Sony RX100 mkVI και VII superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Re: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Ανακοινώθηκε υποβρύχια θήκη και για την VI από την Ikelite στα 500 δολάρια, με αναμενόμενη κυκλοφορία στα μέσα Αυγούστου:

https://www.ikelite.com/products/un...sony-cyber-shot-rx100-mark-vi-digital-cameras

6116.18-sony-rx100-vi-b_1024x1024.jpg

Απάντηση: Re: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Για αυτη μάλιστα θα το σκαγα το 500αρικο αν ειχα την οικονομική άνεση να έχω τη μηχανούλα :slapface:. Ανεβαζει υπερμετρα την χρηστικότητα του σώματος έστω και αν τα κουμπιά δεν δείχνοιυν τόσο βολικά.

Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Γενικά οι ikelite θέλουν πολύ καθάρισμα και έχουν πολλά εξαρτήματα, εύκολο να σπάσουν και να χαλάσουν. Για σοβαρή χρήση, Subal & Nauticam με τα ανάλογα κόστη...

Re: Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

H Subal δεν βγάζει για σειρά RX100, αλλά και να έβγαζε οι τιμές είναι πολύ υψηλές, 2-3 χιλιάρικα βλέπω.
http://subal.com/c98c2c1/Housing/UW_Housings/Sony_Leica.aspx

H Nauticam έβγαλε τώρα και για την RX100VI, στα 1150 ευρώ.
Γαϊδούρι όμως.
https://www.nauticam.com/products/n...x100-vi-digital-camera?variant=12176956194909

kn2Zun.jpg

6dcNHk.jpg

2xE3UZ.jpg

Ευκολία το pop-up EVF με μια κίνηση στην VI, αλλά με τη δύναμη που σταματά η εκτίναξη μετατοπίζεται ο μοχλός διόρθωσης διόπτρας, που είναι πολύ χαλαρός.
Μια λύση είναι να κρατάμε με το δάχτυλο αντίσταση για πιο ομαλό άνοιγμα.

https://youtu.be/DEGkkJhyqIw

Πώς στέκεται φωτογραφικά η RX100VI με σημείο αναφοράς την α7ΙΙΙ+κιτ φακό:

http://sonyalphalab.com/sony-a7-iii...ensor-ultimate-power-vs-ultimate-convenience/

Πλάκα πλάκα πολύ καλή απόδοση από την rx100VI, αν εξαιρέσεις το Low light σε καλό φωτισμό δεν απέχει και πολύ από την Α7ΙΙΙ, βέβαια λόγω θέματος σε Low light αναγκαστικά θα πρέπει να έχεις και άλλη μηχανή και εκει είναι το πρόβλημα με όλη την σειρά rx100, ότι δεν μπορεί να σταθεί σαν μόνη και αποκλειστική μηχανή για έναν μέσο κάτοχο......πολύ καλή δουλειά από την Sony πάντως!!

Από τις 10 μηχανές+καμιά 20αριά φακούς που έχω, αν με ρωτούσες ποια μηχανή θα επέλεγα για μία και μοναδική, αυτή θα ήταν η RX100VI, και δεν το λέω αυτό μόνο για το μέγεθος.

Κάθε μέρα με εκπλήσσει πόσο υψηλή είναι η αναλογία ευκολίας/αποτελέσματος, η επαναληψιμότητα πετυχημένων λήψεων σε φωτογραφία και βίντεο, όπως και η συνολική ταχύτητα.
Από κλειστή στη θήκη της είναι θέμα δευτερολέπτων να τραβώ βίντεο ή φωτό με εστιασμένο το θέμα στο μάτι, είτε κοντά είτε μακριά.
Τη σιγουριά ότι δεν θα μου ξεφύγει η απαθανάτιση κάποιας στιγμής "κουβαλώντας" την RX100VI δεν μου τη δίνει καμία άλλη μηχανή. Το κουβαλώντας σε εισαγωγικά γιατί μόνο κουβάλημα δεν είναι.

Εντυπωσιακή η μικρή, αν ήταν λίγο πιο οικονομική και είχε μια ροδέλα γενικής χρήσης ακόμα ίσως να άλλαζα την ΤΖ100. Ο φακός δείχνει σούπερ οξύς στα μακρινά, στα κοντινά (μέχρι τα ~120mm FF) και η panny είναι.

PS: η φωτο με τα μεγέθη των αισθητήρων είναι πολύ παραπλανητική υπέρ της 1", κάτι έχουν κάνει με την προοπτική...

Απάντηση: Re: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Καλή τιμουλα 500£ είναι λογικό ποσό για τετοιου είδους κέλυφος (αντέχει βάθος 60m) για να προστατέψεις τόσο ακριβή μηχανή, βέβαια η χρηστικότητα της μηχανής περιορίζεται για χρήση του φακού έως τα 66mm αλλά αυτό μάλλον επηρεάζει κυρίως τη χρήση εκτός νερού όταν είναι απαραίτητη η προστασία της μηχανής .

Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Μετά από την πρώτη που την είχα μάλιστα 2 φορές και έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις έκανα το comeback και πήγα σε rx100, αυτή τη φορά την m6. Ναι μεν είναι ακριβή και δεν ξέρω αν τελικά αξιζει τα λεφτα της -κάτι μάλλον που ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ υποκειμενικο- αλλά είναι ένα μηχανάκι που μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα, όπως και πολλές άλλες πλέον μηχανές, με μια σημαντική διαφορά.

Μπαινει στην τσέπη σου.

Έχω μείνει με αυτή και μια Fuji x100 και δεν νιώθω να μου λείπει κάτι. Ίσως κάποια στιγμή να αλλάξω την fuji με την Τ ή την F. Δοκίμασα κ μια xt10 με prime αλλά τελικά μου αρεσει περισσότερο η x100 οπότε η xt θα φύγει.

Τώρα για την M6 ότι και να πω είναι λίγο, η μηχανή είναι αστραπή σε όλα, κυριολεκτικά. Είχα ξεχάσει πόσο εύκολο είναι να έχεις τέτοια δύναμη στην τσέπη σου από εποχές mark1 και το θυμήθηκα ευχάριστα! Ο φακός ναι μεν δεν είναι τόσο φωτεινός όπως οι προηγούμενες, αλλά τα επιπλέον 130mm που προσφέρει ειναι τεράστια υπόθεση για κάποιον που τα χρειάζεται. Είχα κατασταλάξει στη φοβερη rx10 η οποία ήταν ότι ακριβώς ήθελα αλλά δυστυχώς είναι τερατώδες.

Έτσι εκανα μια μικρή θυσία στο διαφραγμα αλλά έχω πολλά παραπάνω θετικά με το κυριότερο τον όγκο και βάρος που σε κάνει να την εχεις πάντα μαζί σου και να τη χαίρεσαι. Τώρα καταλαβαίνω απόλυτα τον ενθουσιασμό του tzo.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8

Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από τη Sony.

Οι φήμες λένε ότι σήμερα θα ανακοινωθεί η RX100 VII με τον γνωστό φακό 24-200 και τα παρακάτω χαρακτηριστικά (copy-paste από https://www.sonyalpharumors.com/sr5...he-new-sony-rx100vii-will-be-announced-today/):

blackout free continuous shooting at up to about 20 fps with AF performance equivalent to α9.
world’s fastest AF as an 1 inch sesnor camera
Bionz X
24-200 mm f2.8-4.5
tilting screen (up to about 180 degrees and down to about 90 degrees)
4K HDR video
The price in the UK is £ 1199

Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από τη Sony.

Με λίγα λόγια μια από τα ίδια με ένα Boost στην εστίαση, μια χαρα!!! Ανεβάσαμε και την τιμούλα και άρχοντες!! θα μου πεις βρίσκει και τα κάνει η Sony, όταν ο ανταγωνισμός κοιμάται...

Υ.Γ. Στην Ελλάδα χοντρικά την βλέπω στα 1.400-1.500 ευρώ για compact τσέπης 1 ίνστας!!!ουάου, σε 1-2 γενιές ακόμα, η Sony θα τις χρεώνει πιο ακριβές από Leica!!

Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από τη Sony.

Υποτίθεται ότι τέτοιες μηχανές ψάχνουν οι κάπως ενημερωμένοι καταναλωτές, οπότε μου κάνει εντύπωση πως τα "ακουμπάνε" τόσο απλόχερα όταν υπάρχει η TZ100 στα μισά (και λιγότερα) χρήματα? Τόσο πολύ ενδιαφέρει η ταχύτητα εστίασης? Τες πα, άβυσσος η ψυχή...

Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από τη Sony.

Υποτίθεται ότι τέτοιες μηχανές ψάχνουν οι κάπως ενημερωμένοι καταναλωτές, οπότε μου κάνει εντύπωση πως τα "ακουμπάνε" τόσο απλόχερα όταν υπάρχει η TZ100 στα μισά (και λιγότερα) χρήματα? Τόσο πολύ ενδιαφέρει η ταχύτητα εστίασης? Τες πα, άβυσσος η ψυχή...

Γιατί η TZ100 είναι αργή σε εστίαση?? σφαίρα είναι, ειδικά σε SAF ξεπερνάει κάθε sony σε εστίαση. Σε caf και tarcking θα υπερέχει η sony, άλλα και πάλι θα πας να κάνεις sport φωτογράφηση με αισθητήρα 1 ίντσας, compact μηχανή και φακό που φτάνει γρήγορα το f4,5?? Δεν ξέρω και εγώ πραγματικά Δημήτρη ποιος δίνει τόσα λεφτά για να πάρει τέτοια μηχανή....την ίδια απορία με εσένα έχω.

Υ.Γ. Η Rx100VIII την βλέπω να χτυπάει το 2.000 όπως έκανε και η Rx10IV....