Sony RX100 mkVI και VII superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Re: Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

ISO400 βλέπω, και τετράγωνο κάδρο 1500 x 1500.
Από hands-on για street χρήση είναι παρμένο το δείγμα.
https://alphauniverse.com/stories/my-next-street-camera/
Ενθουσιασμένος φαίνεται.

Το alphauniverse φυσικά και θα ήταν ενθουσιασμένο με την μηχανή όπως είναι ενθουσιασμένοι π.χ. και διάφοροι επαγγελματίες φωτογράφοι που τους πληρώνει η κάθε εταιρία ή τους χαρίζει εξοπλισμό για να γράφουν καλά λόγια, σε κάθε περίπτωση μάτια έχουμε και κρίνουμε μόνοι μας!

Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Και εγώ μόλις είδα alhauniverse λέω έλα τον έβγαλαν το μισθό τους τα παλικάρια.
Ξαναλέω κακές δεν είναι οι φωτογραφίες αν μου λέγανε ότι είναι από μηχανή των 500 ευρώ. Για 1300 ευρώ δεν υπάρχει αναλογία τιμής απόδοσης.
Το αν εστιάζει γρήγορα κάνεις δε θα το καταλάβει αν δει τη φωτογραφία, η ποιότητα θα μετρήσει και μετά τα υπόλοιπα.
Παρόλα αυτά οποίος την αγοράσει ούτε χαζός είναι ούτε κακώς έκανε, αν κρίνει ότι το ικανοποιεί το πακέτο καλώς το αποκτά.

Το alphauniverse φυσικά και θα ήταν ενθουσιασμένο με την μηχανή όπως είναι ενθουσιασμένοι π.χ. και διάφοροι επαγγελματίες φωτογράφοι που τους πληρώνει η κάθε εταιρία ή τους χαρίζει εξοπλισμό για να γράφουν καλά λόγια, σε κάθε περίπτωση μάτια έχουμε και κρίνουμε μόνοι μας!

Ούτε εγώ θα επέλεγα να ανεβάσω το συγκεκριμένο δείγμα, που δεν ξέρουμε πώς προκύπτει.

Γι' αυτό ανέβασα όλα τα original size δείγματα στα 200mm του Gordon Laing.
Για εκείνα τι έχεις να πεις;

Κορυφαία οξύτητα βλέπω, και το υπογραμμίζω.

Μέχρι και το No Standing Anytime sign φαίνεται καθαρά, απίστευτο.

https://c2.staticflickr.com/2/1729/41719704485_d1f4796a48_o.jpg

Ούτε εγώ θα επέλεγα να ανεβάσω το συγκεκριμένο δείγμα, που δεν ξέρουμε πώς προκύπτει.

Γι' αυτό ανέβασα όλα τα original size δείγματα στα 200mm του Gordon Laing.
Για εκείνα τι έχεις να πεις;

Κορυφαία οξύτητα βλέπω, και το υπογραμμίζω.

Μέχρι και το No Standing Anytime sign φαίνεται καθαρά, απίστευτο.

https://c2.staticflickr.com/2/1729/41719704485_d1f4796a48_o.jpg

Και το πρώτο δείγμα sharp ήταν και το έγραψα, έτσι και αλλιώς ποτέ δεν είχα θέμα με την οξύτητα των φακών των rx μηχανών, σε αυτό το κομμάτι κάνει καλή δουλειά η sony, άλλου είναι τα θέματα, δες το δείγμα που έβαλες και κάνε ζουμ, έχει θόρυβο παρά το χαμηλό iso, απουσία Microcontrast, μέτριο dynamic range Και ως συνήθως γα sony μέτρια χρώματα...και πως να στο πω βγάζει μια compactness, φαίνεται η φώτο ότι είναι από μικρό αισθητήρα, δεν ξέρω πως αλλιώς να στο περιγράψω.
Π.Χ. για να σου δώσω ένα παράδειγμα, παλιότερα σε ταξίδι στην Κύπρο είχα την rx10 Και την Olympus em10II με κιτ φακό (Που ούτε και αυτή έχει τεράστιο αισθητήρα) φωτογράφιζα παράλληλα και με τις 2 και όμως μετά στον υπολογιστή φαινόταν σχεδόν αμέσως πιες φώτος ήταν από την Olympus, ήταν αισθητά καλύτερες και εκει ξενέρωσα, ακόμα και στην επεξεργασία στα raw έβγαζες άλλο καλύτερο αποτέλεσμα με την m4/3....που να μπλέξεις και στο παιχνίδι μεγαλύτερο αισθητήρα.

Και εγώ μόλις είδα alhauniverse λέω έλα τον έβγαλαν το μισθό τους τα παλικάρια.
Ξαναλέω κακές δεν είναι οι φωτογραφίες αν μου λέγανε ότι είναι από μηχανή των 500 ευρώ. Για 1300 ευρώ δεν υπάρχει αναλογία τιμής απόδοσης.
Το αν εστιάζει γρήγορα κάνεις δε θα το καταλάβει αν δει τη φωτογραφία, η ποιότητα θα μετρήσει και μετά τα υπόλοιπα.
Παρόλα αυτά οποίος την αγοράσει ούτε χαζός είναι ούτε κακώς έκανε, αν κρίνει ότι το ικανοποιεί το πακέτο καλώς το αποκτά.

Όλο το ζουμί είναι σε αυτό που έγραψες ''Ξαναλέω κακές δεν είναι οι φωτογραφίες αν μου λέγανε ότι είναι από μηχανή των 500 ευρώ. Για 1300 ευρώ δεν υπάρχει αναλογία τιμής απόδοσης.'' περιγράφει ακριβώς αυτό που συμβαίνει με την συγκεκριμένη μηχανή. Από εκει και πέρα ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του αν τον καλύπτει η μηχανή, εμένα προσωπικά η ποιότητα φώτος των αισθητήρων 1 ίντσας δεν με καλύπτει και θα είχα μία μόνο για συμπληρωματική και σε αν την έβρισκα σε τιμή χώμα...

Μα κρίνουμε τη μηχανή γι' αυτό που είναι, όχι συγκρίνοντας με όποιον άλλον εξοπλισμό έχουμε.
Κόμπακτ με 1'' αισθητήρα είναι, ως τέτοια θα κριθεί.

Tέτοιας ποιότητας 200mm από μηχανή που μπαίνει στην τσέπη, μια χαρά θα ήθελα να είχα!

Re: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

ολα ειναι θεμα αναγκων.... πολλοι ΔΕΝ θελουν να κουβαλανε εξοπλισμο μαζι τους σε ταξιδια κλπ.
Για να εχεις εναν 200αρη σε DSLR , πρεπει να παρεις μαζι σου μεγαλο φορτιο.

αν λοιπον θελεις κατι μικρο , ελαφρυ και ταυτοχρονα ικανοποιητικο σε αποδοση , η sony ειναι μονοδρομος (ισως και καποια panasonic αντιστοιχη, αν δε σε πειραζουν οι ελλειψεις της)

ολα ειναι θεμα αναγκων.... πολλοι ΔΕΝ θελουν να κουβαλανε εξοπλισμο μαζι τους σε ταξιδια κλπ.
Για να εχεις εναν 200αρη σε DSLR , πρεπει να παρεις μαζι σου μεγαλο φορτιο.

αν λοιπον θελεις κατι μικρο , ελαφρυ και ταυτοχρονα ικανοποιητικο σε αποδοση , η sony ειναι μονοδρομος (ισως και καποια panasonic αντιστοιχη, αν δε σε πειραζουν οι ελλειψεις της)

Panasonic 35-100f4-f5,6...(135γρ. βάρος και 50mm ύψος και τον βρίσκεις και σε καλή τιμή). Νομίζω σε κάλυψα!!
Συγγνώμη τώρα άλλα θα γίνω κακός, αν ΔΕΝ θέλει κάποιος να κουβαλά εξοπλισμό μαζί του μάλλον δεν τον νοιάζει και πολύ η ποιότητα φωτογραφίας και θέλει απλά καταγραφή κάποιων στιγμών, ε τότε σε αυτή την περίπτωση κακός αναλυόμαστε σε τέτοιες συζητήσεις, παίρνεις ένα κινητό και σε μια συσκευή έχεις και τηλέφωνο και Internet και Gps και εφαρμογές και φωτογραφική μηχανή, όλα σε ένα νοικοκυρεμένα χωρίς περιττά βάρη και τέλος.

Είναι αυτό ακριβώς, ικανοποιητικές. Το οποίο αλλάζει βέβαια ανάλογα με το ποιός θέλει να κάνει τι...

Extreme crop στην κάτω γωνία:

OUGiHv.jpg

N61t8E.jpg

Προφανώς ο αέρας δεν είναι πεντακάθαρος στη λεωφόρο, συν την αυξημένη θερμοκρασία της ασφάλτου που επιδεινώνεται και με το καυσαέριο.
Όσο πιο μακριά τραβάμε, τόσο πιο εμφανές γίνεται.

Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Κάτι τέτοιο μου θύμισε, όπως το καλοκαίρι στην Ελλάδα που βράζει η άσφαλτος αλλά δεν ήξερα αν έχει και εκεί τόση ζέστη τώρα.
Το φανάρι κάτω αριστερά δείχνει οκ.

Panasonic 35-100f4-f5,6...(135γρ. βάρος και 50mm ύψος και τον βρίσκεις και σε καλή τιμή). Νομίζω σε κάλυψα!!
Συγγνώμη τώρα άλλα θα γίνω κακός, αν ΔΕΝ θέλει κάποιος να κουβαλά εξοπλισμό μαζί του μάλλον δεν τον νοιάζει και πολύ η ποιότητα φωτογραφίας και θέλει απλά καταγραφή κάποιων στιγμών, ε τότε σε αυτή την περίπτωση κακός αναλυόμαστε σε τέτοιες συζητήσεις, παίρνεις ένα κινητό και σε μια συσκευή έχεις και τηλέφωνο και Internet και Gps και εφαρμογές και φωτογραφική μηχανή, όλα σε ένα νοικοκυρεμένα χωρίς περιττά βάρη και τέλος.

Φτου κι από την αρχή, πάμε πάλι μια από τα ίδια.

Εμένα δεν με καλύπτει ο συνδυασμός 12-32/3.5-5.6 + 35-100/4-5.6, να αλλάζω φακουδάκια πάνω σε ένα οπισθοδρομικό GM/GF σώμα Panasonic με πολλές ελλείψεις σε σύγκριση με την πολύ πιο προηγμένη τεχνολογικά και σε δυνατότητες RX100VI.

Δυνατότητες που φυσικά και δεν θυσιάζω για να εγκλωβιστώ σε ένα κινητό.

Έχω αντιμετωπίσει ίδια κατάσταση με ff και μπορώ να καταλάβω αν αξίζει η όχι.
πάμε στη παρακάτω.

αυτο κανω τωρα... κινητο!

ΑΝ μπορουσα θα επαιρνα χτες τη νεα sony !

Υπάρχουν κάποια όρια λόγω μεγέθους αισθητήρα και στριμωγμένου φακού. Και βέβαια συγκεκριμένων κομματιών, δηλαδή αν ελένξει η εταιρεία τι δίνει στους reviewers θα έχει καλύτερες κριτικές...

Φτου κι από την αρχή, πάμε πάλι μια από τα ίδια.

Εμένα δεν με καλύπτει ο συνδυασμός 12-32/3.5-5.6 + 35-100/4-5.6, να αλλάζω φακουδάκια πάνω σε ένα οπισθοδρομικό GM/GF σώμα Panasonic με πολλές ελλείψεις σε σύγκριση με την πολύ πιο προηγμένη τεχνολογικά και σε δυνατότητες RX100VI.

Δυνατότητες που φυσικά και δεν θυσιάζω για να εγκλωβιστώ σε ένα κινητό.

Θυσιάζεις όμως την ποιότητα εικόνας που είναι και το πιο βασικό κομμάτι σε μια φωτογραφική μηχανή και αδειάζεις και το πορτοφόλι σου, από εκεί και πέρα δεν συμφωνώ καθόλου με όλο το σκεπτικό σου με τις rx100 άλλα οκ πάμε παρακάτω, όπως βολεύεται ο καθένας...δικά σου είναι τα χρήματα, δικαίωμά σου να τα ξοδεύεις όπου θέλεις.

Υ.Γ. Και μια ερώτηση, αν θες Lowlight, φωτογράφηση σε βράδυ, εξωτερικό flash ή ρηχό βάθος πεδίου τι κάνεις?? κουβαλάς και άλλη μηχανή μαζί σου?? και π.χ. αν πιάσει μια μικρή βροχούλα στην βόλτα σου ή στο ταξίδι σου εκει τι κάνεις?? κουβαλάς έχτρα και την αδιάβροχη θήκη?

δε ζηταμε ολοι τα ιδια , καθε στιγμη.

Για να εχεις το απολυτο (*αφου για σενα αυτο μετραει) θα επρεπε να εχεις τοτε μονο FF.
Ουτε εσυ το κανεις...πας σε m43 και παλι θυσιαζεις κατι.

Οποτε ολα σχετικα ειναι.... και καθε στιγμη δεν εχεις τις ιδιες αναγκες.

αυτο κανω τωρα... κινητο!

ΑΝ μπορουσα θα επαιρνα χτες τη νεα sony !

Είπες την μαγική κουβέντα ''ΑΝ μπορούσα''...αυτό είναι το ''ζουμί'', και εκει πάντα καταλήγουμε, δηλαδή στην τιμή της μηχανής που είναι στο θεό και εκει ξεκινάνε και οι γκρίνιες.