Sony σειρά NEX

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Επειδη θελω να παρω τον SEL50F18 και τωρα εχω τον 16-50 τα 50mm ειναι ιδια η εχουν διαφορα; Δηλαδη στο 50 ειναι και οι δυο 75mm ?

Θελω να δω αν με βολευει για φωτογραφιση μεσα στο σπιτι και ισως ο μονος τροπος για να το δω ειναι να βαλω τον δικο μου στα 50mm

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Επειδη θελω να παρω τον SEL50F18 και τωρα εχω τον 16-50 τα 50mm ειναι ιδια η εχουν διαφορα; Δηλαδη στο 50 ειναι και οι δυο 75mm ?

Θελω να δω αν με βολευει για φωτογραφιση μεσα στο σπιτι και ισως ο μονος τροπος για να το δω ειναι να βαλω τον δικο μου στα 50mm

ίδια είναι η εστιακή απόσταση.

Δεν βολευει πρεπει να κολησω στον τοιχο για να πιασω εναν διθεσιο καναπε. Δεν λεει να ριξει και την τιμη στον 35αρη.

Last edited:

Εμ δεν ειναι 1.8 που τον θελω για αφλασες μεσα στο σπιτι.

(θελω φακο 24-70 σταθερο 2.8 για nex με oss..... Την Ferrari θα την γραψω ποιο κατω. :BDBDG54: )

Re: The Sony NEX Thread.

δεν παιρνεις κανενα φωτιστικό λέω εγώ, πιο φτηνά θα σου κοστίσει :)

Μια ερωτησουλα παρακαλω.
nex7 μονο σωμα μεταχειρισμενη στα 750 η καινουργια nex6 ?
ευσχαριστω.

Η nex 6 εχει pdaf στον αισθητηρα, που σημαινει καλυτερες επιδοσεις στο θεμα της εστιασης (με τους φακους που το υποστηριζουν βεβαια).

εχει επισης wifi kai apps που επεκτεινουν τις δυνατοτητες της.

Την 7 τη παιρνεις για περισσοτερα megapixels και το tri navi.

Last edited:

Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις.
Το διλημμα ειναι μεταξυ μεταχειρισμενης 7 και καινουριας 6.
Αν δηλαδη ειναι τοσο καλυτερη η 7 εναντι της 6 ωστε να ρισκαρω την αγορα μεταχειρισμενης.
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι η ποιοτητα και λιγοτερο οι ευκολιες.

Ευχαριστω και παλι.

Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις.
Το διλημμα ειναι μεταξυ μεταχειρισμενης 7 και καινουριας 6.
Αν δηλαδη ειναι τοσο καλυτερη η 7 εναντι της 6 ωστε να ρισκαρω την αγορα μεταχειρισμενης.
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι η ποιοτητα και λιγοτερο οι ευκολιες.

Ευχαριστω και παλι.

η ποιότητα σε τί; στη λήψη εικόνας; και σε τί ; σε νυχτερινά; σε κακές φωτιστικές συνθήκες; ή σε κανονικές; Η 6 είναι καλύτερη στα δύσκολα από την 7. Η 7 δείχνει καλύτερη στα εύκολα. Εκεί που έχει περισσότερο φως.

Πρόσεξε όμως κάτι άλλο. Ο αισθητήρας της 7 δείχνει πολύ ευαίσθητος στην ποιότητα των φακών που φορά. Τους φθηνούς κιτ τους ξεφτελίζει. Αν την θέλεις γι αυτούς του φακούς, απλώς άστην στην άκρη. Τους καλούς έως πολύ καλούς φακούς θα του ανεχθεί και θα αναδείξει τους άριστους και εξαιρετικούς φακούς. Υπόψη όμως ότι ακόμη και στους άριστους φακούς, θα μας δείξει ξεκάθαρα κάθε το χαρακτήρα τους ακόμα κι αν έχει αρνητικά. Το διαβάσαμε αλλά μας το έδειξε πολύκαθαρά ο Αλέξης με τον nokton 35άρη του.

Δεν είναι τα 24 μέγα. 24 έχουν κι άλλες μηχανές, π.χ. οι νέες μικρές nikon. Δεν έχουν όμως αυτό το χαρακτήρα.

Και για να μην νομίζεις ότι θεωρητικολογούμε. Δες στο http://www.photozone.de/sony_nex τα αποτελέσματα της nex 7. Ολοι οι ζουμ (16-50, 55-210, 18-55) και ο 16 είναι για πέταμα. Ο 18-18 της sony (φακός του χιλιάρικου μην ξεχνιόμαστε) είναι εξαιρετικός στην ανάλυση αλλά στη βινιετα και στις χρωματικές εκτροπές κάνει νέα ρεκόρ μετρήσεων. Ουσιαστικά δεν μπορεί να δουλευτεί παρά μόνο εάν έχεις το δικό του προφίλ μέσα από το lightroom.

Οι primes είναι άλλη περίπτωση. Οι 2.8 της sigma (19,30, 60) δουλεύουν εξαιρετικά, ιδανικά. Οι 30, 50 της SONY πολύ απλά είναι ακατάλληλοι, δείχνουν πολύ χάλια μετρήσεις.

Το ίδιο γίνεται και με τους φακούς χειροκίνητης εστίασης. Άλλοι έτσι κι άλλοι γιουβέτσι.

Γι αυτό λέω ότι θα διαλέξεις όχι με την καρδιά, αλλά σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου και πολύ καλά μάλιστα.

Παω αυριο να παρω εναν Sigma γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να τον βρω μεταχειρισμενο.

Για φωτογραφιες μεσα στο σπιτι ποιον να παρω τον 19 η τον 30

Τον 30 τον ειχα (τον εδωσα πισω γιατι κουδουνιζε) αλλα θα ηθελα τον 19 για να εχω μεγαλυτερο καδρο αλλα φοβαμαι την παραμορφωση λογω wide

δεν εχει παραμορφωση ο 19mm (προτιμησε αυτον ) … παντως δεν θα δεις διαφορα οσον αφορα την ικανοτητα σε χαμηλο φωτισμο.
Μισο στοπ κερδιζεις απο τον κιτ…. κερδιζεις φυσικα σε οξυτητα.

Αλλα για εσωτερικους χωρους και χαμηλο φωτσιμο, θελεις τουλαχιστον διαφραγμα 1.8

Ελεγα για τον 50αρη της Sony αλλα σημερα που εβαλα τον δικο μου στο 50 δεν βολευει καθολου, μετα ο 35αρης ειναι ακριβος.

Δοκιμασα και με manual αλλα δεν τα καταφερα στην εστιαση οι 8 στις 10 φωτογραφιες μου βγηκαν ψιλοθολες και φυσικα δεν υπαρχει περιπτωση να καταφερω να βγαλω καθαρη φωτογραφια τα διαολακια μου με manual φακο.

Υπαρχει περιπτωση να βγει κανενας 1.8 απο αλλη εταιρια εκτος Sony εχετε ακουσει κατι;

οχι προς το παρον….
Ο ιδανικος για κλειστους χωρους ειναι φυσικα ο zeiss 24mm 1.8 και μετα ο 35mm 1.8 OSS, σχετικα ακριβοι και οι 2 .

ton 35mm παντως με λιγο ψαξιμο τον βρισκει γυρω στα 340
http://www.aa-digitalphoto.gr/index..._id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=1

Τον ειδα! Ειδα και κατι review και επαθα! Δεν κανει αυτος ο φακος για την 5R που εχω θελει σοβαρο σωμα 7 και ανω.