Sony RX100 mkVI και VII superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Re: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Δέκα σελίδες για το κόστος μιλάμε οπότε είναι στη κορυφή.
Αγόρασα κάμερες φακούς που κοστίζουν ένα τσουβάλι χρήμα, δε κλάφτηκα δε κατηγόρησα. Μου άρεσαν μου έκαναν εργάστηκα παραπάνω τα απόκτησα.
Ας μείνουμε στα της κάμερας, υπάρχει ανταγωνισμός; Ποιος είναι αυτός τι διαφορές έχουμε αξίζει να δώσω το χρήμα γιατί είναι καλύτερη;

Ας ξεχάσουμε λοιπόν την τιμή για λίγο : ότι πιο κοντινό στις προδιαγραφές της είναι η Tz100, η οποία όπως προείπα δεν έχει αναδιπλούμενη οθόνη, το σκόπευτρο είναι χειρότερο αλλά πιο εύχρηστο και ο φακός της έχει +50mm στο άνω άκρο, - 1mm στο κάτω και επίσης σκοτεινιάζει πιο γρήγορα. Έχει όμως καλύτερα μενού και αρκετά κουμπιά και ροδέλες. Λογικά ο φακός της Sony θα είναι καλύτερος αφού έχει μικρότερο εύρος, οπότε το έργο των μηχανικών ήταν ευκολότερο, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Το θέμα AF και γενικά η ταχύτητα λειτουργίας είναι σχετικό, μια και έχουν διαφορετική προσέγγιση και εξαρτάται επίσης από τις απαιτήσεις του χρήστη.
Έχοντας στην κατοχή μου την Panasonic, και πριν από αυτήν δύο RX100 τις mkI και mkIII μπορώ να πω ότι η panny είναι σαφώς πιο ευχάριστη και "involving" στην χρήση, η δε τρίτη εκδοχή της Sony ήταν μια πολύ καλή μηχανή με κάποιες "χαζές" ατέλειες, κυρίως το δύστροπο οφθαλμοσκόπιο και η έλλειψη οθόνης αφής και κουμπιών. Τα δύο λύθηκαν, τα χειριστήρια όμως παραμένουν αυτά μιάς τυπικής compact.
Για περισσότερα θα πρέπει να περιμένουμε πιο ολοκληρωμένα reviews και τον... θαρραλέο με τις βαθιές τσέπες που θα τα σκάσει

Ας ξεχάσουμε λοιπόν την τιμή για λίγο : ότι πιο κοντινό στις προδιαγραφές της είναι η Tz100, η οποία όπως προείπα δεν έχει αναδιπλούμενη οθόνη, το σκόπευτρο είναι χειρότερο αλλά πιο εύχρηστο και ο φακός της έχει +50mm στο άνω άκρο, - 1mm στο κάτω και επίσης σκοτεινιάζει πιο γρήγορα. Έχει όμως καλύτερα μενού και αρκετά κουμπιά και ροδέλες. Λογικά ο φακός της Sony θα είναι καλύτερος αφού έχει μικρότερο εύρος, οπότε το έργο των μηχανικών ήταν ευκολότερο, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Το θέμα AF και γενικά η ταχύτητα λειτουργίας είναι σχετικό, μια και έχουν διαφορετική προσέγγιση και εξαρτάται επίσης από τις απαιτήσεις του χρήστη.
Έχοντας στην κατοχή μου την Panasonic, και πριν από αυτήν δύο RX100 τις mkI και mkIII μπορώ να πω ότι η panny είναι σαφώς πιο ευχάριστη και "involving" στην χρήση, η δε τρίτη εκδοχή της Sony ήταν μια πολύ καλή μηχανή με κάποιες "χαζές" ατέλειες, κυρίως το δύστροπο οφθαλμοσκόπιο και η έλλειψη οθόνης αφής και κουμπιών. Τα δύο λύθηκαν, τα χειριστήρια όμως παραμένουν αυτά μιάς τυπικής compact.
Για περισσότερα θα πρέπει να περιμένουμε πιο ολοκληρωμένα reviews και τον... θαρραλέο με τις βαθιές τσέπες που θα τα σκάσει

και πόσες εκατοντάδες ευρώ λιγότερο στοιχίζει η tz από την rx?

Όπως πόσες εκαντοντάδες ευρώ λιγότερα στοιχίζει η Panasonic lx15 σε σχέση με την rx100V που έχει και πιο φωτεινό φακό στο κάτω άκρο, και οθόνη touch, καλύτερο μενού/κουμπιά/ροδέλες όπως λέει και ο Δημήτρης και η εστίασή της είναι μια χαρά?? Κάνει όσα στοιχίζει η rx100III και είναι σχεδόν παντού καλύτερη από αυτή με εξαίρεση το σκόπευτρο.

Το θέμα είναι τι κερδίζει επιλέγοντας κανείς RX100VI σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

1) Τον πιο φωτεινό ζουμ 24-200 κόμπακτ μηχανής, και όπως δείχνουν τα πρώτα τεστ είναι οξύς από άκρη ως άκρη σε όλα τα εστιακά μήκη
2) Υβριδική εστίαση (phase+contrast detection), κορυφαίο tracking και Eye AF
3) Stacked sensor και προηγμένος επεξεργαστής, με την καλύτερη διαχείριση θορύβου
4) Hybrid Log Gamma HDR σε φωτογραφία και βίντεο
5) 24 fps με ταυτόχρονο και αποδοτικό CAF και ΑΕ
6) Μεγάλο buffer
7) Super Slow Motion έως 1000fps
8) Κορυφαίο βίντεο τόσο 4Κ όσο και 1080
9) Pop-up EVF.

Αφαιρώντας το ένα, το άλλο, και το παραάλλο, υπάρχουν και πιο φτηνές μηχανές φυσικά να επιλέξει κανείς, κι αν αφαιρέσει και το χαρακτηριστικό του απόλυτα μικρότερου όγκου, εκεί πολλαπλασιάζονται οι επιλογές.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της όμως είναι αυτά που κρατάνε την RX100VI στην κορυφή της κατηγορίας.

Sony RX100 VI at 72mm (200mm in 35mm terms). 1/200-sec., f/4.5, ISO 400

Alpha-Universe-Nino-Rakichevich-RX100V-_DSC2547.jpg

Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Ξεφοντάρισμα υποτυπώδες.
Πλαστική αίσθηση της φωτογραφίας στο μάτι.
Χρώματα ανεκτά.
Μην μου πείτε ότι είδατε τη φωτογραφία και εντυπωσιαστήκατε.

Μια χαρά οξύς λοιπόν στα 200mm. Αυτό πληρώνεις..

Είναι οξύς πράγματι, άλλα σε όλα τα άλλα συμφωνώ με τον Παναγιώτη είναι εντελώς μέτρια/ανεκτά, να προσθέσω ότι βλέπω και αρκετό θόρυβο, ενώ αν δείτε τα μαλλιά όλων των ατόμων στην φώτο μοιάζουν σαν μουτζούρα με ελάχιστη λεπτομέρεια....αν την δεις από κινητό φαίνεται μια χαρά, άλλα μόλις την άνοιξα από υπολογιστή και χωρίς υπερβολή μοιάζει σαν φώτο από κινητό. Θαύματα δεν γίνονται, μικρός αισθητήρας+μικρός φακός=μέτρια αποτελέσματα/συμβιβασμός. Τουλάχιστον η σειρά rx10 σώζεται σε ένα βαθμό με τους μεγάλους και ποιοτικότερους φακούς ζουμ.

γιατί μια rx10 θα απέδιδε (αισθητά έως πολύ) καλύτερα?

(ρωτάω τους κατόχους.. προσωπικά δεν ξέρω)

κατά τ'αλλα όσοι δεν έχουν συνηθίσει σε λεπτομέρεια μηχανών με μεγάλο αισθητήρα και για θέαση σε μικρότερες οθόνες είναι μια χαρά!

άμα την ανοίξεις σε κανονικό μόνιτορ βέβαια, αλλάζει το πράγμα...

Ναι μια RX10 όσον αφορά το βάθος πεδίου δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, δλδ μπορείς να βγάλεις ένα πορτρέτο στα 150mm και η φοτο σου δεν εχει αυτη την κομπακτιλα. Με αυτή δυστυχώς δεν μπορείς να ξεφονταρεις λόγω διαφράγματος. Τώρα όσον αφορά οξύτητα κλπ δεν την άνοιξα σε pc για να δω διαφορες αλλά δεν νομίζω να υστερεί ουτε και σε αυτό μια RX10.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Κορυφαία οξύτητα βλέπω στα 200mm.

Για βάθος πεδίου με ποια RX10 συγκρίνετε; Με τις αρχαίες RX10 και RX10II με τον παλιό επεξεργαστή και χωρίς όλες τις δυνατότητες των μηχανών νέας γενιάς; Αιωνία τους η μνήμη. Θα τις θυμόμαστε για το σταθερό 2.8 και τίποτ’ άλλο.

Η RXIV f/4 δίνει στα 200mm (από τα 100mm και πάνω μάλιστα).
Η RX100VI δίνει f/4.5.
Ανάξια λόγου η διαφορά σε βάθος πεδίου μεταξύ του κτηνώδους φακού της RX10IV και του μικροσκοπικού φακού της RX100VI.

Θαύματα δεν γίνονται, κι όμως ένα μικρό θαύμα φαίνεται να είναι ο φακός της RX100VI.

Απάντηση: Re: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Από κορυφαία οξυτητα μέχρι χάλια μαύρα διαβάζω στο σχολιασμό, επειδή είμαι σε tablet δεν γράφω κάν άποψη αλλά απορία μου είναι πως βγάζετε συμπέρασμα στη συγκεκριμένη φωτογραφία, με τι μέτρα και σταθμά (τα οποία προφανώς διαφέρουν για τον καθένα σας).
τι ξεφονταρισμα με f4.5 σε 1’’ και με τον κόσμο κολλητό πίσω του περιμένατε ? αστεία πράγματα ...

Από κορυφαία οξυτητα μέχρι χάλια μαύρα διαβάζω στο σχολιασμό, επειδή είμαι σε tablet δεν γράφω κάν άποψη αλλά απορία μου είναι πως βγάζετε συμπέρασμα στη συγκεκριμένη φωτογραφία, με τι μέτρα και σταθμά (τα οποία προφανώς διαφέρουν για τον καθένα σας).
τι ξεφονταρισμα με f4.5 σε 1’’ και με τον κόσμο κολλητό πίσω του περιμένατε ? αστεία πράγματα ...
Αυτό δεν είναι άποψη;
Αστεία η γνώμη του άλλου δεν είναι, σεβαστή ίσως.
Καλό ξημέρωμα.

Όχι Παναγιώτη άποψη για τη ποιότητα εικονας της συγκεκριμένης φωτογραφίας δεν είναι αυτό που έγραψα , γεγονός είναι που εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά (διάσταση αισθητήρα, από το διάφραγμα σε συνδιασμό με την εστιακή και απόσταση θέματος από background). Δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό και κανονικά ούτε εσυ ούτε κανεις άλλος. Το <αστεία> εφοσον ενοχλεί το αποσύρω.

Όπως και ναναι αν σας διαβάζει κάποιος δεν βγάζει κανενα απολύτως συμπέρασμα για την ποιότητα εικονας της μηχανής στα 200mm (που αφορούσε ο σχολιασμός σας), σε έμπειρους χρήστες όπως είστε όλοι όσοι αναφέρατε τη γνώμη σας κανονικά δεν μπορεί να υπάρχουν τόσο διαφορετικές απόψεις. Αυτό από μόνο του σημαίνει οτι ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες, τα δικά του μέτρα και σταθμά για τη μηχανή, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Ξεφοντάρισμα υποτυπώδες.
Πλαστική αίσθηση της φωτογραφίας στο μάτι.
Χρώματα ανεκτά.
Μην μου πείτε ότι είδατε τη φωτογραφία και εντυπωσιαστήκατε.

Εμενα μου φαινεται τραγικη η αποδοση στην συγκεκριμενη φωτο . Δεν ξερουμε βεβαια και αν ειναι crop ή ολη η εικονα.

Re: Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Όχι Παναγιώτη άποψη για τη ποιότητα εικονας της συγκεκριμένης φωτογραφίας δεν είναι αυτό που έγραψα , γεγονός είναι που εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά (διάσταση αισθητήρα, από το διάφραγμα σε συνδιασμό με την εστιακή και απόσταση θέματος από background). Δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό και κανονικά ούτε εσυ ούτε κανεις άλλος. Το <αστεία> εφοσον ενοχλεί το αποσύρω.

Όπως και ναναι αν σας διαβάζει κάποιος δεν βγάζει κανενα απολύτως συμπέρασμα για την ποιότητα εικονας της μηχανής στα 200mm (που αφορούσε ο σχολιασμός σας), σε έμπειρους χρήστες όπως είστε όλοι όσοι αναφέρατε τη γνώμη σας κανονικά δεν μπορεί να υπάρχουν τόσο διαφορετικές απόψεις. Αυτό από μόνο του σημαίνει οτι ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες, τα δικά του μέτρα και σταθμά για τη μηχανή, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Κώστα σίγουρα ο καθένας έχει δικά του μέτρα και σταθμά, άλλα σε παρακαλώ άνοιξε την φώτο σε υπολογιστή και πες μου τι βλέπεις......από εκει ξεκινάει το πρόβλημα, ο μικρός αισθητήρας απλά δεν μπορεί. Αυτό το θέμα είχα παλιότερα και με την rx10, μου άρεσε πολύ η μηχανή, δεν είχα κανένα θέμα με την εστίαση, έλλειψη 4κ κλπ. άλλα η ποιότητα εικόνας ήταν απλός αποδεκτή, και με τις νέες rx10/rx100 ναι μεν μπήκαν ένα σωρό γκατζετιές/ευκολίες/βελτιώσεις άλλα το βασικό πρόβλημα που ήταν η ποιότητα εικόνας παρέμεινε, τουλάχιστον στην rx10 είχες και ένα σταθερό f2,8 που έδινε ένα ξεφωντάρισμα τώρα πάει το χάσαμε και αυτό........για αυτό γκρινιάζουμε, δίνεις ένα σκασμό λεφτά για να πάρεις μηχανές με οριακά αποδεκτή ποιότητα εικόνας, σε κάποιους κάνει σε άλλους δεν κάνει τόσο απλά.