Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Το πως χρησιμοποιουν το φως εννοεις. Γιατι υπαρχει ποικιλια απο νταλα ηλιο, μεχρι μεσα στο σπιτι. Και ξερουν τι να κανουν καθε φορα.

Eννοω οτι χωρις το καταλληλο φως δεν λαμπει τιποτα.....Η δημιουργια της φωτογραφιας ειναι η χρηση του φωτος παντα.

Ουτε φακοι, ουτε σενσορες, ουτε μπιχλιμπιδια.......αν το φως σου δεν ειναι ΘΕΙΚΟ θεικη φωτογραφια δεν βγαζεις.

Tελειο θεματακι και ευχαριστουμε τα παιδια που μας δινουν τα φωτα τους.Ειδικα οσον αφορα τους φακους...ο κακος χαμος γινεται!Κριμα που δεν ξερω πολλα πραγματα.
Οσον αφορα το θεμα τωρα, προκειται να γινω κι εγω κατοχος nex κατα χριστουγεννα μερια αλλα ακομα δεν εχω αποφασισει τι να παρω.
Νεχ 3 πακετο με τους δυο φακους ή νεχ 5 με τον 18-55?Και τα δυο βγαινουν με την ιδια τιμη με τα προφανη οφελη τους.Πραγματικα κομπακτ οταν το θελεις και πιο φωτεινος φακος ο 16αρης στο μεν, καλυτερη κατασκευη και καλυτερο βιντεο στο δε.
Οι ενδοιασμοι μου ειναι αν οντως αξιζει αυτος ο 16αρης και αν οντως εχει μεγαλη διαφορα το avchd βιντεο στα 1080, αντιστοιχα.
Καμια προταση?! :)
Α ναι μη ξεχασω οτι εχω ερωτευτει και το κοκκινο χρωματακι που ειναι αποκλειστικο της 3..

Το βιντεο δεν εχει μεγαλη διαφορα, μεταξυ nex3 - nex5.
Πιο πολυ ψυχολογικο ειναι... ετσι κι αλλιως ολες οι Dslr δεν εχουν την απαιτουμενη αναλυση να "γεμισουν" το 1080.
H νεχ5 ειναι στα χερια μου πιο καλη κατασκευη (μεταλικη) , εχει καλυτερο κρατημα και δεκτη IR για τηλεκοντρολ.
Αν αυτα δεν σ ενδιαφερουν πηγαινε για nex3.
Oσο για φακους , αν δε σε νοιζει το βαρος, παρε τον 18-200 και θα με θυμηθεις !

Οριστε και μια υποβρυχια θηκη για τη μικρη μας φιλη !
Καταπληκτικη αλλα ακριβη...

attachment.php

http://www.sonyalpharumors.com/new-aquatica-an-5-underwater-housing-for-the-sony-nex-5/

Attachments

• !B8eHRWQBGk~$(KGrHqEOKowEy+jC4(y!BM3GrjB!Dw~~0_3.JPG
    !B8eHRWQBGk~$(KGrHqEOKowEy+jC4(y!BM3GrjB!Dw~~0_3.JPG
    63.6 KB · Views: 136

Ελεος βρε Γιαννη με αυτη τη NEX...:grinning-smiley-043

Προσπαθω να πεισω τον ευατο που οτι ειναι πολλα τα 1100 ευρω για δαυτη..
(ψαχνω δικαιολογια να ξαναπαρω "παραδοσιακη" dslr, εστω και στα 2.οοο με καλο φακο, αλλα ολο πανω στην nex σκονταφτω :D )

Φίλε Γιάννη η μικρούλα nex έχει κάψει καρδιές! Και με όλα αυτά τα καλούδια που την κάνουν ιδιαίτερα επιθυμητή. Να'ναι καλά το δύσκολο οικονομικό timing, ειδάλλως μάλλον και γω θα την είχα ήδη στα χέρια μου.

Φίλε Γιάννη η μικρούλα nex έχει κάψει καρδιές! Και με όλα αυτά τα καλούδια που την κάνουν ιδιαίτερα επιθυμητή. Να'ναι καλά το δύσκολο οικονομικό timing, ειδάλλως μάλλον και γω θα την είχα ήδη στα χέρια μου.

Kι εμεις γιατι ειμαστε εδω ? -bye-

(ψαχνω δικαιολογια να ξαναπαρω "παραδοσιακη" dslr, εστω και στα 2.οοο με καλο φακο, αλλα ολο πανω στην nex σκονταφτω :D )

Follow your heart !!!-bye-

Εχεις κολλησει με τον 18-200, ε?

Kι εμεις γιατι ειμαστε εδω ? -bye-

Θα έπρεπε να αναλάβεις τις ευθύνες σου κύριε μου! Δεν γίνεται να είσαι ο κύριος υπαίτιος που αρκετά μέλη του forum θέλουν να αποκτήσουν την μικρούλα και να μην κάνεις κάτι για να τους βοηθήσεις. :singer: -bye-

Εσένα. Εμείς οι υπόλοιποι, τι φταίμε οι δόλιοι να μας έχει πάρει τα μυαλά και να μην μπορούμε να την κάνουμε δικιά μας.

Eγώ με τιποτα.. Την ειδα την παιδεψα αλλά δεν μου αρέσει..

Καταλήγω σε Panasonic LX-5 & Nikon DSLR :award:

Ελπιζω να μου φερει την πρώτη ο Αγιος Βασίλης !!

Last edited:

Εγώ αντίθετα βλέπω να έχει σοβαρές ελλείψεις, τουλάχιστον για τις δικές μου ανάγκες. Π.χ. σκόπευτρο εξωτερικό;;; ένα φλας κανονικό κι όχι αυτή τη βλακιούλα που έχει τη δική της επαφή ; Ένας φακός σταθερός στο (ισοδύναμο) 35 ή στο 45 εστιακή απόσταση που να είναι και πολύ μικρός ; Ή ακόμα κι ένας 85άρης σε σχεδίαση tessar έστω ώστε να είναι κι αυτός πολύ μικρός ;

Κάτι τέτοιο θα έκανε τη μηχανή αυτή πολύ πιο θελκτική (τουλάχιστον για μένα...)

Άς ελπίσουμε σε ένα νέο μοντέλο που θα είναι πιο φθηνό από τη νεχ3 και φακοί στα 120 σταθερής εστιακής απόστασης στα 120, 150 το πολύ ευρώ.

Ο καθενας κρινει συμφωνα με τις δικες του αναγκες.

Εμενα πχ το εξωτερικο σκοπευτρο δεν μ απασχολει πια καθολου.

Ουτε και φλας , αν θελω να τραβηξω "κοινωνικες εκδηλωσεις" , χωρις πολυ φως, θα παρω την Α55.

Φακοι θα βγουν , εχουν ηδη ανακοινωθει 4 για το 2011.
Ενας macro, ενας prime portrait, ενας ζοομ τηλεφακος και ενας ευρυγωνιος prime Zeiss.

Kι ερχονται κι αλλοι 3 το 2012.

Α, και φλας θα βγει το 2011...

Eπισης σκοπευτρο υπαρχει ....
attachment.php

Attachments

• 201006101226411538.jpg
    201006101226411538.jpg
    31.1 KB · Views: 156
Last edited:

Εγώ αντίθετα βλέπω να έχει σοβαρές ελλείψεις, τουλάχιστον για τις δικές μου ανάγκες. Π.χ. σκόπευτρο εξωτερικό;;; ένα φλας κανονικό κι όχι αυτή τη βλακιούλα που έχει τη δική της επαφή ; Ένας φακός σταθερός στο (ισοδύναμο) 35 ή στο 45 εστιακή απόσταση που να είναι και πολύ μικρός ; Ή ακόμα κι ένας 85άρης σε σχεδίαση tessar έστω ώστε να είναι κι αυτός πολύ μικρός ;

Κάτι τέτοιο θα έκανε τη μηχανή αυτή πολύ πιο θελκτική (τουλάχιστον για μένα...)

Άς ελπίσουμε σε ένα νέο μοντέλο που θα είναι πιο φθηνό από τη νεχ3 και φακοί στα 120 σταθερής εστιακής απόστασης στα 120, 150 το πολύ ευρώ.

H απουσια σκοπευτρου συνηθιζεται. Το φλας ειναι επαρκες οσο και αν δεν του φαινεται. Δεν εχω διαπιστωσει διαφορες σε σχεση με τις Canon. Αν και με τοσο καλο ISO 1600 σπανια χρειαζεται.

Ενας φωτεινος φακος σταθερος στο ισοδυναμο του 40-50 θα την κανει υπεροπλο σε καταστασεις χαμηλου φωτισμου. Δεν τον βλεπω ομως να ερχεται.

Εγω την πηρα κυριως για το βιντεο της, αλλα τελικα εχω αφησει τις SLR να πιανουν σκονη. Αν πεσει και η τιμη της, θα ειναι ακομα πιο καλη περιπτωση.

Με δυο τετοιες βγαζεις και γαμο ανετα, ε!

Πετα τα υπολοιπα που εχεις και προχωρα.

Με δυο τετοιες βγαζεις και γαμο ανετα, ε!

Πετα τα υπολοιπα που εχεις και προχωρα.

Λες ε???

Ε ρε κοροιδα που ειναι ολοι...
Τζαμπα λεφτα δινουν....
Και καλυτερη δουλεια θα κανουν κιολας...

Βεβαια δεν εχω δει κανεναν ακομα αλλα σιγουρα που θα παει...θα σκασει ο πρωτος επαγγελματιας με NEX..:FSGSFGS4: