Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Και τιμούλες έχωωωω.......:smash:

Sony A7 BODY :$1,698

Sony A7 28-70mm KIT : $1,998.

Sony A7R BODY : $2,198

Last edited:

Πολλά λεφτά, αλλά σε σχέση με τις CanoNikon φθηνές τις βλέπω, έχω τίποτα γιατρέ μου?

Εγώ τώρα που έπεσε η street price της 6, την καλοβλέπω με τον Ζeiss 16-70... γνώμες?

Εξαιρετική αλλά περίμενε μέχρι τέλος Οκτωβρίου όλες τις ανακοινώσεις, θα πέσει κι άλλο...

ακριβα πραγματα ! θα ειναι και η 2 FF ?

Last edited:

Με $2,198, θα έχεις τον απόλυτο σένσορα που κυκλοφορεί σήμερα ( μια αναβαθμισμένη έκδοση του αισθητήρα της D800).
Η τιμή μου ακούγεται λογική (με μικρή επιφύλαξη μέχρι να βγούν οι επίσημες τιμές).
Στην Ελλάδα αυτήν την εποχή , πολύ λίγοι θα την πλησιάσουν...

Απο ότι λένε και οι δύο σενσορες είναι καινούργιοι, δεν είναι δλδ ο 36αρης της D800 αυτός. Αλλά ας περιμένουμε τις ανακοινώσεις καλύτερα.

Εγώ πάλι την ήθελα προς rangefinder , με το EVF στο πλάι (όπως στην nex-7 ) και με σχεδιασμό μοντέρνο.
Αυτό το retro look που πλασάρουν συνεχώς τελευταία οι εταιρίες αρχίζει να μου την δίνει..:twoguns:

Διαβάζω επιμελώς τελευταία το θέμα με τις ff της sony και δεν ξέρω σε ποιο κοινό απευθύνονται αυτές οι φωτογραφικές, όπως και η νέα omd-1 της olympus.
Μάλλον στη πολύ μικρή μειοψηφία και όχι στο φωτογραφικό σύνολο διαφορετικά εγώ και πολλοί ακόμη έχουμε φτωχύνει υπερβολικά.
Και όμως βλέπω κόσμο να πουλάει τα παλιά και να είναι έτοιμος να πάει στα καινούργια, ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης που κυριολεκτικά υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν.
Μιλάμε για τεχνολογικά βήματα προόδου αλλά σε τιμές ξύδι.
Θα μου πει κάποιος εύστοχα ότι δεν είναι ακριβή μία top camera των 1500 ευρώ όταν κυκλοφορούν ευρέως κινητά των 700+ ευρώ και μάλιστα με μαζική αποδοχή.
Μα το κινητό είναι άλλη ιστορία, είναι πάντα μαζί σου για πολλούς είναι και μέσο προβολής νιώθουν ότι τους χαρακτηρίζει όπως και το αυτοκίνητο τους.
Πάντως τα τελευταία χρόνια ο καταναλωτισμός χτυπάει αλύπητα και τη φωτογραφία, βρήκε στη ψηφιακή φωτογραφία μία νέα φλέβα χρυσού.
Αυτά, έτσι δύο σκέψεις λίγα λεπτά πριν κοιμηθώ.

O καταναλωτισμός είναι η κινητήριος δύναμη του καπιταλισμού και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο κλάδος της φωτογραφίας..
Όσο για την εικόνα, του φτωχού που ζητιανεύει και του τύπου που έχει 3 σώματα mirorrles και 1 FF και τον προβληματίζει ποιο θα επιλέξει στην βόλτα του,
είναι δυστηχώς η πραγματικότητα ενός οικονομικού μοντέλου που στηρίζεται σε μια και μόνο αρχή : Επιβιώνει μόνο ο ισχυρός ( το λένε κομψά "ο ανταγωνιστικός").
Live with it ....

Last edited:
Απάντηση: Re: The Sony NEX Thread.

Θα μου πει κάποιος εύστοχα ότι δεν είναι ακριβή μία top camera των 1500 ευρώ όταν κυκλοφορούν ευρέως κινητά των 700+ ευρώ και μάλιστα με μαζική αποδοχή.
Μα το κινητό είναι άλλη ιστορία, είναι πάντα μαζί σου για πολλούς είναι και μέσο προβολής νιώθουν ότι τους χαρακτηρίζει όπως και το αυτοκίνητο τους.

Τώρα αυτο που έγραψες, το θεωρείς αιτιολογία? Χωριά οτι ενα σοβαρό σώμα δεν το αλλαζεις, ειδικά τώρα, κάθε 1 και 2 χρονια.

Re: Απάντηση: Re: The Sony NEX Thread.

Τώρα αυτο που έγραψες, το θεωρείς αιτιολογία? Χωριά οτι ενα σοβαρό σώμα δεν το αλλαζεις, ειδικά τώρα, κάθε 1 και 2 χρονια.

+1000

Αυτό ρωτάω που απευθύνονται οι sony και οι olympus αφού οι γνώστες - καταναλωτές δύσκολα θα αλλάξουν τα μοντέλα διετίας που έχουν!
Μάλλον δεν καταλάβατε το σκεπτικό μου ή δεν το διατύπωσα σωστά.