Sony rx100 vs Canon g15

zots

Established Member
21 September 2012
138
Επειδή τον τέλευταιο καιρό ψάχνω μια καλή ψηφιακή compact μηχανή έχω καταλήξει σε αυτές τις δυο..... Θέλω λοιπόν την βοήθεια σας για την τελική μου επιλογή.....εκτός και αν έχετε να προτείνεται κάτι άλλο με παρομοια χαρακτηριστικά και παραπλήσια τιμή βέβαια..... Να σημειώσω ότι έχω μια μικρή αδυναμία στις canon. Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Sony rx100 vs Canon g15

σε αυτά τα χρήματα περίπου σε canon θα έπαιρνα Canon PowerShot SX40 ή PowerShot SX50

αξιόλογα μηχανάκια λίγο πιο "ογκώδη"

το zoom αυτής της μηχανής με κέρδισε ρίξτε βλέφαρο

http://www.youtube.com/watch?v=JETW_pzve1o

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Sony rx100 vs Canon g15

σε αυτά τα χρήματα περίπου σε canon θα έπαιρνα Canon PowerShot SX40 ή PowerShot SX50

αξιόλογα μηχανάκια λίγο πιο "ογκώδη"

το zoom αυτής της μηχανής με κέρδισε ρίξτε βλέφαρο

http://www.youtube.com/watch?v=JETW_pzve1o

Θέλεις να μας πεις ότι μπορείς να σταθεροποιήσεις τη μηχανή στα 1200? Μπορείς να τραβήξεις φωτο στο τέρμα ζουμ χωρίς να την κουνήσεις;

Θέλω να κάνω μια παρουσίαση της sx40 και της Panasonic FZ200 γιατί τις θεωρώ πραγματικά χρήσιμες, αλλά όποια προσπάθεια έκανα μέχρι τώρα με την canon δεν μπόρεσα να περάσω τα 2/3 της διαδρομής του ζουμ και να τραβήξω σοβαρή φωτο. Φαντάζομαι ότι με τριπόδι θα το καταφέρω και μάλιστα καλά, αλλά στο χέρι το βλέπω δύσκολο.

Εσύ μπορείς; με ποιά τεχνική;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony rx100 vs Canon g15

όχι βέβαια όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν έκανα στα 1200 ήταν ΑΠΙΘΑΝΟ να βρω "στόχο" για φωτογραφία...

Στο χέρι έτσι? γιατί με τριπόδη είναι αλλιώς...

Μόνο από "τύχη" έχω photos full zoom της προκοπής χωρίς τριπόδη.

Στο δε mode video τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα όταν το zoom είναι προοδευτικό έως εξαιρετικό το αποτέλεσμα θα έλεγα, πιο εύκολο να έχεις το θέμα σου!

Τώρα, όσο αφορά το τριπόδη, γρήγορα κατάλαβα ότι επιβάλλεται να έχω ένα, και τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα, η σταθερότητα που μου "χάρισε" ήταν εκπληκτική ως προς το αποτέλεσμα!

Και σε αυτό το χρωστώ σε εσένα από ότι έχω διαβάσει περί τριποδία κτλ που έχεις κάποια νήματα κτλ, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε!

Τέλος... σε βλέπω λίγο υπερβολικό στα 2/3 της διαδρομής του zoom να έχεις "σοβαρές" δυσκολίες, άμα την γνωρίζεις την μηχανή είναι εφικτό με λίγα παραπάνω κλικ.

Όλα αυτά βεβαια είναι βάση την εμπειρία μου!

Και για να ανακεφαλαιώσω...

Ναι τις προτάσεις που κάνω

εγώ τις θεωρώ πολύ πιο σοβαρές από τις άλλες στα ίδια χρήματα απλά με πιο πολλές δυνατότητες!

Κατά την ταπεινή άποψη μου πάντα!

Καλημέρα και καλή Σαρακοστή.

θα ήθελα να ξαναπώ ότι θεωρώ τόσο την canon sx 40 όσο και την panasonic fz200 εξαιρετικά δελεαστικές προτάσεις, λόγω του ασυνήθιστα μεγάλου ζουμ (canon), του φωτεινού φακού 2.8 (panasonic), του αρχείου raw και του καλού συστήματος εστίασης. Και όχι μόνο για τους χρήστες κόμπακτ μηχανών, αλλά και για τους χρήστες dslr.

Παίζω και με τις δυο, και πιέζω τον κάτοχό τους να μου τις δώσει για ένα ΠΣΚΔ αλλά πρέπει να έρθει με αυτοκίνητο από τη Σόφια (είναι φωτορεπόρτερ σε περιοδικό για Βούλγαρους σταρς της νυχτός).

Ειδικά για την canon δεν μπόρεσα να πάρω μέχρι στιγμής μια καλή φωτογραφία στα 800+ εστιακή απόσταση στο χέρι. Βέβαια έχω συνηθίσει να χρησιμοποιώ βαριές μηχανές, και το βάρος από μόνο του σταθεροποιεί το χέρι στα μεγάλα εστιακά μήκη, ενώ η sx40 δεν είναι βαριά μηχανή. Επίσης είχα πιει καφέ το πρωί, κάτι που μπορεί να προκαλεί τρέμουλο. Τέλος δεν δοκίμασα να βάλω πλάτη σε κάποιον τοίχο, έτσι δεν είχα τη δυνατότητα να εξακριβώσω αν το τρέμουλο, που θολώνει τη φωτογραφία, προερχόταν από το σώμα ή από το χέρι.

Γι αυτό και ρώτησα για τεχνική.

Καλή σαρακοστή σε όλους!

Όχι φίλε μου δεν έχω κάποια ιδιαίτερη τεχνική και είπα πως είναι δύσκολο να βρείς το θέμα σου!

Με λίγο υπομονή και αρκετά κλικ θα έχεις καλά αποτελέσματα, με τριπόδη ακόμα καλύτερα βέβαια!

Ok στα 300 euro περίπου που παίζει τώρα η SX40 είναι μια μηχανή με πολλές αξιώσεις!

Περιμένω με ανυπομονησία την παρουσίαση σου!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony rx100 vs Canon g15

όχι βέβαια όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν έκανα στα 1200 ήταν ΑΠΙΘΑΝΟ να βρω "στόχο" για φωτογραφία...

εγώ τι να πω, που απέναντί μου έχω το roof garden μιας πανσιόν, στο οποίο μένουν μοντέλα του εξωτερικού.
Όταν πιάσουν οι ζέστες κάνουν τοπλες ηλιοθεραπεία...

φωτό μίας μοντέλας (τα τοπλες είναι ακατάλληλα στο φορουμ)

Attachments

• το αγαπημένο σας μ&#9.jpg
    το αγαπημένο σας μ&#9.jpg
    87.1 KB · Views: 237
δεν απαντάει και ο ενδιαφερόμενος του topic να δούμε τι λέει..

Βεβαια compact ζήτησε ο άνθρωπος bridge του προτείνουμε...

ψιλό χάος!:ADFADF1::ADFADF1:

εν τω μεταξύ βγήκε και άμεσος ανταγωνιστής της canon sx50 από την Sony (HX300) κι αυτή με 50x zoom. αναρωτιέμαι ποια είναι καλύτερη

Παλικάρια συγνώμη, αλλά ο άνθρωπος ποιοτική compact συζητάει - όχι γκουμούτσες 50Χ!!! Έλεος...

Edit: Για να επανέλθουμε στο θέμα, το άρθρο που έβαλε ο Νίκος (Pepper), είναι άκρως κατατοπιστικό, με κάποιες επισημάνσεις: αν η διαφορά μεγέθους - βάρους είναι καθοριστική, τότε απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Πέραν αυτού ο πολύ μεγαλύτερος αισθητήρας της RX της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα τουλάχιστον όσο είμαστε κοντά στα 28mm όπου το διάφραγμα είναι ίδιο. Αν βέβαια τα εξωτερικά χειριστήρια, το προσοφθάλμιο και το εύρος του zoom είναι σημαντικότερα για σας, η G15 μάλλον είναι η μηχανή σας - παρά το γεγονός ότι η RX με τα 20mp προσφέρει δυνατότητα smart zoom...

Last edited:

Παλικάρια συγνώμη, αλλά ο άνθρωπος ποιοτική compact συζητάει - όχι γκουμούτσες 50Χ!!! Έλεος...

Edit: Για να επανέλθουμε στο θέμα, το άρθρο που έβαλε ο Νίκος (Pepper), είναι άκρως κατατοπιστικό, με κάποιες επισημάνσεις: αν η διαφορά μεγέθους - βάρους είναι καθοριστική, τότε απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Πέραν αυτού ο πολύ μεγαλύτερος αισθητήρας της RX της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα τουλάχιστον όσο είμαστε κοντά στα 28mm όπου το διάφραγμα είναι ίδιο. Αν βέβαια τα εξωτερικά χειριστήρια, το προσοφθάλμιο και το εύρος του zoom είναι σημαντικότερα για σας, η G15 μάλλον είναι η μηχανή σας - παρά το γεγονός ότι η RX με τα 20mp προσφέρει δυνατότητα smart zoom...

καλά τώρα εντάξει μην τρελαίνεσαι, δεν θα κόψει και η μαγιονέζα...

Κανείς δεν τρελάθηκε, αλλά οι μηχανές που συζητάει ο άνθρωπος απέχουν πολύ ως ποιότητα εικόνας από τις κοινές super zoom.

Κόψει δεν κόψει η μαγιονέζα ένα είναι σίγουρο
Ο ενδιαφερόμενος ΔΕΝ ρώτησε για superzoom. Είναι συνειδητοποιημένος και ταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο συγκεκριμένες που ΔΕΝ είναι superzoom. Άρα λέμε τη γνώμη μας πάνω σε αυτό που ζήτησε, όλα τα υπόλοιπα απλώς χαλάνε το νήμα ( άντε και τη μαγιονέζα )

Κανείς δεν τρελάθηκε, αλλά οι μηχανές που συζητάει ο άνθρωπος απέχουν πολύ ως ποιότητα εικόνας από τις "κοινές" super zoom.

...................................