Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Αντε, με γεια.
-bye-

Και καλες πτησεις.

Εσυ με εχεις προβληματισει πολυ, μιας και δεν βλεπω σε εσενα τον ενθουσιασμο του Γιαννη ... -bye-

Καμια σχεση.

Απλα δεν εχω προλαβει να ασχοληθω πολυ. Το εγραψα και πιο πριν, οτι το προβλημα ηταν μαλλον το πως μικραινει τις φωτογραφιες το προγραμμα της SONY για να χωρεσουν στην οθονη μου. Με το Lightroom ειναι ολα ΟΚ.

Το μονο προβλημα ειναι οτι τρωει τις μπαταριες. Χτυπα τη σου λεω.

Κατσε να δω ποσο κανει πρωτα εκει (και εφοσον παω), και βλεπω.
Και μια δευτερη μπαταρια μαλλον..

Εμένα πάντως, πρέπει να ομολογήσω οτι, η πρόταση του Βλάσση με την ΝΕΧ5 και τον Noktar πολύ με αναστάτωσε. Βλέπω και στο flickr δείγματα απο διάφορους με το ίδιο setup και μου αρέσουν.

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

πως πάει η Νεχ-5 με το rolling-shutter, είναι μέτρια η κατάσταση?

Αν βάλω ένα φακό χωρίς autofocus, θα μπορώ εύκολα απο την οθόνη να κάνω χειροκίνητη εστίαση?

ευχαριστώ

Rolling shutter εχει ακριβως οπως οι αλλες... θελει προσοχη στο παναρισμα
Εχει κουμπι για focus assist, μολις το πατας, σου μεγεθυνει την εικονα και κανεις πολυ ευκολα focus.

Καποια κροπ απο σημερινες.

Επεξεργασια στο Lightroom ΝR Luminance-Color στο 0 και 50%. To default στο color δεν ειναι βεβαια 0, αλλα 25%.

ISO 1600, φως ημερας.

5078581157_3b46354705_o.jpg

5079172480_dbafe48a02_o.jpg

ISO 200, φως ημερας.
5078579743_b0f7540615_o.jpg

5078579213_05fdc43af3_o.jpg

Μια χαρα ειναι.

Δεν την εχω βγαλει ακομα για σοβαρη βολτα. Μονο γυρω γυρω με τη μπεμπα.

Τελος του μηνα θα την παω σε βαφτιση. Θα δοκιμασω κι εκει.
Θα εχω 40D+Tamron17-50, 450D+70-200/4Lis και αυτην. Τοτε θα δουμε.

Νομιζω παντως (κυριως απο αυτα που διαβαζω) οτι σαν μηχανη περιοριζεται μονο απο το φακο, οσο δηλαδη ολα τα σωματα. Ο φακος του κιτ ειναι καλος, αλλα εχει ταβανι. Εντος των ημερων θα της βαλω τον ασπρο πανω και θα βγουμε εξω...

Last edited:

E ,ενταξει οι φακοι δε συγκρινονται...
Οσο καλο αισθητηρα και να χει η ΝΕΧ, θελει και καλο φακο, δυστυχως ακομη δεν υπαρχει κατι πολυ καλο.
Ο 18-200 που εχω , ειναι πολυ καλος, πιο οξυς απο τον kit 18-55 , αλλα φυσικα σκοτεινος πανω απο 50mm ....