Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

μπορουν , το εχω δοκιμασει στο παρελθον.
Απλα πρεπει να αλλαξεις τη κατευθυνση απο τα μενου.

μμμ, πολύ ωραία. Διότι η sony στα specs αναφέρει αναλύσεις που παραπέμπουν μόνο σε landscape mode.

Μέγεθος πανοραμικής: Μεγ. μοίρες γωνίας σάρωσης (εστιακή απόσταση 16mm/18mm)
Eυρεία: οριζόντια 12.416 x 1.856 (23M), κατακόρυφα 5.536 x 2.160 (12M), Τυπικό: οριζόντια 8.192 x 1.856 (15M), κατακόρυφα 3.872 x 2.160 (8,4M) στο http://www.sony.gr/product/nex-5/nex-5rl/tehnikes-prodiagrafes#tab .

Για παράδειγμα με ενδιαφέρει η λήψη ενός πανοράματος με διαστάσεις 9.000Χ4.500 ή 3.000 πίξελς ύστερα από το σχετικό κροπάρισμα και μάλιστα με την ευκολία που το κάνει η sony.

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Βλάσση μην περιμένεις θαύματα απο το πανόραμα της σονυ, μου φαίνεται καρασυμπιεσμένο το jpg που δίνει

βγηκε επιτελους ο περιφημος ανταπτορας Speed booster!
Tα πρωτα ερασιτεχνικα δειγματα δειχνουν εικονα σαν απο full frame…. απιστευτα φωτεινη και με πολυ μικρο βαθος πεδιου.

http://rungunshoot.com/ultra-low-light-video-with-metabones-speed-booster/

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

Στο site λέει οτι οι K mount φακοί δεν είναι συμβατοί. Αυτο το πτερύγιο δεν κρύβεται με τον αντάπτορα?

Επίσης κάποιος απο τα παιδιά με Μ42 σε Κανον αντάπτορα μπορεί να δεί σχολιάσει λίγο για αυτό?

Some improperly-made M42 screw mount adapters may short the electronic contacts of the Speed Booster™ and cause damage to the Speed Booster™ and/or camera body.

Έχουν τπτ επαφές οι Μ42 αντάπτορες που μπορεί να βραχυκυκλώσουν τον SB? Γιατί αν απλά είναι το θέμα να βρείς τον σωστό... Αν μπορώ να βάλω Μ42 φακούς με έναν σωστό αντάπτορα τον πήρα.

το πτερυγιο μπορει να μπει αρκετα μεσα , βρισκει στο πλαστικο γυρω απο τον αισθητηρα της nex.
O ανταπτορας ειναι πολυ μικρος, λογω του οπτικου στοιχειου και ειναι ΠΟΛΥ κοντα στο σωμα-αισθητηρα.

Ειχα πολλους φακους μ42 και δεν ειχαν πουθενα ηλεκτρονικες επαφες… ισως καποιοι σπανιοι να εχουν.

O φακός δεν έχει το ξέρω. Αλλά μήπως έχει ο αντάπτορας για Κάνον. Γιατί λέει οτι κάποιοι κακοφτιαγμένοι αντάπτορες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά βραχυκυκλώνωντας τον SB. Γιαυτό ρωτάω, αν το θέμα είναι απλά να βρείς τον σωστό αντάπτωρα. Για τους Κ, είδα πάλι το πτερύγιο, είναι όντως αρκετά μεγάλο, θα προκαλεί πρόβλημα.

Πάντως αν λειτουργεί με τους Μ42 μια χαρά θα είμαστε.

Στα φόρουμ που διαβάζω λίγο αυτό παρουσιάζεται μόνο με τον Canon F to Nex SB και όχι με τον Contax/Yashica to Nex SB. Με έναν Μ42 to Contax/Yashica δλδ λύνεται το πρόβλημα.
Βέβαια με αυτόν δεν μπορείς να βάλεις Νικον φακούς, και έχω έναν ωραίο 50αρη AFD...
Απο την άλλη με τα 200$ που γλιτώνω παίρνω έναν Takumar 50mm 1.4...

μη περιμενετε μεγαλες αλλαγες.
Ιδια εικονα (πολυ καλη δηλ.) ελαχιστα καλυτερη απο την 7 (1/3 στοπ) , αρα ισοδυναμη με την 5-6 .
Η touch screen θα ειναι πολυ καλοδεχουμενη και το wifi επισης (δανεισμενο απο την 5r-6).
Ελπιζω και phase detection οπως η 5r kai 6...

Καλησπέρα κύριοι,
μπορούμε να βρούμε μεταξύ μας έναν αντάπτορα για τον ταπεινο HELIOS που θέλω να βάλω στην C3k? όχι ότι είναι ακριβοί στο ebay αλλά μου τη δίνει να περιμένω.
μέχρι τότε να βγω καμιά βόλτα για βραδυνές φωτό σε αξιοθέατα κτλ. με τον κιτ φακό ή τσάμπα ο κόπος?(με τρίποδο εννοείται).

δε νομιζω να βρεις στην Ελλαδα κατι τετοιο (τι μοντουρα εχει ?)

Αν βγεις με τριποδι, μια χαρα θα εισαι και με τον κιτ … μη τον υποτιμας (αλλα μη περιμενεις και θαυματα).

Επισης , μαθε τη μηχανη οσο μπορεις καλυτερα.
Η nex εχουν πολλες κρυμμενες δυνατοτητες… οπως το HDR, handheld twilight program, panorama klp.
Μπορεις να πετυχεις καποια πολυ εντυπωσιακα αποτελεσματα….

Last edited:

To Ebay (και γενικά το ίντερνετ) είναι μονόδρομος σε αυτόν τον τομέα. Αν θές γρήγορη παραλαβή φρόντισε να πάρεις απο Άγγλο πωλητή. Συνήθως μέσα σε 3-4 εργάσιμες φτάνει. Οι κινέζοι κάνουν τουλ. δυο βδομάδες. Οι Γερμανοί, ενώ εντός Γερμανίας μπορεί να φτάσουν και την επόμενη μέρα (πολύ συχνά παραγγέλνω Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη είναι ήδη σπίτι μου), για εκτός Γερμανίας είναι λίγο ρουλέτα. Μπορεί να σου έρθει σε 4 μέρες, μπορεί και σε 3 βδομάδες...

εχω μπουσουλα αυτο το thread. και καποια αλλα βεβαια, εχει φοβερο υλικο εδω μέσα και γνώστες του αντικειμένου. προσκυνώ.
τελικά την πήρα σε πολύ καλή τιμή. κλεινω τα αυτιά μου σε σειρήνες για καλύτερο μοντέλο. Δεν περιμένω θαύματα, κάτι -πολύ- καλύτερο από τη κόμπακτ που είχα και θα είμαι ευτυχής.