Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Καλησπέρα, θα ήθελα κάποιες πληροφορίες μιας και άρχισα τα πειράματα. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα στο οποίο όταν βλέπουμε μια φωτό να μας δίνει κάποιες πληροφορίες για τις ρυθμιζεις με τις οποιες τραβηχτηκε? εκτος απο δεξί κλικ ιδιοτητες κτλ? Εχω ξεκινησει τα πειράματα και θελω να κάνω συγκρίσεις. το adobe lightroom που ειπώθηκε? κάποιο freeware?

Κατά τα άλλα σε σχέση με κόμπακτ και να πω για μέρα με νύχτα λίγο είναι. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Εως τώρα βγάζω χωρίς φλας εννοειται και είμαι ευτυχής. Αναμένω με ανυπομονησία τον αντάπτορα για τον αλλο φακό να "παιξω" για να δω την διαφορά που μπορεί να παρέχει το f 2.0 σε σχέση με το 3,5.

Δες το CD που λογικά ήταν μέσα στο πακέτο. Εκεί έχει μεταξύ άλλων και δυο προγράμματα. Το ένα είναι για οργάνωση και θέαση των φωτογραφιών και το άλλο για μετατροπή των RAW. Το πρώτο σου δίνει και πληροφορίες για την λήψη, όπως iso, shutter speed, aperture κλπ.

αυτο γραφει ότι δεν παιζει σε σε 64bit. θα δοκιμάσω για νέα έκδοση τουλαχιστον. ένα άλλο πολύ εύκολο που λέγατε για την ιδια δουλειά? καποιος το χρησιμοποιουσε για να περνάει τα raw από τους γράφοντες συχνά εδώ.

αφού με συγχωρήσετε για το συνεχόμενο ποστ, θα ήθελα να μου υποδείξετε, εφόσον υπάρχει, κάποιο νήμα ώστε να ανεβάζω κάποιες φωτό γιατί θεωρώ την κριτική σας αναγκαία. Μπορώ εδώ? δεν θέλω να μακελεύσω το νήμα. Ευχαριστώ!

Ένα σχόλιο για την Sony NEX7 και την συμπεριφορά της σε παγωμένες καιρικές συνθήκες. Υπενθυμίζω οτι δεν είναι weather sealed.

Στις Άλπεις επάνω τραβούσα σε συνθήκες μέχρι -20C, αέρα, ομίχλη, ελαφρά και όχι και τόσο ελαφρά χιονόπτωση. Απο προστασία, όταν δεν τραβούσα η μηχανή ήταν στο σακίδιο μου, μέσα σε μία θήκη. Παγωμένη ήταν βέβαια όταν την έβγαζα, ακόμα πιο παγωμένη και με σταγόνες όταν την ξαναέβαζα μέσα.
Το ξεπέρασε όλο χωρίς να κάνει κιχ. Η μπαταρία δεν έδειξε σε κανένα σημείο να τελείωνει πιο γρήγορα, η μηχανή ήταν εξίσου γρήγορη όπως πάντα.

Βέβαια εδώ επέζησε πλημύρες στην Ταυλάνδη, σε λιγο χιόνι θα τα βρούμε σκούρα? χεχε

Αξίζει αυτός ο sigma 30mm? Γιατί τον έχω δει και σε αγγελία στα 65 ευρώ.. σε κατάσταση καινούριου

Θυμάστε τί λέγαμε πριν μερικές μέρες;

The upcoming full frame NEX-9 is rumored to accept full frame Sony Alpha lenses; however, it is supposed to do so without the use of the LA-EA3 NEX-to-Alpha converter like the Sony VG900 camcorder uses.

www.photographybay.com/2013/03/11/s...lpha-lenses/?awt_l=75Q9A&awt_m=IwE9R_Ll9v62xu

Ειμαι περίεργος τι λύση μπορείνα δοθεί σε κάτι τέτοια. Διότι για να δουλέψει το συστημα με φακούς με διαφορετικές registration distances ή θα πρέπει να κινείται μπρός πίσω ο αισθητήρας ή μπος πισω η μοντούρα.

Kαλησπερα παιδια! Καινουργιος στο forum. Σας βρηκα σε μια αναζητηση που εκανα στο ιντερνετ.
Συγκεκριμενα ενδιαφερομαι για αγορα μηχανης μεχρι 600ευρω. Επειδη παραλληλα δεν ηθελα dslr αλλα κατι πιο μαζεμενο κατεληξα στη σειρα nex της sony.
Ειμαι λοιπον αναμεσα στην 5n και στην 5r.
Σε αλλη περιπτωση θα επαιρνα την πιο προσφατη δηλαδη την 5r. Aλλα ψαχνοντας για εντυπωσεις απο χρηστες των δυο μηχανων οι αποψεις ειναι αναμεικτες. Αλλοι λενε καλυτερη την 5n και θεωρουν την 5r πισωγυρισμα και αλλοι λενε οτι η 5r ειναι χαλαρα καλυτερη.
Επισης πωλητης σε καταστημα με sony μου προτεινε την 5n λογω capacitive οθονης εναντι της 5r που οπως ειπε εχει resistive και η ακριβεια ειναι αισθητα μειωμενη... (ομολογω πως αυτο κυριως με εβαλε σε σκεψεις)
Εσεις τι πιστευετε? Σας ακουω με ενδιαφερον!
Θα επαιρνα την nex 6 για να λυσω το προβλημα μου αλλα ξεφευγει αρκετα σε τιμη!:smash:

ε κι εσυ βιαζεσαι, καθε 6 μηνες η Sony βγαζει νεα μοντέλα. Αν περιμενεις μεχρι το καλοκαιρι θα εχουν πεσει σιγουρα οι τιμες στα τρεχοντα μοντελα.

Ισχυει αυτο ε; Μου το ειπαν κ αλλοι.
Απλα βλεπω στο σκρουτζ οτι ηδη η 5r εχει πεσει αρκετα. Ποσο πιο κατω να παει;

Phase detection ίσως είναι το μεγαλύτερο προτέρημα!
Οι ειδικοί θα μας διαφωτίσουν

Νέο θύμα της 5n!!!