Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Oσον αφορα τη nex και το χειρισμο της, μαλλον δεν εχει περασει το τελευταιο firmware, γιατι μ αυτο μπορεις εσυ να ορισεις τι θα κανουν τα κουμπια, και να τη φερεις στα μετρα σου.

Προφανως και δεν την εχει ψαξει και πολυ.

Last edited:

Λες ε???

Ε ρε κοροιδα που ειναι ολοι...
Τζαμπα λεφτα δινουν....
Και καλυτερη δουλεια θα κανουν κιολας...

Βεβαια δεν εχω δει κανεναν ακομα αλλα σιγουρα που θα παει...θα σκασει ο πρωτος επαγγελματιας με NEX..:FSGSFGS4:

Xa xa.... προφανως δεν με εχεις δει σε δραση!!!-bye-

Κοιτα εδω το rig που ειχα φτιαξει για τη canon 7D ποσο καλα ταιριαξε με τη nex !
Τραβηξα γαμο φιλης μου στη Πατρα προσφατα μ αυτην ... οχι παιζουμε.

5228972486_d5e4f0fccc_b.jpg

5228378167_c010400326_b.jpg

Ε οχι και μεσα, σιγα μη χωρούσε να περάσει από την πόρτα με αυτό το μαραφέτι.

Ουυυυυυ σιξχαντρεντσιξτυσιξ ρομποΤζον

:p :p :p

Eνα μικρο δειγμα απο το γαμο... δε μπορω φυσικα να βαλω τα κυριως προσωπα για ευνοητους λογους .

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC01253.jpg
    DSC01253.jpg
    39.9 KB · Views: 165
  • DSC01340.jpg
    DSC01340.jpg
    31.5 KB · Views: 165
  • DSC01341.jpg
    DSC01341.jpg
    69.4 KB · Views: 165

XEXE.
Eισαι ευχαριστημενος με το auto focus? Tα πηγε καλα?

Δεν ημουν ο κυριος φωτογραφος φυσικα, οποτε ειχα το χρονο και την πολυτελεια να "πειραματιστω".
Τραβηξα κυριως φωτογραφιες, αλλα και τα λιγα βιντεο που τραβηξα , πολυ καλα βγηκαν.
Φυσικα χρειαζομαι πιο φωτεινους φακους για λιγοτερο θορυβο και μικροτερο dof , αλλα προς το παρον βολευομαι με τον 18-200 (ολες μ αυτον βγηκαν).

Στο focus, σε μεγαλα εστιακα μηκη, δυσκολευτηκε λιγο , αλλα τα καταφερα.
Φυσικα, οι μηχανες αυτες , ειναι για συμπληρωματικα βιντεο, και δεν αντικαθηστουν πληρως τις καλες βιντεοκαμερες.

Auto Focus στο βιντεο εννοουσα. Δεν το εχω δοκιμασει ακομα εκτος σπιτιου.

Απο φωτισμο τι ειχε? Λογικα τα κλασικα στουντιο φλας, ε?

Το βιντεο δεν εχει μεγαλη διαφορα, μεταξυ nex3 - nex5.
Πιο πολυ ψυχολογικο ειναι... ετσι κι αλλιως ολες οι Dslr δεν εχουν την απαιτουμενη αναλυση να "γεμισουν" το 1080.
H νεχ5 ειναι στα χερια μου πιο καλη κατασκευη (μεταλικη) , εχει καλυτερο κρατημα και δεκτη IR για τηλεκοντρολ.
Αν αυτα δεν σ ενδιαφερουν πηγαινε για nex3.
Oσο για φακους , αν δε σε νοιζει το βαρος, παρε τον 18-200 και θα με θυμηθεις !

Θενξ Γιαννη.Αυτο για το βιντεο με βοηθησε γιατι με απασχολουσε αρκετα.Οποτε παω για την 3 μιας και τα λλα που αναφερεις δεν κανουν τη διαφορα.
Οσο για τον 200αρη δυστυχως βγαινει εκτος οικονομικων οριων οποτε σε πρωτη φαση μενω στον 55αρη.Ο μονος ενδοιασμος μου ειναι για τον pancake.Χρησιμευει στην πραξη ή τελικα περισσευει και μπορω να γλιτωσω κι απο κει κανα 150ευρω?

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Πληροφοριακά να σας πω για τους ενδιαφερόμενους ότι έχει ξεκινήσει προσφορά της sony... μαζί με την NEX5 μια δεύτερη μπαταρία ΝP-FW50 (αξίας 70Ε) δώρο!

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Βλάσση όσον αφορά το optical viewfinder. Καλή η οθόνη αλλά η ευχρηστία και σταθερότητα που έχεις με την μηχανή στο μάτι δεν αντικαθιστάται. Και αυτά τα αξεσουάρ μετά απο πάνω δεν μου γεμίζουν το μάτι.

Θενξ Γιαννη.Αυτο για το βιντεο με βοηθησε γιατι με απασχολουσε αρκετα.Οποτε παω για την 3 μιας και τα λλα που αναφερεις δεν κανουν τη διαφορα.
Οσο για τον 200αρη δυστυχως βγαινει εκτος οικονομικων οριων οποτε σε πρωτη φαση μενω στον 55αρη.Ο μονος ενδοιασμος μου ειναι για τον pancake.Χρησιμευει στην πραξη ή τελικα περισσευει και μπορω να γλιτωσω κι απο κει κανα 150ευρω?

Αν μπορεις να εχεις παντα μαζι σου τον 18-55 , και δε σε νοιαζει ο μεγαλυτερος σχετικα ογκος του σε σχεση με τον 16μμ, τοτε δεν τον πολυχρειαζεσαι.
Παρε την νεχ3 + 18-55 και φιλα τα λεφτα σου γι αργοτερα , οταν βγει καποιος ζοομ τηλεφακος ή για καποιον φωτεινο manual φακο.

Attachments

• sony-nex-digiscoping-10.jpg
    sony-nex-digiscoping-10.jpg
    76.7 KB · Views: 169
  • sony-nex-digiscoping-08.jpg
    sony-nex-digiscoping-08.jpg
    14.6 KB · Views: 19
  • sony-nex-digiscoping-06.jpg
    sony-nex-digiscoping-06.jpg
    115.7 KB · Views: 171
  • sony-nex-digiscoping-05.jpg
    sony-nex-digiscoping-05.jpg
    113.2 KB · Views: 171
  • sony-nex-digiscoping-01.jpg
    sony-nex-digiscoping-01.jpg
    92.9 KB · Views: 328
  • sony-nex-digiscoping-02.jpg
    sony-nex-digiscoping-02.jpg
    73.5 KB · Views: 171
  • eota19323-img600x450-1287924700dcndo413801.jpg
    eota19323-img600x450-1287924700dcndo413801.jpg
    75.4 KB · Views: 173
  • sonynexdigiscoping09.jpg
    sonynexdigiscoping09.jpg
    21.8 KB · Views: 170
Last edited:

Αυτο ο φακος, ειναι (εκτος απο πανακριβος βεβαια...) συμβατος με την NEX ?
Δεν ειμαι και πολυ σιγουρος, αλλα νομιζω πως οχι (ασυμβατοτητα σχετικα με το AF τουλαχιστον)

Μπορει καποιος να το επιβεβαιωσει?

Υγ. Αληθεια, γιατι οι φακοι της sony ειναι μεχρι και 70% ακριβοτεροι σε σχεση με αμερικη πχ, κατι που δεν συμβαινε με canon / nikon

Αυτος ειναι Carl Zeiss φακος, γι αυτο και πολυ ακριβος.

Υπαρχει και ο ¨απλος" Σονυ 24-70 , τον ειχα για μια βδομαδα στην Α55, πολυ καλος φακος, αλλα ειχε καποιο προβλημα εστιασης στα 50μμ ο συγκεκριμενος κι επιστραφηκε!

O CZ ειναι SSM kai συμβατος μεσω του ανταπτορα Sony LAEA1 , κι εχει autofocus με το τελευταιο firmware (μηχανης και ανταπτορα).
Τωρα ποσο γρηγορος ειναι στη νεχ δε ξερω , ισως αυτο το βιντεο σε βοηθησει..

Κοιτα στο 0:45 περιπου , που εχει τον συγκεκριμενο φακο.
Δεν ειναι και πολυ γρηγορος στη νεχ...

Οσον αφορα τις τιμες , δεν ισχυει αυτο που λεσ... ο cz sony 24-70 εχει τη συνηθισμενη ισοτιμια 1:1 (1650$ vs 1700 ευρω).
http://www.youtube.com/watch?v=z1D6VC78mco

Last edited:
Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

πως μπορούμε να κλειδώσουμε το διάφραγμα με την ταχύτητα κλείστρου όταν βγάζουμε βίντεο?

ευχαριστώ