστς και ίσως σύγκριση με την Α7ιιι...

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ξεκίνησα από το 0 και όταν τελείωνε κάθε ριππη μετραγα τα πραγματικά αρχεία (μετά - πριν)...ότι δηλαδή παρουσιάζει η μηχανή

Άρα έκανες μέτρηση πραγματικών αρχείων.
Αν δεν μετρήσεις τα πραγματικά αρχεία, αλλά δεις από πού ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση της μηχανής, θα δεις κι εσύ 102 σε όλες τις περιπτώσεις με raw.
Δηλαδή είτε raw σκέτο, είτε ακόμη και raw+jpeg, πάλι από το 102 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.