Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Αυτό ρωτάω που απευθύνονται οι sony και οι olympus αφού οι γνώστες - καταναλωτές δύσκολα θα αλλάξουν τα μοντέλα διετίας που έχουν!
Μάλλον δεν καταλάβατε το σκεπτικό μου ή δεν το διατύπωσα σωστά.

Απευθύνονται σε μη χρεοκοπημένες χώρες, με πολίτες που έχουν χρήματα, αγαπούν την φωτογραφία και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν. Η Ελλάδα ειναι μηδενική ποσότητα στον παγκόσμιο καταναλωτικό χάρτη σε ηλεκτρονικά είδη (καλώς ή κακώς)

Γεια σας έχοντας αποφασίσει να αγοράσω την rx 100 πιστεύετε ότι αξίζει η αναμονή για τις ανακοινώσεις.υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια πτώση τιμών?

Γεια σας έχοντας αποφασίσει να αγοράσω την rx 100 πιστεύετε ότι αξίζει η αναμονή για τις ανακοινώσεις.υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια πτώση τιμών?

Θα ανακοινωθεί μια compact με αισθητήρα 1" και ζουμ 24-200/f2,8 σταθερό αλλά δεν νομίζω ότι θα επηρρεάσει ιδιαίτερα την τιμή της "παλιάς" RX100 αν μιλάς για αυτήν...

Άνοιξα καινούριο νήμα για τις FF , νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, οπότε θα έλεγα να συνεχίσουμε εκεί την σχετική κουβέντα - αν δεν έχετε αντίρηση...

Απάντηση: Re: The Sony NEX Thread.

Θα ανακοινωθεί μια compact με αισθητήρα 1" και ζουμ 24-200/f2,8 σταθερό αλλά δεν νομίζω ότι θα επηρρεάσει ιδιαίτερα την τιμή της "παλιάς" RX100 αν μιλάς για αυτήν...

Είχα την παλιά Minolta A2 (αχ ωραίο μηχανάκι...) και τον φακό της, αντίστοιχο 28-200 f/2.8-3.5 δεν τον έλεγες και ευκαταφρόνητο. Και υπόψιν είχε αισθητήρα 2/3''. Τώρα μας λες ότι θα βγει και με μεγαλύτερο αισθητήρα, και με μεγαλύτερο εύρος ζουμ, και σταθερό 2.8? Τι γκουμούτσα θα είναι?

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Παιδιά τι παίζει με τις NEX; Μετά την ανακοίνωση των καινούργιων δήλωσε ότι θα τις σταματήσει ως brand name και θα τις εισάγει στην οικογένεια των alpha;
Παρεμπιπτόντως διακρίνω μια ανήσυχη τιμολογιακή πολιτική με "προσφορές" NEX 3N 299 , NEX 5R 459 wtf κάτι ετοιμάζει η μαμα Sony...

Μία μέρα με την Nex-6 και τον 1670z πλέον και εκτός από το να ευχαριστήσω τους φίλου για τα καλορίζικα (απο το thread με τα "υπαρξιακά ζήτημά"), γράφω κάποιες πρόχειρες εντυπώσεις:
Σώμα: Καλύτερη ποιότητα κατασκευής απ'ότι περίμενα, ικανοποιητική εργονομία συνυπολογίζοντας το μέγεθος, και γενικότερα αρκετά γρήγορη ανταπόκριση στο χειρισμό. Το autofocus ούτε κρύο ούτε ζέστη, ίσως το περίμενα λιγάκι ποιο γρήγορο την ημέρα και περισσότερο αργό σε σκοτεινές σκηνές οπότε είμαι πάνω κάτω καλυμμένος. Σχετικά με το EVF, μπορεί να μην ανταποκρίνεται γρήγορα σε πολύ χαμηλό φωτισμό, αλλά σου δίνει την αίσθηση του Nigh Vision, πράγμα που το θεωρώ πλεονέκτημα δεδομένου οτι είμαι και λίγο "στραβός".
Στην ποιότητα εικόνας αντίστοιχα αποτελέσματα με την πρώην 60D με την διαφορά οτι σώζω Highlights και Shadows πολύ πιο εύκολα στο RAW, αλλά με την υποψία οτι υποεκθέτει μισό stop σε αντιστοιχία με την Canon. Στα αρνητικά φυσικά η μπαταρία... και κάτι άλλο κατ'εμέ κουλό: ενώ χώρεσαν σε ένα τόσο μικρό σώμα δύo πολύ εργονομικά dials, δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα σε Aperture και Shutter mode αλλά μόνο στο Manual :rifle: Επίσης ακόμα ψάχνω πως να χαμηλώσω το Contrast του EVF... (καμία ιδέα?)
Για τον φακό τώρα: Πολύ μικρό μέγεθος για το εστιακό εύρος, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με μεταλλικό φινίρισμα, τρομερή αίσθηση του focus ring, αλλά αρκετά σκληρό zoom ring, που πιθανολογώ θα στρώσει με την χρήση. Στην ποιότητα εικόνας τώρα, τον συγκρίνω με τον προηγούμενο βασικό φακό μου, τον EF-S 15-85 IS, και από τα πρώτα δείγματα μπορώ να πώ οτι είναι εφάμιλλος αν όχι καλύτερος του. Καταρχάς οι παραμορφώσεις και το vignetiing συγκριτικά με τον Canon είναι μηδενικές (αλλά υπάρχουν). Οξύτατος στο κέντρο και περιφερικά του κέντρου τέρμα ανοιχτός με ικανοποιητικότατα άκρα, που όσο κλείνεις το διάφραγμα βελτιώνονται και αυτά σε πάρα πολύ καλό βαθμό.
Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που φωτογραφίζει τοίχους με τούβλα για να κρίνει έναν φακό, αλλά στα περισσότερα καθημερινά δείγματα που τράβηξα έμεινα κάτι παραπάνω απο ευχαριστημένος με την γενικότερη συμπεριφορά του φακού, και ιδιαίτερα με το χρώμα και το microcontrast, που δίνουν μια ποιο 3D αίσθηση απ' ότι είχα συνηθίσει.
Αυτά για αρχή...:ernaehrung004:

Έλα ρε Ελλάδα και είναι πιο φτηνά!
Το έχω ξαναπεί στα φωτογραφικά πάμε καλά σε τιμές συγκρινόμενοι με Ευρώπη και σοβαρά μαγαζιά και όχι κινέζικες αποθήκες.
Τη γλυκοκοιτάζω την nex 3n αλλά πρέπει να φύγει πρώτα η nikon 1 j1.

Έτσι είναι, θέλει προσοχή όταν μπορούμε να υποστηρίζουμε τους δικούς μας...

Εγω μετα απο καποιο προβλημα που υπηρχε εδωσα πισω την 7 και πηρα πισω την 5R

Τωρα οικονομια να παρουμε τον 35 1.8 για να μπει στο ντουλαπι της ιστοριας ο 16-50

Μαλλον προβλημα με τα αρχεια raw

Πλεον με την 5R τραβαω μονο raw αλλα οταν τις βαζω να τις δω στον υπολογιστη με το Προγραμμα προβολης φωτογραφιων Windows και παταω πραγματικο μεγεθος τοτε η φωτογραφια χαλαει.

Κατ' αρχήν δοκίμασε το δωρεάν Irfan View ως πρόγραμμα προβολή φωτογραφιών. Κατά δεύτερο τα raw αρχεία θέλουν επεξεργασία για να πάρεις αυτό που θέλεις - γι αυτό τα λένε raw άλλωστε...

Δημητρη μαλλον προβλημα του προγραμματος των Windows ηταν γιατι εβαλα και στο Photoshop την ιδια φωτογραφια και στο 100% ηταν μια χαρα.

Ναι γιατί στο Photshop ανοίγει με το Camera raw οπότε μια βασική-αυτόματη επεξεργασία γίνεται υποχρεωτικά.