Re: The Sony NEX Thread.
Μία μέρα με την Nex-6 και τον 1670z πλέον και εκτός από το να ευχαριστήσω τους φίλου για τα καλορίζικα (απο το thread με τα "υπαρξιακά ζήτημά"), γράφω κάποιες πρόχειρες εντυπώσεις:
Σώμα: Καλύτερη ποιότητα κατασκευής απ'ότι περίμενα, ικανοποιητική εργονομία συνυπολογίζοντας το μέγεθος, και γενικότερα αρκετά γρήγορη ανταπόκριση στο χειρισμό. Το autofocus ούτε κρύο ούτε ζέστη, ίσως το περίμενα λιγάκι ποιο γρήγορο την ημέρα και περισσότερο αργό σε σκοτεινές σκηνές οπότε είμαι πάνω κάτω καλυμμένος. Σχετικά με το EVF, μπορεί να μην ανταποκρίνεται γρήγορα σε πολύ χαμηλό φωτισμό, αλλά σου δίνει την αίσθηση του Nigh Vision, πράγμα που το θεωρώ πλεονέκτημα δεδομένου οτι είμαι και λίγο "στραβός".
Στην ποιότητα εικόνας αντίστοιχα αποτελέσματα με την πρώην 60D με την διαφορά οτι σώζω Highlights και Shadows πολύ πιο εύκολα στο RAW, αλλά με την υποψία οτι υποεκθέτει μισό stop σε αντιστοιχία με την Canon. Στα αρνητικά φυσικά η μπαταρία... και κάτι άλλο κατ'εμέ κουλό: ενώ χώρεσαν σε ένα τόσο μικρό σώμα δύo πολύ εργονομικά dials, δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα σε Aperture και Shutter mode αλλά μόνο στο Manual :rifle: Επίσης ακόμα ψάχνω πως να χαμηλώσω το Contrast του EVF... (καμία ιδέα?)
Για τον φακό τώρα: Πολύ μικρό μέγεθος για το εστιακό εύρος, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με μεταλλικό φινίρισμα, τρομερή αίσθηση του focus ring, αλλά αρκετά σκληρό zoom ring, που πιθανολογώ θα στρώσει με την χρήση. Στην ποιότητα εικόνας τώρα, τον συγκρίνω με τον προηγούμενο βασικό φακό μου, τον EF-S 15-85 IS, και από τα πρώτα δείγματα μπορώ να πώ οτι είναι εφάμιλλος αν όχι καλύτερος του. Καταρχάς οι παραμορφώσεις και το vignetiing συγκριτικά με τον Canon είναι μηδενικές (αλλά υπάρχουν). Οξύτατος στο κέντρο και περιφερικά του κέντρου τέρμα ανοιχτός με ικανοποιητικότατα άκρα, που όσο κλείνεις το διάφραγμα βελτιώνονται και αυτά σε πάρα πολύ καλό βαθμό.
Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που φωτογραφίζει τοίχους με τούβλα για να κρίνει έναν φακό, αλλά στα περισσότερα καθημερινά δείγματα που τράβηξα έμεινα κάτι παραπάνω απο ευχαριστημένος με την γενικότερη συμπεριφορά του φακού, και ιδιαίτερα με το χρώμα και το microcontrast, που δίνουν μια ποιο 3D αίσθηση απ' ότι είχα συνηθίσει.
Αυτά για αρχή...:ernaehrung004: